Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-11-24, 20:10
NFL 14/15: Tydzień 11
Autor Wiadomość
Cycu 

Drużyna: Ravens
Zawodnik: Ray Lewis, Vonta Leach
Wysłany: 2014-11-16, 23:01   

Cholercia, Packers na serio wzięli się do roboty... Czekałem wielce na to spotkanie, ale na razie to autostrada w jedną stronę.

Ostry 

Wysłany: 2014-11-17, 00:00   

kks napisał/a:
@Ostry: Jedziemy z tymi ludźmi północy! ;-)

Ludzie z północy najwyraźniej mają inne plany na dzisiejszy wieczór ;) Aż nie wiem co mam powiedzieć. Rodgers genialny. Defensywa wspaniała, zwłaszcza duzi chłopcy z linii wzięli się ostro do pracy bo tego bardzo brakowało. Sanchez już po 30 minutach bardzo dokładnie zapoznany z murawą. Special teams zaklikało na TD. Bajka!

kks 

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Dawkins!
Wysłany: 2014-11-17, 07:55   

Niestety. Eagles byli chyba zaskoczeni, że w Green Bay gra ktoś taki jak Rodgers. Jakby kompletnie nie przygotowali się na takiego przeciwnika. Pass rushu nie było, secondary normalnie radzi sobie źle, a w tym meczu to już w ogóle.

m6k3 
Man of Steel

Drużyna: Eagles, Texans, Patriots
Zawodnik: Wielu
Wysłany: 2014-11-17, 13:12   

PHI@GB własnie zabieram się za ten mecz, po pokazie "mocy" z Caroliną spodziewałem się czegoś innego niestety Philadelphia Eagles zawiedli w każdym chyba aspekcie, a Mark Sanchez pod stałą presją linii defensywnej GB już nie wyglądał tak dobrze. A McCoy od początku sezonu jakiś "nieobecny"....#FlyEglesFly :)

Greg 

Wysłany: 2014-11-17, 14:29   

Jeden pozytyw w ataku Giants nazywa się Odell Beckham Jr. :)

Powoli się też przekonuję do tego, że Rodgers jest najlepszym QB w lidze. Do tej pory uważałem, że to miejsce należy się prof. Manningowi, oczywiście starszemu.

A no i NFC West jest masakrycznie dobra. Aż szkoda, że nie zobaczymy wszystkich drużyn z tej dywizji w PO. Wolałbym takie St. Louis niż Philę, Dallas czy nie daj Bóg Atlantę. :mrgreen:

Ostry 

Wysłany: 2014-11-17, 14:53   

Atlanty byś nie chciał, a co powiesz na Tampę - oni mają tylko dwa mecze straty do 1. miejsca, wszystko możliwe :lol: :lol: :lol:

charlie 

Wysłany: 2014-11-17, 16:20   

Pierwsza seria. Eli 3 podania, wszystkie udane, 57 jardów, touchdown.

Justin Pugh, nasz pierwszy RT naciąga mięsień czworogłowy i kończy mecz.

Na resztę pojedynku, na jego miejsce wchodzi Charles Brown. Ten sam, którego Sean Payton rok temu wyrzucił z Saints, po tym jak tenże Brown, jako LT stanowił największe zagrożenie dla zdrowia i życia Drew Breesa.

Z serii jeden obraz wart tysiąca słów (a takich obrazów z wczoraszego meczu możnaby znaleźć sporo więcej). Brown nr 71.

https://v.cdn.vine.co/r/videos/B6FC7138581145853645292756992_368e9b55dde.0.1.17655227048870837631.mp4?versionId=DRB6ovOzyhXeJNFmRjXTUMF74ak44L5J

Najlepszy komentarz:
It's like he was playing LT except he was playing RT

TRad 

Drużyna: 49'ers
Wysłany: 2014-11-17, 16:56   

Jeżeli oczekujesz współczucia, to u mnie go nie znajdziesz. Niners grali bez dwóch All Pro ILB, najlepszego CB i slot CB z tegorocznej pierwszej rundy. A LOLB w trakcie meczu się obraził na coachów, że gra za mało downs, i odmówił powrotu na boisko.

Z zeszłorocznej czwórki LB ostał się w efekcie Aldon Smith, który grał po ponad półsezonowej przerwie.

Ale na Giants i Manninga starczyło :)

damiansport1 

Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
Wysłany: 2014-11-17, 17:01   

Rodgers jest zdecydowanie najlepszym QB ligi i w tej chwili MVP. Peyton Manning w ostatnich bodaj 4 meczach ma 6 interception i tylko 8 TD. Obniżka formy spora.
Drugim kandydatem do MVP teraz jest wg mnie Brady, mimo słabszej pierwszej połowy z Colts, w drugiej był fantastyczny. Potem Murray, Watt, Luck.

Jako kibic Packers i Patriots jestem teraz w siodmym niebie, bo to najlepsze druzyny w lidze w tej chwili, z calym szacunkiem dla Arizony, ale sorry Brady i Rodgers > Stanton.
Jednak zdaje sobie sprawe, że Super Bowl odbędzie się dopiero w lutym i to kto jest w tej chwili najlepszy nie ma wiekszego znaczenia.

