Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
NFL Fantasy 2013
Autor Wiadomość
PawloTheBest

Wysłany: 2013-12-30, 23:23   

o czym Ty mówisz?

Bez tytułu.png
o czym Ty mówisz?
Plik ściągnięto 34 raz(y) 192,28 KB

PawloTheBest

Wysłany: 2013-12-30, 23:32   

a tu ostatnia kolejka wyników

Bez tytułu1.png
Plik ściągnięto 31 raz(y) 180,92 KB

andy11pl 

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
Wysłany: 2013-12-31, 01:47   

Już usunąłem pomyłkowego posta aby nie robić większego zamieszania. Nie wiem jak się to dzieje ale mam tak, że po kliknięciu w ikone FF na pasku, wyskakuje mi liga z wynikami ale week 16 nad tabelką a nie 17. Zawsze sie to aktualizowało a teraz nie chce. Nie śledziłem Waszej rywalizacji na bieżąco dlatego ten błąd. Sorry

MP Liga B week 17

Gratulacje dla nowego Mistrza Polski!!!
Gratuluję też wszystkim, którzy awansowali do wyższych lig!!!

Rosiu 

Wysłany: 2013-12-31, 09:17   

Dzięki wszystkim, no i Danpowi za mega emocjonujący ostatni mecz. Przegrałem 3. miejsce o niewiele ponad 2 punkty :) , co oznacza, że jeśli ktoś nie da rady w Lidze A przed przyszłym sezonem, to wejdzie do niej Danp, nie ja. Ale nie ma co narzekać - biorąc pod uwagę, że po 1/3 sezonu zastanawiałem się, czy jakimś cudem zdołam się UTRZYMAĆ.
Pytanko - czy ktoś zakłada grupę na NFL Playoff Challenge?

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2013-12-31, 09:43   

Ostateczne wyniki MP Liga D 2013

Debiut w MP i całkiem niezłe miejsce. 11-6 to średni wynik, a średni rozmiar porażki najniższy w całej lidze - 9.66 ;)

Gratulacje dla Rzeszów Coughlins za wygranie ligi, po imponującej serii 11 zwycięstw :)
Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES!

karolt 

Wysłany: 2013-12-31, 11:12   

LIGA E WEEK 17

Skiper napisał/a:
Cos nikt tabeli ligi E nie wkleja...a szanse na awans z 1 miejsca ma gość który:

1) ostatni raz był aktywny w połowie lipca
2) draft naturalnie z autopicka
3) nie dokonuje oczywiście żadnych zmian w składzie przez cały sezon
4) jeden z jego zawodników z "1 składu" powędrował po kilku tygodniach na IR (Mike Williams)

Ten gość zajął ostatecznie 3 miejsce. Biorąc pod uwagę, że przez cały sezon tak na prawdę nie grał to w przypadku rezygnacji zawodników z wyższych lig proponuję go nie uwzględniać przy awansie.

m6k3 
Man of Steel

Drużyna: Eagles, Texans, Patriots
Zawodnik: Wielu
Wysłany: 2013-12-31, 11:25   

NFL Playoff Challenge - podbijam :) zróbmy własną grupę !

EDIT: Co by nie było czczego gadania zrobiłem grupę i zapraszam wszystkich chętnych

Nazwa: NFL24.PL
Hasło: nfl

mariusz9300 

Wysłany: 2013-12-31, 14:21   

Proponuję zmiany na przyszły sezon
Punktacja Kickerów od 2 do 5 za gol zła wypaczająca wyniki (proponuję normalnie po 3 +1 za over 50 yds)
Defensywa
Tackling za mało
Sack FFumble za dużo
W NFL Forced Fumble na QB to z automatu również sack.
mariusz9300 (GiantsKnicks)

kepic 

Wysłany: 2014-01-01, 18:08   

Week 17 Liga C

Dla przypomnienia ocena draftu :-P

czapski 

Wysłany: 2014-01-03, 07:55   

No te report cardy są do dupy, ale trudno jednak żeby ludzie z yahoo byli w stanie przewidziec kontuzje.

andy11pl 

Wysłany: 2014-01-12, 00:58   

Panowie, przyszedł czas na założenie ligi o której co niektórzy wspominali czasami.
Zakładam ligę wieloletnią. Wszystko ustalimy demokratycznie. Na początek główne wytyczne. Przeczytajcie spokojnie a pytania pod głosowanie przygotuję w późniejszym ale nie odległym czasie.

1. Typ ligi- na pewno nie H2H w dotychczasowym układzie. W zasadzie do wyboru 2 typy. Wspomniane kiedyś przez jednego z kolegów:
a- pierwsza POŁOWA najlepszych wyników tygodnia dostaje win, pozostała połówka dostaje loss. W POffs (o tym niżej) bardzo przydatne. Wyklucza sytuacje, że w pierwszych rundach PO lider ligi trafia na fenomenalny/jedyny występ przeciętnego zespołu i odpada.
b- tak jak obecnie, lecz najwyższy wynik przegrany dostaje w bonusie win
c- mogą być inne systemy ale decyzja zapadnie dopiero po aktywacji lig na Y! w czerwcu. Zobaczymy co zaoferuje Y!/ (Dopuszczam możliwość, że zmienimy system (po głosowaniu), już po wystartowaniu week 1. Y! przelicza wtedy pkt/wins itp na nowy system.)

2. Liga bez spadków. Może się powiększać co roku. Gramy keeperem. Dla jasności, pewna uzgodniona, liczba graczy własnego teamu musi pozostać na następny sezon a reszty trzeba się pozbyć. Jestem za tym aby liczba ta była większa niż mniejsza :) ale o tym niżej.
Draft dotyczy wtedy tylko graczy na wolne miejsca w drużynie. Pierwszy draft normalnie wg dotychczasowych zasad czyli sprawiedliwie. Następny i dalsze drafty już jak w NFL tj nr 1, najsłabszy team z sezonu 2014, wybiera zawsze pierwszy w każdej rundzie. Czyli najsłabszy ma się wzmocnić konkretnie. Mistrz wybiera w każdej rundzie ostatni. Dopuszcza się handel numerami picków w drafcie. Obojętnie czy za inne picki czy za konkretnych zawodników. Handel taki nie podlega niczyjej akceptacji po za zainteresowanymi graczami. Trade w lidze też nie będą poddawane głosowaniu. (Ustawione będzie na komisarza a komisarz nie będzie ingerował.) Trade mogą być wiązane np: topowy QB za zawodnika zdecydowanie słabszego ale + 1-sza runda draftu (czy jakaś tam inna). Lub topowy QB za 1st round pick.

3. Rostery. Najlepiej zbliżone do rzeczywistości, tj
Ofe: QB, RB, RB, WR, WR, TE, RB/WR/TE, K
Def: CB, LB, DE, S, D lub 5xD
BN- jestem za dużą ilością BN a małą liczbą Moves w sezonie. Za to ilość trade, nieograniczona.
Mała ilość moves ale liczona od startu NFL. Po drafcie a przed startem ligi można by było do woli uzupełniać skład np retusze po trades. W dniu startu NFL komisarz zerowałby liczbę moves każdemu z graczy.
Roster byłby 13-to osobowy. BN widziałbym drugie tyle, bo na cały sezon (bye weeks) + przyszłościowi gracze, no i mała ilość moves w sezonie.
Proponuję zostawiać po jednym zawodniku z każdej jednej pozycji, wyjściowego składu tj 13 a reszty z BN pozbywamy się po każdym sezonie.

4. Punktacja zbliżona do tej z MP.

5. Będą POffy. Nawet średni team po dobrym, przemyślanym trade czy trades, "tuż przed PO", może liczyć na tytuł.

Luźna propozycja. Może zamiast pierwszego draftu wybierajmy konkretne teamy z NFL. I tak nr1 draftu w naszej lidze wybiera sobie powiedzmy mistrza NFL i MUSI z tej drużyny wybrać 13-tu graczy do swojego rostera 2014. Reszty się "pozbywa" i czeka na draft. Ponadto trudno w normalnym drafcie wybrać większość graczy teamu, któremu się kibicuje. Tutaj byłaby taka możliwość.

Na początek proszę o zgłaszanie swoich uwag jak i uczestnictwa tu w tym miejscu. Pytania do głosowania podam już w nowo założonym temacie. Dotyczącym tylko tej ligi.

Prośba do Administratora/ów forum. Dobrze by było aby powstał osobny duży dział pt FANTASY w grupie tematów "Futbol amerykański". Chodzi mi aby "wyjąć" Fantasy z tematu Gry i Media i założyć nowy temat.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2014-01-12, 13:26   

Przeanalizowałem propozycję Andy'ego i jak dla mnie baaardzo pasuje i odpowiada taka forma ligi. Nie wiem na jakiej zasadzie mają być dobierani zawodnicy do gry w tejże lidze, ale ja na pewno się piszę. Pozdrawiam.

czapski 

Wysłany: 2014-01-12, 19:07   

Ja jestem na tak oczywiście.

Rosiu 

Wysłany: 2014-01-13, 09:58   

Sama liga jak najbardziej. Świetny pomysł. Co do "13 z drużyny" - ten pomysł akurat mi się nie podoba. Mnie w fantasy kręci to, że mogę sobie "złożyć" zestaw, który ze sobą nigdy nie zagra :)

andy11pl 

Wysłany: 2014-01-13, 20:28   

Co do ilości graczy to nie widzę ograniczenia typu: 12. Jak będzie około 20 to składy będą zbliżone do tych z NFL. chodzi mi o siłę.
Myślę, że do takiej wieloletniej ligi zgłoszą się już koneserzy a nie przypadkowi gracze. Wymyśliłem tak na biegu warunek zgłoszeniowy-uczestnictwo w fantasy NFL, minimum 2 sezony. Można uwzględnić jednoroczniaków ale dających po sobie poznać widoczne zaangażowanie, poprzez "aktywne" uczestnictwo na forum.

Rosiu napisał/a:
Sama liga jak najbardziej. Świetny pomysł. Co do "13 z drużyny" - ten pomysł akurat mi się nie podoba. Mnie w fantasy kręci to, że mogę sobie "złożyć" zestaw, który ze sobą nigdy nie zagra :)

Wiesz Rosiu my jako starzy Raidersi raczej naszych nie będziemy wybierać :) Chodzi mi o cały team. To była/jest tylko luźna propozycja.

Aktualny skład ligi wielosezonowej:
1 oceansizer
2 czapski
3 Rosiu
4 andy11

Odpowiedz do tematu