Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2014-10-30, 14:14 |
NFL 14/15: Tydzień 1 |
Autor |
Wiadomość |
TRad
Drużyna: 49'ers
|
Wysłany: 2014-09-08, 01:20
|
|
|
Trochę przesadzasz chyba. Atlanta grała u siebie. Hawks są dużo lepsi niżby zeszłoroczny bilans wskazywał. Wygrali ledwo, ledwo.
Natomiast faktem jest, że kolejny sezon Saints zapomnieli, iż samym atakiem meczów sie nie wygra. |
|
|
|
 |
TRad
Drużyna: 49'ers
|
Wysłany: 2014-09-08, 02:22
|
|
|
rooted napisał/a: | TRad napisał/a: | 13:08 to była wariacja na temat read option. CB przesadził z reakcją. Zobaczył, że Wilson zostawił sobie piłkę, więc pomyślał "QB keep", a zapomniał, że od ponad stu lat w footballu można podawać piłkę do przodu.
Podobnie chwilę wcześniej, gdy Harvin (bo 13:08 to chyba jednak nie był Harvin) dostał piłkę na czysto, dwóch Packers po prostu na siebie wpadło. |
To jeszcze tylko żeby było jasne co to jest read-option (tudzież package plays) i jak to działa – rozłożenie dokładnie tego zagrania na czynniki pierwsze opisane jest O TUTAJ.
|
Nawiasem pisząc:
To było 1st and 10 z 34 jarda. Co nam mówi powyższy obrazek? |
|
|
|
 |
DexterLuthor
SaintsSamba

Drużyna: NO Saints
Zawodnik: Jimmy Graham, Drew Brees, Gronk, Janikowski
|
Wysłany: 2014-09-08, 07:09
|
|
|
TRad napisał/a: | Trochę przesadzasz chyba. Atlanta grała u siebie. Hawks są dużo lepsi niżby zeszłoroczny bilans wskazywał. Wygrali ledwo, ledwo.
Natomiast faktem jest, że kolejny sezon Saints zapomnieli, iż samym atakiem meczów sie nie wygra. |
Tu nawet nie chodzi o przegraną, bo z Atlantą zawsze są ciężkie i zacięte mecze, ale o grę. Obrona nie dawała rady ani górą ani dołem, Brees był bardzo niepewny tak w decyzjach jak i technice zagrań, OL też słabo grała a decyzje trenerów w mojej opinii złe. Chodzi o koniec meczu, gdybym ja miał defensywę jak ser szwajcarski, a przed sobą bardzo dobry atak i QB który już narzucił ponad 400y to grałbym podwyższenie za 2pkt. i starałbym się obronić przed TD. Jeżeli NO obawiali się grać za 2pkt. i woleli bezpieczne zagranie a liczyć na szczęście w ostatnim posiadaniu AF i ewentualnej dogrywce to jeszcze gorzej.
Jedyny pozytyw to gra RB.
P.S. Rob Ryan wyglądał ja w ostatnim sezonie w Dallas Mam wielką nadzieje żę to tylko wpadka |
|
 |
rooted

|
Wysłany: 2014-09-08, 08:44
|
|
|
TRad napisał/a: | To było 1st and 10 z 34 jarda. Co nam mówi powyższy obrazek? |
A doprecyzujesz poproszę pytanie? Bo wiesz, poniedziałek rano jest, płaty mózgowe jeszcze działają w nieskoordynowany sposób i nie wiem co napisać ;) |
|
|
|
 |
raistlin76
Drużyna: Denver Broncos
Zawodnik: Peyton Manning
|
Wysłany: 2014-09-08, 08:57
|
|
|
Broncos postraszyli roztrwonieniem wysokiej przewagi, ale ostatecznie 31:24 z Colts. Peyton dołączył do Bretta Favre jako jedyni QB, którzy wygrali ze wszystkimi 32 drużynami. Monster night Juliusa Thomasa: 104 jardy górą i 3 TD. Zawiódł z kolei drugi Thomas (Demaryius), który złapał tylko 4 podanie, dwa razy zgubił dość łatwą piłkę od Peytona. Udane debiuty nowych obrońców Broncos, D. Ware, T.J Ward i A. Talib mieli udane zawody. Ładnie utrudniali życie ofensywie Colts. Wraz z wracającymi po kontuzjach Harrisem, Von Millerem, stanowili o sile defensywy Broncos. Udanie też zadebiutował Bradley Roby, który nie popełniał większych błędów, choć atak Colts wyraźnie celował w miejsca, gdzie był rookie licząc, że nie wytrzyma on presji pierwszego meczu w NFL.
Z Colts grało się Broncos ostatnio ciężko, cieszy więc wygrana. Za tydzień mecz z Chiefs, którzy póki co nie zachwycili. Oby po meczu z Broncos nadal nie mieli czym się cieszyć. |
|
|
|
 |
kaliber
|
Wysłany: 2014-09-08, 10:50
|
|
|
Pierwsza kolejka niemal za nami. Oglądałem Ravens-Bengals. Przez większość część meczu miejscowi właściwie nie istnieli w ataku, obrona Bengals nie pozawala na nic. Ale zamiast ich dobić to przez niedokładność w redzone, doszło do kuriozalnej sytuacji gdzie Ravens w 4 kwarcie wyszli na prowadzenie, przegrywająć wcześniej 0-15. Na szczęscie duet Dalton-Green wziął sprawy w swoje ręce i zakończyło się to wszystko 23-16. Ogólnie pozytywnie, bo już dawno Cinci nie wygrali w Baltimore. Oby tak dalej, bo dywizja trudna ale też wczoraj zamiast załatwić sprawę w 1 połowie gdzie praktycznie powinno być 23-0, trzeby było drżeć o wynik, chociaż było trochę emocji z drugiej strony :-) |
_________________ welcome to the jungle |
|
|
|
 |
m6k3
Man of Steel