Patriots mają w tej chwili niemal Elite secondary. Revis gra jak za dawnych lat, Browner, Arrington, wszyscy wyłączyli wczoraj wielkie gwiazdy Colts. Także linia ofensywna z jednej najgorszych, nagle stała się czołową. To było coś fantastycznego wczoraj. Jonas Gray miał mnóstwo miejsca i zrobił 200 jardow. Gronkowski to beast mode, Edelman, LaFell robią swoje. Czego chciec więcej?
Packers według mnie nie sa aż tak mocni jak NE, głównie dlatego, że nie grają dobrze na wyjazdach.Na Lambeu są jednak nie do powstrzymania i biją wszelkie rekordy.

Uwaga na Kansas City. Nie zdziwie sie jesli wygraja dywizje. Mają serie 5 zwyciestw i obok Lions najlepsza obrone w lidze. Biegaja na zespolach jak szaleni, a Broncos doadł kryzysik. Manning nagle popełnia duzo błędów, zespół ma mnóstwo urazów (JThomas, Hillman, Sander). Drugi Bezposredni pojedynek moze byc kluczowy

Jeśli chodzi o NFC West, to mysle, ze do playoffów wejdzie albo SF albo Seattle z dziką kartą. Nie ma miejsca na obydwu. Lions albo Packers to będzie pierwsza dzika karta. mamy jeszcze dwa mecze pomeidzy SF i SEA i kto bedzie w nich lepszy wejdzie do playoffów. Arizona jest raczej poza zasiegiem. Z NFC East tylko zwyciezca imo. Bardziej sklanialbym sie do Eagles niz Cowboys.

krisow 

Wysłany: 2014-11-18, 09:27   

Wydaje mi się, że Broncos stracili po meczu z Patriots pewność siebie i nie wygląda to dobrze na resztę sezonu. Tym bardziej, że Kansas złapało rytm, a i Chargers nie są daleko...

TRad 

Wysłany: 2014-11-18, 12:06   

'Pewność siebie", "rytm" i "momentum" to słowa, które nic nie znaczą.

Denver, pomimo wpadki z Rams, jest jedną z dwóch najlepszych drużyn w lidze, kropka. Na jakiej podstawie mielibyśmy uważać, że jeden mecz jest bardziej miarodajnym wskaźnikiem siły gry Broncos od pozostałych dziewięciu?

Greg 

Wysłany: 2014-11-18, 14:43   

Wreszcie po raz pierwszy od długiego czasu zobaczyłem jak grają Titans. Mettenberger poza tym, że dokonał rzadkiej sztuki rzucenia pick-six w pierwszej akcji meczu, grał naprawdę fajnie. Podobnie Sankey robi dobre wrażenie. Może jeszcze Titans się podźwigną mając takich młodych graczy.
Niestety obrona kompletnie nie znalazła sposobu na Bella, Benek też mimo wszystko klasa i Titans nie dali rady tego wygrać. Ale wstydzić się nie mają czego, przynajmniej w ofensywie. Mało im zabrakło do triumfu.

damiansport1 

Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
Wysłany: 2014-11-18, 17:11   

Również pierwszy raz zobaczyłem Titans w tym sezonie, bo nie było wyboru innego meczu. Pretty bad football team, nie ma co się oszukiwać. Oprócz Walkera, który zresztą nie zagrał, nie znam żadnego innego receivera z tej drużyny. A Mettenberger był niezły jak na rookie.

@TRad
Denver nie jest jedną z dwóch najlepszych drużyn. Cardinals, Patriots, Packers - to trzy najlepsze zespoły w tym momencie, Chiefs też wyglądają lepiej. Broncos przegrali 2 z 3 ostatnich meczów i to wyraźnie. Manning nagle stracił formę, może dopadł go w końcu wiek, w dodatku pełno tam kontuzji, to też trzeba brać pod uwagę gdy wskazujemy najlepsze drużyny.

TRad 

Wysłany: 2014-11-18, 17:26   

Cardinals - nie. Grają dużo slabiej, niżby ich bilans wskazywał. To wyjdzie w najbliższych tygodniach.

Manning nie stracił formy. To tak nie działa. Nie należy losowych wydarzen utożsamiać ze zmianą faktycznego poziomu gry.

Broncos przegrali trzy mecze. Z Seattle na wyjeździe - wolno im. Z Patriotami na wyjeździe - wolno im. Jedyna wpadka to porażka wyjazdowa z Rams, którzy są zespołem bardzo dziwnym.

Packers natomiast przegrali bardzo wysoko z Saints.

OK, niech będzie, że jednym z trzech (Patriots, Packers i Broncos), acz jak dla mnie Broncos są silniejszym teamem od pozostałych. Packers jak do tej pory nie mieli ani jednego "pokazowego" zwycięstwa. Oni wygrywają to, co powinni wygrać. Łatwy terminarz mają.

charlie 

Wysłany: 2014-11-18, 23:34   

Dziś padły chyba ważne słowa dotyczące najbliższej przyszłości Giants. John Mara, ten "ważniejszy" współwłaściciel powiedział o Ilaju:

We still think he's in his prime and still has a lot of good years left. It lifts the whole franchise when you have a quarterback who can play at that level.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi