Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2013-10-01, 22:52
NFL 13/14: Tydzień 3
Autor Wiadomość
Dariusz Ankiewicz 

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Donovan McNabb
Wysłany: 2013-09-20, 11:49   NFL 13/14: Tydzień 3

No więc nocy rozpoczął się trzeci tydzień rozgrywek NFL.
Eagles gościli przed swoją publicznością byłego trenera Andy Reida i jego nową drużynę Kansas City Chiefs i przegrali drugi mecz z rzędu. Jak wrażenia po meczu? Spodziewał się ktoś, że Chiefs zaczną od 3-0?

Jakie mecze macie jeszcze zamiar oglądać i kto waszym zdanie zakończył ten tydzień z kolejnym zwycięstwem?

kaliber

Wysłany: 2013-09-20, 12:01   

Witam, na razie to tylko początek ale Chiefs dobrze zaczęli, zobaczymy jak szybko złapią zadyszkę. W tym tygodniu dla mnie mecz nr 1 Bengals-Packers, nie widzę tutaj faworyta. Oczywiście liczę, na wygraną Cinci, sądzę że obie ekipy zameldują się w PO w tym roku. Szykuje się wyrównany, emocjonujący mecz. Poza tym jest kilka wyrównanych par w Baltimore, Dallas i Miami.

rooted 

Wysłany: 2013-09-20, 13:10   

Sporo ciekawych spotkań w tym tygodniu. Mój rozkład jazdy:
- Packers @ Bengals
- Falcons @ Dolphins
W trakcie tygodnia Bears @ Steelers i Texans @ Ravens - więcej pewnie się nie uda ogarnąć ze względu na brak czasu.

Tematy które będę śledził w tej kolejce:
- jak się T.Rich sprawdzi w meczy z Front 7 SF (już się nie łudzę, że zrozumiem o co chodziło Browns oddając Trenta do Indiany za pick w okolicach najwyżej 15-20 miejsca),
- czy Steelers w końcu odbiją się od dna i zaczną coś grać w ofensywie (myślę, że jeszcze nie teraz),
- czy Titans będą grali solidną defensywę przeciwko nowemu wcieleniu Chargers (bo po dwóch pierwszych meczach jestem pod wrażeniem),
- ile jardów w ofensywie zdobędą Jaguars przeciwko Seattle (Niners mieli nieco ponad 200) :) )

Pozdrawiam,

SteelersPirates 

Wysłany: 2013-09-20, 13:49   

Byłem przekonany, że Chiefs będą walczyć o PO w tym roku, jednak nie spodziewałem się tak dobrego początku z ich strony. Po trzech kolejkach liczyłem bardziej na 2-1 niż 3-0, ale o większej sensacji nie może być mowy w ich przypadku. Bardzo dobry trener, który świetnie współpracuje z QB i widać, że Smith się bardzo fajnie rozwija pod skrzydłami Reid'a. Jestem ciekawy rywalizacji w AFC West bo oprócz Broncos i Chiefs, coraz bardziej podoba mi się gra Chargers.

Ta kolejka obfituje w ciekawe mecze, osobiście jednak o 19 zamierzam oglądać Titans-Chargers by później przerzucić się na 49ers - Colts. Trzecią serię spotkań zakończę we wtorkową noc pojedynkiem Broncos - Raiders.

Jestem bardzo ciekawy, jak zaprezentuje się RG III po dwóch bardzo słabych meczach i jak wypadną QB w meczu Jets - Bills. : )

NastyNas 

Drużyna: Ravens, Saints, Bears i...reszta ligi
Zawodnik: Ray Levis, Marshawn Lynch
Wysłany: 2013-09-20, 14:55   

"Byłem przekonany, że Chiefs będą walczyć o PO w tym roku..." nie wiem stary co cię przekonało do takiego stwierdzenia - chyba nie poprzedni sezon? Prawda jest taka, że puki co KCC rozegrało 3 spotkania 1 z beznadziejnymi w tym sezonie Jaguars; 2 z przegrywającymi sami z sobą Cawboys; i 3 z Eagles, które zaliczyło 2 intercepcion i fumble:). Prawda jest taka, że mają całkiem fajną DL bez gwiazd - w OL też WR też i RB też - są poprost solidni w odrużnieniu do swoich poprzedników z którymi do tej pory grali. Miarą potencjału Chiefs będą mecze, które mają przed sobą tj. NYG, HT, 2xDB, IC czy choćby 2 mecze przeciwko rywalowi z dywizji SDCh z którymi moim zdaniem mogą powalczyć o 2 miejsce AFC West. Do tego należało by dodać mecze z takimi przeciwnikami jak Bills czy Titans bo to też mogą być czarne konie tegorocznych rozgrywek:)

NastyNas 

Wysłany: 2013-09-20, 14:56   

No i przepraszam za błędy:)

szymekaja 
sophomore

Drużyna: NO Saints
Zawodnik: J.Graham, D.Brees, Gronk, Jason Pierre-Paul
Wysłany: 2013-09-20, 16:12   

jako kibic Saints o 19 oglądam starcie z Cardinals gdyby NO grali o innej porze to wybrałbym GB - CIN a później Colts - 49ers.

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2013-09-20, 16:49   

Ja także wybieram NO-Cards, później oczywiście Seahawks vs. Jags

A co do TNF, najlepszy moment: "False start, everybody but the center" ;p
Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES!

szymekaja 
sophomore

Drużyna: NO Saints
Zawodnik: J.Graham, D.Brees, Gronk, Jason Pierre-Paul
Wysłany: 2013-09-20, 17:58   

ja też zmieniam na Sea Jac bo w Fantsy stawiam na Wilsona Lyncha i ich defensywe

m6k3 
Man of Steel

Drużyna: Eagles, Texans, Patriots
Zawodnik: Wielu
Wysłany: 2013-09-21, 10:47   

hmmm kolejna porażka eagles przyznam że się tego nie spodziewałem na dodatek (niegroźna?) kontuzja Vicka. Zdaje się że trochę zawiodła linia ofensywna gdyż QB przyjął na siebie mnóstwo hitów. W dodatku mnóstwo głupich strat drop piłki przez KR i ten odbity snap :( Co do KC to bardzo podobał mi się występ Jamala Charlsa gość jest kotem :)

Co dalej głównie czekam na mecz Chicago vs Pittsburgh głównie dlatego że jestem zafascynowany cały ostatni tydzień linią defensywną Bears, naprawdę imponują w tym elemencie. Powolutku chyba zaczynam podświadomie wybierać którym zespołom będę kibicował :)

Planuję jeszcze looknąc na mecz jacks vs hawks no ale tutaj chyba chłopaki z Jacksonvlle dużo nie ugrają :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez m6k3 2013-09-21, 12:51, w całości zmieniany 1 raz  

Bart3k 

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
Wysłany: 2013-09-21, 10:54   

Ja zacznę od Giants - Panters. Zobaczę jak rozwinie się sytuacja, bo sporo ciekawych spotkań w tym tygodniu. Texans - Ravens, Packers - Bengals. O 22 oczywiście Colts - 49's, ale zastanawiam się nad Bills - Jets ze względu na pojedynek Manuela i Smitha. Ciekawe, który rookie spisze się lepiej w tym starciu. Myślę, że może być to bardzo ciekawe spotkanie.

NastyNas 

Wysłany: 2013-09-23, 08:37   

Oj Szczeciniak, Szczeciniak współczuję Ci ulubionej drużyny:). "Co dalej głównie czekam na mecz Chicago vs Pittsburgh głównie dlatego że jestem zafascynowany cały ostatni tydzień linią defensywną Bears, naprawdę imponują w tym elemencie. Powolutku chyba zaczynam podświadomie wybierać którym zespołom będę kibicował " jeżeli lubisz Defensywę to polecam Baltimore Ravens obczaj mecz z Houston Texans:)

m6k3 
Man of Steel

Drużyna: Eagles, Texans, Patriots
Zawodnik: Wielu
Wysłany: 2013-09-23, 09:13   

Nasty Takie uroki :) oglądałem ten mecz momentami gdy skakałem po meczach na gamepassie. Linia defensywna Ravens zagrła świetny mecz co pozwoliła im wygrać nawet bez startera na pozycji RB. Własnie zasysam całe spotkanie żeby obejrzeć sobie na spokojnie :)

Co do ulubionej drużyny to takowej chyba nie mam jeszcze, śledzę na razie po prostu mecze kilku zespołów eagles, bears, 49ers. A nie powiem lubię oglądać Phily ze względu na Vicka i McCoya.

Dalej pobierają się jeszcze mecz Bears z Steelers bo przyznam się nie wytrwałem do końca :-?

i Colts vs 49ers :) wieć potem zapewne wypowiem się o tych spotkaniach

SteelersPirates 

Wysłany: 2013-09-23, 09:33   

Ja wczoraj postanowiłem oglądać Vikings - Browns i się nie zawiodłem. Trzymałem kciuki za Browns i doczekałem się pierwszego zwycięstwa. Dzisiaj zamierzam obejrzeć przede wszystkim Colts - 49ers bo niestety wczoraj nie było mi dane obejrzeć tego meczu.

kaliber

Wysłany: 2013-09-23, 09:36   

Witam, niesamowity mecz wczoraj na Paul Brown Stadium, prawdę mówiąc już nie wierzyłem że Bengals powrócą do gry po tym jak stracili 30 pkt z rzędu, a jednak to zrobili. Pokazali wielką wolę walki, determinację i to ich doprowadziło do niezwykle ważnego zwycięstwa. Bardzo dobre wrażenie zrobił rookie RB Bernard plus skrzydłowi Sanu i Jones. AJ Green pomimo ścisłego krycie też zrobił swoje. Tradycyjnie od pewnego czasu świetnie zagrała obrona a cichym bohaterem jak dla mnie został M Johnson. Z drugiej strony, żeby nie było tak różowo, 4 TO przy 4 posiadaniach w I połowie to ja czegoś takiego nie pamiętam. Z innych boisk zaskakująco słabo 49ers a doprawdy beznadziejnie Giants jak do tej pory. Wynik Redskins i Steelers nie dziwi. Coraz ciekawiej się robi a sezon dopiero na początku, pozdrawiam, whodey!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi