Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:15
NFL Offseason 2012
Autor Wiadomość
ikon 

Drużyna: Chicago Bears
Wysłany: 2012-08-12, 15:32   

[quote="andy11pl"]

Przede wszystkim okreslenie czarny kon NIE= sie> udzial w SB ale juz w PO tak. W Raiders zmienilo sie baardzo wiele. Nie ma juz Ala. Jest duzo dobrego w zarzadzaniu z Packers. 3QBs w tym jeden prospect. Na co licze?, ze Palmer zagra swietny/odrodzony sezon. Ze MCF rozegra z 14 meczy przynajmniej. W skrocie OFE bedzie duzo lepsze od przyznaje dosc przecietnej DEF. I ze bedzie chemia w druzynie :-D Wszyscy beda wiedziec, ze teraz GM i spolka beda robic odstrzal dla slabych.

[/quote]

Ok ale sam fakt że jest świetny RB i nie ma już Ala niczego nie gwarantuje. W Raiders zmieniło się też to że odeszło mnóstwo talentu, między innymi Bush, Satele, Wimbley, Routt, Boss, Schilens. Jak sam stwierdziłeś jest słaba obrona, nie mają linebackerów, cornerów. Raiders mają bądź co bądź utalentowaną ale i bardzo młodą O-line a Palmer w całej swojej karierze zaliczył tylko jeden, więcej niż przyzwoity sezon.

Tuck

Wysłany: 2012-08-12, 19:00   

[quote="rooted"]* - gwoli wyjaśnienia - tu pewnie dorzuciłbym jeszcze Jets ale mam wobec nich wyjątkowo niskie oczekiwania w tym roku więc raczej mnie już nie rozczarują...[/quote]

Dobre podejście. Choć jak zwykle oczekiwania w Jets przekraczają ich realne możliwości... Dlatego typuję ich do rozczarowania sezonu. Ani Tony Sparano, ani tym bardziej przyjście Tima Tebowa nie poprawi na tyle ofensywy NYJ by ci mogli liczyć na coś więcej niż awans do playoffów z ostatniego seeda. Kto wie, czy i to nie będzie niewykonalnym zadaniem dla Jets, choć myślę, że ostatecznie jednak w playoffach się znajdą.

Kandydatów do Super Bowl mam dwóch. Baltimore Ravens - bo jak nie teraz, to kiedy? I Eagles, którzy nie powtórzą drugiego tak nieudanego sezonu - drużyna głodna zwycięstw, o zbyt dużym potencjale, żeby nie wypalić...

Po słabym sezonie, bardzo liczę na Charges. Groźni mogą być też Seahawks.

piotrek_kali

Wysłany: 2012-08-13, 11:23   

Moje typy:

SB - Eagles (będą zgrani, i Andy Reid po śmierci syna będzie jeszcze bardziej zmotywowany), [tu zostanę pewnie wyśmiany :-P ] Cowboys (pod warunkiem, że nie przegrają w głowach, ominą ich kontuzje i przegrane w końcówkach + znacznie lepsze secondary);

Czarny koń - Bengals (jeśli będą wygrywać z drużynami z bilansem powyżej .500 - w tym przypadku tylko dwa zwycięstwa w ub. sezonie + niefumblujący Green-Ellis ), Rams (niezłe zmiany kadrowe), Colts (Luck może już w debiutanckim sezonie zaskoczyć)

Rozczarowanie - Chargers (pomyłki w kluczowych momentach znów dadzą o sobie znać), Saints (cała otoczka, która teraz jest wokół Świętych nie sprzyja + brak Seana Paytona przez cały sezon)

Co do Ravens - Joe Flacco to dobry QB, ale nie na SB i będą bez Suggsa (nie wiadomo jak długo); 49ers - niby dołożyli do swojej układanki brakujące elementy (po co im tylu RB), ale koniec końców też nie wygrają SB; Patriots i Packers - jeśli będą tracić tyle jardów podaniami, nie będzie ich w SB.

Świeży news - Cedric Benson w Green Bay Packers.

BTW - pytanie do oceansizera i Sothisa - kogo typujecie na pierwszego RB u Patriots?

Tuck

Wysłany: 2012-08-13, 13:23   

Jak można było się spodziewać, Chad Johnson został zwolniony przez Dolphins. Decyzja jak najbardziej słuszna, ale niepokojące co dzieje się w Miami... Lubię tą drużyną i duża nadzieja w tym, że RT17 wystrzeli i okaże się lepszy niż pułap, na który się zapowiada (IMHO co najwyżej półka Top 25-20 QB).

[quote]Co do Ravens - Joe Flacco to dobry QB, ale nie na SB i będą bez Suggsa (nie wiadomo jak długo);[/quote]

Ravens wygrali ostatnie SB z co najwyżej niezłym duetem Banks-Dilfer :) Wiadomo, że obecna liga wygląda inaczej, niż 10 i więcej lat temu, ale nie wydaje mi się, by obecność Flacco uniemożliwiała grę o Super Bowl, zwłaszcza, że w playoffach Flacco grał świetnie. Zobaczymy, jak odbije się na nich nieobecność Suggsa, i jak długa ta nieobecność będzie - to będzie chyba kluczowe dla Baltimore.

Piteroo 

Wysłany: 2012-08-13, 14:19   

Dla mnie Miami to niestety absolutnie jeden z faworytów do nr 1 przyszłorocznego draftu zaraz obok kolegów z północy Florydy i niestety moich Raiders. Na pewno Ryan to człowiek zagadka i osobiście jestem bardzo ciekawy czy zaskoczy w lidze, zadania łatwego mieć nie będzie bo o ile O-line wygląda bardzo fajnie to jednak korpus WR jest chyba najgorszy w lidze co na pewno zadania mu nie ułatwi, jedyna nadzieja w 2 RB a szczególnie w Reggiem który w Miami znalazł chyba wreszcie swoje miejsce na ziemi. Na pewno przed fanami Fins na pewno ciężki sezon.

piotrek_kali

Wysłany: 2012-08-13, 16:49   

[quote="Tuck"]Jak można było się spodziewać, Chad Johnson został zwolniony przez Dolphins. Decyzja jak najbardziej słuszna, ale niepokojące co dzieje się w Miami... Lubię tą drużyną i duża nadzieja w tym, że RT17 wystrzeli i okaże się lepszy niż pułap, na który się zapowiada (IMHO co najwyżej półka Top 25-20 QB).

[quote]Co do Ravens - Joe Flacco to dobry QB, ale nie na SB i będą bez Suggsa (nie wiadomo jak długo);[/quote]

Ravens wygrali ostatnie SB z co najwyżej niezłym duetem Banks-Dilfer :) Wiadomo, że obecna liga wygląda inaczej, niż 10 i więcej lat temu, ale nie wydaje mi się, by obecność Flacco uniemożliwiała grę o Super Bowl, zwłaszcza, że w playoffach Flacco grał świetnie. Zobaczymy, jak odbije się na nich nieobecność Suggsa, i jak długa ta nieobecność będzie - to będzie chyba kluczowe dla Baltimore.[/quote]

Chada zwolnili, bo został aresztowany pod zarzutem przemocy domowej. Jeszcze na FA dostępni są Plaxico Burress i TJ Houshmandzadeh. Gdyby byli w Miami, stanowiliby niezłych mentorów dla młodych skrzydłowych.

Sprawdziłem statystyki Superbowl XXXV - Ravens wygrali przede wszystkim dzięki obronie, ofensywa dopełniła dzieła (co nie udało się im w finale AFC 2011).

Swoją drogą niezłe rozrabiaki z graczy NFL. Tu jazda po alku (Justin Blackmon), tam przemoc domowa (oprócz Johnsona aka Ochocinco dodatkowo Dez Bryant) , jeszcze zabawy z bronią (ostatnio Elvis Dumervil, wcześniej Plaxico Burress i OJ Simpson).

Tuck

Wysłany: 2012-08-13, 17:40   

[quote="piotrek_kali"]Chada zwolnili, bo został aresztowany pod zarzutem przemocy domowej. Jeszcze na FA dostępni są Plaxico Burress i TJ Houshmandzadeh. Gdyby byli w Miami, stanowiliby niezłych mentorów dla młodych skrzydłowych. [/quote]

Z Burressem mocno flirtują Patriots. W takim wypadku Plaxico w Miami jest jednak mało prawdopodobny.

