Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:15
Super Bowl XLVI
Autor Wiadomość
Mimi

Wysłany: 2012-02-06, 17:36   

Na początku halftime show był pokazany jakiś zespół grający rocka albo funka składający się z samych afroamerykanów, zna ktoś może jego nazwę?

Figrin

Wysłany: 2012-02-06, 17:44   

Był to Lenny Kravitz ; ) Świetny muzyk, który tworzy już x lat i raczej rzadko się zdarza, żeby ktoś nigdy go nie słyszał. Akurat to co śpiewał było z jego najnowszej płyty ;D

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2012-02-06, 17:55   

Mnie z całej muzycznej otoczki , najbardziej podobał sie hymn w wykonaniu Kelly Clarkson. No i może ten gość na tej sprężynie z występu Madonny.

Sothis 

Drużyna: PATRIOTS, a potem Bucs, Packers, Saints,Seattle & Raiders
Zawodnik: T. Brady,B.Favre, V.Wilfork, R.Gronkowski, A. Rodgers, D. Brees
Wysłany: 2012-02-06, 18:14   

Mi jednak najbardziej podszedł Lenny, taki trochę Hendrix XXI wieku heheh. Mało jest czarnych grających szeroko pojętą muzykę gitarową. Madonna czym starsza tym lepiej się trzyma, też w sumie fajny występ.
Powoli dochodzę do siebie po tej fatalnej klęsce, ale żeby napisać coś na chłodno będzie mi potrzebne z 24 h. Skończyło się dzisiaj urlopem na żądanie (nie było szans żeby rano wstać z wyra po 6 piwach) i leczeniem kaca "footbolowego" i alkoholowego czteropakeim lecha, hehehe.
A teraz biorę się za Maddena co by zlać Giantsów przynajmniej wirtualnie.
Jeszcze raz gratulacje dla wszystkich fanów Giants. Lubić się nie musimy ale szacunek dla rywala zawsze.

Robertns 

Wysłany: 2012-02-07, 11:12   

No tak, rece powoli przestają drżeć.

Przede wszystkim witam wszystkich zwolenników i wielbicieli najbardziej emocjonujacej gry świata.

Długo czytałem, przeglądałem, oglądałem i wreszcie z żalu wielkiego chyba, wydaje oto z siebie ten słaby pisk.
Tom zagrał niby na rekordy ale moim zdaniem to uśpił sam siebie i całą drużynę. Zabrakło ikry, mocy i chciałoby się powiedzieć j.. Brakowało tego co Tom pokazał w skoku na TD w meczu z Ravens. Pats grali na śpiąco, za spokojnie, a powinni tak jak pokazał im mały Wielki człowiek w za dużym kasku (czemu od zawsze mam wrażenie ze Eli ma za wielki kask?). Szkoda, szkoda i jeszcze raz szkoda, ze zabrakło zdrowego Gronka (bo ze nie dał rady grac i był tylko straszakiem to każdy widział) ale czy to jeden "dzieciak" (duży przyznaję) ma ciągnąć całych WIELKICH Patriotów. Nie było w ofensywie mocy i nie było jej w defensywie ( tu to zreszta nie było jej przez cały sezon). Moim zdaniem drużyna sie spaliła zanim wyszła na boisko i tak naprawdę mecz od pierwszej do ostatniej sekundy był kontrolowany przez Manninga, bardzo juz dojrzałego i pewnego QB.
Jest tylko jeden, radykalny zresztą, sposób żeby wszystko nabrało znowu odpowiednich rozmiarów. A brzmi on:
GO PATS GO !!!

DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-02-07, 21:35   

Witam.

Chciałbym rozpocząć na forum tego portalu bardzo ciekawą dyskusje na temat „Futbolu Amerykańskiego w Polsce”, jesteśmy kibicami a wiec i my możemy wypowiedzieć się na ten temat oraz wrzucić kilka pomysłów dla danych drużyn bądź całej ligi i związku które pomogą w dalszym rozwoju tego sportu w Polsce. Szczerze mówiąc wierze w tak dobry rozwój tego sportu w naszym kraju że może on stać się sportem narodowym a jak nienarodowym to bardzo popularnym i możemy być tak dobrzy jak np. w siatkówkę. Chciałbym aby każdy z was ocenił moje pomysły i może coś dodał od siebie ku ich ulepszeniu albo udowodnij że nie mam racji, każdy może mieć swoje zdanie i ja tu liczę na otwarta i dobra dyskusje z której PZFA będzie mogło skorzystać.

Oto moje pomysły:

- Związek powinien zmienić ze stowarzyszenia PZFA, na narodowy PZFA.

