Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytania
Autor Wiadomość
szymekaja 
sophomore

Drużyna: NO Saints
Zawodnik: J.Graham, D.Brees, Gronk, Jason Pierre-Paul
Wysłany: 2015-05-03, 12:43   

Podraftowe pytanie :)
Każdy undrafted free-agent może podpisać kontrakt z wybraną drużyną (która go oczywiście chce). Czy wysokość takiego kontraktu jest ustalona przez ligę czy jest on indywidualnie negocjowany. Pytanie nasunęło mi się gdy NO zakontraktowali niejakiego Barnesa gdy dostępny jest jeszcze zdecydowanie wyżej notowany Bobby Richardson.

lodzermensch

Wysłany: 2015-05-03, 13:16   

Obowiązuje coś takiego jak rooki solary cup w którym muszą się zmieścić zawodnicy którzy dołączają do ligi. Tutaj masz ubiegłoroczny: http://overthecap.com/nfl...ry-cap-2014.php

Nowego jeszcze nie widziałem, ale pewnie wiele się nie różni.

Edit: a tutaj jeszcze jak to wygląda w przypadku UDFA i graczy wybranych po 3 rundzie na przykładzie Collinsa http://overthecap.com/wha...ted-free-agent/

szsz 

Wysłany: 2015-05-03, 14:52   

szymekaja napisał/a:
Podraftowe pytanie :)
Każdy undrafted free-agent może podpisać kontrakt z wybraną drużyną (która go oczywiście chce). Czy wysokość takiego kontraktu jest ustalona przez ligę czy jest on indywidualnie negocjowany. Pytanie nasunęło mi się gdy NO zakontraktowali niejakiego Barnesa gdy dostępny jest jeszcze zdecydowanie wyżej notowany Bobby Richardson.

Wysokość takiego kontraktu jest ustalana przez ligę. Jest to 3-letni kontrakt wart $1,575,000.
Sposobem na przyciągnięcie zawodnika do drużyny może być zaoferowanie mu signing bonus w określonej wysokości, jednak suma takiego signing bonus dla wszystkich UDFA w drużynie to zaledwie $86,957. Dodatkowo można przyciągać zawodników poprzez proponowanie im określonej sumy gwarantowanej, gdyż ta nie jest regulowana przepisami i kluby mają w tym względzie dowolność.

Natomiast dlaczego NO zakontraktowali zawodnika niżej notowanego?
Po pierwsze dlatego, że mówienie o zdecydowanie niższych czy wyższych notowaniach w przypadku UDFA mija się trochę z celem (poza takimi wyjątkami jak La'el Collins, ale jak wiadomo to zupełnie inna historia). Każda drużyna może mieć zupełnie inne priorytety przy podpisywaniu UDFA i wyżej czy niżej notować określonych zawodników (tak samo jak przy konstruowaniu draft boards).
Po drugie dlatego, że jak sam napisałeś, zawodnik może wybrać drużynę, z którą chce podpisać kontrakt.

szymekaja 
sophomore

Drużyna: NO Saints
Zawodnik: J.Graham, D.Brees, Gronk, Jason Pierre-Paul
Wysłany: 2015-05-03, 15:39   

szsz

dzięki za info mniej więcej tak to zrozumiałem chociaż nie wiedziałem o sumie gwarantowanej.
Co do Saints to po pierwszych wyborach mam wątpliwości co do ich priorytetów :-D

TheEdge 

Zawodnik: Tom Brady, J. J. Watt
Wysłany: 2015-05-17, 19:48   

Jak finansowane są kluby NFL? Wiadomo, że władze ligi obracają kosmicznymi pieniędzmi pochodzącymi z transmisji telewizyjnych, ale jak wygląda podział pieniędzy pomiędzy poszczególnymi klubami? Czy najlepszy zgarnia najwięcej (jak np. w Lidze Mistrzów) czy może wszyscy po równo czy też obowiązuje inna zasada? A może wiecie w przybliżeniu jakie to są kwoty?

TRad 

Drużyna: 49'ers
Wysłany: 2015-05-18, 14:27   

http://en.wikipedia.org/w...e_on_television

http://www.bloomberg.com/...billion-mystery

Dochody to głównie działka za transmisje TV. Wpływy dzielone są po równo. W 2013 każdy team dostał $188M. Dochodzą wpływy z biletów, koszulki etc. Łącznie przychody wszystkich klubów NFL to koło 10 miliardów $.

Odpowiedz do tematu