Drużyna: Eagles, Texans, Patriots
Zawodnik: Wielu
|
Wysłany: 2014-09-08, 12:57
|
|
|
Obejrzałem tylko jedno całe spotkanie Redskins vs Texans, ekspertem nie jestem jak na drugoroczniaka przystało wiec mój komentarz odnośnie spotkania nie będą chyba bardzo odkrywcze.
Po pierwsze to niesamowity JJ Watt ten gość jest niesamowity, niezwykły atletyzm przy swojej wadze i przede wszystkim boiskowa inteligencja.
Robert Gryffin to obecnie mój ulubiony QB, jednak przy tak grającej linii ofensywnej z przykrością patrzyło się na sack za sackiem.
Field goal block pierwszy raz coś takiego widziałem.....
Co do meczy NO vs ATL niesamowite spotkanie bardzo nieprzewidywalne.
Hmmm a w New England powrót Gronka TE którego stawiam na równi z Graham'em |
|
|
|
 |
raistlin76
Drużyna: Denver Broncos
Zawodnik: Peyton Manning
|
Wysłany: 2014-09-08, 14:35
|
|
|
Trochę nie na temat 1 tygodnia, ale właśnie teraz wypłynęło pełne video tego co Ray Rice zrobił swojej żonie (wtedy narzeczonej) w kasynie w Atlantic City.
http://www.si.com/nfl/201...o-striking-wife
Odrażające, 2 mecze zawieszenia są śmieszne, Komisarz powinien zmienić swoją decyzję i wywalić Rice'a z ligi bez prawa powrotu.
Na oficjalnym twitterze Ravens wciąż wisi "oświadczenie" Janay Rice, która "żałuje swojej roli w incydencie"
Baltimore Ravens @Ravens · May 23
Janay Rice says she deeply regrets the role that she played the night of the incident.
Rice uniknie też kary w sądzie, bo weźmie udział w programie "naprawczym"
SZOK! |
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2014-09-08, 17:39
|
|
|
Kara 2 meczy jest oczywiście śmiesznie mała, ale nie zgodziłbym się z wyrzucaniem bez prawa powrotu. |
|
 |
danp

|
Wysłany: 2014-09-08, 18:27
|
|
|
Zalosnie wyglada NFL w tej sprawie.
Zalosniej wygladaja Ravens w tej sprawie, sami powinni wziac sprawy w swoje rece.
Jeszcze zalosniej wyglada te 30 smiesznych ludkow/grajkow Ravens ktorzy stali za Ray'em w trakcie jego konferencji prasowej, jako "support". Gralem w Polsce w pilke i w tenisa ziemnego, jakikolwiek moj druzynowy "kolega" by cos takiego zrobil sam bym mu morde obil by wiecej raczki na kobiete nie podnosil a nie oferowal "support". A juz na pewno bym sie odcial od oferowania wsparcia.
A najzalosniej wyglada "legal system" w Stanach, "anger management classes", i to jest wszystko???
I zeby nie bylo, ze jestem dwulicowy, jak McDonald okarze sie winny, z miejsca bym go obcial na miejscu Ninersow, bez zadnych drugich szans, obiecywania poprawy itd.
Na ESPN dzisiaj wielka dyskusja, teoretycznie wg CBA nie moze nfl teraz wrocic i dac mu wieksza kare, ale powinien pauzowac caly sezon, chyba kazdy sie zgodzi? |
|
|
|
 |
Greg
|
Wysłany: 2014-09-08, 20:07
|
|
|
Już fani Ravens domagają się rozwiązania z nim kontraktu. I to moim zdaniem musi się stać.
Co do wczorajszych występów, to obejrzałem na razie w całości tylko mecz SF-Dallas. Za wiele nie ma do powiedzenia poza wyśmianiem Romo. Może tylko zadziwiająco słabo wyglądała run defense Niners. No i bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie Carlos Hyde. W swoich pierwszych dwóch rushach poszedł jak torpeda. Będzie miał Gore godnego następcę.
Z wcześniejszych meczów zamiast skupić się na jednym, to przełączałem jak głupi co minutę inny mecz. GamePass rządzi
Ale Moreno też rządzi. Wreszcie Miami ma ofensywę |
|
|
|
 |
charlie

|
Wysłany: 2014-09-08, 20:26
|
|
|
Ravens obcięli Raya Rice'a. |
|
|
|
 |
danp

|
Wysłany: 2014-09-08, 20:31
|
|
|
Moze miec po karierze, kto go teraz zatrudni?
Nie zeby sobie nie zasluzyl.
@Greg znam ten bol, dlatego ja tylko teraz ogladam nfl redzone, plus wszystkie night games, chyba ze Niners graja jak wczoraj jedno z dwoch spotkan, to wtedy nie ma problemu. |
|
|
|
 |
Cycu

Drużyna: Ravens
Zawodnik: Ray Lewis, Vonta Leach
|
Wysłany: 2014-09-08, 20:34
|
|
|
Całkowicie nie bronię Rice'a, ale co nowego to video wniosło do sprawy? Czy ktoś miał jakieś wątpliwości co tam zaszło? Ktoś wierzył, że ona sama zemdlała w tej windzie? Sprawa była paskudnie przykra od samego początku i jakiekolwiek "załatwienie" sprawy powinno nastąpić już dawno przed opublikowaniem tego nagrania. |
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2014-09-08, 20:38
|
|
|
No dla mnie decyzja Ravens smieszna, kilka lat temu nie przeszkadzało im podpisać Donte Stallwortha, który miał na koncie coś znacznie gorszego. |
|
 |
|