Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:15
NFL Draft 2012
Autor Wiadomość
lamak

Wysłany: 2012-04-27, 15:06   

Odnośnie Browns, to wydaje się, że nie tyle obawiali się, że Vikings skuszą się na Richardsona, co, że wytrejdują swój pick do jednej z drużyn, które były nim zainteresowane. Co do ich drugiego picku i Weedena to już logicznego wyjaśnienia nie znajduję.

Natazie najciekawiej wydaje mi się, że wybiera Tampa, co w połączeniu z dosyć owocnym free agency może dać ciekawy efekt.

"Moi" Jets wybrali Coplesa, dosyć ciekawy wybór, biorąc pod uwagę, że do wzięcia był chociażby Ingram, ale nawet jeśłi o Ryanie można mówić dużo różnych rzeczy, to na defensywnych graczach zna się całkiem dobrze, więc ufam, że jest to dobry wybór.

ikon 

Drużyna: Chicago Bears
Wysłany: 2012-04-27, 17:29   

Tymbardziej wybór Weedena jest zaskakujący że nie było komu im go podebrac i mogli spokojnie zaczekać do 37 picku

Piteroo 

Wysłany: 2012-04-27, 22:41   

Ale mnie Emery zagrzał, jak można nie wziąć DeCastro przy takiej O-line ? Co do innych wyborów to znów dobra zabawa Rams, skoro załatwili ich z Blackmonem to na prawdę to dobrze załatwili, 3 wybory w pierwszej części 2 rd to spory kapitał.

MagicKris

Wysłany: 2012-04-28, 12:10   

Colts swietnie spisuja sie w tegorocznym drafcie, dopiero drugi dzien draftu za nami, a juz pozyskali najlepszego QB, dwoch najlepszych TE oraz bardzo dobrego returnera, ktory moze grac rowniez jako slot receiver. Warto podkreslic fakt, ze Fleener i Luck grali ze soba w Stanford i znaja sie bardzo dobrze. Dwayne Allen tez jest swietnym TE, chociaz nie blokuje tak dobrze, nadrabia to swietnymi umiejetosciami receivera.

Draft zapowiada sie bardzo ciekawie i nie moge sie doczekac kogo wybiora z pozostalymi 6 pickami. Przydalby sie jakis O-Lineman i paru DB.

[b]Vince Lombardi[/b]

Michal26
Administrator

Wysłany: 2012-04-28, 13:39   

Mi podoba się dotychczasowy Draft "moich" Vikings. Dobra wymiana z Cleveland, Kalil z 4, później kolejna wymiana, skok do pierwszej rundy i wybór Harrisona Smitha, safety, z numerem 29. W trzeciej rundzie wybrano CB Josha Robinsona, który ma potencjał na bycie starterem :)

kepic 

Wysłany: 2012-04-28, 13:54   

[quote="Dariusz Ankiewicz"]Fakt, trade Browns zupełnie niezrozumiany. Vikings od początku byli zainteresowani Mattem Kalilem, bądź Blackmonem więc mogli spokojnie poczekać do swojego 4 picku.[/quote]

Brawns bali się że jeśli oni się nie wepchną na 3 pick zrobi to Tampa i stąd ten ruch.

Co do Giants to jak na razie zadowolony jestem z ich poczynań, co by nie mówić z odległymi pickami załatali trzy dziury powstałe podczas FA. Za Jackobsa wzięli eksplozywnego Wilsona który jeśli popracuje nad ochroną piłki będzie świetny, za Manninghama wybrali Ruebena Randle który uchował się do ostatniego picku drugiej rundy i uważam to za mały steal. Na koniec na miejsce Rossa wybrali Jayrona Hosleya który co prawda ostatniego roku nie miał jakiegoś wybitnego ale jako sophomore naprawdę pokazał klasę i Giants wieżą w jego zdolności zone coverage.

Pozostało jeszcze uzupełnić lukę na pozycji tackle i liczę tu po cichu na Bobbyego Massie. Może jeszcze jakiś TE by się przydał.

Pożyjemy zobaczymy. :giants:

lodzermensch

Wysłany: 2012-04-28, 17:54   

O ile po pierwszej rundzie nie byłem do końca przekonany czy Giants na pewno idą w dobrą stronę w tegorocznym drafcie. Chociaż to chyba najbardziej wynikało z faktu, ze wierzyłem że uda się Hightowera jakoś wyciągnąć. To po drugim dniu jestem jak najbardziej zadowolony. Jest dobrze, a zawsze można mieć nadzieję że NYG znów wyciągną kogoś ciekawego z undrafted free agents.

Tak z ciekawości ktoś rozumie decyzję Redskins i wybór Cousins`a w 4 rundzie?

ikon 

Wysłany: 2012-04-30, 23:45   

Bezsprzeczni zwycięzcy draftu to Vikings, Patriots i Eagles ale według mnie świetną robote odwalili też Steelers, Bills, Bengals i Texans. Połatali największe dziury, dodali sporo talentu na przyszłość.

Najgorszy draft w wykonaniu 49ers, Rams, Browns. Może mi ktoś wyjaśnić po co LaMichael James w Niners ?

Colts wybrali sporo ciekawych nazwisk ale moim zdaniem za bardzo skupili się na ofensywie. W obronie wcale tak bardzo nie błyszczeli w zeszłym roku i myśle że zamiast Allena powinni w 3 rd wybrać CB albo LB. Na plus drugi wybrany przez nich QB czyli Mr Irrelevant, Chandler Harnish.
P.s
[quote="lodzermensch"]Tak z ciekawości ktoś rozumie decyzję Redskins i wybór Cousins`a w 4 rundzie?[/quote]
Też nie rozumiem co sobie wymyślili, 4 runda to bardzo wysoko biorąc pod uwage że wybrali Griffina.

Dariusz Ankiewicz 

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Donovan McNabb
Wysłany: 2012-05-01, 15:00   

No i właściciel Vikings przyznał, że jego drużyna miała jeszcze kilka ofert kupna nr 3 w tegorocznym drafcie. Co prawda nie powiedział, kto i za ile chciał odkupić ten pick, ale przyznał, że Browns zrobili dobry ruch, bo Richardson jednak był "zagrożony" ;)

Eagles świetny draft, połatali kilka dziur w obronie, ściągnęli utalentowanych (mam nadzieję) chłopaków, którzy w tym momencie będą pełnić rolę solidnych backupów i którzy uczyć będą się mogli od najlepszych (Vick, McCoy, DeSean, Babin, Cole itp.). Wybrali też chłopaków, na których pozycjach zapotrzebowania nie było, ale zostawić ich nie mogli bo był zdecydowanie za dobrzy. Także ogólnie rzecz ujmując jestem bardzo zadowolony i czekam już z niecierpliwością na nowy sezon i zobaczenie ich w akcji ;)

ikon 

Wysłany: 2012-05-01, 16:10   

Eagles i po zakończeniu draftu nie próżnowali dodając FS Phillipa Thomasa, CB Cliffa Harrisa z Oregonu, Power RB Chrisa Polka (dziwie się że ta trójka w ogóle nie znalazła miejsca w drafcie) i obiecującego FB Igwenagu. Podejżewam że jeszcze pohandlują DE - bo w tej chwili mają 4 potencjalnych starterów i będą jeszcze silniejsi. Coż, pogratulować

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi