Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:13
NFL 12/13: Tydzień 17
Autor Wiadomość
Tomski

Wysłany: 2012-12-31, 20:01   

Teraz nadchodzi taki czas sezonu ze oddzielamy mezyczyzn od chlopakow !!
Oby tylko Tomek sie nie spultal, Gronko wyleczyl do konca kontuzje, secondary wzieli sie w kupe i bedzie dobrze !
Go Pats Go ! Jak co roku :-D

W WildCard: na Lambeau Packersi raczej spokojnie sobie poradza z Vikings,
wygrane Ravens z Colts i jednak chyba Houston z Bengals. Redskins z Seahawks wszystko moze sie zdarzyc, ale jednak mecz u siebie, Seattle na wyjezdzie wiec chyba mala przewaga dla czerwono-skorych.

Cos o NFL i troche o terminarzu po polsku:
http://pl.wikipedia.org/w...Football_League

Bardzo szczegolowy opis ukladania teminarza po angielsku:
http://en.wikipedia.org/w..._regular_season

[color=red]Używaj opcji "Edytuj" - D. Ankiewicz[/color]
Ostatnio zmieniony przez Dariusz Ankiewicz 2012-12-31, 20:52, w całości zmieniany 2 razy  

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2013-01-01, 09:41   

Niespodziewanie ciężka przeprawa z St. Louis, to najlepsze co mogło spotkać Seahawks przed PO. 150 punktów w trzech poprzednich meczach mogło uśpić czujność i pozwolić uwierzyć, że jest się nie do pokonania.

Szkoda, że Wilson tylko wyrównał rekord Peyt'a, liczyłem że go pobije.
Jak to jednak powiedział Mike Robinson - "Czy Peyton jako rookie doprowadził swoją drużynę do Play-Off? Nie. Mamy więc odpowiedź kto jest lepszy" ;)
Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES!

andy11pl 

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
Wysłany: 2013-01-02, 00:43   

[quote="Piteroo"]......Co do draftu to właśnie w końcu mamy 3 czy 4 bo wciąż nie wiem ? .....[/quote]
Wg NFL > standings Raiders są 4 od konca ale wg tego info http://www.raiders.com/ne...37-60274138d5a8
mamy #3. I to drugie zrodlo chyba jest blizsze prawdy.

charlie 

Wysłany: 2013-01-02, 11:58   

[quote="WaltJones"]Jak to jednak powiedział Mike Robinson - "Czy Peyton jako rookie doprowadził swoją drużynę do Play-Off? Nie. Mamy więc odpowiedź kto jest lepszy" ;)[/quote]

W swoim debiutanckim sezonie Mark Sanchez doprowadził Jets do finału konferencji... :-P

I tym temacie - ciekawostka, która pewnie będzie przytaczana w trakcie najbliższego weekendu ze względu na Lucka, RG3 i Wilsona. W całej erze Super Bowl tylko 5 rozgrywających wygrało mecz w playoffach w swoim rookie-sezonie:

- Shaun King - 1999, Tampa Bay (ktoś go pamięta, ja nie);
- T. J. Yates - w tamtym roku z Texans - podobnie jednak jak King, skorzystał on z kontuzji pierwotnego startera.

Pozostała trójka to "pełnoprawni" starterzy: Sanchez, Flacco (też doszedł do finału konferencji) i Big Ben.

kaliber

Wysłany: 2013-01-02, 13:36   

Sezon zasadniczy się skończył, czas na krótkie podsumowanie a propos typów przedsezonowych. A wyglądało to u mnie tak:
Faworyci do SB - Patriots, Packers, 49ers
Czarny koń - Bengals, Bears, Lions
Rozczarowanie - Eagles, Jets, Giants
W sumie oprócz słabego sezonu Lions (ile oni przegrali meczów na styk i w końcówkach!) to typowanie by się zgadzało. Bears byli o krok od awansu do PO. Bengals ciągle mają szanse, awansowali po raz pierwszy od 30 lat roku po roku do postseason.
Najtrudniej wytypować czarnego konia jak widać. Seahawks i Redskins to pokazali. Nie spodziewałem się, że pójdzie im tak dobrze. Przed nami wild-card round. Co do typów to oddzielny temat powstanie. Przy okazji. W zeszłym roku powstała liga na nfl.com użytkowników tej strony, dotycząca playoff fantasy czy coś takiego. Czy w tym roku jest to planowane? 3 dni do soboty zostały. Dzięki za info. Pozdrawiam

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2013-01-02, 14:09   

He he

Co do moich typów przedsezonowych to zostali mi tylko Broncos których widziałem w finale konferencji. Reszty nie trafiłem. W miarę upływu czasu do weekendu to coraz bardziej stawiam na Vikings że sprawią niespodziankę . Jak dla mnie dziwna decyzja w Chicago co do trenera , bilans 10-6 co najmniej dobry . Fajne info co do QB - debiutantów.
Trzech debiutantów w PO zobaczymy który wypadnie najlepiej. Jak ma się sytuacja z Rayem Lewisem? Będzie gotowy ?

damiansport1 

Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
Wysłany: 2013-01-02, 17:37   

Bears byli w połowie sezonu najlepszą drużyną w NFL i wydawało się, że nie będą mieć rywali a potem przegrywali niemal wszystko, także można rozumieć rozczarowanie władz Chicago.

Vikings mogą sprawić niespodziankę? No błagam, no way. Packers zagrają już na 100%, czego nie mogli pokazać ostatnio, bo nie mieli takiej motywacji.
Wraca drugi najlepszy gracz drużyny, Randy Cobb, wraca gwiazda w defensywie Charles Woodson, dostępni będą wszyscy zawodnicy. Sorry, ale nie ma możliwości, żeby GB tego nie wygrali. nie ma cudow

Sothis 

Drużyna: PATRIOTS, a potem Bucs, Packers, Saints,Seattle & Raiders
Zawodnik: T. Brady,B.Favre, V.Wilfork, R.Gronkowski, A. Rodgers, D. Brees
Wysłany: 2013-01-02, 21:05   

łooo jak dawno tu nie pisałem 8-)
Krótkie podsumowanie sezonu z mojej strony:
1. new york, new york- mega się ciesze, że nikt z tego miasta nie zagra w PO 8-) Jets po raz kolejny okazali się w sumie śmieszną, nadmuchaną drużyną z mega slabym trenerem. Dopóki Rex tam będzie nic się nie zmieni. Więc Rex życze dożywotniego kontraktu :) Co do NYG, mimo wszystko duża niespodzianka. Ja się ciesze bo Pats nie mają szans zwów na nich w SB trafić.
2. Peyton- mimo wszystko nie spodziewałem się takiego sezonu Broncos. Wielu uważa ich za faworytów do SB, hmmmm, zobaczymy.... mi wydaje się jednak, że Tomek i Pats są mocniejszą drużyną. Wogóle w tej konferencji bardziej obawiam się (jak co roku)Ravens.
3. Texans, Falcons-wszystko pięknie ale nie macie mentalności zwycięzców. Moim zdaniem obie odpadną w divisional.
4. Luck, Wilson, RG III- niesamowity wysyp QB w tym sezonie, i to QB, którzy będą dzielić w lidze przez x lat. Mimo, że nie lubię Colts to Luck jest moim nr 1 z tej trójki. Gra w starym stylu, widać mega inteligencję i uważam że to co zrobiło Indy pozbywając się Peytona na rzecz Lucka to jak "szóstka" w totka. Niestety muszę przyznać Colts, że mają godnego następce Peytona. Wilson i RG III, hmmmm, Wilson to mega zaskoczenie jak i całe Seatlle. Uważam wogóle, że Seahawks będą czarnym koniem po. Bardzo dobry nie bojący się ciśnienienia QB , który gra dla drużyny z super trenerem i drużyny która jest mega zrównoważoną drużyną. Po Lucku mój nr 2 rookies. RGIII mimo wszystko dla mnie trochę przereklamowany jako QB, natomiast absolutny wódz. Coś trochę jak Tebow z zeszłego sezonu (z zachowaniem proporcji of kors). Choć nie przecze, że statystyki RG III to mega WOW.
5.Peterson- on musi być MVP!jak można wprowadzić przeciętną drużyne do PO tylko przy pomocy biegacza??kosmos panowie kosmos.

typy na PO:

mam nadzieję, że w SB zobacze PATS i Packers!

a stawiam na PATS i ktoś z dwójki seahawks/redskins

damiansport1 

Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
Wysłany: 2013-01-02, 23:22   

Też liczę na Pats/Packers to byłby piękny finał i pojedynek Brady - Rodgers.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi