Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Grupowe zakupy z USA
Autor Wiadomość
Cycu 

Drużyna: Ravens
Zawodnik: Ray Lewis, Vonta Leach
Wysłany: 2014-05-14, 11:15   Grupowe zakupy z USA

Panie i Panowie, od dłuższego czasu zbieram się, by zamówić coś sobie ze sklepów z USA. Niedawno znajoma była i kupiła mi kilka koszulek Ravens, ale coś bym jeszcze dokupił jednak koszty wysyłki mnie lekko dobijają. Co myślicie o zorganizowaniu się większą ekipą i złożenie wspólnego zamówienia? Koszty wysyłki byłyby zdecydowanie mniej bolesne, a za zaoszczędzoną kasę możnaby jedną koszulkę więcej zakupić. największy sklep jest chyba na nfl.com, choć moim zdaniem sklepy poszczególnych zespołów są dużo lepiej zaopatrzone i cenowo też wyglądają lepiej, jednak w tym wypadku zebranie większej paczki na dany zespół może być trudniejsze.

czapski 

Wysłany: 2014-05-14, 12:54   

Ja jestem wstepnie na tak, wiadomo ze Ravens i Panthers to moje zespoly, tylko te zakupy musza byc szybko, bo jak zona podejmie decyzje w sprawie nowego mieszkania, to bede donaszał bielizne z liceum.

TRad 

Drużyna: 49'ers
Wysłany: 2014-05-14, 13:15   

Pomyślcie nad wykorzystaniem serwisów zajmujących się transportem USA->Polska. Z moich doświadczeń wynika, że są one zazwyczaj sporo tańsze od wysyłki międzynarodowej prosto ze sklepów. Czasem udaje się też ominąć cło i VAT (acz w przypadku masowych zakupów nowych tekstyliów bym na to nie liczył.

Działa to tak, że w sklepie amerykańskim podaje się adres amerykański firmy transportowej. Oni robią ewentualnie przepak/scalenie przesyłki (jeżeli towary idą z kilku sklepów), pakują zakupy grupy Polakow w kontener i wysyłają droga morską. Idzie to wolno, do 2 miesięcy czasem, ale np. za przesylkę paczki 30 funtów, 20''x20''x10'' płaci się $35 (oczywiście plus koszty przesyłek na trasie sklep->firma transportowa).

Odpowiedz do tematu