NFL Fantasy 2013 |
Autor |
Wiadomość |
maycj
|
Wysłany: 2014-01-14, 14:38
|
|
|
I'm in.
tylko parę uwag:
Na yahoo jest ograniczenie 30 zawodników w zespole (grający + BN). Ja byłbym za tym żeby BN był max, czyli jeśli gra 13 to BN będzie 17. No i oczywiście trzeba dodać ze 2-3 IR (nie wlicza się do 30)
Nie podoba mi sie ograniczenie co do ilości moves. Nie rozumiem po co to jest. W NFL nie ma czegoś takiego. Niech każdy mam możliwośc robienia takiej ilości moves jaka mu się podoba.
Jeśli chodzi o ilość keeperów na kolejny sezon to tego też bym nie ograniczał w żaden sposób. Niech sobie każdy zatrzymuje tyle zawodników ile mu pasuje.
Nie podoba mi się opcja z konkretnymi teamami z NFL. |
|
|
|
 |
MikeHJ

Wiek: 47 Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 28 Skąd: Rzeszów, PKR
|
Wysłany: 2014-01-14, 22:53
|
|
|
hej.
ja oczywiście też wchodzę w taką ligę Andy! |
|
|
|
 |
andy11pl

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
|
Wysłany: 2014-01-15, 12:53
|
|
|
Wszystkie zgłoszone tutaj uwagi poddamy pod głosowanie w lidze. Liga ma być dla nas i ma być jak najwięcej zadowolonych. Gdy liga osiągnie ilość (minimalną) około 12 graczy przygotuję te pytania i wyślę mailem. Późniejsi uczestnicy będą musieli się już podporządkować ustaleniom głosowania. Zresztą po pierwszym sezonie zagłosujemy ponownie bo może błędy wyjdą w praniu.
Aktualny skład ligi wielosezonowej, wg zgłoszeń:
1 oceansizer
2 czapski
3 Rosiu
4 maycj
5 MikeHJ
6 andy11 |
|
|
|
 |
WaltJones

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
|
Wysłany: 2014-01-15, 15:05
|
|
|
andy11pl napisał/a: | Wymyśliłem tak na biegu warunek zgłoszeniowy-uczestnictwo w fantasy NFL, minimum 2 sezony. Można uwzględnić jednoroczniaków ale dających po sobie poznać widoczne zaangażowanie, poprzez "aktywne" uczestnictwo na forum.
|
W Mistrzostwach Polski FF debiutowałem, ale co do fantasy samego w sobie, grałem także w sezonie 2012 na publicu NFL.com. Spełniam warunki uczestnictwa?
Jeśli tak to się piszę oczywiśćie |
_________________ Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES! |
|
|
|
 |
andy11pl

|
Wysłany: 2014-01-16, 14:36
|
|
|
OK
1 oceansizer
2 czapski
3 Rosiu
4 maycj
5 MikeHJ
6 WaltJones
7 andy11 |
|
|
|
 |
kepic

Wiek: 42 Dołączył: 03 Wrz 2011 Posty: 190 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 2014-01-16, 21:51
|
|
|
Ja również się piszę
Również nie ograniczałbym ilości moves. W NFL w każdej chwili możesz "podpisać" kogo chcesz, choćby kickera tydzień przed playoffami. |
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2014-01-17, 23:13
|
|
|
Pomysl z oparciem o konkretne druzyny ciekawy, ale chyba za odwazny jak na koncepcje sama w sobie nowatorska - chyba nikt z nas nie gral w keeper formacie.
Limit moves powinien byc, ale dosc wysoki, moim zdaniem.
Do dyskusji jest kwestia rozmiaru składow - jakby nie patrzeć punktujacych skill playerow jest w kazdym teamie kilku, punktacji dla OL chyba nie bedzie, wiec rostery nie moga byc za wielkie. Ale z drugiej strony, mysle ze 3/4 skladu powinna zostawac na kolejny sezon - o to w koncu chodzi z keeper leagues zeby promowac dlugofalowa zarzadzanie. |
|
 |
andy11pl

|
Wysłany: 2014-01-19, 10:53
|
|
|
Dokładnie, tak. Keeper to gra na zostawianie graczy. To idzie bardziej w menedżerkę. Ma się wyraźnie różnić od MP. Nie zależy mi na konkurencyjnej lidze.
Odpowiadając na jedną z propozycji. Nie może być w lidze tak, że jest dowolna liczba zostawianych graczy. Jeden zostawi np 8 a drugi 13, trzeci 9 itd. Uzupełniać skład na pewno każdy chce bliżej startu sezonu. Drugi draft, wyrównujący składy? Kiedy? Jak to zrobić? Do tego komisarz musi wklepywać wszystkie składy osobiście. Mało casu, kurna, mało casu Zagłosujemy tylko nad liczbą graczy, równą dla wszystkich.
1 oceansizer
2 czapski
3 Rosiu
4 maycj
5 MikeHJ
6 WaltJones
7 kepic
8 andy11 |
|
|
|
 |
roki

Drużyna: San Francisco 49ers
Zawodnik: Colin Kaepernick, Joe Montana, Peyton Manning
|
Wysłany: 2014-01-19, 14:04
|
|
|
Witam!
Jestem nowy na forum i nie brałem udziału w MP, w fantasy gram na nfl.com od playoff challenge w poprzednim sezonie, natomiast udzielam się aktywnie na tt (@hromanczyk). Chciałbym zapytać komisarza, czy mógłbym wziąć udział w tej lidze? |
|
 |
Dariusz Ankiewicz

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Donovan McNabb
Wiek: 34 Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 338 Skąd: Kołobrzeg
|
|
|
|
 |
maycj
|
Wysłany: 2014-01-19, 19:31
|
|
|
andy11pl napisał/a: |
Odpowiadając na jedną z propozycji. Nie może być w lidze tak, że jest dowolna liczba zostawianych graczy. Jeden zostawi np 8 a drugi 13, trzeci 9 itd. Uzupełniać skład na pewno każdy chce bliżej startu sezonu. Drugi draft, wyrównujący składy? Kiedy? Jak to zrobić? Do tego komisarz musi wklepywać wszystkie składy osobiście. Mało casu, kurna, mało casu Zagłosujemy tylko nad liczbą graczy, równą dla wszystkich.
|
Komisarz nie musi wklepywać keeperów. Są oni wybierani przez każdego managera i zostają automatycznie, więc różna ilość zostawianych graczy nie jest żadnym problemem. W kolejnym drafcie rok później ilość picków zależy od ilości wybranych keeperów. Oprócz tego draft się odbywa normalnie tak jak w każdej innej lidze. |
|
|
|
 |
andy11pl

