Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2011-10-15, 11:38
NFL Tydzień 5
Autor Wiadomość
Simpson 

Wysłany: 2011-10-07, 09:29   NFL Tydzień 5

Jaki tu spokój nic się nie dzieje na forum w porównaniu do poprzednich 2 sezonów :-/

Więc jak zwykle zaczynam, lecimy nie śpimy :mrgreen:

Już tydzień 5 sezon rozpędził się na dobre. W tej kolejce sporo ciekawych spotkań. Ja czekam głównie na spotkanie w Buffalo myślę że emocji tu nie zabraknie do końca, spotkanie w Houston łudzę się że Raiders jednak dadzą radę i będzie to kolejny przebłysk ich jak w meczu z Jets. Spotkanie Pats z Jets też na pewno godne uwagi. Na deser spotkanie w Atlancie poważniejszy sprawdzian mistrzów na trudnym terenie tam Ryan nie zwykł schodzić przegrany. No i w poniedziałek spotkanie w Detroit jakoś czuję że Lwy pogryzą Miśków trochę i 5-0 stanie się faktem :->
Co do reszty spotkań liczę na przełamanie Colts gorzej chyba być nie może :roll: Vikings powalczą z Arizoną też szansa na przełamanie choć z ich obecną formą to nic nie wiadome.
A no i liczę także na zwycięstwo drugiej drużyny z Bay Area 8-)

orlando 

Wysłany: 2011-10-07, 11:20   

nie wiem czemu ale ten tydzień jak dla mnie zapowiada się mało emocjonująco w porównaniu z poprzednimi. ale mecz Kansas City i Packers będzie wg. mnie emocjonujący. ale mam wrażenie że będzie dużo niespodzianek :)

Simpson 

Wysłany: 2011-10-07, 12:25   

[quote="orlando"]nie wiem czemu ale ten tydzień jak dla mnie zapowiada się mało emocjonująco w porównaniu z poprzednimi. ale mecz Kansas City i Packers będzie wg. mnie emocjonujący. ale mam wrażenie że będzie dużo niespodzianek :) [/quote]

Jeśli masz wrażenie że będzie dużo niespodzianek w tej kolejce to weekend nie powinien wydawać Ci się mało emocjonujący ;-)
Co do niespodzianek też myślę że może trochę sypnąć ciekawymi wynikami :->

Bratt

Wysłany: 2011-10-07, 16:09   

Szczerze powiedziawszy miałem spore trudności w obstawieniu wyników typera na ten tydzień. Uważam, że zestawienie w tym tygodniu jest bardzo wyrównane i w zasadzie w każdym z meczów możemy doczekać się niespodzianek. Z niecierpliwością oczekuję na wszystkie w zasadzie mecze. Na żywo jesli czas pozwoli postaram się obejrzeć Saints vs Panthers. Natomiast po fakcie chętnie spojrzę na Pats-Jets i Bears-Lions.

merctedess

Wysłany: 2011-10-08, 16:48   

dwa słowa : NOWA ERA w Oakland Raiders . "Al Davis is dead" -"jak to zdechł?"
Ostatnio zmieniony przez merctedess 2011-10-08, 18:01, w całości zmieniany 1 raz  

Simpson 

Wysłany: 2011-10-08, 17:41   

Czas na zmiany w Oakland to fakty, oby na lepsze :raiders:

Piteroo 

Wysłany: 2011-10-08, 18:00   

Większość "starych" userów tej strony doskonale wie jaki mam a właściwie już miałem stosunek do Ala, ale kurde czy Raiders byli by Raidersami bez Davisa ? Ostatnie lata jego rządów to fakt jedna wielka porażka ale to on stworzył tą organizację i to on poprowadził ją do wywalczenia 3 Super Bowl. Al Davis to na pewno jedna z największych ikon NFL, postać wielce kontrowersyjna, kochana i nienawidzona jednocześnie. Sam powiedział ze z Raiders odejdzie gdy umrze bądź zdobędzie SB, szkoda że stało się to pierwsze.

