|
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2014-10-30, 14:15 |
Super Bowl XLVI |
Autor |
Wiadomość |
Mimi
|
Wysłany: 2012-02-06, 17:36
|
|
|
Na początku halftime show był pokazany jakiś zespół grający rocka albo funka składający się z samych afroamerykanów, zna ktoś może jego nazwę? |
|
|
|
 |
Figrin
|
Wysłany: 2012-02-06, 17:44
|
|
|
Był to Lenny Kravitz ; ) Świetny muzyk, który tworzy już x lat i raczej rzadko się zdarza, żeby ktoś nigdy go nie słyszał. Akurat to co śpiewał było z jego najnowszej płyty ;D |
|
|
|
 |
michu_bronx
Jets & Giants
Wiek: 44 Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 139 Skąd: Wągrowiec
|
Wysłany: 2012-02-06, 17:55
|
|
|
Mnie z całej muzycznej otoczki , najbardziej podobał sie hymn w wykonaniu Kelly Clarkson. No i może ten gość na tej sprężynie z występu Madonny. |
|
 |
Sothis

Drużyna: PATRIOTS, a potem Bucs, Packers, Saints,Seattle & Raiders
Zawodnik: T. Brady,B.Favre, V.Wilfork, R.Gronkowski, A. Rodgers, D. Brees
Wiek: 42 Dołączył: 10 Wrz 2011 Posty: 119 Skąd: GÓRNY ŚLONSK
|
Wysłany: 2012-02-06, 18:14
|
|
|
Mi jednak najbardziej podszedł Lenny, taki trochę Hendrix XXI wieku heheh. Mało jest czarnych grających szeroko pojętą muzykę gitarową. Madonna czym starsza tym lepiej się trzyma, też w sumie fajny występ.
Powoli dochodzę do siebie po tej fatalnej klęsce, ale żeby napisać coś na chłodno będzie mi potrzebne z 24 h. Skończyło się dzisiaj urlopem na żądanie (nie było szans żeby rano wstać z wyra po 6 piwach) i leczeniem kaca "footbolowego" i alkoholowego czteropakeim lecha, hehehe.
A teraz biorę się za Maddena co by zlać Giantsów przynajmniej wirtualnie.
Jeszcze raz gratulacje dla wszystkich fanów Giants. Lubić się nie musimy ale szacunek dla rywala zawsze. |
|
|
|
 |
Robertns
|
Wysłany: 2012-02-07, 11:12
|
|
|
No tak, rece powoli przestają drżeć.
Przede wszystkim witam wszystkich zwolenników i wielbicieli najbardziej emocjonujacej gry świata.
Długo czytałem, przeglądałem, oglądałem i wreszcie z żalu wielkiego chyba, wydaje oto z siebie ten słaby pisk.
Tom zagrał niby na rekordy ale moim zdaniem to uśpił sam siebie i całą drużynę. Zabrakło ikry, mocy i chciałoby się powiedzieć j.. Brakowało tego co Tom pokazał w skoku na TD w meczu z Ravens. Pats grali na śpiąco, za spokojnie, a powinni tak jak pokazał im mały Wielki człowiek w za dużym kasku (czemu od zawsze mam wrażenie ze Eli ma za wielki kask?). Szkoda, szkoda i jeszcze raz szkoda, ze zabrakło zdrowego Gronka (bo ze nie dał rady grac i był tylko straszakiem to każdy widział) ale czy to jeden "dzieciak" (duży przyznaję) ma ciągnąć całych WIELKICH Patriotów. Nie było w ofensywie mocy i nie było jej w defensywie ( tu to zreszta nie było jej przez cały sezon). Moim zdaniem drużyna sie spaliła zanim wyszła na boisko i tak naprawdę mecz od pierwszej do ostatniej sekundy był kontrolowany przez Manninga, bardzo juz dojrzałego i pewnego QB.
Jest tylko jeden, radykalny zresztą, sposób żeby wszystko nabrało znowu odpowiednich rozmiarów. A brzmi on:
GO PATS GO !!! |
|
|
|
 |
DajaxCH1910
|
Wysłany: 2012-02-07, 21:35
|
|
|
Witam.
Chciałbym rozpocząć na forum tego portalu bardzo ciekawą dyskusje na temat „Futbolu Amerykańskiego w Polsce”, jesteśmy kibicami a wiec i my możemy wypowiedzieć się na ten temat oraz wrzucić kilka pomysłów dla danych drużyn bądź całej ligi i związku które pomogą w dalszym rozwoju tego sportu w Polsce. Szczerze mówiąc wierze w tak dobry rozwój tego sportu w naszym kraju że może on stać się sportem narodowym a jak nienarodowym to bardzo popularnym i możemy być tak dobrzy jak np. w siatkówkę. Chciałbym aby każdy z was ocenił moje pomysły i może coś dodał od siebie ku ich ulepszeniu albo udowodnij że nie mam racji, każdy może mieć swoje zdanie i ja tu liczę na otwarta i dobra dyskusje z której PZFA będzie mogło skorzystać.
Oto moje pomysły:
- Związek powinien zmienić ze stowarzyszenia PZFA, na narodowy PZFA.
- Myślę że to jest dobry czas na fuzję niektórych klubów, i czas aby jeszcze bardziej propagować futbol i aby powstawały coraz to nowsze drużyny w każdym zakątku naszego kraju.
- Myślę że każdy klub w Polsce powinien być jako sekcja jakiegoś innego klubu, albo powinni podejść pod AZS czy TKKF by miały w treningach pozyskaniu sponsorów i dotacji.
-Myślę że PZFA powinien częściej organizować w każdym mieście Polski (związanych z futbolem amerykańskim ) mecz międzypaństwowy, to był by dobry moment na promocje tego sportu oraz klubu.
- Uważam te że PZFA powinno znaleźć sponsora dla całej ligi np. Intersport 1 Polska Liga Futbolu Amerykańskiego co miało by na celu wspierać finansowo zespoły ligi a nie związek, powinno też poszukać patrona medialnego tzn. może stacja Sport Klub chciała by pokazywać każda kolejkę PLFA, miało to by na celu rozgłośnienie na nowo futbolu.
- Myślę że PZFA powinno spróbować podjąć współprace ze Szkolnym Związkiem Sportowy i zacząć powoli inwestować w naszą przyszłość czyli młodzież.
- Uważam że ściąganie trenerów i zawodników ograniczonych ilościach jest trafne tak powinno być w każdym klubie
- Myślę też że taki portal jak pzfa.pl i nfl24.pl mógłby założyć współprace w której znalazły się obszerniejsze wiadomości z polskiego świata futbolu, treningi dla futbolistów (futbolowy odpowiednik i na wzór strony: www.asystent-trenera.pl), retransmisje meczy PLFA i transmisje meczy NFL.
- Sądzę też że związek powinien się odłączyć od Eagels, i powinni utworzyć dział który będzie pomagał nowo powstawały drużyną w rożnych trudnych sprawach a nie drużyną z Warszawy będzie ich oczkiem w głowie.
Co wy myślicie, miłego czytania i czekam na reakcje.
Linki do forum:
[color=red]usunięto link - skoro chcesz prowadzić dyskusję na tym forum, dlaczego zachęcasz do przenoszenia rozmowy na inny portal?[/color]
http://www.nfl24.pl/forum...php?p=2946#2946
[color=red]Po co zaśmiecasz dyskusję, skoro parę godzin wcześniej założyłeś oddzielny temat? Otrzymujesz ostrzeżenie.
Pozostałych użytkowników proszę o zignorowanie tego wpisu (zostaje w celu informacyjnym dla jego autora, aby wiedział za co otrzymał ostrzeżenie) w tym temacie i w razie chęci odpowiedzi na niego przeniesienie się do działu PLFA //Lauri[/color] |
|
|
|
 |
Tomski

