Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2011-09-19, 21:59
NFL Tydzień 1
Autor Wiadomość
Masel 

Wysłany: 2011-09-08, 20:49   NFL Tydzień 1

Nowe forum, więc wprowadźmy pewne ramy w dyskusji o NFL. Proponuję, by na każdy z tygodni zakładany był osobny temat: "NFL Tydzień 1,2,3,4... itd". Tematy będą zakładane na kilka dni przed danym weekiem i będą zamykane, gdy dyskusja się wyczerpie, kilka dni po danym tygodniu. Nie wprowadzamy wytycznych, co do osób, które temat zakładają (może to robić osoba spoza redakcji). Prosimy jedynie by nie zakładać nowych tematów o kolejnych weekach, przed zakończeniem poprzedniego. Zobaczymy czy system wypali i dyskusja się przyjmie.
Przechodząc do meritum

[b]Week 1[/b]
New Orleans at Green Bay
Atlanta at Chicago
Cincinnati at Cleveland
Buffalo at Kansas City
Philadelphia at St. Louis
Detroit at Tampa Bay
Tennessee at Jacksonville
Pittsburgh at Baltimore
Indianapolis at Houston
NY Giants at Washington
Seattle at San Francisco
Minnesota at San Diego
Carolina at Arizona
Dallas at NY Jets
New England at Miami
Oakland at Denver

matkinson

Wysłany: 2011-09-08, 20:52   

Mam nadzieje, ze moje "Bears" nie dadza ciala w pierwszym tygodniu ale niestety mam przeczucie, ze tak sie wlasnie stanie....

Masel 

Wysłany: 2011-09-08, 21:07   

[quote="matkinson"]Mam nadzieje, ze moje "Bears" nie dadza ciala w pierwszym tygodniu ale niestety mam przeczucie, ze tak sie wlasnie stanie....[/quote]

Czemu tak uważasz?
Jak dla mnie stawianie w ciemno na Atlantę to duży bust. W zeszłym sezonie byli najlepszą drużyna NFC, ale to wcale nie czyni ich faworytami w tym. Przypomina mi się sytuacja sprzed roku, kiedy wszyscy stawiali na Cowboys (też mieli udany Draft), którzy mieli zagrać w Super Bowlu, a jak się skończyło, wszyscy wiemy. Wątpię, by Falcons powtórzyli bilans 13-3. Nie można ich lekceważyć, ale jak dla mnie lepiej jak przed rokiem nie zagrają.

Ja najbardziej czekam na mecze Titans z Jaguars i Colts z Texans.
W tym pierwszym starcie 2 nowych QB w tych drużynach. Po wyrzuceniu Garrarda ten mecz nabiera jeszcze większego smaczku. W drugim na pozycji QB jako starter Colts zagra Collins, który nie mógł znaleźć miejsca w słabszych Titans. Ciekawe w jakiej będzie dyspozycji. Nie chciałbym być w sytuacji Texans, którzy od dawna wymieniani są w gronie czołowych drużyn i co roku zawodzą. W tym mają Titans i Jags w przebudowie, a Colts bez Manninga, to nie ta sama drużyna. Kolejny sezon bez playoffów może okazać się ostatnim dla Kubiaka i spółki.

Corn

Wysłany: 2011-09-08, 21:11   

A ja mam nadzieję, że Packersi pokażą wszystkim, że ten Superbowl to nie był przypadek i nakopią dziś do dupy Saintsom. :]

VirginGuard 

Wysłany: 2011-09-08, 21:38   

Pierwszy tydzień zawsze niezwykle emocjonujący :) nie dość, że wyposzczeni kibice żądają po prostu gry, to na dodatek można być ciekawym formy nowych graczy, czy ogólnie zespołów po roszadach personalnych.

Na dodatek mamy kilka naprawdę ciekawych pojedynków. Wspominany na stronie inauguracyjny, klasyk w postaci Steelers - Ravens, czy pojedynek młodych i w miarę podobnych drużyn, czyli Lions - Buccaneers. Ciekawi mnie też jak bez Manninga poradzą sobie Coltsi, czy też jak w nowym zespole zagra M. Hasselbeck, bo nie wiedzieć czemu końca kariery życzę mu takiego jaki miał K. Warner ;)

MagicKris

Wysłany: 2011-09-08, 21:41   

Niestety w tym roku Colts zaczynaja bez najwiekszej gwiazdy zespolu - Peytona Manninga. Przed moimi ulubiencami stoi wyzwanie, ktore zostalo rzucone Pittsburgowi w zeszlym roku. Drugi QB bedzie musial poprowadzic druzyne na poczatku sezonu. Na pozycji rozgrywajacego bedzie grał Kerry Collins - 17-letni weteran NFL. Duzym minusem jest fakt iz przyszedl on stosunkowo niedawno (24 Sierpnia), wiec nie byl w stanie w tak krotkim czasie wpasowac sie do konca w ofensywe druzyny ze stolicy Indiany. Styl ofensywy bedzie musial ulec zmianie. Ofensywa Colts to glownie podania, aczkolwiek Joseph Addai potrafi pokazac, ze jest calkiem przyzwoitym RB.

Reasumujac; Zarowno w pierwszym tygodniu jak i przez poczatek sezonu druzyna bedzie musiala pokazac na co ja stac bez numeru 18. Druzyna z Houston stanowi nie lada wyzwanie. Posiadaja calkiem skladna ofensywe, wlaczajac w nia Ariana Fostera - lidera rankingu RB ubieglego sezonu i Andre Johnsona uznawanego za najlepszego WR ligi. Szykuje sie zaciety mecz, ktory pokaze prawdziwa wartosc ofensywy druyny z Indianapolis.

[b]Vince Lombardi[/b]

orlando 

Wysłany: 2011-09-08, 23:30   

w zeszłym sezonie skazywali Steelers na przegranie czterech meczy bez Big Bena, a Charlie Batch grał bardzo dobrze i było chyba 3-1 zamiast 0-4. Dlatego jak reszta drużyny Colts zagra dobrze, to powinni wygrać spotkanie z NY chociaż będzie ciężko

Dariusz Ankiewicz 

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Donovan McNabb
Wysłany: 2011-09-09, 01:30   

O tak, Colts vs. Texans to jeden z najciekawiej zapowiadających się meczy pierwszego tygodnia - przynajmniej dla mnie. Colts bez Manninga to już nie ta sama drużyna, więc i Texans mają większe szansę na odniesienie sukcesu, chodź nawet z No. 18 są do pokonania, czego dowodem jest pierwszy mecz sezonu regularnego z ubiegłego roku, gdzie w tej samej rywalizacji zwycięstwo odnieśli przecież Texans z Fosterem, czarnym koniem tamtego meczu i sezonu w roli głównej.
Texans lepszej sytuacji w dywizji sobie wymarzyć nie mogli, Colts bez Manninga na początku sezonu, Titans i Jaguars to raczej drużyny w przebudowie, więc jeśli na początku głupio nie przegrają kilku spotkań (przypomnij sobie mecz z Jaguars z minionego sezonu, gdzie w Texans przegrali w ostatnich sekundach meczu, po nieudanym zbiciu podania Hail Mary :P) mają szansę na pierwszy historyczny awans do playoffów, czego sobie i tej drużynie życzę. Jeśli tak się nie stanie to Kubiak na pewno pożegna się z funkcją trenera na koniec sezonu :mrgreen:

Na pewno równie ciekawie zapowiada się wspomniany już mecz Steelers vs. Ravens, czy Bengals vs. Brown, gdzie przegrany zapewni sobie już ostatnie miejsce w dywizji :P

Nie można też zapomnieć o spotkaniach rozgrywanych w Washingtonie i Nowym Jorku (Giants vs. Redskins oraz Cowboys vs. Jets) w miastach, w których dziesięć lat temu doszło do wielkie tragedii i śmierci tysięcy ludzi. Te spotkania na pewno zostaną rozegrane w specyficznej atmosferze i z wyjątkową oprawą. Znając USA to godnie uhonorują pamięć osób poległych podczas ataku terrorystycznego z 11 września 2001 (pewnie wszystkie niedziele spotkania w jakiś sposób będą nawiązywały do tych wydarzeń).

Ja osobiście czekam również na spotkania Eagles vs. Rams. Chcę zobaczyć ja zaprezentują się nowi zawodnicy w szczególności pierwszoroczniacy oraz w jakiej tak naprawdę formie jest ofensywa Eagles, która podczas preaseasonu nie zachwycała :-P

kepic 

Wysłany: 2011-09-09, 10:10   

No Panowie i jak się podobał mecz otwarcia, czy ktoś dotrwał do szóstej rano??

Ja nie żałuję, choć przespałem w sumie z 4 godziny i od ósmej już w pracy 8-)

Po prostu coś fantastycznego, napięcie dosłownie do ostatniej sekundy a nawet dłużej. Kto nie oglądał niech żałuje i [color=red][size=18]pod żadnym pozorem nie ogląda higlightów, niech szuka na torentach i obejrzy!!![/size][/color]

Mam nadzieję że cały sezon taki będzie.

Idę trochę pościemniać i odpocząć :mrgreen:

orlando 

Wysłany: 2011-09-09, 11:36   

No mecz otwarcia bomba!! Nie spodziewałem się aż takiego wysokiego wyniku i tak dobrej gry :) Przy 0.00 pass interference i piłka ustawiona yard przed goal line i jeszcze Orlean tego nie wykorzystał. . .
Oby reszta sezonu była tak interesująca. Ja czekam na mecz Steelers oraz Lions, coś mam przeczucie że Detroit zagra lepszy sezon w tym roku xD

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2011-09-09, 12:35   

Mecz fantastyczny. ! Nie jestem fanem Green Bay ale ich ofensywa jest niesamowita.
Sezon zapowiada się świetnie. Pozdrawiam

Rafiq 

Wysłany: 2011-09-09, 12:50   

Pierwszy meczyk i już został ustanowiony rekord NFL. Co prawda bez pomocy Johna Kuhna najprawdopodobniej Cobb by upadł, ale fakt jest taki, że chłopak z mojego rocznika zapisał się w historii NFL. Trzeba zwrócić na niego uwagę. No i niektórzy chyba pomylili boks z futbolem amerkanskim :roll:
Czekam na mecz Pats z Miami :-P

kepic 

Wysłany: 2011-09-09, 14:12   

Ja zaś jestem niezmiernie ciekawy w jakiej tak naprawdę formie są NYG.
Myślę że mecz z Waszyngtonem na początek będzie w sam raz, rywal ze średniej półki, wewnątrz dywizji, mam nadzieję że chłopcy w końcu się zgrają i maszynka zaskoczy :giants:

boniek

Wysłany: 2011-09-09, 15:57   

powie ktoś o której mecz Atlanta Chicago bo na stronie NFL pisze 1 PM a na stronie Chicago że 12 PM najlepiej jak by ktoś napisał która to będzie godzina w Polsce

pawelunio92 

Wysłany: 2011-09-09, 17:09   

Nie pisze tylko jest napisane. O 19 w Polsce.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi