|
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2014-10-30, 14:13 |
NFL 12/13: Tydzień 17 |
Autor |
Wiadomość |
Tomski

|
Wysłany: 2012-12-31, 20:01
|
|
|
Teraz nadchodzi taki czas sezonu ze oddzielamy mezyczyzn od chlopakow !!
Oby tylko Tomek sie nie spultal, Gronko wyleczyl do konca kontuzje, secondary wzieli sie w kupe i bedzie dobrze !
Go Pats Go ! Jak co roku
W WildCard: na Lambeau Packersi raczej spokojnie sobie poradza z Vikings,
wygrane Ravens z Colts i jednak chyba Houston z Bengals. Redskins z Seahawks wszystko moze sie zdarzyc, ale jednak mecz u siebie, Seattle na wyjezdzie wiec chyba mala przewaga dla czerwono-skorych.
http://en.wikipedia.org/w..._regular_season
Ostatnio zmieniony przez Dariusz Ankiewicz 2012-12-31, 20:52, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
WaltJones

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
|
Wysłany: 2013-01-01, 09:41
|
|
|
Niespodziewanie ciężka przeprawa z St. Louis, to najlepsze co mogło spotkać Seahawks przed PO. 150 punktów w trzech poprzednich meczach mogło uśpić czujność i pozwolić uwierzyć, że jest się nie do pokonania.
Szkoda, że Wilson tylko wyrównał rekord Peyt'a, liczyłem że go pobije.
Jak to jednak powiedział Mike Robinson - "Czy Peyton jako rookie doprowadził swoją drużynę do Play-Off? Nie. Mamy więc odpowiedź kto jest lepszy" ;) |
_________________ Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES! |
|
|
|
 |
andy11pl

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
|
Wysłany: 2013-01-02, 00:43
|
|
|
[quote="Piteroo"]......Co do draftu to właśnie w końcu mamy 3 czy 4 bo wciąż nie wiem ? .....[/quote]
Wg NFL > standings Raiders są 4 od konca ale wg tego info http://www.raiders.com/ne...37-60274138d5a8
mamy #3. I to drugie zrodlo chyba jest blizsze prawdy. |
|
|
|
 |
charlie

|
Wysłany: 2013-01-02, 11:58
|
|
|
[quote="WaltJones"]Jak to jednak powiedział Mike Robinson - "Czy Peyton jako rookie doprowadził swoją drużynę do Play-Off? Nie. Mamy więc odpowiedź kto jest lepszy" ;)[/quote]
W swoim debiutanckim sezonie Mark Sanchez doprowadził Jets do finału konferencji...
I tym temacie - ciekawostka, która pewnie będzie przytaczana w trakcie najbliższego weekendu ze względu na Lucka, RG3 i Wilsona. W całej erze Super Bowl tylko 5 rozgrywających wygrało mecz w playoffach w swoim rookie-sezonie:
- Shaun King - 1999, Tampa Bay (ktoś go pamięta, ja nie);
- T. J. Yates - w tamtym roku z Texans - podobnie jednak jak King, skorzystał on z kontuzji pierwotnego startera.
Pozostała trójka to "pełnoprawni" starterzy: Sanchez, Flacco (też doszedł do finału konferencji) i Big Ben. |
|
|
|
 |
kaliber
|
Wysłany: 2013-01-02, 13:36
|
|
|
Sezon zasadniczy się skończył, czas na krótkie podsumowanie a propos typów przedsezonowych. A wyglądało to u mnie tak:
Faworyci do SB - Patriots, Packers, 49ers
Czarny koń - Bengals, Bears, Lions
Rozczarowanie - Eagles, Jets, Giants
W sumie oprócz słabego sezonu Lions (ile oni przegrali meczów na styk i w końcówkach!) to typowanie by się zgadzało. Bears byli o krok od awansu do PO. Bengals ciągle mają szanse, awansowali po raz pierwszy od 30 lat roku po roku do postseason.
Najtrudniej wytypować czarnego konia jak widać. Seahawks i Redskins to pokazali. Nie spodziewałem się, że pójdzie im tak dobrze. Przed nami wild-card round. Co do typów to oddzielny temat powstanie. Przy okazji. W zeszłym roku powstała liga na nfl.com użytkowników tej strony, dotycząca playoff fantasy czy coś takiego. Czy w tym roku jest to planowane? 3 dni do soboty zostały. Dzięki za info. Pozdrawiam |
_________________ welcome to the jungle |
|
|
|
 |
michu_bronx
Jets & Giants
Wiek: 44 Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 139 Skąd: Wągrowiec
|
Wysłany: 2013-01-02, 14:09
|
|
|
He he
Co do moich typów przedsezonowych to zostali mi tylko Broncos których widziałem w finale konferencji. Reszty nie trafiłem. W miarę upływu czasu do weekendu to coraz bardziej stawiam na Vikings że sprawią niespodziankę . Jak dla mnie dziwna decyzja w Chicago co do trenera , bilans 10-6 co najmniej dobry . Fajne info co do QB - debiutantów.
Trzech debiutantów w PO zobaczymy który wypadnie najlepiej. Jak ma się sytuacja z Rayem Lewisem? Będzie gotowy ? |
|
 |
damiansport1
Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
|
Wysłany: 2013-01-02, 17:37
|
|
|
Bears byli w połowie sezonu najlepszą drużyną w NFL i wydawało się, że nie będą mieć rywali a potem przegrywali niemal wszystko, także można rozumieć rozczarowanie władz Chicago.
Vikings mogą sprawić niespodziankę? No błagam, no way. Packers zagrają już na 100%, czego nie mogli pokazać ostatnio, bo nie mieli takiej motywacji.
Wraca drugi najlepszy gracz drużyny, Randy Cobb, wraca gwiazda w defensywie Charles Woodson, dostępni będą wszyscy zawodnicy. Sorry, ale nie ma możliwości, żeby GB tego nie wygrali. nie ma cudow |
|
|
|
 |
Sothis

Drużyna: PATRIOTS, a potem Bucs, Packers, Saints,Seattle & Raiders
Zawodnik: T. Brady,B.Favre, V.Wilfork, R.Gronkowski, A. Rodgers, D. Brees
Wiek: 42 Dołączył: 10 Wrz 2011 Posty: 119 Skąd: GÓRNY ŚLONSK
|
Wysłany: 2013-01-02, 21:05
|
|
|
łooo jak dawno tu nie pisałem
Krótkie podsumowanie sezonu z mojej strony:
1. new york, new york- mega się ciesze, że nikt z tego miasta nie zagra w PO Jets po raz kolejny okazali się w sumie śmieszną, nadmuchaną drużyną z mega slabym trenerem. Dopóki Rex tam będzie nic się nie zmieni. Więc Rex życze dożywotniego kontraktu Co do NYG, mimo wszystko duża niespodzianka. Ja się ciesze bo Pats nie mają szans zwów na nich w SB trafić.
2. Peyton- mimo wszystko nie spodziewałem się takiego sezonu Broncos. Wielu uważa ich za faworytów do SB, hmmmm, zobaczymy.... mi wydaje się jednak, że Tomek i Pats są mocniejszą drużyną. Wogóle w tej konferencji bardziej obawiam się (jak co roku)Ravens.
3. Texans, Falcons-wszystko pięknie ale nie macie mentalności zwycięzców. Moim zdaniem obie odpadną w divisional.
4. Luck, Wilson, RG III- niesamowity wysyp QB w tym sezonie, i to QB, którzy będą dzielić w lidze przez x lat. Mimo, że nie lubię Colts to Luck jest moim nr 1 z tej trójki. Gra w starym stylu, widać mega inteligencję i uważam że to co zrobiło Indy pozbywając się Peytona na rzecz Lucka to jak "szóstka" w totka. Niestety muszę przyznać Colts, że mają godnego następce Peytona. Wilson i RG III, hmmmm, Wilson to mega zaskoczenie jak i całe Seatlle. Uważam wogóle, że Seahawks będą czarnym koniem po. Bardzo dobry nie bojący się ciśnienienia QB , który gra dla drużyny z super trenerem i drużyny która jest mega zrównoważoną drużyną. Po Lucku mój nr 2 rookies. RGIII mimo wszystko dla mnie trochę przereklamowany jako QB, natomiast absolutny wódz. Coś trochę jak Tebow z zeszłego sezonu (z zachowaniem proporcji of kors). Choć nie przecze, że statystyki RG III to mega WOW.
5.Peterson- on musi być MVP!jak można wprowadzić przeciętną drużyne do PO tylko przy pomocy biegacza??kosmos panowie kosmos.
typy na PO:
mam nadzieję, że w SB zobacze PATS i Packers!
a stawiam na PATS i ktoś z dwójki seahawks/redskins |
|
|
|
 |
damiansport1
Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
|
Wysłany: 2013-01-02, 23:22
|
|
|
Też liczę na Pats/Packers to byłby piękny finał i pojedynek Brady - Rodgers. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|