Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
OAKLAND RAIDERS
Autor Wiadomość
andy11pl 

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
Wysłany: 2013-12-30, 17:37   OAKLAND RAIDERS

Zakładam osobny temat. Pierwsza klubowa zakładka na forum. Nie silę się na nic, ot brakowało mi miejsca aby pisać coś wyłącznie o organizacji.
Właśnie zakończony sezon oceniam za dwie jego części. Pierwsza bardzo dobra jak na to czego można się było spodziewać po przewietrzeniu szatni. Pierwszy mecz z Colts. Miał on największy % w survivalu na win teamu z Indiany. Przegrany minimalnie po wysokim prowadzeniu na początku. Było potem jeszcze kilka meczy z prowadzeniem 14:0 na początku i ostateczną porażką w meczu ale minimalnie. Tak było w pierwszej części sezonu. Druga część to powrót do szarej rzeczywistości czasów po SB i sezonów 4-12 bądź niższych. Ogólnie ocena słaba. Może gdyby odwrócić te połówki i lepsza była na zakończenie to wyglądało by to lepiej. Była by progresja a tak...
Skład: młody, obrona bardzo dobra jak na to co mamy i że w większości to niedraftowani gracze. Doszedł właśnie Asomugha i na pozycję CB nie trzeba już poświęcać wysokiego piku w drafcie.
Trener: mam takie wrażenie jakby trener siedział gdzieś na trybunach (Madden, Flores) a ten młody Allen był jego/ich marionetką. Dlatego ostatnio mamy młodych HCoach'ów, którymi można łatwo manipulować. Cable coś zaczynał osiągać to się go pozbyto.
Potrzeba kogoś z nazwiskiem ale ci panowie + nowy właściciel nie dopuszczą takiego. Obym się mylił!!!
Najlepszym rozwiązaniem dla kibiców Raiders było by sprzedanie klubu, najlepiej do LA. Nie chcę tego ale na sukcesy w obecnym układzie będzie trudno.
Mimo to czekam na draft i na bardzo dobre wybory w nim. Światełko w tunelu jest :)

Rosiu 

Wysłany: 2013-12-30, 23:33   

Asomugha podpisał jednodniowy kontrakt, żeby zakończyć karierę w Silver&Black.

QQ

Wysłany: 2013-12-31, 06:51   

Optymista widzi światełko w tunelu,
pesymista już wie w jakiej części ciała się znajduje.
Niewielka szansa na poprawę. Przenosiny do LA z nowym właścicielem to chyba najlepsze rozwiązanie.

SteelersPirates 

Wysłany: 2013-12-31, 12:08   

Nie śledzę na bieżąco informacji na temat tej drużyny, w związku z tym mam pytanie.

Czy przenosiny do LA są realną opcją już w 2014 roku (czy jakieś ruchy zostały już podjęte w tej kwestii)?

Swoją drogą bardzo fajny pomysł z taką zakładką dla drużyn, warto byłoby wprowadzić coś takiego dla innych zespołów, coś na wzór polskiego forum NHL. :)

andy11pl 

Wysłany: 2013-12-31, 13:18   

Nie 2014. Na początku sezonu było głośno o tym. Chodziło jednak o kilka teamów: JAC, MIN, OAK, SD i ktoś tam jeszcze. Najważniejsze jednak jest to, że sprawa w LA przycichła.

andy11pl 

Wysłany: 2013-12-31, 13:33   

QQ napisał/a:
Optymista widzi światełko w tunelu,
pesymista już wie w jakiej części ciała się znajduje.
Niewielka szansa na poprawę. Przenosiny do LA z nowym właścicielem to chyba najlepsze rozwiązanie.

Z tą niewielką szansą to przesada i to spora. Patrz ile znaczy b.dobry QB dla organizacji.
1. GB, gdyby Rodgers nie wrócił na ostatni mecz nie mieli by PO. A bez niego w pierwszych meczach nie było by tylu wins. Bez niego oceniam ich na podobny dorobek co my.
2. NE, Brady odchodzi i kończy się era cudotwórcy Belichick'a. On w Browns nic nie osiągnął. Co znaczy Brady dla NE mieliśmy przykład gdy miał cały sezon z głowy.
Można dalej ale po co? Trzeba teraz mądrych ruchów kadrowych w drafcie i z FA. Cup wyczyszczony do bólu=można brać gwiazdy. Pisanie więc, że jesteśmy w d... to gruba przesada.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2013-12-31, 14:23   

Nie jestem fanem Raiders, ale chciałbym nawiązać do wypowiedzi andy11 dotyczącej Brady'ego. Niestety, ale muszę się zgodzić, iż Brady, to serce i mózg druzyny. Niestety - gdyż to już końcówka jego wspaniałej kariery.Po tym sezonie zostają jeszcze 2 i myślę, że Tomek skończy karierę. Nie bez kozery pozycja QB jest najbardziej medialna, najlepiej opłacana i dobry gracz na tej pozycji, to skarb. Myślę, że albo teraz, albo za rok pora pomyśleć o QB na przyszłość, który mógłby się przy Tomku jeszcze czegoś nauczyć. Mam nadzieję, że zbytnio nie naruszyłem zasad tematu:). Pozdrawiam.

Sothis 

Drużyna: PATRIOTS, a potem Bucs, Packers, Saints,Seattle & Raiders
Zawodnik: T. Brady,B.Favre, V.Wilfork, R.Gronkowski, A. Rodgers, D. Brees
Wysłany: 2013-12-31, 15:01   

andy11pl napisał/a:

Z tą niewielką szansą to przesada i to spora. Patrz ile znaczy b.dobry QB dla organizacji.
1. GB, gdyby Rodgers nie wrócił na ostatni mecz nie mieli by PO. A bez niego w pierwszych meczach nie było by tylu wins. Bez niego oceniam ich na podobny dorobek co my.
2. NE, Brady odchodzi i kończy się era cudotwórcy Belichick'a. On w Browns nic nie osiągnął. Co znaczy Brady dla NE mieliśmy przykład gdy miał cały sezon z głowy.

dodajmy do tego Manninga i sezon Colts bez niego! Ano właśnie dla mnie najbardziej genialnym ruchem transferowym było pozyskanie A. Lucka w miejsce Peytona. Jeden słaby sezon i QB na kolejną dekadę. Absolutni geniusze.
A co do "Jody" Belichicka kompletnie się nie zgadzam. Jasne, że wcześniej nie miał sukcesów, ale ile razy w historii gier zespołowych było tak, że to "coś" w jednym klubie trenerowi zaskakiwało w drugim nie. Moim zdaniem Bill tym sezonem (nieważne jak się skończy) udowodnił, że jest jednym z lepszych trenerów w lidze. Z całego serca mam nadzieje, że po erze Bradyego właśnie Bill zostanie i znów wynajdzie jakiegoś QB z 199 numerem w drafcie. A może Mallet jest już gotowy??

Co do Raiders to życzę im jak najlepiej i wydaje mi się, że potrzebny będzie kumaty GM który podpisze dobre kontrakty przy takiej kasie jak jest do wydania. Do tego wysoki numer draftu. Powinno być w Oakland wreszcie lepiej. CO do transferów ważne, aby nie wydać kasy bezsensownie na np: kolejnego zawodnika pt. Joe"najbardziej przepłacany sportowiec świata" Flacco.
Tak jak już ktoś pisał jest nienajgorsza obrona więc na gwałt potrzebny dobry QB na długie lata.
Nie wiem co miało by dać przeniesienie do LA???większe zainteresowanie, przecież na brak fanów Raiders raczej nie narzekają, chyba? Ja jestem przeciwnikiem wszelkiego rodzaju przenosin. Nie zrozumie nigdy tego w zawodowym ligach w USA. Jak można zabrać kibicom ich ukochany klub i przenieść gdzieś w piz.u??? Stanowcze nie dla LA

Bonifacy

Wysłany: 2013-12-31, 15:22   

Juz od jakiegos czasu NFL to "liga quarterbackow" i bez solidnego nie ma co myslec o wiekszych sukcesach. Raiders w tym elemencie od lat maja problem, a do tego byla tam po prostu fatalna kultura organizacyjna.
Prawie polowa salary cap Raiders w tym sezonie byla zajeta przez stare zobowiazania wobec grajkow, ktorzy juz dla Oakland nie grali. W kolejnym sezonie bedzie juz to wygladalo lepiej, ale pieniadze nie znacza nic jesli sie nie wie jak je wydawac co w Oakland bylo duzym problemem. Moze po odejsciu Ala bedzie to lepiej wygladac, ale nie sadze zeby Raiders zaczeli sie nagle powaznie liczyc.

andy11pl 

Wysłany: 2013-12-31, 15:35   

Sothis napisał/a:

.......
Nie wiem co miało by dać przeniesienie do LA???większe zainteresowanie, przecież na brak fanów Raiders raczej nie narzekają, chyba? Ja jestem przeciwnikiem wszelkiego rodzaju przenosin. Nie zrozumie nigdy tego w zawodowym ligach w USA. Jak można zabrać kibicom ich ukochany klub i przenieść gdzieś w piz.u??? Stanowcze nie dla LA

Niestety chude lata wypłoszyły kibiców i najnowsza/dobudowana główna trybuna jest pusta. Po bokach też widac sporo miejsc wolnych. Za LA nie przepadam ale Raiders 13 ze swoich sezonów spędzili właśnie w LA. W pewien sposób byłby to powrót.

Sothis 

Wysłany: 2013-12-31, 15:41   

Aha, no widzisz andy11pl nie wiedziałem, że z frekwencja problem. Dla mnie Raiders zawsze kojarzyli się z jednymi z najlepszych kibiców w nfl. Wiem, że byli już w LA ale swojego zdania nie zmienię. Dla mnie wkurzające jest to dzielenie stadionu z teamem baseballowym. Więc ja to widzę następująco. Dobre transfery-> lepsza gra-> większe zainteresowanie-> nowy stadion w Oakland i NIE dla LA:)

Bonifacy

Wysłany: 2013-12-31, 15:45   

[quote="Sothis"]
andy11pl napisał/a:

Przenosiny do LA nie poprawia samej jakosci druzyny. Natomiast gdybys nie patrzyl na klub z perspektywy kibica, a wlasciciela dla ktorego priorytetem sa $$$ to bys zrozumial sens przenosin. Raiders graja na stadionie ruinie w Oakland. Wynajem stadionu konczy sie w tym roku i pewnie z braku laku zostanie przedluzona o pare lat z opcja zerwania umowy za jakas oplata.
Marne sa perpektywy budowy nowego stadionu w Oakland i predzej taki powstanie w LA i mlody Davis na to liczy.
LA to jednak LA, a nowy stadion z wieksza iloscia skybox'ow i bajerow na samym stadionie to dodatkowy zysk. Kibice i tak przyjda, a do tego zaplaca pewnie wiecej za bilety przez to ze to LA i nowy lepszy stadion. Dla wlasiciela to super interes.

Sothis 

Wysłany: 2013-12-31, 15:48   

Bonifacy kumam, że dla właścicieli opcja z LA byłaby lepsza. Ale widzisz ja uważam, że sport jest dla kibiców nie dla właścicieli i dlatego do kurw..y doprowadzają mnie wszelkiego rodzaju przenosiny, fuzje i kupczenie klubem. Wychodzi ze mnie stary piłkarski kibol i nic na to nie poradzę:)Są pewne świętości jak miejsce gdzie jest drużyna, herb itp których się nie rusza i tyle. Wiem, że w USA wygląda to inaczej i oni mają to w dup..

Bonifacy

Wysłany: 2013-12-31, 16:15   

Rozumiem i tez tak kiedys myslalem. Z wiekiem patrze na takie rzeczy juz z troche szerszej perspektywy. Jest to natomiast dyskusja na inny temat.
Raiders maja najmniejsza frekwencje w lidze i ich stadion jest celowo "pomniejszany" zeby mecze byly w ogole pokazywane w tv. Frekwencje w NFL ogolnie raczej leca w dol wszedzie przez mozliwosc ogladania meczow w HD w domu, czas i problemy z dojazdem/wyjazdem ze stadionu, ceny, ale takze wlasnie warunki na stadionie i klimat. Tajemnica nie jest ze szczegolnie na Raiders nie chodzi sama smietanka, ale ludzie obok ktorych typowe amerykanskie rodziny z dziecmi nie chcialyby siedziec wiec jednym z pomyslow sa wlasnie przenosiny na lepszy stadion+podniesienie cen zeby czesc tych ludzi sie pozbyc. Wyniki w ostatnich latach robia swoje, ale klimat na stadionie jest tam tez problemem. Nie chodzi mi tez tutaj o wiernych kibicow, ale gangi, ktore przyciaga logo Raiders itp.

andy11pl 

Wysłany: 2014-01-03, 02:27   

Do wszystkich tych czynników, które wymieniłeś trzeba dopisać, światowy kryzys.

Odpowiedz do tematu