Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:15
NFL 12/13 Tydzień 1
Autor Wiadomość
Simpson 

Wysłany: 2012-09-05, 08:12   NFL 12/13 Tydzień 1

Zakładam temat żeby już oddzielić Off-season.

No to lecimy :mrgreen:

Najbardziej czekam na spotkanie w Wisconsin i w Colorado ;-)

Michal26
Administrator

Wysłany: 2012-09-05, 09:20   

Zdecydowanie tak. Packers z 49ers to uczta dla każdego kibica. Niners mimo to, że są drużyną opartą w 60% na defensywie pokazali rok temu, że grając ze znakomicie punktującą ofensywą potrafią dotrzymać kroku, a nawet wygrać (mówię o meczu z Saints w Div Round).

Niezłym meczem może się okazać starcie Chiefs i Falcons. Denver przyciąga przez Peytona i rewanż ze Steelers. Ciekawe również jak zagra Luck w "prawdziwym" debiucie w NFL.

Bonifacy

Wysłany: 2012-09-05, 16:32   

Pierwsze kolejka i od razu pare ciekawych spotkan. Z drugiej strony tez nie zawsze na poczatku mozna wyciagac wnioski odnosnie kazdej druzyny. W zeszlym roku mocno zaczelo Buffalo i Jacksonville a wiadomo jak sie skonczylo. Na pewno od poczatku interesujaca sytuacja bedzie w NY Jets ze wzgledu na sytuacje Sanchez-Tebow. Jak zle zaczna sezon to mysle moze sie tam zrobic bardzo ciekawie.

charlie 

Wysłany: 2012-09-05, 18:50   

Oba mecze Cowboys z Giants to były w tamtym roku świetne widowiska. Szczególnie ten pierwszy, w Arlington, w ogóle jeden z najlepszych meczów sezonu regularnego (G-Men wygrali po strąconym - to chyba najlepsze słowo - 47-jardowym kopie Dallas na remis, mimo że (Giants) jeszcze 4 minuty przed końcem przegrywali 12 punktami). Smaczku dodaje fakt, że porażka w tym meczu oznaczałaby dla nich praktycznie pożegnanie się z myślami o playoffach (był to 14 tydzień rozgrywek).

Emocje w rewanżu wynikały jednak raczej z kontekstu niż z tego co działo się na boisku. Chociaż był to ostatni mecz ostatniej kolejki rundy zasadniczej, de facto był to pierwszy mecz playoffs, gdzie zwycięzca wygrywał dywizję i grał dalej, pokonany jechał na wakacje. Drużyna z NY po dwóch kwartach prowadziła już 21-0. Po przerwie goście zaczęli gonić (14 punktów z rzędu) acz zwycięstwo G-Men raczej ani przez chwilę nie było poważnie zagrożone....

Agrch

Wysłany: 2012-09-05, 19:02   

Giants maja ciezki terminarz musza wygrac na otwarcie jesli mysla o PO.

Kogo bede ogladal w tym sezonie:

Jestem bardzo ciekawy jak w sezonie zaprezentuje sie [b]Tampa [/b]to taki czarny kon dla mnie ;).

[b]Denver[/b] nie wiem czy Manning gral kiedys z tak dobra linia defensywna w Colts jaka ma teraz w Colorado.

[b]Philadelphia[/b] bo zrobi "bounce back" i pokaze jak dobrzy sa ;)

[b]Cincy[/b] zawsze mam slabosc do mlodych strzelb

Rozczarowania:

Carolina drugi najciezszy terminarz po NYG beda miec wysoki pic za rok.
Houston ubytki w defensywie chyba wieksze niz ich fani mysla.
Arizona bedzie slaaaaaaaaaabaaaaaa

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2012-09-06, 08:03   

Niestety , bardzo żle się to zaczęło dla Giants.
Bardzo słabi secondary i wogóle cały zespół bardzo niemrawy , zobaczymy dalej jestem dobrej myśli ale zapowiada się ciężki sezon.

kaliber

Wysłany: 2012-09-06, 09:14   

Kick off za nami. Świetny mecz Cowboys. Romo który czasami sprawia wrażenie dziecka zagubionego we mgle zagrał kilka świetnych podań w kluczowych momentach. Do tego bardzo solidna defensywa, szybcy skrzydłowi i super gra biegowa w 2 połowie i mamy obrońcę tytułu na kolanach po raz pierwszy od 8 lat rozgrywania tych meczów. Giants robili co mogli ale wobec tak świetnie grających Kowbojów nie mieli szans. In minus gry Dallas głupie, niewymuszone kary w 4 kwarcie. Sami stwarzali sobie większą presję oraz doprowadzili do pkt Gigantów. Ogólnie oby więcej takich meczy w tym sezonie.

andy11pl 

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
Wysłany: 2012-09-06, 10:01   

Giants po pozbyciu sie Jacobs'a maja tylko jednego RB. Sa o wiele latwiejsi do ogrania i Cowboys to zrobili. Nie wiem czy ta sama choroba nie dotknie Pats. Obie ekipy pozbyly sie swoich RBs a takie parametry fizyczne ciezko zastapic.

