Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
NFL Fantasy 2013
Autor Wiadomość
maycj

Wysłany: 2014-01-14, 14:38   

I'm in.

tylko parę uwag:
Na yahoo jest ograniczenie 30 zawodników w zespole (grający + BN). Ja byłbym za tym żeby BN był max, czyli jeśli gra 13 to BN będzie 17. No i oczywiście trzeba dodać ze 2-3 IR (nie wlicza się do 30)

Nie podoba mi sie ograniczenie co do ilości moves. Nie rozumiem po co to jest. W NFL nie ma czegoś takiego. Niech każdy mam możliwośc robienia takiej ilości moves jaka mu się podoba.

Jeśli chodzi o ilość keeperów na kolejny sezon to tego też bym nie ograniczał w żaden sposób. Niech sobie każdy zatrzymuje tyle zawodników ile mu pasuje.

Nie podoba mi się opcja z konkretnymi teamami z NFL.

MikeHJ 

Wysłany: 2014-01-14, 22:53   

hej.
ja oczywiście też wchodzę w taką ligę Andy!

andy11pl 

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
Wysłany: 2014-01-15, 12:53   

Wszystkie zgłoszone tutaj uwagi poddamy pod głosowanie w lidze. Liga ma być dla nas i ma być jak najwięcej zadowolonych. Gdy liga osiągnie ilość (minimalną) około 12 graczy przygotuję te pytania i wyślę mailem. Późniejsi uczestnicy będą musieli się już podporządkować ustaleniom głosowania. Zresztą po pierwszym sezonie zagłosujemy ponownie bo może błędy wyjdą w praniu. :)

Aktualny skład ligi wielosezonowej, wg zgłoszeń:
1 oceansizer
2 czapski
3 Rosiu
4 maycj
5 MikeHJ
6 andy11

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2014-01-15, 15:05   

andy11pl napisał/a:
Wymyśliłem tak na biegu warunek zgłoszeniowy-uczestnictwo w fantasy NFL, minimum 2 sezony. Można uwzględnić jednoroczniaków ale dających po sobie poznać widoczne zaangażowanie, poprzez "aktywne" uczestnictwo na forum.

W Mistrzostwach Polski FF debiutowałem, ale co do fantasy samego w sobie, grałem także w sezonie 2012 na publicu NFL.com. Spełniam warunki uczestnictwa?
Jeśli tak to się piszę oczywiśćie ;-)
Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES!

andy11pl 

Wysłany: 2014-01-16, 14:36   

OK

1 oceansizer
2 czapski
3 Rosiu
4 maycj
5 MikeHJ
6 WaltJones
7 andy11

kepic 

Wysłany: 2014-01-16, 21:51   

Ja również się piszę :-D

Również nie ograniczałbym ilości moves. W NFL w każdej chwili możesz "podpisać" kogo chcesz, choćby kickera tydzień przed playoffami.

czapski 

Wysłany: 2014-01-17, 23:13   

Pomysl z oparciem o konkretne druzyny ciekawy, ale chyba za odwazny jak na koncepcje sama w sobie nowatorska - chyba nikt z nas nie gral w keeper formacie.

Limit moves powinien byc, ale dosc wysoki, moim zdaniem.

Do dyskusji jest kwestia rozmiaru składow - jakby nie patrzeć punktujacych skill playerow jest w kazdym teamie kilku, punktacji dla OL chyba nie bedzie, wiec rostery nie moga byc za wielkie. Ale z drugiej strony, mysle ze 3/4 skladu powinna zostawac na kolejny sezon - o to w koncu chodzi z keeper leagues zeby promowac dlugofalowa zarzadzanie.

andy11pl 

Wysłany: 2014-01-19, 10:53   

Dokładnie, tak. Keeper to gra na zostawianie graczy. To idzie bardziej w menedżerkę. Ma się wyraźnie różnić od MP. Nie zależy mi na konkurencyjnej lidze.

Odpowiadając na jedną z propozycji. Nie może być w lidze tak, że jest dowolna liczba zostawianych graczy. Jeden zostawi np 8 a drugi 13, trzeci 9 itd. Uzupełniać skład na pewno każdy chce bliżej startu sezonu. Drugi draft, wyrównujący składy? Kiedy? Jak to zrobić? Do tego komisarz musi wklepywać wszystkie składy osobiście. Mało casu, kurna, mało casu ;-) Zagłosujemy tylko nad liczbą graczy, równą dla wszystkich.