Krach-U

Wysłany: 2011-10-09, 14:45   

Cały czas na niego psioczyłem, ale teraz czuję się jakby mi ojca zabili :) Zobaczymy co przyniesie czas. Just win baby!

orlando 

Wysłany: 2011-10-09, 16:21   

No szkoda szkoda ;/ ale mam nadzieje, że Oakland wywalczy jeszcze niejedno SuperBowl :)

Simpson 

Wysłany: 2011-10-09, 22:40   

Zwycięstwo Raiders niezwykle mnie cieszy :mrgreen: Na pewno za dedykowane będzie :raiders: zmarłemu Bossowi.

merctedess

Wysłany: 2011-10-10, 07:24   

To co w tym roku wyprawia 49ers to wielka niespodzianka,nie widzę innej opcji niż San Francisco jako zwycięzca NFC West.I pomyśleć że wystarczyła zmiana szkoleniowca na kogoś ogarniętego :)

Simpson 

Wysłany: 2011-10-10, 09:41   

[quote="merctedess"]To co w tym roku wyprawia 49ers to wielka niespodzianka,nie widzę innej opcji niż San Francisco jako zwycięzca NFC West.I pomyśleć że wystarczyła zmiana szkoleniowca na kogoś ogarniętego :) [/quote]
Dokładnie w 100% się zgadzam z tobą. Oglądając ich jestem w szoku, zmiana z poprzednim sezonem jest diametralna. No i czekam na pojedynek braci na ławce trenerskiej ;-)

A no i takim samym zaskoczeniem jest postawa Bills :-D ciężkie życie w tym sezonie mają fani Eagles oczekiwania były spore a jest tragedia.

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2011-10-10, 09:52   

Witam.

Nowy Jork w odwrocie , ale powiedźmy sobie szczerze Jets w ofensywie są poprostu słabi , natomiast Giants w zeszłym tygodniu los im sprzyjał a teraz nie i mimo wszystko mają bardzo irytujące przestoje w grze. Widać że Steelers się rozkręcają .
Bills i San Francisco naprawdę ładnie zaskakują na plus.
Jak dla mnie faworyt numer 1 - Green Bay.
Oprócz tego uważam że daleko mogą zajść Saints , Patriots i Chargers.
Graczem weekendu wybrałbym Petersona , szok jak biegał z gościami na plecach.

Pozdro

kepic 

Wysłany: 2011-10-10, 10:47   

Jeśli chodzi o NY to fakt jest faktem że ofensywa Jets jest po prostu słaba, są tam pewne niejasności kto rządzi :-P Podobno trzej czołowi WR zbuntowali się przeciwko wyborowi zagrywek dokonywanego przez Schottenheimera i poszli się poskarżyć do Rexa 8-) Skoro taka tam panuje atmosfera to niema o czym mówić.

Jeśli chodzi o Giants to winą za porażkę należy obarczyć OL i dwa falstarty przy dosłownie dwóch jardach do przebycia w Redzone w czwartej kwarcie. Wszystko dobrego co się wydarzyło w obronie było potem partaczone przez ofensywę. Wczorajszy mecz w wykonaniu ofensywy wyglądał tak: jedno długie podanie, jeden dobry drive, TD a potem trzy punty, fumble albo INT i znów jeden dobry drive i cztery w których łącznie zdobyli może 10 jardów. Mieli tragiczne przestoje a przy dobrej postawie obrony Seahawks przeciwko grze biegowej po prostu nie szło. No i te punty w wykonaniu Seattle, coś pięknego.

merctedess

Wysłany: 2011-10-10, 13:05   

[quote]ciężkie życie w tym sezonie mają fani Eagles oczekiwania były spore a jest tragedia.[/quote]

No i ja się pytam gdzie ten DREAM Team ? :D

Eagles zrobili kompletną głupotę dając 100 mln na aż 6 lat Vickowi.Nie dał bym tyle nawet zdrowemu Manningowi który byłby pewny gry przez jeszcze 5-6 lat.Vick kompletnie nie jest wart tej kasy po jednym dobrym sezonie.A co do reszty drużyny,było widać wczoraj jak gra defensywa i jak potrafią tacklować :) Moim zdaniem DREAM TEAM już się z tego nie wygrzebie i można im dać ostatnie miejsce w dywizji :P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi