Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
NCAA - temat ogólny
Autor Wiadomość
Lauri

Wysłany: 2011-09-01, 20:43   NCAA - temat ogólny

Temat do ogólnej dyskusji o NCAA

watergate 

Wysłany: 2011-09-03, 15:03   

W tym roku postanowiłem wreszcie dokładniej śledzić rozgrywki NCAA jednak mam raczej średnie rozeznanie w drużynach (poza tymi najlepiej znanymi jak Notre Dame itp.) i ciężko mi wybrać jakieś ciekawe spotkania do oglądania w ten weekend. Czy ktoś z forumowiczów może mi doradzić, jakie mecze mogą być najciekawsze, poza tymi opisanymi na stronie (Oregon-LSU i Boise State-Georgia)?

Figrin

Wysłany: 2011-09-03, 15:46   

Ja oglądałem świetny mecz, mianowicie Baylor u siebie grało z TSU, które było faworyzowane z numerkiem 14. Jeżeli ktoś nie widział to gorąco polecam, bo emocje niesamowite. To to za co kocham NCAA ;) takiego zacięcia to w NFL się nie zauważy, pierwszy tydzień, a było czuć jak by mecz był o być, albo nie być. Nie chce nikomu dokładnie pisać co się działo jak by chciał zobaczyć ,a gorąco polecam

watergate 

Wysłany: 2011-09-03, 16:42   

Dzięki za podpowiedź :) . Ja jeszcze znalazłem coś takiego, może komuś się przyda:
http://www.docsports.com/...-games-710.html

Masel 

Wysłany: 2011-09-03, 18:13   

Figrin napisał/a:
Ja oglądałem świetny mecz, mianowicie Baylor u siebie grało z TSU, które było faworyzowane z numerkiem 14. Jeżeli ktoś nie widział to gorąco polecam, bo emocje niesamowite. To to za co kocham NCAA ;) takiego zacięcia to w NFL się nie zauważy, pierwszy tydzień, a było czuć jak by mecz był o być, albo nie być. Nie chce nikomu dokładnie pisać co się działo jak by chciał zobaczyć ,a gorąco polecam

Podpisuje się obiema rękoma. Świetny mecz, którego po prostu nie można nie obejrzeć ;).

watergate napisał/a:
W tym roku postanowiłem wreszcie dokładniej śledzić rozgrywki NCAA jednak mam raczej średnie rozeznanie w drużynach (poza tymi najlepiej znanymi jak Notre Dame itp.) i ciężko mi wybrać jakieś ciekawe spotkania do oglądania w ten weekend. Czy ktoś z forumowiczów może mi doradzić, jakie mecze mogą być najciekawsze, poza tymi opisanymi na stronie (Oregon-LSU i Boise State-Georgia)?

Jeśli posiadasz ESPN America to polecam oglądać sobotnie College GameDay - zapowiedź kolejnego weeku i najważniejszych spotkań. Masa ciekawych informacji o tym co się dzieje w NCAA. Pomaga w lepszym ogarnięciu całej ligi, drużyn, zawodników itd.

Piotr Bera 
Culé

Wysłany: 2011-09-03, 19:10   

Atdhe mnie zawiodło i nie mogę odtworzyć ESPN:( Zrezygnowałem z N i ESPN America także nie posiadam.

Wspomóżcie dobrym linkiem do meczów live!

— John Ronald Reuel Tolkien
Władca Pierścieni

cobe 

Wysłany: 2011-09-03, 19:21   

Proszę Cię bardzo Piotrek i dla reszty forumowiczów.

http://www.firstrowsports.eu/sport/american-football.html

A co do meczu TSU - Baylor to zapewne było co oglądac musze go dorwać na jakieś stronce i ściągnąć. Bo jak się obudziłem że jest transmisja i włączyłem to trafiłem na inta na 2 sekundy przed końcem spotkania .. Wiem porazka, ale wynik mnie zaintrygował. Tak wiec polecam obejrzeć. A ciekawostką jest, że Baylor nie wygrało z żadną z drużyn czołowej 25 jak pamiętam to z grubo 20 lat temu do wczoraj. :-D

PatsFanaticos 
M.V.P

Wysłany: 2011-09-04, 11:35   

Ja również nie jestem zbytnio zorientowany w drużynach i ich możliwościach w tym sezonie, ale skoro polecacie TSU - Baylor to juz biorę się za oglądanie ;))

Pedro 
Coockies?

