|
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2014-10-30, 14:15 |
NFL Draft 2012 |
Autor |
Wiadomość |
ikon
Drużyna: Chicago Bears
|
Wysłany: 2012-04-17, 21:38
|
|
|
Jak teraz, już na spokojnie oceniacie pozycje Tannehilla, będzie w Top 10 ? Moim zdaniem najwcześniej z 11 do Chiefs a najprawdopodobniej zatrzyma się na Eagles. Browns i Dolphins którym przypisuje się wybór Tannehilla mają większe potrzeby, będą raczej Weedena rozważać w 2 rd. |
|
|
|
 |
Michal26
Administrator

|
Wysłany: 2012-04-19, 21:55
|
|
|
Luck został poinformowany przez Colts, że będzie wyborem drużyny z jedynką w Drafcie. Kilku dziennikarzy doniosło o tym z samego rana amerykańskiego czasu, choć Indianapolis Colts jeszcze nie wystosowała oficjalnego zaświadczenia. Ponadto, żeby "zaklepać" gracza przed Draftem, Colts musieliby dojść do porozumienia w sprawie kontraktu Lucka przed rozpoczęciem naboru.
Mimo wszystko nawet jeśli się to nie uda, to chyba nikt nie spodziewa się nagłego zwrotu akcji Andrew Luck z pewnością zostanie następcą Peytona Manninga, choć było to wiadomo już praktycznie od zakończenia sezonu 2011. |
_________________ http://twitter.com/mgutka26 |
|
|
|
 |
kepic

Wiek: 42 Dołączył: 03 Wrz 2011 Posty: 190 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 2012-04-24, 21:20
|
|
|
Panowie, do draftu pozostało dwa dni więc jak typujecie wybory waszych drużyn?
Kogo potrzebują według was najbardziej i kto mógłby te potrzeby spełnić? |
|
 |
ikon
|
|
|
|
 |
Piteroo
Wiek: 40 Dołączył: 01 Wrz 2011 Posty: 150 Skąd: Black Hole
|
Wysłany: 2012-04-26, 19:40
|
|
|
Panowie jak myślicie Fins będą tak głupi by poświęcić 8 pick na Tannehill'a czy jednak się w porę opamiętają? Rozumiem że są napaleni na QB jak szczerbaty na suchary ale czy akurat Ryan ich zbawi ? Moim zdaniem lepiej by zrobili wzmacniając OL bądź osłabiony korpus WR(Floyd) i dać szansę Moore który moim zdaniem nie jest gorszy od QB z jednym pełnym sezonie jako starter w NCAAF. A wy jak uważacie ? |
|
|
|
 |
oceansizer

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
|
Wysłany: 2012-04-26, 19:58
|
|
|
Myślę, że Miami jednak wybierze Tannehilla, a czy to będzie błąd, to czas pokaże. Prawda jest taka, że gdyby w dirafcie brał udział Matt Barkley, to o Tannehillu nikt by nawet nie wspomniał. Moore miał całkiem niezły sezon i uważam, że warto było by mu dać szansę. Oddając najlepszego WR w teamie - Marshalla Miami jeszcze bardziej sie pogrążyło i na ich miejscu sięgnał bym po Floyda.
Co do potrzeb poszczególnych drużyn, to mam taką małą listę życzeń jeśli chodzi o Pats. DE, S, ILB, to według mnie elementy do uzupełnienia w pierwszej kolejności.
DE - Whitney Mercilus, czy Fletcher Cox, to było by coś. Jednak patrząc realnie, to zejda oni z tablicy dość szybko, a raczej na pewno nie dotrwają do 27 picku. Także chętnie bym zobaczył w tym miejscu Nicka Perry lub Chandlera Jonesa.
S - Barron oczywiście, ale też nie wierzę, że dotrwa. Tak więć Smith albo Illoka pewnie się pojawi.
Mówi się sporo o CB, ale jeżeli juz, to wzmocnienia, ale nie w pierwszej rundzie. Chyba, żę Jenkins, którego temperament BB okiełznać spróbuje. |
_________________ We are not the same even though we share the name...
 |
|
|
|
 |
merctedess

|
Wysłany: 2012-04-26, 22:21
|
|
|
[quote="Piteroo"]Panowie jak myślicie Fins będą tak głupi by poświęcić 8 pick na Tannehill'a czy jednak się w porę opamiętają? [/quote]
Myślę że stanowczo za wcześnie na taką ocenę i określenie.Na ocenę czy prawdopodobne wybranie Tannehilla z 8 pickiem było tego warte,bedziemy musieli poczekać do sezonu regularnego,więc wstrzymajmy się z takimi słowami.
Piteroo przykro mi ,ale uważam że eksperci NFL oraz cały sztab Fins jednak do ciebie nie zadzwonią i nie spytają czy Tannehill to "right choice for 8 overall pick" |
|
|
|
 |
ikon
|
Wysłany: 2012-04-27, 01:00
|
|
|
Ja się całkowicie zgodze z Piteroo że wybierając Tannehilla z 8 popełnią błąd. To kolejny przeceniony QB jak Gabbert w zeszłym roku. Gdyby był w stanie grać odrazu to możnaby zaryzykować ale nie dość że nie jest gotowy to jest niepewny. To że Maycock się nim podniecał po Pro day jeszcze o niczym nie świadczy. Zastanawiające jest też to że Tannehill grał jako rozgrywający w liceum a A&M zarekrutowali go jako WR. Przez 2,5 roku też nie widzieli w nim aż takiego potencjału jaki widzą obecnie skauci (bo ponoć trenował troche jako QB)
Warto też przeprowadzić taką symulacje, co by było gdyby.. i załóżmy że biorą Tannehilla, ten nie gra bo za wcześnie i za rozgrywanie bierze się Moore albo Garrard mając w ofensywie Bessa, Fasano, Hartline, Naanee i ewentualnie jakiegoś WR z późniejszych rund - w takim wypadku nie wróże Miami żadnych rewelacji i wysoki wybór w przyszłym roku a tam dwóch o niebo lepszych QB - Matt Barkley i Geno Smith |
|
|
|
 |
Michal26
Administrator

|
Wysłany: 2012-04-27, 03:24
|
|
|
A jednak, Tannehill w Miami. Mimo wszystko uważam, że za rok tacy QB jak wspomniani przez ikona Barkley, Smith czy jeszcze Tyler Bray z Tennessee są lepszymi wyborami. Cóż, ktoś inny się z nich ucieszy, a Delfinom pozostanie pracować nad Tannehillem. Wg mnie jest to zawodnik, który w najlepszym przypadku będzie QB na miarę Matta Cassela czy np. Kevina Kolba. Solidny, momentami dobry, ale nie zdarzają mu się kosztowne wpadki. I to powinno zadowolić kibiców w Miami |
_________________ http://twitter.com/mgutka26 |
|
|
|
 |
oceansizer

|
Wysłany: 2012-04-27, 07:33
|
|
|
Chandler Jones i Hightower w New England - moim zdaniem świetny nabór i solidnie wzmocnienia w defensywie. Poza tym podoba mi się wybór Tampy - Barron i Doug Martin, ekipa z Florydy kompletuje naprawde fajny team. |
 |
|
|
|
 |
kepic

Wiek: 42 Dołączył: 03 Wrz 2011 Posty: 190 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 2012-04-27, 09:36
|
|
|
Jeśli chodzi o moich GIANTS to troszkę mnie zaskoczyli wyborem RB Davida Wilsona, spodziewałem się bardziej że sięgną po TE Cobyego Fleenera który pozostał się do ostatniego picku i zapewne pójdzie szybciutko w drugiej rundzie.
Wracając do Wilsona to po krótkim przespaniu się z problemem myślę że przy odrobinie pracy nad zabezpieczeniem piłki wpasuje się on jednak w filozofię gry NYG. Liczę że będą z niego ludzie. |
|
 |
MagicKris

|
Wysłany: 2012-04-27, 10:21
|
|
|
Kilka wymian pickow w pierwszej rundzie, ale ogolnie bez wiekszych sensacji. Jak to bylo zapowiedziane Colts wybrali Lucka z pierwszym numerem. Na cale szczescie Fleener przeszedl do drugiej rundy i Colts beda mogli wybrac ulubiony cel Lucka ze Stanford Cardinals za pomoca drugiego picku w drugiej rundzie . Ogólnie draft dla Colts zapowiada sie bardzo ciekawie. Do rozdysponowania zostalo jeszcze 9 pickow, a praktycznie kazda pozycja wymaga wzmocnienia. |
_________________ [i]“It's not whether you get knocked down, it's whether you get up.”[/i]
[b]Vince Lombardi[/b] |
|
|
|
 |
ikon
|
Wysłany: 2012-04-27, 10:52
|
|
|
Bears biorą McClellina. Szczerze mówiąc nie jestem zachwycony, miałem nadzieje na wzmocnienie OL a mając do wzięcia takich graczy jak Konz, DeCastro, Reiff to trzeba brać. Wiem że Peppers, Urlacher i Briggs młodzi już nie są ale grają i to dobrze grają a fakty są takie że Cutler dwa sezony z rzędu doznał kontuzji w ważnym momencie.
Było kilka zaskoczeń w pierwszej rundzie, Irving, Weeden, Jenkins. Moim zdaniem Cowboys popełnili błąd przepuszczając Barrona noi dziwny trade Browns z tym 3 pickiem ;P |
|
|
|
 |
oceansizer

|
Wysłany: 2012-04-27, 12:43
|
|
|
Troche jestem zdziwiony, że w pierwszej rundzie nie wybrano Upshawa, ani też Janorisa Jenkinsa. Niemniej jednak powoduje to, że w II rundzie może być równie ciekawie, bo sporo tam talentów do wzięcia.Obok Pats, trzy drużyny, które darzę sentymentem, czyli Vikings, Rams oraz Eagles dokonały całkiem ciekawych , niemniej jednak żałuję, że Blackmon nie trafił do Rams lub Vikings.
Co do drugiej rundy, to NE ma już tylko 2 wybory i musi je ciekawie rozdysponować. Marzy mi się George Illoka lub wyżej wspomniany Jenkins. Jeśli nie oni, to może Devon Still, Jerel Worthy lub Andre Branch. Co do RB, to uważąm, że trzeba dać szansę Vareenowi i Ridleyowi w oparciu o RYana Granta, czy Tima Hightowera. Jednak kto wie, BB potrafi zaskakiwać. |
 |
|
|
|
 |
Dariusz Ankiewicz

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Donovan McNabb
Wiek: 34 Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 338 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2012-04-27, 13:51
|
|
|
Fakt, trade Browns zupełnie niezrozumiany. Vikings od początku byli zainteresowani Mattem Kalilem, bądź Blackmonem więc mogli spokojnie poczekać do swojego 4 picku.
Co do Tannehilla i Dolphins. Lubię Uniwersytet Texas A&M i cieszę się jak chłopacy właśnie z tego uniwerku trafiają do NFL, ale ten wybór też zupełnie jest dla mnie niezrozumiały. Chłopak wydaje się być trzecim najlepszy rozgrywającym w tym drafcie, ale nie na tyle dobry by zostać wybranym w Top 10, szczególnie przez Miami, które patrząc obiektywnie nie ma nawet dla niego mentora, który to mógłbym się nim zaopiekować. Bo bądźmy szczerzy Tannehill to nie jest jeszcze materiał na startera w NFL.
A teraz coś o Eagles. Fletcher Cox to bardzo dobre posuniecie, osobiście jestem bardzo zadowolony jak i dobre 90% fanów Eagles. Cox to bestia i w połączeniu z Colem, Jenkinsem, Babinem nasza linia wygląda świetnie. Już się nie mogę doczekać sezonu, by zobaczyć chłopaków w akcji. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|