1 oceansizer
2 czapski
3 Rosiu
4 maycj
5 MikeHJ
6 WaltJones
7 kepic
8 andy11

roki 

Drużyna: San Francisco 49ers
Zawodnik: Colin Kaepernick, Joe Montana, Peyton Manning
Wysłany: 2014-01-19, 14:04   

Witam!
Jestem nowy na forum i nie brałem udziału w MP, w fantasy gram na nfl.com od playoff challenge w poprzednim sezonie, natomiast udzielam się aktywnie na tt (@hromanczyk). Chciałbym zapytać komisarza, czy mógłbym wziąć udział w tej lidze?

Dariusz Ankiewicz 

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Donovan McNabb
Wysłany: 2014-01-19, 18:24   

+1 ;))

maycj

Wysłany: 2014-01-19, 19:31   

andy11pl napisał/a:

Odpowiadając na jedną z propozycji. Nie może być w lidze tak, że jest dowolna liczba zostawianych graczy. Jeden zostawi np 8 a drugi 13, trzeci 9 itd. Uzupełniać skład na pewno każdy chce bliżej startu sezonu. Drugi draft, wyrównujący składy? Kiedy? Jak to zrobić? Do tego komisarz musi wklepywać wszystkie składy osobiście. Mało casu, kurna, mało casu ;-) Zagłosujemy tylko nad liczbą graczy, równą dla wszystkich.

Komisarz nie musi wklepywać keeperów. Są oni wybierani przez każdego managera i zostają automatycznie, więc różna ilość zostawianych graczy nie jest żadnym problemem. W kolejnym drafcie rok później ilość picków zależy od ilości wybranych keeperów. Oprócz tego draft się odbywa normalnie tak jak w każdej innej lidze.

andy11pl 

Wysłany: 2014-01-20, 13:37   

roki napisał/a:
Witam!
Jestem nowy na forum i nie brałem udziału w MP, w fantasy gram na nfl.com od playoff challenge w poprzednim sezonie, natomiast udzielam się aktywnie na tt (@hromanczyk). Chciałbym zapytać komisarza, czy mógłbym wziąć udział w tej lidze?

Sorry ale proponuję Ci najpierw udział w MP.
Zgłoszenia do MP będą od kiedy wystartuje nowa edycja FF na Y! czyli gdzieś na początku czerwca.

1 oceansizer
2 czapski
3 Rosiu
4 maycj
5 MikeHJ
6 WaltJones
7 kepic
8 Dariusz Ankiewicz
9 andy11

maycj napisał/a:

Komisarz nie musi wklepywać keeperów. Są oni wybierani przez każdego managera i zostają automatycznie, więc różna ilość zostawianych graczy nie jest żadnym problemem. W kolejnym drafcie rok później ilość picków zależy od ilości wybranych keeperów. Oprócz tego draft się odbywa normalnie tak jak w każdej innej lidze.

Pierwszy draft oczywiście, że jest normalny i następne też z pozostałych graczy do wzięcia.
Zapytam Cię, tylko: po roku, gdy ktoś chce się pozbyć więcej graczy (więcej niż proponuję czyli 13) np chce zostawić tylko 8 i zakładamy, że tylko ten jeden tak zrobił. Co robi Y!? Ten ktoś wybiera pod rząd, przed wszystkimi, pięciu zawodników i rusza dopiero wtedy normalny draft? Czy ma tylko o 5 wyborów więcej w drafcie? Zakładając propozycję 13+13 razem 26 rund, to ten ktoś dostanie TYLKO dodatkowo rundy 27-32?

Jeszcze jedna propozycja. Ponieważ będzie dużo rund a muszą na drafcie być wszyscy, czy nie zrobić wstępnego draftu off-line na np 13 rund? Normalny draft miałby wtedy drugie 13. Typy podawane byłyby w temacie ligi. Czas na wybór, dowolny.
Zobowiązuję się do powiadamiania smsowego (bądź innego np takie jak mam z Rosiem poprzez inne media), każdego kto w ciągu np 6 godzin nie dokona wyboru. Takie powiadomienie/przypomnienie o ruchu. Jak zaczniemy wcześnie, np zaraz po drafcie w NFL, to mogą być dłuższe przerwy dla kogoś tam kto aktualnie nie ma dostępu do netu itp. wystarczy coś takiego zgłosić.

maycj

Wysłany: 2014-01-20, 15:24   

andy11pl napisał/a:

maycj napisał/a:

Pierwszy draft oczywiście, że jest normalny i następne też z pozostałych graczy do wzięcia.
Zapytam Cię, tylko: po roku, gdy ktoś chce się pozbyć więcej graczy (więcej niż proponuję czyli 13) np chce zostawić tylko 8 i zakładamy, że tylko ten jeden tak zrobił. Co robi Y!? Ten ktoś wybiera pod rząd, przed wszystkimi, pięciu zawodników i rusza dopiero wtedy normalny draft? Czy ma tylko o 5 wyborów więcej w drafcie? Zakładając propozycję 13+13 razem 26 rund, to ten ktoś dostanie TYLKO dodatkowo rundy 27-32?

Jeśli zakładamy składy po 26 (13+13) wtedy mamy do dyspozycji tylko 26 rund draftu. Therefore jeśli mamy po 13 keeperów to w drugim sezonie każdy manager ma 13 picków w drafcie. Keeperzy zajmują miejsce w drafcie, ale niezależnie które rundy zajmują, są przypisani do konkretnego zespołu i nie mogą być wybrani przez nikogo innego.

W drafcie w drugim roku i kolejnych są dwie opcje:
a) keeperzy mogą zajmować końcowe miejsca w drafcie (np. 14-26) - wtedy wszyscy wybierają w rundach 1-13 z tym że, tak czy siak, tak jak pisałem wyżej, nie da się w tych rundach wybrać zawodników którzy są keeperami, będą oni automatycznie dopisani do zespołów które ich wybrały. W tej sytuacji kiedy ktoś wybierze mniej keeperów (np. 8) ma do dyspozycji dodatkowe rundy 14-18.
b) keeperzy mogą zajmować początkowe miejsca w drafcie - tutaj wszyscy wybierają w rundach 14-26 z tym że jeśli ktoś wybierze mniej keeperów (np. 8) ma do dyspozycji picki przed wszystkimi (rundy 9-13).

Wybór którejś z tych dwóch opcji jest w gestii komisarza. Ja oczywiście preferuje a). Opcja b) jest zbyt hardcore'owa.

Anyway, nie ma opcji żeby po drafcie mieć do dyspozycji więcej zawodników (keepers + wybrani z draftu) niż 26, zakładając opcje 13+13. Dlatego jestem za tym żeby zmaksymalizować BN.

andy11pl 

Wysłany: 2014-01-20, 19:28   

maycj napisał/a:

Jeśli zakładamy składy po 26 (13+13) wtedy mamy do dyspozycji tylko 26 rund draftu. Therefore jeśli mamy po 13 keeperów to w drugim sezonie każdy manager ma 13 picków w drafcie. Keeperzy zajmują miejsce w drafcie, ale niezależnie które rundy zajmują, są przypisani do konkretnego zespołu i nie mogą być wybrani przez nikogo innego.......

.

Nie bardzo rozumiem jak ten draft (W DRUGIM SEZONIE) wygląda dokładnie. Np 1-sza runda draftu. Wybierający z nr 1, swojego najlepszego gracza ma zdecydowanie dalej. To on nic nie robi tylko Y! bez czekania 1,30sek przydzieli mu tego jego najlepszego gracza? Czy ma go sam sobie kliknąć?

maycj

Wysłany: 2014-01-20, 19:47   

Picki z keeperami są wybierane automatycznie, nic nie trzeba klikać (tak jak auto draft). Jeśli keeperzy są pod koniec draftu, nie przejmujesz się nimi, na pewno ich dostaniesz, tylko w danej rundzie wybierasz sobie gracza z tych dostępnych (z tych którzy nie zostali wybrani jako keeperzy ani nie zostali wybrani normalnie w drafcie).

Odpowiedz do tematu