|
Wysłany: 2012-02-08, 00:14
|
|
|
Witajcie,
Nie rozumiem tutaj niektorych komentarzy i slow znienawidzenia Bradiego.
To ze ma buzke modela, to ze jest osoba medialna, znana zone, sporo takich "gwiazd" we wspolczesnym swiecie.
Jakby ktos golym okiem stwierdzil fakty:
- Brady nie pcha sam sie do swiata medialnego, nie lubi udzielac na prawo i lewo wywiadow i pokazywac sie w kamerach (reklamy jak to reklamy wiekszosc gwiazd niestety jest wciagnieta w ten showbiznes)
- Jest prawdziwym fascynatom futbolu, kazda chwile spedza na treningu aby stawac sie jeszcze lepszym (choc wiek juz tez ma swoj)
- Kazda porazka go bardzo boli (nie wiem czy czytaliscie artykul jak zachowywal sie po porazce z Giants), ale od razu wychodzi aby przeciwstawic sie przeciwnoscia losu i byc jeszcze lepszym
- Ma po prostu talent, dobrze prowadzi ofensywe, bardzo dobrze rozumie i czyta gre choc jak kazdemu zdarzaja sie gorsze chwile
A moze to jedynie zazdrosc o sukcesy Tomasza, przemawia we wszystkich "Brady Haters". Oby mial jeszcze szanse na kolejny pierscien, musialo by to byc w najblizszych 3-4 latach bo potem juz lata robia swoje. |
_________________ NFL Champions: 2002, 2004, 2005
 |
|
|
|
 |
michu_bronx
Jets & Giants
Wiek: 44 Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 139 Skąd: Wągrowiec
|
Wysłany: 2012-02-08, 11:24
|
|
|
Co do Bradyego , absolutna racja profesjonalista w każdym calu i ma serce do gry.
Powiem szczerze bardzo sie bałem przez te ostatnie 47 sekund.
Jak już poruszyłeś temat QB to moim zdaniem Brady jest lepszym graczem niż Rodgers a Eli lepszy od brata. |
|
 |
kaliber
|
Wysłany: 2012-02-08, 13:23
|
|
|
Brady to od wielu lat absolutna czołówka na tej pozycji. Rodgers, Brees, Payton Manning i mamy komplet najlepszych ostatnich 3 lat. Eli ma za to dużo szczęścia aczkolwiek wydoroślał i nabrał dużo pewności. Jednak umieściłbym go w 2 szeregu obok Riversa,Ryana i Cutlera. Ciekawe czy McNabb gdzieś znajdzie zatrudnienie. Jak rozwiną się jeszcze Stafford, Newton czy Dalton. |
|
|
|
 |
orlando

|
Wysłany: 2012-02-08, 14:51
|
|
|
Eli wydoroslał, to fakt. W SB nie było niepotrzebnych rzutów w ręce rywali. Jak trzeba to wyrzuci w aut i nie dba o ukochane statystyki któe pojawiają sie co chwile. Ostatni drive w SB świetny. Spokojnie przeszli boisko by zdobyć "niepotrzebne" TD xp Oczywiście gdyby nie świetny chwyt przy lini bocznej byłby pewnie 4 down. Brady też dobrze gra, ale czasami nie wie co zrobić z piłka. Tom, Eli, Peyton, Brees, BigBen to jak dla mnie numery 1 jeśli chodzi o pozycje QB. Rodgers jest dobry, może b.dobry, ale nie lubie go za bardzo. Cutler i Rivers oraz Ryan to solidni QB, ale stać ich na lepsze. Wspomniani Newton, Stafford, Dalton i Sanchez - będą grali i to nieźle tak sądze. Szczegolnie Stafford który błysnął w tym sezonie, jak i cały zespoł Lions.
Ale wracając do SB to mielismy pokaz QB z najwyżeszej półki Tylko gdyby obrona Giants grała tak jak przez większość sezonu to wynik byłby wcześniej ustalony, ale jak Finał to musi być KOŃCÓWKA xD |
|
|
|
 |
Simpson

|
Wysłany: 2012-02-08, 16:11
|
|
|
Temat zszedł na QB najlepszych w lidze, każdy ma prawo do swojego zdania więc proponuję na sezon ogórkowy który się właśnie zaczyna założyć temat z sondą najlepszych QB NFL zdaniem forumowiczów. Podając np. 5 z krótkim uzasadnieniem oraz najlepszych 3 którzy w niedługim czasie mogą się stać takimi.
Do takiego pomysłu nakłoniły mnie posty kolegów forumowiczów. Jeśli Rodgers mimo poprzedniego sezonu i obecnego regularnego nie jest wśród najlepszych oraz Eli może bez imponujących statystyk ale już 2 razy MVP Super Bowl też nie jest w czołówce to można podyskutować oczywiście bez wrzucania sobie kto ma rację oraz uzasadnień Rodgersa nie lubię wiec jest tylko dobry lub Brady to ciota daleko mu do najlepszych
Temat do dyskusji aby forum żyło przynajmniej do draftu a nie zapadło w sen zimowy oczywiście decyzje zostawię modom i adminom czy taki temat może powstać i jest potrzebny. |
|
|
|
 |
oceansizer

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
|
Wysłany: 2012-02-08, 18:53
|
|
|
Uważam, że ten pomysł z dyskusją o QB ma sens. Szansa wyrażenia swej opinii i zapoznania się ze zdaniem kolegów/koleżanek z forum. |
_________________ We are not the same even though we share the name...
 |
|
|
|
 |
Tomski

|
Wysłany: 2012-02-08, 21:52
|
|
|
Czytalem w jednym z artykulow ze jednym z glownych powodow ze ofensywa Patriots nie dziala tak dobrze jak w sezonie czy w poprzednich meczach playoff byla bardzo znikoma lub brak ich "szybkiej ofensywy".
W meczu finalowym wykonali tylko 10 akcji fast offense (glownie w tym drivie 96yardowym) gdzie np. z Baltimore w finale AFC az 23, srednio w sezonie 30. Powoduje to ze defensywa nie moze wymienic zawodnikow pomiedzy akcjami, bo nie ma to czasu, robi sie bardziej zmeczona i troche oczywiscie zdezorganizowana. Brak tej ofensywy tlumacza sie tym ze glowna role w tego typu grze Pats gral Gronkowski, a jak wiemy w finale byl raczej statysta albo bardziej straszakiem dla defensywy Giants. Szkoda. |
_________________ NFL Champions: 2002, 2004, 2005
 |
|
|
|
 |
kaliber
|
Wysłany: 2012-02-09, 09:54
|
|
|
To jakby potwierdzało teorię, o której również pisałem że główną przyczyną porażki Patriots był niesprawny Gronko. Temat QB na offseason bardzo dobry, popieram. A tutaj coś z tej materii-inteligencja QB :-)
http://demotywatory.pl/36...-to-fajna-cecha |
|
|
|
 |
trevorr
|
Wysłany: 2012-02-09, 10:20
|
|
|
sorry za offtop. ale z cyklu najlepsze przyłożenia uwielbiam jedno takie
http://youtu.be/egjQ-BsaYtE
się by przydała taka akcja w Super Bowl.
w ogóle brakuje takich spektakularnych akcji, zmyłek. coraz bardziej zachowawczo zaczyna NFL wyglądać niestety. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|