|
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2014-10-30, 14:14 |
NFL 13/14 - PLAYOFF |
Autor |
Wiadomość |
rooted

|
Wysłany: 2014-01-20, 10:59
|
|
|
Witam wszystkich ponownie,
O meczu NE – DEN większość komentarzy „na gorąco” została już napisana powyżej więc dodam tylko, że spodziewałem się bardziej wyrównanego meczu. Broncos robili co chcieli przez zdecydowaną większość czasu, a jako kluczowe i decydujące o przebiegu spotkania dorzuciłbym następujące czynniki:
- Broncos Offensive Line vs Pats Defensive Line – tutaj Denver dominowało i nie pozwoliło Patriots zbliżyć się do Manninga na odległość kilku kroków. No i efekt był taki, że Manning ani przez chwilę nie był pod presją, miał mnóstwo czasu na „rozstrzeliwanie” defensywy i rzucał gdzie chciał. Zauważyliście, że Broncos w pierwszej połowie i na początku drugiej grali górą nawet przy 3rd & short?
- Broncos Front 7 vs Pats RB – Mówiąc w skrócie, Patrioci nie pobiegali sobie za dużo. Łącznie 64 jardy dołem, z czego połowa jak było już praktycznie po zawodach… Atak NE szybko stał się dość jednowymiarowy i po kilku ‘three & outs’ trzeba było gonić wynik. Obiektywnie patrząc - nie było szans na taką końcówkę jak w kilku meczach sezonu zasadniczego.
Niners – Seahawks dzisiaj wieczorem… |
|
|
|
 |
andy11pl

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
|
Wysłany: 2014-01-20, 14:35
|
|
|
Od końca
Seahawks zaczęli zbyt pewnie i od razu strata, która z czasem zaczęła ich straszyć.
Takich trenerów lubię, 4&7 i gramy panowie o całą pulę!
NE? mam wrażenie, że epoka Tomka, którego b.lubię i cenię, skończyła się. Dużo rzutów za długich i niedokładnych. Brak zgrania z WRs jakby to był początek sezonu. |
|
|
|
 |
WaltJones

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
|
Wysłany: 2014-01-20, 17:23
|
|
|
Denver - Pats obejrzę w najbliższym czasie, pewnie jutro.
A co do wydarzeń w Seattle - tak to się kończy, jeśli najważniejszą piłkę meczu rzuca się w stronę najlepszego CB w lidze ;p
Mecz świetny, dużo walki, dobre defensywy. Seattle momentami trochę chyba przytłoczone ciężarem stawki, 49ers bardziej doświadczeni w tym temacie.
Wyrazy współczucia dla NaVorro Bowmana, boli na sam widok.
Go Hawks! |
_________________ Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES! |
|
|
|
 |
krisow

Wiek: 53 Dołączył: 08 Lip 2012 Posty: 74 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 2014-01-20, 17:45
|
|
|
49'ers od trzech lat są czubie i ciągle przegrywają minimalnie finał konferencji (-3, -4, -6). Trochę mi ich szkoda, bo poukładana drużyna, świetny trener. Może potrzeba rozwoju Kaepernicka, aby to zagrało jeszcze lpeiej? Ciekawe czy np. on i Wilson mogą za kilka lat być podobnymi legendami jak Manning i Brady? |
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2014-01-20, 23:33
|
|
|
No to tyle sprawiedliwości, że sędziowie co dali w meczu San Francisco z Caroliną to zabrali w meczu z Seattle. Główny minus, że oglądanie Shermana i jego wypowiedzi to znak, że świat schodzi na psy - pozycja NFL od lat zbudowana była m.in. na swoistej klasie i szacunku dla przeciwnika. Jak się widzi gadanie Shermana to człowiek zaczyna myśleć czy może warto oglądać skoki narciarskie ;) |
|
 |
Szczur
Buccaneers

|
|
|
|
 |
WaltJones

|
Wysłany: 2014-01-21, 17:48
|
|
|
Wszystko wynika z faktu, iż Sherm jest niezwykle "competitive" oraz z wydarzeń z bliższej bądź dalszej przeszłości. Chociażby "niezbyt miłe stosunki" z Harbaugh'em, ponoć są rezultatem tego w jaki sposób były trener Stanfordu traktował Shermana, i podobno to przez niego Sherman został wybrany w tak dalekiej rundzie draftu.
Poprzedni sezon - Sherman w czołówce wszystkich statystyk dla DB i prawie niezauważony przez nikogo, do czasu wyboru do AP All-Pro. Można się zirytować.
Trash- talk na boisku jest wszędzie i zawsze. RS czasem przenosi go poza boisko, ale wszystko co mówi, pokrywa czynami, mówiąc, że jest najlepszy nie rzuca na pewno słów na wiatr.
W "wypowiedzi" pomeczowej, wciąż na silnych emocjach odniósł się, zarówno do wątpliwości w kwestii jego "pozycji w rankingu CB" jak i do licznych zapewne trash-talków Crabtree'go w czasie meczu.
Ilu z was, może ze stuprocentową pewnością powiedzieć, jak, co do słowa brzmiała by Wasza wypowiedź po takim meczu?
Nie mam zamiaru w żaden sposób "bronić" Shermana ani przekonywać nikogo jak pozytywną postacią jest na co dzień, bo futbol jest sportem na tyle silnie rządzonym przez emocje że stosunek ludzi do RS25 zawsze będzie dzielił się na dwa rodzaje:
- ludzi, którzy go uwielbiają - czyli wszyscy kibice Seahawks
- ludzi, którzy go nie cierpią - cała reszta
"Klasa i szacunek dla przeciwnika" - yhy.... kompilacja "okazywania szacunku" w NFL z samego trwającego sezonu miałaby długość co najmniej jednego meczu |
_________________ Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
|
|
|
 |
rooted

|
Wysłany: 2014-01-21, 20:09
|
|
|
Wiedziałem, że dyskusja na temat Shermana zawita na "nasze" forum ;)
Faktem jest, że Sherman to obecnie jeden z najlepszych DB (o ile nie najlepszy) w lidze. 20 przechwytów w karierze (ledwie 3-letniej), 2 x All-Pro, kluczowy element najlepszej defensywy, umiejętność gry przeciwko najlepszym z najlepszych (sprawdziłem jak sobie taki np. Megatron poradził - złapał zaledwie 3 piłki w zeszłym roku / Week 8 2012) ... Robi wrażenie.
WaltJones napisał/a: | Nie mam zamiaru w żaden sposób "bronić" Shermana ani przekonywać nikogo jak pozytywną postacią jest na co dzień, bo futbol jest sportem na tyle silnie rządzonym przez emocje że stosunek ludzi do RS25 zawsze będzie dzielił się na dwa rodzaje:
- ludzi, którzy go uwielbiają - czyli wszyscy kibice Seahawks
- ludzi, którzy go nie cierpią - cała reszta |
To też nie jest tak, że cenią go sobie tylko fan Seahawks. Dla ilustracji chociażby taka dyskusja
Z drugiej strony ciężko mi się utożsamiać (a m.in. o to przecież w kibicowaniu chodzi) z gościem który pokazuje dość fundamentalny brak pokory i ma tak wybujałe mniemanie o sobie. Czytałem już gdzieś dowcip, że stadion Seahawks nie będzie miał nigdy dachu, bo ego Shermana by się pod nim nie zmieściło. Nie sięgając daleko wstecz - JJ Watt nie klepał po pośladach swoich przeciwników w zeszłym sezonie, A. Peterson nie ogłaszał swojej supremacji przed kamerami po każdym zeszłorocznym TD, a Peyton też jakoś spokojniej podszedł do awansu do SB... Ale to kwestia charakteru i temperamentu.
Kończąc nieco mniej poważnie, uważam że Sherman to dupek ale gdyby grał w drużynie której gorąco kibicuje byłby „moim dupkiem” i kupiłbym sobie jego koszulkę. Na razie pozostaje mi tylko powiedzieć, że to świetny gracz i trochę smutne, że większości świata w pamięci pozostanie jego wywiad i dupkowate zachowanie, a nie świetny mecz w wykonaniu drużyny (w tym także jego).
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2014-01-21, 22:11
|
|
|
Zeby nie bylo - ja lubie Seattle i Carrolla. Ale poza niespotykanym w NFL chamstwem Shermana, co spotkalo sie z nalezyta uwaga w NFL i USA, dziwi mnie że mało kto wspomina o duchu Lance'a Armstronga który czai się nad Legion of Doom. Gdzie jest Browner? Czy Shermana nie uratowały formalne uchybienia po negatywnym wyniku testów? |
|
 |
andy11pl

|
Wysłany: 2014-01-22, 11:17
|
|
|
Co sądzicie o tym co powiedział komisarz NFL czyli o zakusach likwidacji extra points? Pomysł jest taki, że masz do wyboru: pozostanie przy 6pkt za TD, na czym pewnie nikt nie poprzestanie lub próba za 2pkt. Próba niczym nie grozi bo nawet INT czy FUM jest tym samym co rezygnacja z próby za 2pkt. |
|
|
|
 |
maycj
|
Wysłany: 2014-01-22, 12:15
|
|
|
yhm... powiedział troche co innego: automatycznie będzie 7pkt za TD. ewentualnie próba run lub pass - jeśli się uda dostajesz dodatkowy punkt (w sumie 8), jeśli sie nie uda tracisz punkt ( w sumie 6). de facto to to samo co teraz jest tylko bez kopania extra pointów (które i tak są ponad 99%). |
|
|
|
 |
Rosiu
|
Wysłany: 2014-01-22, 12:52
|
|
|
Jeszcze tylko rezygnujmy z kick-offów (też są zakusy) i żegnamy kickerów. |
|
|
|
 |
andy11pl

|
Wysłany: 2014-01-22, 13:53
|
|
|
Sorry źle zrozumiałem. Nie jestem za odejmowaniem pkt. Chyba w żadnym sporcie nie odejmuje się czegoś co się już zdobyło? Samo zniesienie TYLKO epoints podoba mi się bo jak mówią jest nieciekawe, ponad 99,0% prób to próby udane. |
|
|
|
 |
WaltJones

|
Wysłany: 2014-01-23, 09:48
|
|
|
http://www.nfl.com/videos..._videos_sherman
"That was a good game", no naprawdę tak pojechał po tym Crabtree, że zasłużył żeby dostać w twarz...
I parę słów od samego Richarda, które rzucają trochę więcej światła na sprawę, którą cały świat zna tylko z jednej perspektywy
http://mmqb.si.com/2014/0...chael-crabtree/
Na koniec artykuł dla tych, którzy o Shermanie wiedzą tylko tyle ile widzą na boisku: http://www.huffingtonpost...&comm_ref=false |
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2014-01-23, 22:06
|
|
|
WaltJones,
jak po przegranym dramatycznie meczu, ktoś podbiega do Ciebie i klepie Cię w pupę, to ty wsłuchujesz sie grzecznie w jego słowa i analizjesz czy to miłe?
Jezeli widzisz, ze jakis X ma spor z Y, to analizujesz, to szukasz argumentów, kto ma racje. Jezeli jakis X ma spor z Y, pozniej z Z, pozniej z A, pozniej z B to chyba coś jest nie tak z X? Jedyna inna możliwość, że NFL jest chore, a Sherman jest jedynym zdrowym. |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|