[quote]Swoją drogą niezłe rozrabiaki z graczy NFL. Tu jazda po alku (Justin Blackmon), tam przemoc domowa (oprócz Johnsona aka Ochocinco dodatkowo Dez Bryant) , jeszcze zabawy z bronią (ostatnio Elvis Dumervil, wcześniej Plaxico Burress i OJ Simpson).[/quote]

To wiadomo nie od dziś...

Edit:

Mówi się, że Patriots jednak Burressa nie podpiszą i nie ma co się dziwić, w korpusie WR mają dosyć tłoczno, nawet jeżeli Burress pewnie byłby w stanie pomóc im w red-zone. Niemniej nie wydaje mi się, by P.B. miał trafić do Miami, choć kto wie co chodzi mu po głowie...

P.S

Witam serdecznie wszystkich ;)

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2012-08-14, 12:46   

Witam

Pozdrawiam wszystkich.

Faworyt do SB - Steelers
czarny koń - Lions, Broncos
rozczarowanie - Eagles

Bardzo jestem ciekaw też jak wygladać bedą Saints , oraz Giants , dla obu drużyn bardzo ważny początek sezonu oby nie przespali bo może być ciężko.
Ciężko mówić że Lions , Broncos to czarne konie bo jednak byli w PO, ale obstawiam jedną z drużyn w finale konferencji.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2012-08-14, 12:57   

Do Piotrek kali.

Póki co, to wszystkie znaki na niebie, ziemi i w prasie mówią, ze starterem będzie Ridley. Wydaje mi się jednak, że na początku będzie sporo dzielił się akcjami z Vareenem. Mówienie na dzień dzisiejszy który z nich jest lepszy i który będzie podstawowym graczem w sezonie, to trochę jak wróżenie z fusów. Obaj są utalentowani i na obu liczy zarząd Pats. Reasumując: myślę, że Pats zaczną sezon z Ridleyem, ale nie wykluczone, że to Vareen z czasem zjedna sobie przychylność trenera i będzie grał od poczatku spotkań.

czapski 

Wysłany: 2012-08-14, 16:23   

SB - Patriots pokona Green Bay. To moga byc ostatnie lata Bradyego na tym poziomie, coraz wiekszy asortyment w ofensywnie, szanse na odbudowę defensywy, choc tak naprawdę to 2 razy z Giantsami zwyciestwo stracili przez slabosc OLine, ktora wczesniej radzila sobie dobrze.

Czarny Koń - Licze na Kansas, choć ich dywizja to będzie koszmar w tym roku, w szczególności Broncos. Mowiac Czarny Kon mam na mysli Divisional Playoffs, w ktorych nie bylo ich sporo czasu.

Rozczarowanie - OBawiam, ze moj jeden z ulubionych teamow - Ravens moze wypasc slabo. Tradycyjnie watpie tez zeby Giants powtorzyli zeszlorozzny sukces.

A propos rozmowy o RB z New England - Ridley na pewno bedzie pierwszym RB, Vereen od razu był przewidziany bardziej jako change of pace/3rd down back.

kaliber

Wysłany: 2012-08-15, 08:55   

Faworyci do SB - Patriots, Packers, 49ers
Czarny koń - Bengals, Bears, Lions
Rozczarowanie - Eagles, Jets, Giants

Sądzę, że jeśli Brady nie będzie miał kontuzji i zagrają solidnie w defensywie to Pats wygrają w tym sezonie. Mają wielki arsenał ofensywny w grze górą i idealnego QB żeby to wykorzystać. Z tym, że z drugiej strony zawsze się mówiło, że mistrzostwo wygrywa się defensywą. Mimo wszystko stawiam na nich, kilka meczów w sezonie zakończą z 40 pkt na koncie. Bardzo bym chciał, żeby Bengals utrzymali tendencję wznoszącą co ostatnimi czasy zupełnie im się nie udawało. Czas na przełamanie i rozegranie 2 dobrych sezonów z rzędu. Co do rozczarowań to Giants nie obronią mistrzostwa i w takim kontekście ich umieściłem. Jets to będzie 8-8 na koniec co w ich przypadku można tak potraktować. Eagles znowu nie wykorzystają potencjału. Ale...pożyjemy zobaczymy. Jest mnóstwo zagadek na ten sezon, który zapowiada się rewelacyjnie. pzdr

fenriros

Wysłany: 2012-08-20, 09:45   

Moim skromnym zdaniem bedzie tak : [u]podkreślone w PO[/u]

[b]NFC EAST[/b]
[u]Philadelphia
Dallas[/u]
NY Giants
Washington

[b]NFC NORTH[/b]
[u]Green Bay
Chicago[/u]
Detroit
Minnesota

[b]NFC SOUTH[/b]
[u]Atlanta[/u]
New Orleans
Tampa Bay
Carolina

[b]NFC WEST[/b]
[u]Seattle[/u]
San Francisco
St. Louis
Arizona

[b]AFC EAST[/b]
[u]New England
Buffalo[/u]
Miami
NY Jets

[b]AFC NORTH[/b]
[u]Baltimore[/u]
[u]Pittsburgh[/u]
Cincinnati
Cleveland

[b]AFC SOUTH[/b]
[u]Houston[/u]
Indianapolis
Tennessee
Jacksonville

[b]AFC WEST[/b]
[u]Kansas City[/u]
San Diego
Denver
Oakland

NFC EAST i AFC WEST to chyba najtrudniejsze dywizje do przewidzenia. Dallas równie dobrze może zakończyć na ostatnim miejscu.
San Francisco wyceniam na 8-8 lub 9-7. W przypadku 8-8 w PO widzę Seattle.
NFC SOUTH wydaje mi się, że to będzie rok Atlanty i mimo wszystkich zapowiedzi, że NO nie straci nic na braku trenera nie widzę dla nich miejsca w PO. Gdyby Buffalo nie zagrało na poziomie, którego sie spodziewam w ich miejsce widze San Diego.

SC New England pokona Eagles

QQ

Wysłany: 2012-08-20, 10:21   

Witam w nowym sezonie,

Faworyt do SB - Patriots - konsekwentnie idą do przodu i w tym tempie będzie im się należało,
czarny koń - Cowboys - od czego są w końcu czarne konie - zaskoczą, lub może zgubią gdzieś rozgrywającego, co paradoksalnie może być tym właściwym impulsem,
rozczarowanie - Colts - zbyt wiele oczekiwań jak na ten sezon, w przyszłym potencjalny czarny koń,

Ciekaw jestem jak wypadną chłopaki z Tampa Bay.
Ciągłym rozczarowaniem jest dla mnie niestety Oakland - duży potencjał, kilka świetnych meczy w sezonie i brak motywacji. Pewnie kasa zbyt duża, bo nie widać walki.

merctedess

Wysłany: 2012-08-20, 22:41   

[quote]San Francisco wyceniam na 8-8 lub 9-7. W przypadku 8-8 w PO widzę Seattle[/quote]

Na ile? Nie wiesz co mówisz.49ers obecnie mają jedną z najlepszych o ile nie najlepszą defensywę w lidze a także zbalansowany atak który może zaskoczyć zarówno górą jak i dołem.Moim zdaniem są jednym z głównych faworytów przynajmniej do meczu o mistrzostwo konferencji.Rok temu zobaczyliśmy ile potencjału miała ta drużyna.Zmienili head coacha i szarego końca w 2010 w 2011 znaleźli się o krok od SB

czapski 

Wysłany: 2012-08-21, 17:13   

Z tym SF to jest dziwne. Fakt 1 - drużyna, które była o krok od Super Bowl tak naprawdę się wzmocniła - na RB to zaraz Jacobs się w rosterze nie zmieści - i w drafcie zachowywała się jak drużyna kompletna - pozwolili sobie na luxury picks typu nieznany WR w 1 rundzie czy LaMichael James. Z drugiej strony, to przecież szkielet drużyny w zeszłym roku był podobny jak w poprzednich latach - a wtedy nawet nie powąchali PlayOffów. Seattle sprawiało wrażenie, że od czołowej drużyny dzieli ich "tylko" sensowny QB i zdrowie w OLine. Ale jednak gdybym miał stawiać kasę, to na pewno postawiłbym na 49ers.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi