Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2014-10-30, 14:14 |
NFL 14/15: Tydzień 5 |
Autor |
Wiadomość |
WaltJones

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
|
Wysłany: 2014-10-03, 13:56 NFL 14/15: Tydzień 5
|
|
|
Kolejne TNF, kolejny blowout. Z Ponderem na QB nikt chyba jednak nie oczekiwał zwycięstwa Vikings. Jednak nie tylko on jest winny temu jak to wyglądało. Nie mogę zrozumieć dlaczego staff Minnesoty nadal nie może znaleźć sposobu na odpowiednie wykorzystanie Pattersona... |
|
|
|
 |
charlie

|
Wysłany: 2014-10-03, 17:54
|
|
|
Być może Ufek - jako naczelny kibic Falcons tutaj - się ze mną nie zgodzi, ale Giants - na papierze - czeka najłatwiejszy z dotychczasowych meczów w sezonie. I to mnie martwi najbardziej.
Nie żebym uważał Sokoły za kiepski team, ale moją oni swoje problemy ze składem, sporo tracą grając poza Georgia Dome, wreszcie i GMen mieli 3 dni ekstra by przygotować się do tego meczu.
Oczywiście będę też patrzył na rywali z dywizji. Ciekawie zapowiada się też mecz Ravens w Indianapolis, ale że grają o 7 pewnie widział będę tyle, ile pokażą w Redzone.
No i mam nadzieję znowu zobaczyć upokorzonych Patriots, w Foxborough, przez Bengals. |
|
|
|
 |
WaltJones

|
Wysłany: 2014-10-03, 23:06
|
|
|
Ciekawa sytuacja z Praterem - Broncos trzymali go w składzie, co czyniło prawie pewnym fakt, że po upływie zawieszenia z miejsca wróci do bycia podstawowym kickerem. W "player updates" na Yahoo nawet dzisiaj pojawiła się informacja, że od Week 6 kiedy to kończy się okres zawieszenia, Prater przejmie obowiązki McManusa, zaś kilka godzin później pojawiła się kolejna informacja o zwolnieniu Pratera przez Denver.
Czy za tą decyzją stało coś o czym nie wiemy, a o czym dowiemy się później? Po co było to blokowanie miejsca w składzie przez cały wrzesień?.... |
|
|
|
 |
TRad
Drużyna: 49'ers
|
Wysłany: 2014-10-04, 09:55
|
|
|
Nie wiedzieli, czy zastępca sobie poradzi. Poradził - więc obcięli koszty. Bo Prater był sporo droższy. |
|
|
|
 |
charlie

|
Wysłany: 2014-10-04, 15:50
|
|
|
Brandon McManus (nowy kicker ekipy z Denver) latem trenował z Giants i był tak dobry, że sporo kibiców Big Blue chciała go zatrzymać kosztem dużo starszego i dużo droższego Josha Browna.
Ale jeśli jesteś na dorobku to w zespole Toma Coughlina musisz być 3 razy lepszy od weterana jeżeli chcesz wygryźć go ze składu. Giants oddali go do Broncos za 7 wybór w przyszłorocznym drafcie.
Mcmanus przed jednym z meczów preseason, na rozgrzewce, trafił FG z 75 jardów. |
|
|
|
 |
WaltJones

|
Wysłany: 2014-10-04, 17:23
|
|
|
No chyba, że zawieszony zawodnik nie liczy się do 53- osobowego rosteru, wtedy sprawa jest rzeczywiście prosta, chcieli sprawdzić McManusa w akcji. Spisał się dobrze, więc nie ma co trzymać starszego i droższego Pratera. |
|
|
|
 |
Ufek

Drużyna: Atlanta Falcons
|
Wysłany: 2014-10-04, 20:29
|
|
|
Niestety trudno się nie zgodzić z charliem , Atlanta gra w kratkę i żeby wygrać w NY będzie musiała mieć "dzień konia", jedynym atutem Falcons jest na razie ofensywa, wiec jak ona zostanie zatrzymana to będzie pozamiatane, drugim zagadnieniem jest nieustanna presja na Manninga ale przy poziomie pass rushu Atlanty kiepsko to widzę.
Wracając do TNF , kolejna masakra , po połowie nie ma już co oglądać, może w następny czwartek przy IND-HOU będzie lepiej.
To co będę chciał obejrzeć w pierwszej kolejności oczywiście oprócz ATL-NYG
to ARZ-DEN, CIN-NE ,STL-PHI i może Cleveland w akcji. |
|
|
|
 |
TRad
Drużyna: 49'ers
|
Wysłany: 2014-10-04, 21:00
|
|
|
Polecę wszystkim SF49-KC. Powrót Alexa Smitha na stare śmieci. |
|
|
|
 |
danp

|
Wysłany: 2014-10-05, 02:11
|
|
|
Mecz kolejki jak dla mnie. |
|
|
|
 |
oceansizer

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
|
Wysłany: 2014-10-05, 09:30
|
|
|
W tym tygodniu mam nadzieję na rozprawienie się Orłów z Rams i udowodnienie swoich aspiracji w tegorocznym wyścigu o SB. Poza tym z podwyższonym ciśnieniem będe śledził Pats w meczu z Bengals. Wszystkie znaki na niebie wskazują, że ciężko będzie o wygraną,ale nie za takich sytuacji Bill wychodził juz obronną ręką. Poraz pierwszy chyba od wielu lat Pats i to u siebie startują z pozycji underdoga. Mam wrażenie, że to będzie cholernie ważny mecz. W przypadku ewentualnej wygranej Pats myślę, że byłby to ogromny zastrzyk pozytywnej energii i przede wszystkim odzyskanie wiary przez cały zespół. Porażka - nic oczywiście nie przekreśla w tak słabej dywizji, ale mam cichą nadzieję na przynajmniej jakieś symptomy dobrej gry przede wszystkim w ofensywie.
Poza tym może Arizona ogra Denver:). Oczywiście nie wspominam o ogromnej satysfakcji z porażek obu ekip z Nowego Jorku. |
_________________ We are not the same even though we share the name...
 |
|
|
|
 |
oceansizer

|
Wysłany: 2014-10-05, 09:41
|
|
|
BTW - Kenbrell Thompkins obcięty przez NE, mało tego - wracający po zawieszeniu Browner nie zagra w meczu z Bengals. Ja już nic nie rozumiem. |
 |
|
|
|
 |
Bart3k

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
|
Wysłany: 2014-10-05, 12:50
|
|
|
Houston at Dallas
Buffalo at Detroit
Baltimore at Indianapolis
Najciekawsze dla mnie mecze o 19. Później wiadomo: KC - 49's. Liczę na dobry mecz Giants dzisiaj, ale w spotkaniu z Falcons wszystko może się wydarzyć. Obie ekipy są mocno nieprzewidywalne. Także czekam |
|
 |
DexterLuthor
SaintsSamba

Drużyna: NO Saints
Zawodnik: Jimmy Graham, Drew Brees, Gronk, Janikowski
|
Wysłany: 2014-10-05, 18:37
|
|
|
Plan na dziś bardzo ambitny
19 - Buccaneers - Saints
22 - Cardinals - Broncos
02 - Bengals - Patriot
Oczywiście bardzo liczę na Saints ale gdyby nie grali o 19 to chętnie obejrzałbym Falcons - Giants bo mecz zapowiada się bardzo fajnie. W Denver mocno kciuki będę trzymał za Cardinals i mam nadzieję na ich mocną defensywę. Jak dotrwam to z przyjemnością popatrzę jak po bye będzie sobie radzić Cincinaty. |
|
 |
oceansizer

|
Wysłany: 2014-10-05, 18:58
|
|
|
Tak na deser przed meczami o godzinie 19. Czytam sobie od paru godzin artykuły i dochodzę do wniosku, że transfer Toma Brady staje się coraz bardziej realny. Naprawdę nie zdziwię sie, jeżeli zmieni otoczenie. Jeżeli Tomek publicznie zaczyna wyrażać swoją frustrację w obliczu zmian kadrowych, to coś jest na rzeczy. Bardzo chce zdobyć kolejny pierścień i ja sie mu nie dziwię. Myślę, że mecz z Cincy odpowie na wiele pytań, między innymi tych za kulisowych. Pożyjemy, zobaczymy. Póki co: Go Eagles, Go Pats!!! |
 |
|
|
|
 |
Ufek

Drużyna: Atlanta Falcons
|
Wysłany: 2014-10-05, 19:30
|
|
|