|
Wysłany: 2014-01-20, 13:37
|
|
|
roki napisał/a: | Witam!
Jestem nowy na forum i nie brałem udziału w MP, w fantasy gram na nfl.com od playoff challenge w poprzednim sezonie, natomiast udzielam się aktywnie na tt (@hromanczyk). Chciałbym zapytać komisarza, czy mógłbym wziąć udział w tej lidze? |
Sorry ale proponuję Ci najpierw udział w MP.
Zgłoszenia do MP będą od kiedy wystartuje nowa edycja FF na Y! czyli gdzieś na początku czerwca.
1 oceansizer
2 czapski
3 Rosiu
4 maycj
5 MikeHJ
6 WaltJones
7 kepic
8 Dariusz Ankiewicz
9 andy11
maycj napisał/a: |
Komisarz nie musi wklepywać keeperów. Są oni wybierani przez każdego managera i zostają automatycznie, więc różna ilość zostawianych graczy nie jest żadnym problemem. W kolejnym drafcie rok później ilość picków zależy od ilości wybranych keeperów. Oprócz tego draft się odbywa normalnie tak jak w każdej innej lidze. |
Pierwszy draft oczywiście, że jest normalny i następne też z pozostałych graczy do wzięcia.
Zapytam Cię, tylko: po roku, gdy ktoś chce się pozbyć więcej graczy (więcej niż proponuję czyli 13) np chce zostawić tylko 8 i zakładamy, że tylko ten jeden tak zrobił. Co robi Y!? Ten ktoś wybiera pod rząd, przed wszystkimi, pięciu zawodników i rusza dopiero wtedy normalny draft? Czy ma tylko o 5 wyborów więcej w drafcie? Zakładając propozycję 13+13 razem 26 rund, to ten ktoś dostanie TYLKO dodatkowo rundy 27-32?
Jeszcze jedna propozycja. Ponieważ będzie dużo rund a muszą na drafcie być wszyscy, czy nie zrobić wstępnego draftu off-line na np 13 rund? Normalny draft miałby wtedy drugie 13. Typy podawane byłyby w temacie ligi. Czas na wybór, dowolny.
Zobowiązuję się do powiadamiania smsowego (bądź innego np takie jak mam z Rosiem poprzez inne media), każdego kto w ciągu np 6 godzin nie dokona wyboru. Takie powiadomienie/przypomnienie o ruchu. Jak zaczniemy wcześnie, np zaraz po drafcie w NFL, to mogą być dłuższe przerwy dla kogoś tam kto aktualnie nie ma dostępu do netu itp. wystarczy coś takiego zgłosić. |
|
|
|
 |
maycj
|
Wysłany: 2014-01-20, 15:24
|
|
|
andy11pl napisał/a: |
Pierwszy draft oczywiście, że jest normalny i następne też z pozostałych graczy do wzięcia.
Zapytam Cię, tylko: po roku, gdy ktoś chce się pozbyć więcej graczy (więcej niż proponuję czyli 13) np chce zostawić tylko 8 i zakładamy, że tylko ten jeden tak zrobił. Co robi Y!? Ten ktoś wybiera pod rząd, przed wszystkimi, pięciu zawodników i rusza dopiero wtedy normalny draft? Czy ma tylko o 5 wyborów więcej w drafcie? Zakładając propozycję 13+13 razem 26 rund, to ten ktoś dostanie TYLKO dodatkowo rundy 27-32?
|
Jeśli zakładamy składy po 26 (13+13) wtedy mamy do dyspozycji tylko 26 rund draftu. Therefore jeśli mamy po 13 keeperów to w drugim sezonie każdy manager ma 13 picków w drafcie. Keeperzy zajmują miejsce w drafcie, ale niezależnie które rundy zajmują, są przypisani do konkretnego zespołu i nie mogą być wybrani przez nikogo innego.
W drafcie w drugim roku i kolejnych są dwie opcje:
a) keeperzy mogą zajmować końcowe miejsca w drafcie (np. 14-26) - wtedy wszyscy wybierają w rundach 1-13 z tym że, tak czy siak, tak jak pisałem wyżej, nie da się w tych rundach wybrać zawodników którzy są keeperami, będą oni automatycznie dopisani do zespołów które ich wybrały. W tej sytuacji kiedy ktoś wybierze mniej keeperów (np. 8) ma do dyspozycji dodatkowe rundy 14-18.
b) keeperzy mogą zajmować początkowe miejsca w drafcie - tutaj wszyscy wybierają w rundach 14-26 z tym że jeśli ktoś wybierze mniej keeperów (np. 8) ma do dyspozycji picki przed wszystkimi (rundy 9-13).
Wybór którejś z tych dwóch opcji jest w gestii komisarza. Ja oczywiście preferuje a). Opcja b) jest zbyt hardcore'owa.
Anyway, nie ma opcji żeby po drafcie mieć do dyspozycji więcej zawodników (keepers + wybrani z draftu) niż 26, zakładając opcje 13+13. Dlatego jestem za tym żeby zmaksymalizować BN. |
|
|
|
 |
andy11pl

|
Wysłany: 2014-01-20, 19:28
|
|
|
Jeśli zakładamy składy po 26 (13+13) wtedy mamy do dyspozycji tylko 26 rund draftu. Therefore jeśli mamy po 13 keeperów to w drugim sezonie każdy manager ma 13 picków w drafcie. Keeperzy zajmują miejsce w drafcie, ale niezależnie które rundy zajmują, są przypisani do konkretnego zespołu i nie mogą być wybrani przez nikogo innego.......
. |
Nie bardzo rozumiem jak ten draft (W DRUGIM SEZONIE) wygląda dokładnie. Np 1-sza runda draftu. Wybierający z nr 1, swojego najlepszego gracza ma zdecydowanie dalej. To on nic nie robi tylko Y! bez czekania 1,30sek przydzieli mu tego jego najlepszego gracza? Czy ma go sam sobie kliknąć? |
|
|
|
 |
maycj
|
Wysłany: 2014-01-20, 19:47
|
|
|
Picki z keeperami są wybierane automatycznie, nic nie trzeba klikać (tak jak auto draft). Jeśli keeperzy są pod koniec draftu, nie przejmujesz się nimi, na pewno ich dostaniesz, tylko w danej rundzie wybierasz sobie gracza z tych dostępnych (z tych którzy nie zostali wybrani jako keeperzy ani nie zostali wybrani normalnie w drafcie). |
|
|
|
 |
|