|
Zamknięty przez: Lauri 2013-10-01, 22:52 |
NFL 13/14: Tydzień 2 |
Autor |
Wiadomość |
czapski

|
Wysłany: 2013-09-17, 23:22
|
|
|
Ja się obawiam, że Steelers to mają na teraz po prostu malo talentu na wiekszosci pozycji - ladowali picki w ofensywna linie i gra tragicznie, na running backu to szukanie z ulicy, obrona nierowna, wiec nie wiem czy stac ich na zaczynanie rewolucji od Quartebacka, ktory dal im 2 mistrzostwa i nie jest taki stary.
Ale generalnie miałem podobne wrażenia - ofensywa Green Bay rozpedzona, Seattle druzyna kompletna, maja kluczowe pozycje w defensywie (pass rush, cornerback) obsadzone bardzo mocno i to z mozliwoscia rotacji, cala ofensywa dopracowana idealnie do walorów druzyny - z reszta czy to nie jednak troche sensacja ze mamy 2013, wszyscy mowia o tym ze teraz to tylko gra podaniami i qb z 400 yardow na codzien, a tutaj na teraz najlepsza druzyna w lidze jest Seattle, ktore z 5 podstawowych elementow jak sie ocenia druzyne- run defence, passing defense, passing offense, running offense, special teams - najslabszym jest passing defense (nie to ze nie lubie Russela, ale jest solidny, a reszta wybitna). |
|
 |
WaltJones

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
|
Wysłany: 2013-09-18, 09:40
|
|
|
czapski napisał/a: | ktore z 5 podstawowych elementow jak sie ocenia druzyne- run defence, passing defense, passing offense, running offense, special teams - najslabszym jest passing defense (nie to ze nie lubie Russela, ale jest solidny, a reszta wybitna). |
Miało być passing offense chyba ;p
Nie zgadzam się, że RW jest solidny. Jest wybitny ale na swój sposób, no i jest jeszcze bardzo młody. W zeszłym sezonie po pierwszym meczu nie zostawiano na nim suchej nitki a na koniec o włos (i nie wiadomo czy słusznie) przegrał rywalizację o Rookie of the Year (i skoro o rookies mówimy, to nie Luck czy Griffin ale Wilson wyrównał rekord Manninga w ilości rzuconych TD w debiutanckim sezonie- a więc z grą górą Seattle chyba nie jest tak źle).
Owszem, rzadko rzuca 50-jardowe bomby jak Brady (ale to wynika raczej nie ze słabości Wilsona a gigantycznego atutu jakim jest Lynch - żadna drużyna w zeszłym sezonie nie grała więcej akcji dołem od Seattle) ale chyba nikt nie ma takiej swobody w znajdowaniu sobie kawałka wolnej przestrzeni przy dużej presji obrońców.
Możliwe, że trochę brakuje wśród WR typowego "go-to guy" ale wydaje mi się, że jak dostanie szansę Stephen Williams to się może zmienić - gościu w preseazon był niesamowity. |
_________________ Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES! |
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2013-09-18, 09:55
|
|
|
Oczywiscie przejezyczenie. No jezeli nazywamy kogos wybitnym, to zalozmy ze jest top3 albo chociaż top5 zawodnikiem na swojej pozycji. Na teraz to ja biorę Peytona, Bradyego, Rodgersa, Breesa i Ryana, znalazlbym 5-10 spokojnie. Uważasz, że Russel jezeli trafiłby do Colts to odmieniłby losy tej drużyny tak jak Luck? |
|
 |
WaltJones

|
Wysłany: 2013-09-18, 10:06
|
|
|
Losy Seattle, którzy nie byli przez nikogo brani na poważnie jakoś odmienił. Czy sprawdziłby się w Colts - tego nie wiem.
Co do bycia wybitnym - ok, kiedy określiłeś co rozumiesz pod pojęciem "wybitny" pojąłem co miałeś na myśli. Przecież jakby nie patrzeć, wybitnym można nazwać większość QB w lidze - wszak z dziesiątek tysięcy rozgrywających na całym świecie to oni grają w najlepszej lidze świata ;)
Wracając do RW - nie uważam, przynajmniej na razie, że jest Top 5 QB w lidze, ale nie zgodzę się, żeby nazywać go "solidnym" - bo tak można powiedzieć o Tannehillu, Riversie czy Pryorze. |
_________________ Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2013-09-18, 11:14
|
|
|
Zaraz wejdziemy glebiej w ten spor - bo akurat zadnego z tych 3 ktorych wymienilies nie nazwalbym solidnym. Rivers bywal genialny, w minionym roku tragiczny, solidny bywa rzadko. Pryor to ma 2 mecze na koncie - 1 sredni i 1 slaby, i wyroznia sie raczej nogami niz reka ;) Najblizej miana solidnego to jest Tannehill, ba, godzine temu zrealizowalem misterny plan zebrania go z waiver wire i wystawienia go na najbliższy weekend w 1 składzie
Russel to jest qb wlasnie na miare i potrzeby Seattle - ale drużyny ktora wyglada na kompletna w kazdym aspekcie. Inna sprawa, ze te deklaracje sa czesto okrutnie weryfikowane, pewnie tydzien temu 90% kibicow stwierdziloby ze kompletna druzyna to jest SF. |
|
 |
wcalex
RAIDERNATIONPOLAND

|
Wysłany: 2013-09-18, 12:52
|
|
|
Np. ja tak stwierdziłem, patrząc na 49ers :D No ale w tej całej rozmowie zgadzam się z czapski, również uważam, że Russel jest odpowiednim zawodnikiem na Seahawks, a właściwie mam zdanie typu: lepszego im nie trzeba. Reszta zawodników rekompensuje to, że RW nie jest najlepszym zawodnikiem na swojej pozycji i w sumie tutaj zgodzę się z WaltJones, bo również nie umieściłbym go w TOP5 QB.
A co do Pryora, to jak na swój wiek jego pierwszy mecz można spokojnie nazwać mianem DOBREGO. To, że w meczu z Jags obrona była bardziej ustawiona na niego niż na DMC pokazało, że jest jeszcze nieopierzony, ale dobrze, że Seba uratował ten mecz dla R8Rs. |
|
 |
rooted

|
Wysłany: 2013-09-18, 14:17
|
|
|
czapski napisał/a: | Inna sprawa, ze te deklaracje sa czesto okrutnie weryfikowane, pewnie tydzien temu 90% kibicow stwierdziloby ze kompletna druzyna to jest SF. |
... i dlatego NFL to piękna liga. Każdego tygodnia nieprzewidywalna do samego końca i zmienna.
(Ktoś obstawia, że Seahawks polegną z Jaguars w najbliższym tygodniu??? ;))
A tak na serio, to zgadzam się, że na chwilę obecną Seattle to rozpędzony walec ciężki do zatrzymania. Ktoś prędzej czy później rozmontuje tą maszynę, ale na dzisiaj zdecydowany faworyt do SB po stronie NFC. |
|
|
|
 |
kaliber
|
Wysłany: 2013-09-18, 14:57
|
|
|
Wilson zrobił bardzo dobre wrażenie jako rookie w zeszłym sezonie przede wszystkim tym, że nie zachowywał się jak rookie, grał nadzwyczaj spokojnie, kontrolował, naprawdę można sobie po nim wiele obiecywać. Często po pierwszym sezonie drugi może być gorszy ale uważam, że nie w jego przypadku. Gra jak stary wyjadacz, pasuje do tej drużyny ale w pierwszej 5 QB w lidze bym go jednak nie umieścił. Na to musi jeszcze trochę popracować. Co do MNF to bardzo cieszy mnie zapowiadana wygrana Bengals, niby byli faworytem ale mecz trzeba jeszcze wygrać i wywalczyć. To jest taka zmiana pokoleniowa w AFC North co już było widać w zeszłym roku. Oby tak dalej. |
_________________ welcome to the jungle |
|
|
|
 |
WaltJones

|
Wysłany: 2013-09-18, 17:48
|
|
|
Trochę się dziwię, że nikt jeszcze nie wspomniał po niedzielnych meczach o zawodniku, który będąc uważany za jednego z najlepszych cornerbacków w lidze, okazuje się też się być lepszym rozgrywającym od Marka Sancheza :D
http://www.youtube.com/watch?v=hDQ4bu9Mrc8 |
|
|
|
 |
uzi

|
Wysłany: 2013-09-18, 23:17
|
|
|
Witam. Co do Seattle to myślę że jeszcze za wcześnie stawiać ich w roli faworyta do finału. Czas pokaże czy rzeczywiście są tak mocni choć przyznam że to co zrobili z 49ers było niesamowite, osobiście nie spodziewałem się takiego wyniku
Miło było popatrzeć jak Packersi na czele z Rodgersem i resztą poczynają sobie z kompletnie bezradną obroną przeciwnika. Chciałbym żeby ofensywa GB grała tak w każdym meczu, byłoby super. Momentami rzeczywiście wyglądało to jak gra na treningu. Szkoda trochę Washingtonu, myślę że będą mieli poważny problem z awansem do play off. Co ważne pierwszy raz od ponad 40 spotkań gracz GB wybiegał więcej niż 100y to cieszy.
Zawiedli ponownie Stalowi, jeśli się nie pozbierają, co będzie bardzo trudne po takim początku sezonu to myślę źe czekają ich poważne zmiany w skladzie i nie tylko. |
|
|
|
 |
WaltJones

|
Wysłany: 2013-09-18, 23:25
|
|
|
W końcówce zeszłego sezonu Hawks wygrali z 49ers 42-13 i to w decydującej fazie walki o pierwsze miejsce w dywizji.
Owszem, osobiście także spodziewałem się trochę cięższej przeprawy (czegoś w stylu 1 połowy) ale reakcje niektórych osób są takie, jakby Seahawks przystępowali do tego meczu z pozycji zdecydowanego underdoga... |
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2013-09-19, 00:21
|
|
|
Jak tu mowilismy czesto - NFL zmienne jest, ale jezeli mialbym na cos postawic pieniadze to na to, ze jezeli Seattle bedzie mialo przewage wlasnego boiska w Playoffach, to trafi do Super Bowl. |
|
 |
Michal26
Administrator

|
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2013-09-19, 02:22
|
|
|
Szkoda ze sprawdzaja sie tylko te moje prognozy ktore nie mialy przelozenia na picki w ff ;) Nie wiem skad ta podnieta Trentem przed tym sezonem, na oko Cleveland wywiesza biala flage nad tym sezonem, choc tego nie przyznaja, a Colts ewidentnie chca PO teraz, w sumie w tak sredniawej dywizji to zrozumiale. |
|
 |
wcalex
RAIDERNATIONPOLAND

|
Wysłany: 2013-09-19, 12:09
|
|
|
Coltsom się przyda, ale wartość T-Richa jest chyba dużo większa niż pick w 1 rundzie draftu. No ale... nowy porządek, to nowy porządek |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|