NCAA - temat ogólny |
Autor |
Wiadomość |
Lauri

|
Wysłany: 2011-09-01, 20:43 NCAA - temat ogólny
|
|
|
Temat do ogólnej dyskusji o NCAA |
|
|
|
 |
watergate

|
Wysłany: 2011-09-03, 15:03
|
|
|
W tym roku postanowiłem wreszcie dokładniej śledzić rozgrywki NCAA jednak mam raczej średnie rozeznanie w drużynach (poza tymi najlepiej znanymi jak Notre Dame itp.) i ciężko mi wybrać jakieś ciekawe spotkania do oglądania w ten weekend. Czy ktoś z forumowiczów może mi doradzić, jakie mecze mogą być najciekawsze, poza tymi opisanymi na stronie (Oregon-LSU i Boise State-Georgia)? |
|
 |
Figrin
|
Wysłany: 2011-09-03, 15:46
|
|
|
Ja oglądałem świetny mecz, mianowicie Baylor u siebie grało z TSU, które było faworyzowane z numerkiem 14. Jeżeli ktoś nie widział to gorąco polecam, bo emocje niesamowite. To to za co kocham NCAA ;) takiego zacięcia to w NFL się nie zauważy, pierwszy tydzień, a było czuć jak by mecz był o być, albo nie być. Nie chce nikomu dokładnie pisać co się działo jak by chciał zobaczyć ,a gorąco polecam |
|
|
|
 |
watergate

|
|
|
|
 |
Masel

|
Wysłany: 2011-09-03, 18:13
|
|
|
Figrin napisał/a: | Ja oglądałem świetny mecz, mianowicie Baylor u siebie grało z TSU, które było faworyzowane z numerkiem 14. Jeżeli ktoś nie widział to gorąco polecam, bo emocje niesamowite. To to za co kocham NCAA ;) takiego zacięcia to w NFL się nie zauważy, pierwszy tydzień, a było czuć jak by mecz był o być, albo nie być. Nie chce nikomu dokładnie pisać co się działo jak by chciał zobaczyć ,a gorąco polecam |
Podpisuje się obiema rękoma. Świetny mecz, którego po prostu nie można nie obejrzeć ;).
watergate napisał/a: | W tym roku postanowiłem wreszcie dokładniej śledzić rozgrywki NCAA jednak mam raczej średnie rozeznanie w drużynach (poza tymi najlepiej znanymi jak Notre Dame itp.) i ciężko mi wybrać jakieś ciekawe spotkania do oglądania w ten weekend. Czy ktoś z forumowiczów może mi doradzić, jakie mecze mogą być najciekawsze, poza tymi opisanymi na stronie (Oregon-LSU i Boise State-Georgia)? |
Jeśli posiadasz ESPN America to polecam oglądać sobotnie College GameDay - zapowiedź kolejnego weeku i najważniejszych spotkań. Masa ciekawych informacji o tym co się dzieje w NCAA. Pomaga w lepszym ogarnięciu całej ligi, drużyn, zawodników itd. |
|
|
|
 |
Piotr Bera
Culé

|
Wysłany: 2011-09-03, 19:10
|
|
|
Atdhe mnie zawiodło i nie mogę odtworzyć ESPN:( Zrezygnowałem z N i ESPN America także nie posiadam.
Wspomóżcie dobrym linkiem do meczów live! |
_________________ "Nawet mędrzec nie wszystko wie, a jeśli jest nim, pamięta o tym."
— John Ronald Reuel Tolkien
Władca Pierścieni |
|
|
|
 |
cobe

|
Wysłany: 2011-09-03, 19:21
|
|
|
Proszę Cię bardzo Piotrek i dla reszty forumowiczów.
http://www.firstrowsports.eu/sport/american-football.html
A co do meczu TSU - Baylor to zapewne było co oglądac musze go dorwać na jakieś stronce i ściągnąć. Bo jak się obudziłem że jest transmisja i włączyłem to trafiłem na inta na 2 sekundy przed końcem spotkania .. Wiem porazka, ale wynik mnie zaintrygował. Tak wiec polecam obejrzeć. A ciekawostką jest, że Baylor nie wygrało z żadną z drużyn czołowej 25 jak pamiętam to z grubo 20 lat temu do wczoraj. |
_________________ "Gentlemen, it is better to have died as a small boy than to fumble this football."
John Heisman |
|
|
|
 |
PatsFanaticos
M.V.P

|
Wysłany: 2011-09-04, 11:35
|
|
|
Ja również nie jestem zbytnio zorientowany w drużynach i ich możliwościach w tym sezonie, ale skoro polecacie TSU - Baylor to juz biorę się za oglądanie ;)) |
|
|
|
 |
Pedro
Coockies?

|
Wysłany: 2011-09-04, 12:18
|
|
|
NCAA to dość ciężka sprawa dla początkujących z uwagi na ogromną ilość zespołów, które nierzadko dzieli prawdziwa przepaść. Wiąże się to z faktem, że często zdarzają się mecze ze z góry pewnym wynikiem etc.
Każdemu radzę więc na bieżąco śledzić rankingi (do znalezienia na praktycznie każdej stronie; przedsezonowy można dorwać nawet u nas: RANKING.
Potem z uwzględnieniem tego śledzić całą rozpiskę. Wtedy wybierać mecze możliwie dwóch najwyżej notowanych ekip. W pierwszym tygodniu to tak jak i zresztą podano w newsie z rankingiem: Oregon - LSU. Mecz już się odbył i z czystym sumieniem mogę polecić każdemu. |
|
|
|
 |
PatsFanaticos
M.V.P

|
Wysłany: 2011-09-04, 12:23
|
|
|
okej postaram się śledzic rankingi, ale jesli macie//będziecie mieli jeszcze jakieś ciekawe mecze które obejrzeliście i są warte obejrzenia to prosze o polecanie ;) |
|
|
|
 |
watergate

|
Wysłany: 2011-09-04, 18:47
|
|
|
Masel napisał/a: | Jeśli posiadasz ESPN America to polecam oglądać sobotnie College GameDay - zapowiedź kolejnego weeku i najważniejszych spotkań. Masa ciekawych informacji o tym co się dzieje w NCAA. Pomaga w lepszym ogarnięciu całej ligi, drużyn, zawodników itd. |
W przyszłym tygodniu na pewno będę oglądać.
Figrin napisał/a: | Ja oglądałem świetny mecz, mianowicie Baylor u siebie grało z TSU, które było faworyzowane z numerkiem 14. |
Niestety, to spotkanie mnie ominęło. Widziałem za to Boise St-Georgia, przyjemny meczyk . I już rodzi się ciekawa historia, bo okazuje się, że trener Bulldogs musi wygrać w przyszłym tygodniu, jeśli nie chce żegnać się z robotą. Niby temat znany, jednak klimat tych rozgrywek jest zupełnie inny od NFL i ma to swój niezaprzeczalny urok. Te orkiestry, oprawa... Aż żałuje się, że człowiek nie chodził na żadną z tych uczelni .
PatsFanaticos napisał/a: | jesli macie//będziecie mieli jeszcze jakieś ciekawe mecze które obejrzeliście i są warte obejrzenia to prosze o polecanie ;) |
Podbijam. Forumowicze zorientowani w NCAA, mogliby trochę pomóc nam, żółtodziobom . |
|
|
|
 |
konradzmc

|
Wysłany: 2011-09-04, 19:06
|
|
|
Czy zawodnicy w NCAA zarabiają pieniądze za gre?? |
|
|
|
 |
MagicKris

|
Wysłany: 2011-09-04, 19:11
|
|
|
Nie, zawodnicy grajacy w NCAA nie moga otrzymywac pieniedzy za gre. Niektorzy z graczy dostaja specjalne stypendia, ktorych jest ograniczona ilosc. W wiekszosci sa to zawodnicy wyrozniajacy sie na tle druzyny.
Ostatnio slynna sprawa sprzedazy pamiatek (koszulki, autografy etc.) przez zawodnikow Ohio State Buckeyes
http://sports.espn.go.com...tory?id=5950873 |
_________________ [i]“It's not whether you get knocked down, it's whether you get up.”[/i]
[b]Vince Lombardi[/b] |
|
|
|
 |
PatsFanaticos
M.V.P

|
Wysłany: 2011-09-04, 19:13
|
|
|
Masel napisał/a: | Forumowicze zorientowani w NCAA, mogliby trochę pomóc nam, żółtodziobom . |
Dokładnie a w przyszłości to my będziemy pomagac innym żółtodziobom :D |
Ostatnio zmieniony przez PatsFanaticos 2011-09-04, 19:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
konradzmc

|
Wysłany: 2011-09-04, 19:13
|
|
|
Figrin napisał/a: | Ja oglądałem świetny mecz, mianowicie Baylor u siebie grało z TSU, które było faworyzowane z numerkiem 14. |
W której dywizji grają te drużyny bo nie mogę znaleźć?? Jeśli da ktoś link to będe wdzięczny
@MagicKris
To z czego zawodnicy NCAA się utrzymują?? |
|
|
|
 |
|