Wysłany: 2011-09-04, 12:18   

NCAA to dość ciężka sprawa dla początkujących z uwagi na ogromną ilość zespołów, które nierzadko dzieli prawdziwa przepaść. Wiąże się to z faktem, że często zdarzają się mecze ze z góry pewnym wynikiem etc.
Każdemu radzę więc na bieżąco śledzić rankingi (do znalezienia na praktycznie każdej stronie; przedsezonowy można dorwać nawet u nas: RANKING.

Potem z uwzględnieniem tego śledzić całą rozpiskę. Wtedy wybierać mecze możliwie dwóch najwyżej notowanych ekip. W pierwszym tygodniu to tak jak i zresztą podano w newsie z rankingiem: Oregon - LSU. Mecz już się odbył i z czystym sumieniem mogę polecić każdemu.

PatsFanaticos 
M.V.P

Wysłany: 2011-09-04, 12:23   

okej postaram się śledzic rankingi, ale jesli macie//będziecie mieli jeszcze jakieś ciekawe mecze które obejrzeliście i są warte obejrzenia to prosze o polecanie ;)

watergate 

Wysłany: 2011-09-04, 18:47   

Masel napisał/a:
Jeśli posiadasz ESPN America to polecam oglądać sobotnie College GameDay - zapowiedź kolejnego weeku i najważniejszych spotkań. Masa ciekawych informacji o tym co się dzieje w NCAA. Pomaga w lepszym ogarnięciu całej ligi, drużyn, zawodników itd.

W przyszłym tygodniu na pewno będę oglądać.
Figrin napisał/a:
Ja oglądałem świetny mecz, mianowicie Baylor u siebie grało z TSU, które było faworyzowane z numerkiem 14.

Niestety, to spotkanie mnie ominęło. Widziałem za to Boise St-Georgia, przyjemny meczyk :) . I już rodzi się ciekawa historia, bo okazuje się, że trener Bulldogs musi wygrać w przyszłym tygodniu, jeśli nie chce żegnać się z robotą. Niby temat znany, jednak klimat tych rozgrywek jest zupełnie inny od NFL i ma to swój niezaprzeczalny urok. Te orkiestry, oprawa... Aż żałuje się, że człowiek nie chodził na żadną z tych uczelni :) .
PatsFanaticos napisał/a:
jesli macie//będziecie mieli jeszcze jakieś ciekawe mecze które obejrzeliście i są warte obejrzenia to prosze o polecanie ;)

Podbijam. Forumowicze zorientowani w NCAA, mogliby trochę pomóc nam, żółtodziobom :) .

konradzmc

Wysłany: 2011-09-04, 19:06   

Czy zawodnicy w NCAA zarabiają pieniądze za gre??

MagicKris

Wysłany: 2011-09-04, 19:11   

Nie, zawodnicy grajacy w NCAA nie moga otrzymywac pieniedzy za gre. Niektorzy z graczy dostaja specjalne stypendia, ktorych jest ograniczona ilosc. W wiekszosci sa to zawodnicy wyrozniajacy sie na tle druzyny.

Ostatnio slynna sprawa sprzedazy pamiatek (koszulki, autografy etc.) przez zawodnikow Ohio State Buckeyes

http://sports.espn.go.com...tory?id=5950873

[b]Vince Lombardi[/b]

PatsFanaticos 
M.V.P

Wysłany: 2011-09-04, 19:13   

Masel napisał/a:
Forumowicze zorientowani w NCAA, mogliby trochę pomóc nam, żółtodziobom :) .

Dokładnie a w przyszłości to my będziemy pomagac innym żółtodziobom :D
Ostatnio zmieniony przez PatsFanaticos 2011-09-04, 19:14, w całości zmieniany 1 raz  

konradzmc

Wysłany: 2011-09-04, 19:13   

Figrin napisał/a:
Ja oglądałem świetny mecz, mianowicie Baylor u siebie grało z TSU, które było faworyzowane z numerkiem 14.

W której dywizji grają te drużyny bo nie mogę znaleźć?? Jeśli da ktoś link to będe wdzięczny

@MagicKris

To z czego zawodnicy NCAA się utrzymują??

Odpowiedz do tematu