Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
NFL Fantasy - Liga wieloletnia
Autor Wiadomość
czapski 

Wysłany: 2014-09-03, 13:19   

Hah, zachowaliśmy się trochę jak gość który wybrał fakture materiału tapicerki, ale zapomniał o decyzji w sprawie marki samochodu ;)

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2014-09-03, 13:30   

No właśnie mam podobny punkt widzenia, co henek82. Chodzi o to, że pozostawienie zbyt wielu graczy może spowodowac fakt, ze rzeczywiście zostaną do draftowania "resztki z obiadu" oraz rookies. Wiadomo, ze debiutujemy z liga i na pewno jeszcze sporo będziemy uczyć się na błędach, ale musimy dyskutować i wymieniać poglądy, by wybrać dla nas co najlepsze:)

henek82

Wysłany: 2014-09-03, 13:45   

Trochę tak jest:). Nikt z nas chyba jeszcze nie grał w Dynasty więc można się spodziewać, że pojawią się rzeczy które się nie sprawdzą. Po wczorajszym drafcie wydaje mi się że roster jest jedną z nich. W MP mamy 12 os lige i 17 os roster czyli draftujemy 204 graczy, tutaj 14 os liga i roster 26 czyli draftujemy 364, strasznie dużo. Waver wire u nas nie bedzie istniał.

raistlin76 

Drużyna: Denver Broncos
Zawodnik: Peyton Manning
Wysłany: 2014-09-03, 13:55   

Cześć, jak rozumiem sonda, którą znalazłem na mailu z Ligi D

Cytat:
Tom Czapski posted a new message in your Yahoo Sports Fantasy Football League, Mistrzostwa Polski - Liga D (764836):

--------------------------------------------------------

Subject: Ilu keeperów powinno być dozwolonych między sezonami?

6, 8, 10, 13, or Bez limitu

To błąd w wysłaniu ;)

Jeśli mogę coś podpowiedzieć z racji kilkuletniej gry w ligach formatu Dynasty (całościowy keeper), to jeśli mielibyście bardzo mocno rozbudować keepera, to najlepiej od razu zrobić dynasty i do tego 1-4 rundy draftu prospektów, którzy uzupełnialiby skład po wyrzuconych graczach lub emerytach.

Keepera można też oczywiście rozbudowywać, czyli np. zacząć od 6, w kolejnym roku 8 itd. Pozwala to na lepsze zapoznanie się z ideą lig keeperowych a dodatkowo "wybacza" słaby pierwszy draft. Przy krótkim stażu keeperowym, słaby draft plus rozbudowany keeper często zamiast przyjemności powoduje zniechęcenie do gry. Nikt nie lubi przegrywać a jak skład nie rokuje szybkiego przeskoku z dołów tabeli do walki o tytuł, to menadżerowie najpierw przestają dbać o zespół, nie wystawiają składu, potem rezygnują. Dodatkowo jak wcześniej były jakieś niedomówienia, to zaczyna się kwas: "jakbym wiedział, że będziemy keepować 13-tu to bym inaczej wybierał a tak mam 10 weteranów, którzy kończą karierę" itp. Dlatego jeśli wcześniej nic nie ustalaliście, a jesteście już po drafcie, to przyjęcie mniejszego keepera z opcją jego późniejszej rozbudowy jest bezpieczniejsze.

Przepraszam, że się Wam tu wtrącam, jeśli Wam to przeszkadza to się zamknę, jak napisałem na ligach keeperowych i dynasty w zasadzie zjadłem już zęby, więc chcę Was ewentualnie uczulić na to co się może wydarzyć. Najgorsza rzecz jaka może być, to kilku menadżerów, którzy się zniechęcili i odpuścili, bo to wypacza wynik rywalizacji i budzi złość innych i kłótnie w lidze. Pamiętam sam jak w którymś sezonie zwykłą rokrocznie w pełni draftowaną ligę zmieniliśmy w keepera już po drafcie i część menadżerów jeszcze dwa sezony później potrafiła wypominać, że gdyby wiedzieli, to inaczej by draftowali albo np. nie oddawali jakiegoś gracza w wymianie.

Rosiu 

Wysłany: 2014-09-03, 13:58   

Czapski, gapo - nie na D, tylko do Memoriału!

czapski 

Wysłany: 2014-09-03, 14:25   

Ludzie, jacy wy jesteście trudni ;), sonda na lidze D została zlikwidowana po 30 s (sekundach, tak), tyle ze mail informujacy idzie z automatu, a na Memoriale jest od 2 godzin.

Ale zgadzam się z radami doswiadczonego kolegi, w szczegolnosci zebysmy probowali szukac czegos najblizszego kompromisu i nie było własnie graczy z poczuciem "pokrzywdzonych".

Rosiu 

Wysłany: 2014-09-03, 14:32   

Dlatego 10 wybrałem. Dałem się przekonać.

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2014-12-30, 10:37   

No i pierwszy sezon rozgrywek za nami, gratulacje dla Phillies.

Jeśli o mnie chodzi jestem trochę zawiedziony, sporo kolejek przegrałem minimalnie lub osiągając przyzwoity wynik punktowy, jednak rekord 7-7 nie wystarczył by załapać się do play-off o mistrzostwo. Przynajmniej puchar pocieszenia dla drużyn z miejsc 7-12 udało się wygrać ;-)

kepic 

Wysłany: 2014-12-30, 12:11   

Pozwolę sobie wrzucić drabinkę playofów

Gratulacje dla Phillies

maycj

Wysłany: 2014-12-30, 21:59   

Dziękuje. Dziękuje :)

Rosiu 

Wysłany: 2014-12-31, 08:57   

Maciek rozpier*** wszystko, w czym grał :) Tylko w sędziowskiej lekko mu się noga obsunęła :) Szacun.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2014-12-31, 13:46   

Gratulacje przede wszystkim dla zwycięzcy,ale również pozostałym za fajną rywalizację. Ostatnie miejsce powodu do dumy nie przynosi,ale jak słodko będzie draftować z numerem 1 ;-) . Po pierwszym sezonie mogę powiedzieć, że gra się zupełnie inaczej niż chociażby w mistrzostwach Polski - zupełnie inne draftowanie, strategia na lata do przodu, to wszystko powoduje, że gra sie jeszcze atrakcyjniej. Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu.

maycj

Wysłany: 2015-01-02, 12:19   

Rosiu napisał/a:
Maciek rozpier*** wszystko, w czym grał :) Tylko w sędziowskiej lekko mu się noga obsunęła :) Szacun.

Dzieki. Rzeczywiście dobrze mi idzie w tym roku.
Jeszcze mi Polish Pickem został do wygrania :)

Odpowiedz do tematu