- Myślę że to jest dobry czas na fuzję niektórych klubów, i czas aby jeszcze bardziej propagować futbol i aby powstawały coraz to nowsze drużyny w każdym zakątku naszego kraju.

- Myślę że każdy klub w Polsce powinien być jako sekcja jakiegoś innego klubu, albo powinni podejść pod AZS czy TKKF by miały w treningach pozyskaniu sponsorów i dotacji.

-Myślę że PZFA powinien częściej organizować w każdym mieście Polski (związanych z futbolem amerykańskim ) mecz międzypaństwowy, to był by dobry moment na promocje tego sportu oraz klubu.

- Uważam te że PZFA powinno znaleźć sponsora dla całej ligi np. Intersport 1 Polska Liga Futbolu Amerykańskiego co miało by na celu wspierać finansowo zespoły ligi a nie związek, powinno też poszukać patrona medialnego tzn. może stacja Sport Klub chciała by pokazywać każda kolejkę PLFA, miało to by na celu rozgłośnienie na nowo futbolu.

- Myślę że PZFA powinno spróbować podjąć współprace ze Szkolnym Związkiem Sportowy i zacząć powoli inwestować w naszą przyszłość czyli młodzież.

- Uważam że ściąganie trenerów i zawodników ograniczonych ilościach jest trafne tak powinno być w każdym klubie

- Myślę też że taki portal jak pzfa.pl i nfl24.pl mógłby założyć współprace w której znalazły się obszerniejsze wiadomości z polskiego świata futbolu, treningi dla futbolistów (futbolowy odpowiednik i na wzór strony: www.asystent-trenera.pl), retransmisje meczy PLFA i transmisje meczy NFL.

- Sądzę też że związek powinien się odłączyć od Eagels, i powinni utworzyć dział który będzie pomagał nowo powstawały drużyną w rożnych trudnych sprawach a nie drużyną z Warszawy będzie ich oczkiem w głowie.

Co wy myślicie, miłego czytania i czekam na reakcje.

Linki do forum:

[color=red]usunięto link - skoro chcesz prowadzić dyskusję na tym forum, dlaczego zachęcasz do przenoszenia rozmowy na inny portal?[/color]

http://www.nfl24.pl/forum...php?p=2946#2946

[color=red]Po co zaśmiecasz dyskusję, skoro parę godzin wcześniej założyłeś oddzielny temat? Otrzymujesz ostrzeżenie.
Pozostałych użytkowników proszę o zignorowanie tego wpisu (zostaje w celu informacyjnym dla jego autora, aby wiedział za co otrzymał ostrzeżenie) w tym temacie i w razie chęci odpowiedzi na niego przeniesienie się do działu PLFA //Lauri[/color]

Tomski

Wysłany: 2012-02-08, 00:14   

Witajcie,

Nie rozumiem tutaj niektorych komentarzy i slow znienawidzenia Bradiego.
To ze ma buzke modela, to ze jest osoba medialna, znana zone, sporo takich "gwiazd" we wspolczesnym swiecie.

Jakby ktos golym okiem stwierdzil fakty:
- Brady nie pcha sam sie do swiata medialnego, nie lubi udzielac na prawo i lewo wywiadow i pokazywac sie w kamerach (reklamy jak to reklamy wiekszosc gwiazd niestety jest wciagnieta w ten showbiznes)
- Jest prawdziwym fascynatom futbolu, kazda chwile spedza na treningu aby stawac sie jeszcze lepszym (choc wiek juz tez ma swoj)
- Kazda porazka go bardzo boli (nie wiem czy czytaliscie artykul jak zachowywal sie po porazce z Giants), ale od razu wychodzi aby przeciwstawic sie przeciwnoscia losu i byc jeszcze lepszym
- Ma po prostu talent, dobrze prowadzi ofensywe, bardzo dobrze rozumie i czyta gre choc jak kazdemu zdarzaja sie gorsze chwile

A moze to jedynie zazdrosc o sukcesy Tomasza, przemawia we wszystkich "Brady Haters". Oby mial jeszcze szanse na kolejny pierscien, musialo by to byc w najblizszych 3-4 latach bo potem juz lata robia swoje.

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2012-02-08, 11:24   

Co do Bradyego , absolutna racja profesjonalista w każdym calu i ma serce do gry.
Powiem szczerze bardzo sie bałem przez te ostatnie 47 sekund.
Jak już poruszyłeś temat QB to moim zdaniem Brady jest lepszym graczem niż Rodgers a Eli lepszy od brata.

kaliber

Wysłany: 2012-02-08, 13:23   

Brady to od wielu lat absolutna czołówka na tej pozycji. Rodgers, Brees, Payton Manning i mamy komplet najlepszych ostatnich 3 lat. Eli ma za to dużo szczęścia aczkolwiek wydoroślał i nabrał dużo pewności. Jednak umieściłbym go w 2 szeregu obok Riversa,Ryana i Cutlera. Ciekawe czy McNabb gdzieś znajdzie zatrudnienie. Jak rozwiną się jeszcze Stafford, Newton czy Dalton.

orlando 

Wysłany: 2012-02-08, 14:51   

Eli wydoroslał, to fakt. W SB nie było niepotrzebnych rzutów w ręce rywali. Jak trzeba to wyrzuci w aut i nie dba o ukochane statystyki któe pojawiają sie co chwile. Ostatni drive w SB świetny. Spokojnie przeszli boisko by zdobyć "niepotrzebne" TD xp Oczywiście gdyby nie świetny chwyt przy lini bocznej byłby pewnie 4 down. Brady też dobrze gra, ale czasami nie wie co zrobić z piłka. Tom, Eli, Peyton, Brees, BigBen to jak dla mnie numery 1 jeśli chodzi o pozycje QB. Rodgers jest dobry, może b.dobry, ale nie lubie go za bardzo. Cutler i Rivers oraz Ryan to solidni QB, ale stać ich na lepsze. Wspomniani Newton, Stafford, Dalton i Sanchez - będą grali i to nieźle tak sądze. Szczegolnie Stafford który błysnął w tym sezonie, jak i cały zespoł Lions.
Ale wracając do SB to mielismy pokaz QB z najwyżeszej półki :) Tylko gdyby obrona Giants grała tak jak przez większość sezonu to wynik byłby wcześniej ustalony, ale jak Finał to musi być KOŃCÓWKA xD

Simpson 

Wysłany: 2012-02-08, 16:11   

Temat zszedł na QB najlepszych w lidze, każdy ma prawo do swojego zdania :!: więc proponuję na sezon ogórkowy który się właśnie zaczyna założyć temat z sondą najlepszych QB NFL zdaniem forumowiczów. Podając np. 5 z krótkim uzasadnieniem oraz najlepszych 3 którzy w niedługim czasie mogą się stać takimi.
Do takiego pomysłu nakłoniły mnie posty kolegów forumowiczów. Jeśli Rodgers mimo poprzedniego sezonu i obecnego regularnego nie jest wśród najlepszych oraz Eli może bez imponujących statystyk ale już 2 razy MVP Super Bowl też nie jest w czołówce to można podyskutować :-D oczywiście bez wrzucania sobie kto ma rację oraz uzasadnień Rodgersa nie lubię wiec jest tylko dobry lub Brady to ciota daleko mu do najlepszych :lol:
Temat do dyskusji aby forum żyło przynajmniej do draftu a nie zapadło w sen zimowy ;-) oczywiście decyzje zostawię modom i adminom czy taki temat może powstać i jest potrzebny.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2012-02-08, 18:53   

Uważam, że ten pomysł z dyskusją o QB ma sens. Szansa wyrażenia swej opinii i zapoznania się ze zdaniem kolegów/koleżanek z forum.

Tomski

Wysłany: 2012-02-08, 21:52   

Czytalem w jednym z artykulow ze jednym z glownych powodow ze ofensywa Patriots nie dziala tak dobrze jak w sezonie czy w poprzednich meczach playoff byla bardzo znikoma lub brak ich "szybkiej ofensywy".
W meczu finalowym wykonali tylko 10 akcji fast offense (glownie w tym drivie 96yardowym) gdzie np. z Baltimore w finale AFC az 23, srednio w sezonie 30. Powoduje to ze defensywa nie moze wymienic zawodnikow pomiedzy akcjami, bo nie ma to czasu, robi sie bardziej zmeczona i troche oczywiscie zdezorganizowana. Brak tej ofensywy tlumacza sie tym ze glowna role w tego typu grze Pats gral Gronkowski, a jak wiemy w finale byl raczej statysta albo bardziej straszakiem dla defensywy Giants. Szkoda.

kaliber

Wysłany: 2012-02-09, 09:54   

To jakby potwierdzało teorię, o której również pisałem że główną przyczyną porażki Patriots był niesprawny Gronko. Temat QB na offseason bardzo dobry, popieram. A tutaj coś z tej materii-inteligencja QB :-)
http://demotywatory.pl/36...-to-fajna-cecha

trevorr 

Wysłany: 2012-02-09, 10:20   

sorry za offtop. ale z cyklu najlepsze przyłożenia uwielbiam jedno takie
http://youtu.be/egjQ-BsaYtE

się by przydała taka akcja w Super Bowl.

w ogóle brakuje takich spektakularnych akcji, zmyłek. coraz bardziej zachowawczo zaczyna NFL wyglądać niestety.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi