Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2015-01-08, 11:42 |
NFL 14/15: Week 17 |
Autor |
Wiadomość |
damiansport1
Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
|
Wysłany: 2014-12-28, 15:41 NFL 14/15: Week 17
|
|
|
Trzy mecze o mistrzostwo dywizji:
22:30 Panthers - Falcons
22:30 Lions - Packers
2:30 Bengals - Steelers
Nie wiem do końca jaką strategie dzisiaj wybrać. Może o 19:00 Red zone, potem Lions - Packers i na koniec Bengals - Steelers. |
|
|
|
 |
oceansizer

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
|
Wysłany: 2014-12-28, 16:26
|
|
|
NIedawno wszystko się zaczynało, a tu juz ostatni etap fazy zasadniczej. Week 17 jak dla mnie bez emocji. Pats rozstawieni jako seed 1, Eagles poza burtą, a Wikingowie nie walczą tak naprawdę o nic, no chyba, że o pozycję w drafcie. Pierwszy raz chyba na piedestale postawię mecze wyżej wymienione, w których powinny być emocje. |
_________________ We are not the same even though we share the name...
 |
|
|
|
 |
Maurycy1988PL
Plantator Bawełny
Drużyna: PHI Eagles , SD Chargers
|
Wysłany: 2014-12-28, 21:57
|
|
|
San Diego przez zły play calling i złe wykonannie akcji najprawdopodobniej zabiło swoje szanse na Play-Offs |
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2014-12-29, 00:55
|
|
|
Chyba można iść spać z poczuciem, że to był bardzo dobry dzień ;) |
|
 |
rooted

|
Wysłany: 2014-12-29, 02:12
|
|
|
No i (prawie) po sezonie zasadniczym.
Chargers - Chiefs ogarnąłem tylko końcówkę ale z tego co zdążyłem obejrzeć to obrona KC sponiewierała i zapoznała Riversa z murawą dość konkretnie.
O meczu Panthers vs Falcons najlepiej świadczy wynik - obrona Panter zdobyła w tej kolejce więcej punktów niż duża część zespołów. Panthers w końcówce sezonu przypomnieli sobie jak się gra w defensywie i dywizja jest ich już drugi rok pod rząd. I bardzo dobrze...
A od jutra część drużyn część szuka nowego trenera i po dzisiejszym spotkaniu w Atlancie nie mam większych wątpliwości odnośnie dalszych losów Mike'a Smitha. Rex Ryan też na wylocie a pogłoski o rozwodzie Niners i Harbaugha już coraz bardziej konkretne. Tej decyzji nie rozumiem, ale nie znam się na Niners więc kłócił się nie będę.
Pewnie jeszcze 2-3 coachów poleci na przestrzein najbliższych 24 godzin. |
|
|
|
 |
charlie

|
Wysłany: 2014-12-29, 02:20
|
|
|
Znany jest też już terminarz rundy WC.
Sobotę otworzy mecz Panthers z Cardinals (ok 22.30 naszego czasu) po nim mecz Steelers z Ravens (2.15 w nocy)
W niedzielę o 7 wieczorem Bengals zagrają w Indianapolis, a rundę dzikich kart zakończy rozpoczynający się o 22.40 mecz Lions w Dallas.
Kolejność wyborów w majowym drafcie:
1 Bucs
2 Titans
3 Jags
4 Raiders
5 Redskins
6 Jets
7 Bears
8 Falcons
9 Giants
10 Rams
11 Vikings
12 Browns
13 Saints
14 Dolphins
15 Niners
16 Texans
17 Chargers
18 Chiefs
19 Browns ***
20 Eagles
19. wybór Browns to skutek ich tegorocznej wymiany z Bills, wskutek której do Buffalo powędrował Sammy Watkins.
I zdanie z własnego podwórka o tym jak statystyki mogą być mylące. Eli dziś narzucał 429 jardów, a zagrał drugi najgorszy mecz w sezonie. |
|
|
|
 |
damiansport1
Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
|
Wysłany: 2014-12-29, 12:44
|
|
|
W tym sezonie postanowiłem typować mecze na Pick them NFL.com i proszę. Bilans 178-77 w sezonie regularnym, co daje 581 miejsce na świecie na ileś tam milionów, chyba nieźle.
Na ESPN cala lista ekspertów a tylko Cris Carter byl lepszy.
Co do meczów, to na razie nie zamierzam ich typować, bo nie wiadomo co będzie z kontuzjowanymi AJ Greenem i Bellem. Obydwaj są kluczowym graczami dla kolejno Bengals i Steelers. |
|
|
|
 |
Piteroo
Wiek: 40 Dołączył: 01 Wrz 2011 Posty: 150 Skąd: Black Hole
|
Wysłany: 2014-12-29, 14:51
|
|
|
To co początkowo wydawało mi się nierealne może jednak okazać się możliwe. Piszę oczywiście o objęciu posady HC Raiders przez Jima, co było by na prawdę jasnym światełkiem w tunelu wiodącym do stacji "lepsze jutro". Ponoć dziś ma dojść do spotkania w cztery oczy między Markiem Davisem a właśnie młodszym z braci Harbaugh. Już od dawna dało się słyszeć że jego rodzinka nie bardzo chce opuszczać złoty stan więc kto wie, ale jednak cały czas myślę że Michigan są faworytem wyścigu.
Eh no i jednak Jim wybrał swoją alma mater, szkoda trochę że NFL traci tak dobrego trenera. Ciekaw jestem kto teraz będzie faworytem Davisa ? |
|
|
|
 |
kks
Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Dawkins!
|
Wysłany: 2014-12-29, 19:39
|
|
|
Jeśli JJ Watt nie zostanie wybrany MVP tego sezonu, to już raczej żaden gracz defensywy nie będzie miał na to szans przez spory okres czasu. Żadnych Rodgersów! Tylko Dżej Dżej Łot! |
|
|
|
 |
charlie

|
Wysłany: 2014-12-30, 01:22
|
|
|
Brady ciągle w świątecznym nastroju. Podarował dzisiaj Patriotom 24 bańki ekstra do wydania wiosną. Pomijając fakt, że psuje rynek, liczyłem na to, że Devin McCourty trafi w tym offseason do Giants. Teraz jest to bardzo wątpliwe. |
|
|
|
 |
oceansizer

|
Wysłany: 2014-12-30, 10:35
|
|
|
Bo to jest ktoś, kogo śmiało można nazwać profesjonalistą. Kolejny pierścionek jest dla niego najważniejszy, a na brak kasy , to Tomek i tak nie może narzekać. McCourty, to według wielu Źródeł priorytet dla Pats, co ciekawe niektórzy twierdzą, że pozostawienie go jest nawet ważniejsze, niż zatrzymanie Revisa. Pamietam jak już w pierwszym sezonie jako CB zrobił na mnie kolosalne wrażenie. Przestawiono go na pozycję S na potrzeby klubu, a on jest coraz lepszy i lepszy. Także McCourty tylko w Patriots:), no ale zobaczymy jak potoczą się jego losy. |
 |
|
|
|
 |
kks
Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Dawkins!
|
Wysłany: 2014-12-30, 17:32
|
|
|
Okazało się, że nic Tomaszek nie podarował, a wręcz przeciwnie, dostał podwyżkę. Zmienił się sposób gwarantowania jego kontraktu. Zamiast normalnych gwarancji, takich jak do tej pory, Brady ma teraz kasę gwarantowaną tylko na wypadek kontuzji. |
|
|
|
 |
oceansizer

|
Wysłany: 2014-12-30, 18:39
|
|
|
Do kks
To zależy jak na to patrzeć. Owszem zarobi na bazie trzyletniego kontraktu o milion więcej, ale... dobrowolnie zgodził sie na zmianę zapisu w kontrakcie, a co za tym idzie podarował 24 mln. dolców, które bezpośrednio nie wpłyną na salary cup. Niemniej jednak daje to Pats swobodę w operowaniu kasą w kwestii bonusów i innego rodzaju istotnych dodatków przy kontraktowaniu free agents w sezonie 2015. Poza tym Tomasz zmiana kontraktu ze "skill" na "injury" zdecydował, że klub może go zwolnić z przyczyn sportowych bez kwoty gwarantowanej. Jak dla mnie świadczy to o dwóch kwestiach: Tomek zdaje sobie sprawę ze swoich nieprzecietnych umiejętności, po drugie jest to swoisty akt zaufania zawodnika wobec klubu ( bo chyba nikt nie wierzy, że Brady zostanie zwolniony przed upływem swego kontraktu. Reasumując - Brady zrobił coś, co daje korzyść i mu i klubowi, a jednocześnie daje szanse podbisania umów z kluczowymi zawodnikami po tym sezonie. Tak więc zmiana zapisu sprzed dwóch lat i ta obecna pokazuje jasno, że facet cały czas jest głodny sukcesu. |
 |
|
|
|
 |
oceansizer

|
|
|
|
 |
charlie

|
Wysłany: 2014-12-30, 19:33
|
|
|
Jerry Reese (GM) zostaje.
Tom Coughlin też. Nie przedłużono jednak z nim wygasającej za rok umowy, co oznacza że złamano tradycyjną zasadę obowiązującą w klubie o tym, że HC nie trenuje klubu w swoim roku kontraktowym.
Coughlin zdecyduje też o najbliższej przyszłości Perrego Fewella (DC) i Toma Quinna (ST coach), co zapewne oznacza, że zostaną.
Najmocniejsze słowo John Mara, właściciel, zostawił sobie na koniec swojej dzisiejszej konferencji. 2015 to ma być "win-or-else" sezon, co ja interpretuję w ten sposób, że albo za rok GMen znów zagrają w styczniu albo polecą głowy. |
|
|
|
 |
|