Bonifacy

Wysłany: 2012-09-06, 10:18   

andy11pl, Giants i tak nie byli mocni w running game. W ostatnim sezonie chyba drudzy od konca w lidze. Patriots tez od lat juz nie maja solidnego RB wiec to nie jest najwiekszy problem Giants czy Patriots bo teraz wygrywa sie tylko efektywnie rzucajac pilka.

Giants ogolnie zaprezentowali sie mizernie. wiecej spodziewalem sie po ich defensive line, a linia Dallas spokojnie dawala sobie z nimi rade mimo ze jest po przebudowie. Za to Manning byl duzo razy pod presja a WR's tez mu za bardzo nie pomagali. Dallas z nie w pelno zdrowym Wittenem, troche niewidocznym Austinem i tak wydawalo sie ze ma mecz pod kontrola.
Za to az 13 kar gdzie nawet Witten chyba 2 zlapal wiec jesli tego nie poprawia to moga miec w kolejnych spotkaniach problemy.

andy11pl 

Wysłany: 2012-09-06, 12:18   

Ty patrzysz na statystyki,ze ktos byl przedostatni to NIC nie mial w yds i TDs? Tu chodzi o to, ze Bradshaw nie ma zmiennika na zblizonym poziomie. Ahmad byl 16-ym RB ligi (fantasy) a Jacobs dorzucal 7TDs i 800yds. W tym meczu Giants zabraklo jednego TD. Mysle, ze z dobrym zmiennikiem choc raz doszli by blizej i znalazlby sie ten TD moze 2.

Gre dolem teraz mozna bardzo latwo przewidziec po katem KTO dostanie pilke. Zajada go fizycznie przez kilka meczy, pojawi sie kontuzja i sa bez RB.

orlando 

Wysłany: 2012-09-06, 12:29   

nareszcie mamy powrót footballu :)
mecz otwarcia na wysokim poziomie. Romo faktycznie czasem wydaje się że nie wie gdzie jest ale potem udowadnia że potrafi się ogarnąć. Obrona Giants zrobiła trochę za dużo "łatwych" błędów, zostawili w endzone niekrytego Kowboja itp. Mam nadzieje że kolejne mecze będą również nieprzewidywalne i stały na wysokim poziomie

Bonifacy

Wysłany: 2012-09-06, 13:08   

[quote="andy11pl"]Ty patrzysz na statystyki,ze ktos byl przedostatni to NIC nie mial w yds i TDs? Tu chodzi o to, ze Bradshaw nie ma zmiennika na zblizonym poziomie. Ahmad byl 16-ym RB ligi (fantasy) a Jacobs dorzucal 7TDs i 800yds. W tym meczu Giants zabraklo jednego TD. Mysle, ze z dobrym zmiennikiem choc raz doszli by blizej i znalazlby sie ten TD moze 2.

Gre dolem teraz mozna bardzo latwo przewidziec po katem KTO dostanie pilke. Zajada go fizycznie przez kilka meczy, pojawi sie kontuzja i sa bez RB.[/quote]

no pewnie ze nawet ostatnia druzyna miala dzieki RB td i yardy zdobyte, ale nie o to tu chodzi. Jasne jest ze najlepiej miec dwoch super RB's ale jak widac na ich przykladzie z zeszlego roku czy Patriots na przestrzeni paru ostatnich lat w ostatecznosci RB nie odgrywaja juz tak kluczowej roli jak kiedys i to nie od nich zalezy sukces druzyny.
Dallas tez ma praktycznie tylko Murraya i to im wczoraj wystarczylo.
Gre dolem mozna przewidziec pod katem kto dostanie pilke? Czyli co jak jest jest Bradshaw na boisku to znaczy ze zagrywka bedzie na pewno pod niego? :)

TomekSzymek

Wysłany: 2012-09-06, 17:57   

Ja obejrzałem dzisiaj powtórkę otwarcia :) Był to mój pierwszy mecz nfl, jaki obejrzałem. Mam w związku z tym jedno konkretne pytanie. Które mecze będą warte obejrzenia?

andy11pl 

Wysłany: 2012-09-06, 18:55   

Pisalismy o tym tu:

http://www.nfl24.pl/forum...t=100&start=270

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2012-09-06, 19:06   

Zgadzam się z Andym, co do mizernego korpusu RB's u Giants. Jacobs był typowym "czołgiem" i często był bardzo produktywny, gdy Ahmad się męczył po akcjach. Wilson może i ma potencjał, ale póki co, to na dzień dobry zaliczył fumble. Poza tym secondary Giants wyglądało baaardzo słaaabo i to może być gwóźdź do trumny w tym sezonie dla obrońców tytułu.
Co do Pats, to mam nadzieję, że oddanie BGE nie obniży poziomu gry biegowej Pats. Cały czas wierzę, że Ridley i Vareen, a może i Demps z czasem stworzą solidny pakiet RB's. Z drugiej strony gra biegowa Pats od dawna kulała, ale prawdziwą bolączką zeszłego sezonu była defensywa. Mam nadzieję, że w tym roku ten problem zniknie, a Hightower, czy Jones się sprawdzą.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi