Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:14
NFL 13/14: Tydzień 10
Autor Wiadomość
Bart3k 

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
Wysłany: 2013-11-10, 21:48   NFL 13/14: Tydzień 10

Czy Cutler powinien zostać zmieniony w meczu z Lions? Jakie jest Wasze zdanie? Właśnie kończy się czwarta kwarta. Moim zdaniem zła decyzja Bears, która chyba doprowadzi do porażki. Josh McCown powinien dostać kolejną szansę. Nie odbierając niczego Cutlerowi od początku 3 kwarty rusza się jak mucha w smole.

Ok jest McCown na dwie minuty przed końcem meczu... I komunikat >>> Cutler schodzi z powodu urazu kostki :/ ;-)

czapski 

Wysłany: 2013-11-11, 10:17   

No przez co najmniej 2 serie Cutler wyglądał tragicznie, brak mobilnosci i niedokladnosc, widać nadmierne ryzyko sztabu medycznego, bo Cutler na 60 minut gry nie wydobrzał.

morris 

Wysłany: 2013-11-11, 12:26   

Też oglądałem to spotkanie. Cutler strasznie niewyraźny, chyba za szybko starali się go wcisnąć na startera. Nagle wchodzi McCown i BAM! Touchdown, szkoda, że na 2 minuty przed końcem :) . Cutler trzymał się za pachwinę w końcówce, więc pewnie tak do końca nie wyleczył urazu. Ale co ja gadam, większą sympatią darzę ekipę Stafforda, więc dobrze, że wygrali :)

Potem oglądałem mecz Chargers, którzy próbowali stawić czoła ekipe Manninga. No cóż, ofensywa SD robiła co mogła. Mogła dużo, ale zrobiła niewiele, przynajmniej w pierwszej połowie, bo w drugiej zdołali zdobyć 2 TD dając nadzieję na jakiś comeback.
TD Broncos w pierwszym drive - będący prezentem od CB Dereka Coxa, który mająć J.Thomasa na wyciągnięcie ręki nie zdołał go wypchnąć za linię - trochę sprowadził Bolts na ziemię już na początku. Generalnie drużyna z Denver nie pokazała niczego extra, po prostu solidna ofensywa. Gdyby jednak D San Diego grała przez większą część spotkania tak agresywnie jak w końcówce, wszystko mogłoby wyglądać inaczej. Mimo wszystko należą się im słowa uznania, bo Broncos nie udało się przekroczyć granicy 30pkt. Tym ciekawszy będzie mecz z Kansas :)

bubel333

Wysłany: 2013-11-11, 15:48   

Wydaje mi się, że Cutler nie powinien zagrać w tym meczu ani sekundy. McCown spisał się dobrze w meczu z Green Bay, a Cutler do końca raczej nie wyzdrowiał (przynajmniej dla mnie tak to wyglądało). Jednak Jay szło dobrze w pierwszej połowie, prawie całej. Po INT w end zone Lions całkiem się chłopak posypał. W niektórych momentach drugiej połowy, jak realizator pokazywał McCowna, miałem nadzieję, że zagości na boisku. Nie wiem czemu Trestman czekał z wpuszczeniem zmiennika Cutlera aż do samego końca, ale to jego decyzja. On będzie z tego rozliczany, nie ja :D
Co do próby podwyższenia za 2, wydaje mi się, ze McCown powinien sam próbować to zrobić, albo, żeby Forte po prostu wbiegł w end zone a nie pchać się okrężną drogą :D

charlie 

Wysłany: 2013-11-12, 01:20   

Cheeseheads podpisali Flynna.

Znając jego post-packerowskie dokonania, przypuszczam że Tolzien wygryzie teraz z roli startera samego Rodgersa... :mrgreen:

Bart3k 

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
Wysłany: 2013-11-12, 11:39   

A macie już jakieś typy na Superbowl? Minęło 10 tygodni i chyba można coś powróżyć. ;) Ja w tym roku widzę w finale Broncos i Saints. Jako zwycięzców typuję Broncos. To może jeszcze finały konferencji:

Brocnos - Patriots

i trochę przewrotnie:

Saints - Lions

:)

bubel333

Wysłany: 2013-11-12, 12:41   

Zdecydowanie w Super Bowl znajdą się Broncos, jednak po drugiej stronie barykady bym widział bardziej Seattle niż Saints. Co do finałów konferencji, nie zdziwiłbym się jakby w AFC spotkali się Chiefs z Broncos :D Póki co ich mecz już w niedzielę :D W finale dzięki szczęściu mogą znaleźć się Patriots, i dzięki szczęściu wejść do SB. Co do finału NFC, to ktoś z dwójki Saints, Seahawks, ale nie zdziwiłbym się jakby tam znaleźli się Lions, albo nawet Panthers :lol: Jak taką formę dalej utrzymają to kto wie.

charlie 

Wysłany: 2013-11-12, 22:01   

Ed Reed nie jest już zawodnikiem Texans.

rooted 

Wysłany: 2013-11-13, 17:12   

Bart3k napisał/a:
A macie już jakieś typy na Superbowl? Minęło 10 tygodni i chyba można coś powróżyć. ;)

Przed sezonem typowałem Packers -Broncos. Dzisiaj Green Bay i zdrowie Rodgersa to zagadka a P. Manning też jeszcze kilka sacków zbierze przed zimą, więc obstawię: Saints - Patriots!

Fajne jest natomiast to, że praktycznie wszystko jeszcze jest możliwe i większość drużyn w okolicach bilansu 4-4 ma jeszcze realne szanse na playoffs. To co się potem zdarzy do SB włącznie to już kwestia dyspozycji w styczniu - ostatni mistrzowie w sezonie zasadniczym mieli bodajże bilanse 10-6, 9-7 (NYG) i 10-6 więc nie byli to "regular season champions".

Z cyklu wesołe przewidywania, kilka takich śmiesznych typów (z mocnym przymrużeniem oka):
- Ultra-defensive Super Bowl: Carolina - Kansas City. Przewidywany wynik: 5-3 po dogrywce dla Chiefs (Każda z drużyn notuje po 6 interceptions, a mecz kończy pierwsze w historii wygrywające Safety!!)
- Ultra-offensive Super Bowl: New Orleans - Denver. Przewidywany zwycięzca - którakolwiek z drużyn jako pierwsza przekroczy granicę 70 pkt. lub 1000 jardów.
- Backup of Backup QB Super Bowl: Green Bay vs Cleveland (proszę się nie śmiać, mają jeszcze szanse) - Rodgers nie wraca do zdrowia i Tolzien zostaje SB MVP!
- WTF?? Super Bowl: Arizona - New York Jets. Obie drużyny mają niesamowitą końcówkę sezonu, po czym Rex Ryan wygrywa tytuł Coach of the Year, ale w SB nie daje rady Ariansowi który zostaje dożywotni tytuł Coach of the Decade...
- Totally Predictable Super Bowl - w finale spotykają się Seattle i Denver. Manning rzuca 3 TD, wygrywa wszystko, ogłasza koniec kariery i odjeżdża w stronę zachodzącego słońca na pomarańczowym jednorożcu.
- Deja Vu Super Bowl: San Francisco - Baltimore. Ravens mają b. dobrą końcówkę sezonu, w finale na chwilę gaśnie światło, Flacco gra jak natchniony w playoffs i w SB po czym renegocjuje swój kontrakt "zjadając" całe salary cap ekipy z Baltimore.

No dobra, trochę odleciałem po ciężkim dniu w pracy...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi