Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2014-10-30, 14:13 |
NFl 12/13: Tydzień 7 |
Autor |
Wiadomość |
Bart3k

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
|
Wysłany: 2012-10-19, 01:23 NFl 12/13: Tydzień 7
|
|
|
Dzisiejszym meczem między Seahawks i 49's rozpoczyna się week 7. Jakie są wasze typy i których ze spotkań szczególnie nie możecie się doczekać? Dla mnie najciekawsze to właśnie Seahawks - 49's, natomiast z meczy niedzielnych szczególnie czekam na Ravens - Texans i oczywiście Redskins - Giants. |
|
|
|
 |
kaliber
|
Wysłany: 2012-10-19, 10:35
|
|
|
Witam, dla mnie najważniejszy mecz to batalia przeciwko Stalowym w Cinci. Z reguły było z nimi pod górkę, łatwo nie będzie ale Bengals muszą się wreszcie odbudować po 2 nieudanych występach z rzędu. Ponadto Texans są faworytami przeciwko Ravens, ze względu na kontuzje w obozie rywali. Chyba trochę potrwa zanim dojdą do siebie. Z innych boisk ciekawe mecze w Bostonie, Chicago i Tampie. pozdrawiam |
_________________ welcome to the jungle |
|
|
|
 |
michu_bronx
Jets & Giants
Wiek: 44 Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 139 Skąd: Wągrowiec
|
Wysłany: 2012-10-19, 11:32
|
|
|
Witam
Na początku defensyw SF zrobiła świetną robotę i zasłużenie wygrali.
Co do niedzieli najciekawsze mecze dla mnie to Vikings-Cardinals, Texans -Ravens , no i hit Patriots - Jets z Tebow jako drugim RB ? Będzie ciekawie, oczywiście liczę na NYG ale czeka ich ciężki bój. Mam nadzieje że Ravens oszczędzą jeszcze Suggsa , w tej chwili po tych stratach chyba powinni być jeszcze bardziej ostrożni. |
|
 |
Bart3k

|
Wysłany: 2012-10-19, 12:54
|
|
|
Rzeczywiście defensywa 49's zagrała świetne spotkanie, ale w sumie Seahawks też przez długi czas dotrzymywali im kroku. Oglądałem cały mecz i na dobrą sprawę był to pojedynek tych dwóch formacji. Obaj rozgrywający strasznie się męczyli (odzwierciedlenie widać w statystykach tego meczu). Świetne zawody rozegrał Gore, natomiast martwi mnie trochę Smith, który wyraźnie nie może znaleźć rytmu meczowego.
Tebow w roli RB? Wolałbym zobaczyć go w roli rozgrywającego, bo niestety Sanchez jest dla mnie "żaden".
Ciekawe czy Ravens dadzą radę Texans bez Ray'a Lewis'a, przysluchując się wczorajszym, przedmeczowym, komentarzom można było odnieść wrażenie, że dla drużyny z Baltimore, to koniec marzeń o Superbowl, a może nawet fazie playoff? Jak uważacie? |
|
|
|
 |
Piteroo
Wiek: 40 Dołączył: 01 Wrz 2011 Posty: 150 Skąd: Black Hole
|
Wysłany: 2012-10-19, 13:16
|
|
|
Co do Super Bowl można się zgodzić, ale o PO bym był raczej spokojny bo mimo wszystko wciąż w Ravens jest bardzo wiele talentu w obu formacjach. Ja osobiście bardzo liczę na zwycięstwo Raiders w meczu z Jax, swoją drogą najsłabszy team NFL moim zdaniem po za tym taki bez wyrazu. Liczę że dużym wsparciem naszej formacji obronnej będzie debiut w tym sezonie Curry'ego na którego bardzo liczę. |
|
|
|
 |
ed_reed
|
Wysłany: 2012-10-19, 13:40
|
|
|
a gdzie ogladaliscie mecz seahawks z 49 ers,bo z tego co sie orientuje na espn america byl zamiast tego meczu baseball |
|
|
|
 |
michu_bronx
Jets & Giants
Wiek: 44 Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 139 Skąd: Wągrowiec
|
Wysłany: 2012-10-19, 14:28
|
|
|
Co do Ravens , zgadzam się z Piteroo , brak Lewisa to strata nie do obronienia jego charyzma i umiejętności w kluczowych momentach dają przewagę i bez niego Super Bowl jest poza zasięgiem. Ale ja mimo wszystko uważam że postawią go na nogi , tym bardziej że może to być jego ostatni sezon i miałby odejść pokonany przez kontuzję. ?
Do kolegi Kaliber, jak nie teraz to kiedy lista kontuzji w Stellers zatrważająca.
pozdro |
|
 |
ed_reed
|
Wysłany: 2012-10-19, 14:52
|
|
|
ja uwazam wrecz przeciwnie,wierze w Ravens i choc strata raya jest niewyobrazalna,to nie ma ludzi niezastapionych a nic tak nie motywuje jak przeszkody ktore ma sie na swej drodze.Pierwszy sprawdzian juz z texans |
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2012-10-19, 20:41
|
|
|
Ja jestem fanem ogromnym Raya, ale o ile pamiętam w ostatnich meczach ostatniego regular season też nie grał i pogorszenia nie było. Dodatkowo już w ostatnich 2 meczach, kiedy jeszcze grał Ray obrona Ravens wygladala na posypana, kompletnie niezdolni do zatrzymania runów. A kontuzja Raya to tylko jedna z wielu - najlepszy gracz defensywny ligi TSizzle dopiero wraca i nie wiadomo kiedy bedzie gral, jeden z lepszych CB w lidze Webb wyautowany na sezon, zawodnik z top20 ligi Ngata też niepewny w zdrowiu. Dodajmy do tego odejscie niezastapionego w obronie runów J Johnsona i mamy rozsypke. Wierze jednak w Ozziego ze uda mu sie zlozyc nowa obrone. Mniej mnie przekonuje DC Peas.
EDIT: Mimo rozsypanej obrony wierze w PO - ofensywna niezle gra, a punkt startowy, prawdopodobnie 5 zwyciestw, a moze nawet 4 w ostatnich meczach 10 wystarczy do playoffow. |
|
|
|
 |
ed_reed
|
Wysłany: 2012-10-20, 18:01
|
|
|
czy ktos sie orientuje czy espn america bedzie transmitowal nfl bo widze ze w programie dotychczasowe transmisje zastapil basseball lacznie monday night football |
|
|
|
 |
pawelunio92

|
Wysłany: 2012-10-20, 20:13
|
|
|
W niedziele od 01 30 będziemy mieli 6 mecz finału konferencji. Jeżeli wygra St. Louis to w poniedziałek będzie normalnie NFL. Jeżeli wygra San Francisco to 7 mecz w poniedziałek. |
_________________ http://twitter.com/#!/pawelunio92
Najświeższe informacje i komentarze ze świata NFL i NCAAF.
 |
|
|
|
 |
Piteroo
|
Wysłany: 2012-10-21, 19:28
|
|
|
Wiem wiem że to dopiero początek meczu, ale obrona Ravens nad której dyspozycją bez Raya tak się zastanawialiśmy póki co nie pozwala Texans na zbyt wiele, no i Suggs wraca w wielkim stylu
Zbiegiem czasu to się trochę zmieniło i Texans jadą z Ravens równo, a to co pokazuje Flacco potwierdza to co o nim sądzę od dawna że jest tylko i wyłącznie przeciętnym QB, grającym dobrze jedynie gdy zespołowi idzie a on sam nie jest pod presją. |
|
|
|
 |
Bart3k

|
Wysłany: 2012-10-21, 22:15
|
|
|
[quote="Piteroo"]
Zbiegiem czasu to się trochę zmieniło i Texans jadą z Ravens równo, a to co pokazuje Flacco potwierdza to co o nim sądzę od dawna że jest tylko i wyłącznie przeciętnym QB, grającym dobrze jedynie gdy zespołowi idzie a on sam nie jest pod presją.[/quote]
Hmm, być może coś w tym jest, rzeczywiście dzisiaj słabo, szczególnie pierwsza połowa...
Giant's o wygraną do przodu, ale było bardzo blisko przegranej z Redskins. Świetna końcówa czwartej kwarty. Griffin III naprawdę pokazuje się ze świetnej strony jako debiutujący QB. |
|
|
|
 |
Piteroo
|
Wysłany: 2012-10-22, 01:56
|
|
|
No i po dogrywce i fatalnej grze ofensywy jakoś udało się Raiders wygrać, nie ma jednak co ukrywać że wielki wpływ na to miały urazy w zespole Jax pierw MJD a później nieźle wyglądającego Gabberta którego zastąpił fatalnie spisujący się Henne. Mam nadzieję że to był ostatni mecz Knappa jako OC Raiders bo jego system w ogóle nie sprawdza się w Raiders, gra biegowa nie istnieje, O-line wygląda fatalnie na prawdę czas tego kolesia dobiegł końca. Co do przedmeczowych zapowiedzi potwierdziło się że niestety to obecnie dwie najgorsze drużyny w lidze. |
|
|
|
 |
OaRaiders
|
Wysłany: 2012-10-22, 02:07
|
|
|
Co do meczu Raiders to zgadzam się w 100% z wcześniejszą wypowiedzią, tylko dodam od siebie jeszcze kilka słów, super że wygrany mecz,mega emocje, jak dla mnie całkiem niezła gra obronna, no i na koniec mały niedosyt, szkoda że Sebastian Janikowski nie skończył tego meczu wcześniej, życiówka była blisko;) Za tydzień mecz z Kansas które jeszcze nie wygrało meczu, więc jest szansa na poprawienie bilansu:) Go Raiders!! |
|
|
|
 |
|