|
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2014-12-28, 20:13 |
NFL 14/15: Week 14 |
Autor |
Wiadomość |
TRad
Drużyna: 49'ers
|
Wysłany: 2014-12-09, 01:22
|
|
|
Re: 49ers-Raiders
A co, nie pisałem, że w NFL każdy może wygrać z każdym?
Żenua. |
|
|
|
 |
Ostry

|
Wysłany: 2014-12-09, 04:05
|
|
|
Ziew, biznesowo na razie odprawiamy Atlantę. Podoba mnie się to. Sam Barrington chyba nowym odkryciem na ILB, świetny występ z Pats i dzisiaj również radzi sobie nieźle. Go Pack Go!
No i było ładnie pięknie, a w drugiej połowie niepoważna postawa defensywy doprowadziła do dosyć nerwowej końcówki. Julio Jones w pojedynkę robił co chciał z obrońcami, Ryan miał mnóstwo czasu --- ogólnie dno i wodorosty. To się nie może powtórzyć bo było niebezpiecznie blisko katastrofy. Fuj! |
|
|
|
 |
rooted

|
Wysłany: 2014-12-09, 15:37
|
|
|
TRad napisał/a: | Re: 49ers-Raiders
Żenua. |
Tiaaa.... Niewytłumaczalnych wyników ciąg dalszy. Z jednej strony Niners weszli na ścieżkę autodestrukcji, z drugiej strony można powiedzieć, że Raiders w tym sezonie są tak fatalną drużyną, że przegrają prawdopodobnie jedyną rzecz o którą jeszcze walczyli czyli pick z nr. 1 w przyszłorocznym drafcie.
Część meczów muszę nadrobić ale kilka luźnych uwag mi się nasunęło po obejrzeniu kilku i lekturze wyników:
- długo to zajęło ale Tampa Bay ostatecznie nie ma już nawet matematyczych złudzeń na playoffy co przy bilansie 2-11 pokazuje jak dramatycznie słaba jest NFC South. Natomiast porażka Saints z Panthers nie pokazuje już moim zdaniem nic poza tym, że jedna słaba dryżyna mająca dobry dzień pokonała inną słabą drużynę mającą słaby dzień. I tym optymistycznym akcentem obiecuję już nie pastwić się nad NFCS.
- Z cyklu "ciężkie życie lidera dywizji" - zarówno Arizona jak i Cincy liderują w swoich dywizjach, a większość medialnych ekspertów daje obu drużynom realnie niewielkie szanse na utrzymanie pozycji lidera do playoffów. Bengals są co prawda jedyną drużyną w AFCN która ma ujemny points differential (to na poparcie powyższej tezy), mają jeszcze w planach bliskie spotkania z Browns / Broncos / Steelers, a Ravens po cichu zbierają sobie fajny bilans, ale nie czuję się na siłach obwieszczać zejścia pasiastych chłopaków.
- Seahawks się rozkręcają i zaczynają po staremu przygniatać przeciwników. Nie polecam dalszego lekceważenia obecnych wciąż jeszcze mistrzów ;)
- Muszę się Wam przyznać, że zaczynałem wierzyć że Miami to dobry zespół na miarę playoffów. No i pokarało mnie...
- Pamiętam, że jakieś kilka miesięcy temu dyskutowaliśmy sobie na forum o wyższości Zimmera (były DC Cincy, obecnie HC Vikings) nad Grudenem (były OC Cincy, obecnie HC Washington NativeInhabitantsofAmericanContinent czy jakkolwiek się oni teraz zwą) i generalnie się zgodziliśmy że to zespół z Minnesoty zrobił lepszy interes. No to zgadzamy się dalej... |
|
|
|
 |
Piteroo
Wiek: 40 Dołączył: 01 Wrz 2011 Posty: 150 Skąd: Black Hole
|
Wysłany: 2014-12-09, 16:42
|
|
|
Jestem strasznie rozbity, z jednej strony wygrana bitwa o zatokę z drugiej spadek, w tym momencie, aż na 5 pozycję w drafcie. Prawda jest bolesna, jedno zwycięstwo w przegranym już sezonie nam nic nie daje a 1 pick mógł na prawdę odmienić sytuację klubu bo jestem pewny że tacy Jets byli by w stanie dużo dać za Mariote. Niestety zwycięstwo komplikuje te plany i obecnie niestety max 3 pick z tego będzie bo Tytani, Jest i Jax grają między sobą wiec jest szansa że dwa z tych zespołów wypadną z walki o top 3 draftu. Myślę że już można przyjmować że Marcus Mariota zostanie nowym QB Tampa Bay. |
|
|
|
 |
bambosz

Drużyna: Dallas Cowboys, Seahawks, Colts
Zawodnik: Andrew Luck, Russel Wilson
|
Wysłany: 2014-12-09, 17:25
|
|
|
Dla Jetsów nic straconego, Winston pomijając jego pozaboiskowe problemy to nawet lepszy pick. |
|
|
|
 |
charlie

|
Wysłany: 2014-12-09, 21:10
|
|
|
Niektórzy są już w offseason mode
Mike Francesca (taki sportowy Howard Stern) powiedział dziś w swoim programie, że źródła zbliżone do Giants poinformowały go, że nowojorczycy chcą by Tom Coughlin wypełnił do końca swój kontrakt (jeszcze jeden rok).
Na razie nie ma co strzępić klawiatury, ale gdyby to się potwierdziło, to moim zdaniem jako następcę Coughlina, który przejąłby zespół w 2016, Giants widzą Bena McAdoo, obecnego koordynatora ofensywy. |
|
|
|
 |
TRad
Drużyna: 49'ers
|
Wysłany: 2014-12-10, 16:10
|
|
|
rooted napisał/a: | TRad napisał/a: | Re: 49ers-Raiders
Żenua. |
Tiaaa.... Niewytłumaczalnych wyników ciąg dalszy. Z jednej strony Niners weszli na ścieżkę autodestrukcji, z drugiej strony można powiedzieć, że Raiders w tym sezonie są tak fatalną drużyną, że przegrają prawdopodobnie jedyną rzecz o którą jeszcze walczyli czyli pick z nr. 1 w przyszłorocznym drafcie. |
Tia, kojarzy się stareńka anegdota, jak to żona rozmawia z mężem:
- Z ciebie jest taka pierdoła, że gdyby zrobiono zawody na największą pierdołę świata, to zająłbys drugie miejsce.
- Dlaczego dopiero drugie?
- Bo taka z ciebie pierdoła.
Ale gra Raiders mi się podobała. Carr zagrał o niebo lepiej niz Kaepernick. Coache Oakland wyeksploatowali dziurę w obronie Niners - środek pola, gdzie czy to w zonie, czy m2m Wilhoite i Borland kryli TE/FB. No i pass rush, ale to jest funkcją słabości OL Niners - a to, moim zdaniem, jest główną przyczyna męczarni SF w tym sezonie. Przeciez pod koniec meczu na centrze zagrał niejaki Farrell, trzeci zawodnik na tej pozycji w tym sezonie. |
|
|
|
 |
OaRaiders
|
Wysłany: 2014-12-10, 17:11
|
|
|
Piteroo napisał/a: | Jestem strasznie rozbity, z jednej strony wygrana bitwa o zatokę z drugiej spadek, w tym momencie, aż na 5 pozycję w drafcie. Prawda jest bolesna, jedno zwycięstwo w przegranym już sezonie nam nic nie daje a 1 pick mógł na prawdę odmienić sytuację klubu bo jestem pewny że tacy Jets byli by w stanie dużo dać za Mariote. Niestety zwycięstwo komplikuje te plany i obecnie niestety max 3 pick z tego będzie bo Tytani, Jest i Jax grają między sobą wiec jest szansa że dwa z tych zespołów wypadną z walki o top 3 draftu. Myślę że już można przyjmować że Marcus Mariota zostanie nowym QB Tampa Bay. |
Ale nie przegrali honoru. Pamiętam jeszcze niedawno fani 49ers palili koszulki Raiders i tym razem rewanż był słodki, bo praktycznie wyeliminował ich z PO. Co do sytuacji w drafcie to nie przesadzał bym aż nadto. Pewnie że super byłoby mieć #1, bo to dobra okazja do pikowania w dół w wyniku wymiany, ale wzięcie #5 może być również duże, bo pewnie będzie wtedy jeszcze dostępny np Amarii Cooper i ochotę na niego może mieć pół ligi. A co do składu Raiders to ostatnie dwa drafty były bardzo udane, dużo solidnych i bardzo dobrych wyborów. Ja tam cieszę się i liczę na kolejne "wygrane", zarówno w offseazon przy pozyskiwaniu wolnych agentów jak i najważniejsze, trenera z nazwiskiem i umiejętnościami. I na koniec.. kocham ten klimat Raiders. W swoich wypowiedziach sam Tuck przyznał, że nawet po zdobyciu SB z Giants nie przeżył czegoś takiego jak obecnie w Oakland. |
|
|
|
 |
charlie

|
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2014-12-12, 08:49
|
|
|
No niestety, 2015 to dla Panter kolejny rok płacenia za idiotyzm Hurney'a, na szczęście generalnie ostatni. |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|