Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2013-10-01, 22:52
NFL 13/14: Tydzień 2
Autor Wiadomość
Michal26
Administrator

Wysłany: 2013-09-12, 17:48   NFL 13/14: Tydzień 2

Dziś w nocy Jets grają z Pats. Jak typujecie?
Które mecze w week 2 będziecie oglądać?

Fleja90

Wysłany: 2013-09-13, 17:01   

Ja zrobię sobie super sunday...o 19 Vikings - Bears albo Redskins - Packers, potem Broncos - Giants i jak będę na siłach to Seahawks - 49ers :)

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2013-09-13, 17:19   

Przy tym co pokazują Thompkins czy Dobson, wygląda na to, że Edelman jeszcze trochę punktów w Fantasy nazbiera.
Na grę Patriots praktycznie nie da się patrzeć, ale 2 zwycięstwa na koncie są, a w ostatecznym rozrachunku tylko to się liczy. Zobaczymy jak długo będą w stanie wygrywać spotkania o włos...

Co do pytania o oglądanie - wieczorem na żywo pewnie Saints-Buccaneers a moich 'Hawks z odtworzenia w poniedziałek.
Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES!
Ostatnio zmieniony przez WaltJones 2013-09-13, 23:35, w całości zmieniany 1 raz  

Michal26
Administrator

Wysłany: 2013-09-13, 17:37   

Ja boję się, że moi Wikingowie zaczną sezon od 0-2 i to nie byłoby nic dobrego. Gra O-Line w pierwszym meczu to tragedia, a podobno to miała być ich siła. Do tego linebackerzy dawali się rozstawiać Bellowi i Bushowi. Drżę o wynik z Bears, bo tam Vikings nigdy nie szło dobrze.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2013-09-13, 18:06   

To prawda, że ciężko ogląda się Pats w tak okrojonym składzie. Kiedy rano zobaczyłem wynik, to byłem z lekka w szoku - Pats, tylko 13 punktów!? Jednak, gdy zobaczyłem spotkanie, patrzę na to trochę inaczej. To prawda, że Dobson i Thompkins musza zmienić dostawcę kleju do rąk, bo gdyby złapali przynajmniej połowę z tego, co Tomek im zagrał, to Jets nie mieli by czego szukać na Gillette Stadium. Cieszę się, że mimo tak licznych kontuzji Pats mają kolejne zwycięstwo - jak rookie WR's załapią grę z Bradym i wróci Amendola i Gronk, to może być ciekawie. Lepiej niech teraz się uczą, by w kolejnych meczach być bardziej ogranymi. Poza tym defensywa Pats - dawno nie widziałem tak dobrej gry. Jones jeśli tylko zdrowy, to może być naprawdę kimś wyjątkowym, gra Dennarda i Taliba naprawdę niezła. Największe jednak zdziwienie in plus - Arrington, który jako slot CB jest naprawdę dobry, oby tylko znów nikt z musu nie wstawił go do krycia rosłych WR grających na zewnątrz. Reasumując - sa 2 wygrane i choć w nijakim stylu, to są. Gorzej z ofensywą niż w meczu z Jest już chyba być nie może:)

OaRaiders 

Wysłany: 2013-09-13, 18:18   

Oglądanie zaczynam od Bears - Vikings, później z obowiązku Raiders - Jaguars, a na koniec jak dam radę Seahawks - 49ers :) A od poniedziałku będzie trzeba stopniowo oglądać ciekawsze spotkania w skrócie na gamepassie :)

rooted 

Wysłany: 2013-09-13, 19:01   

U mnie w planach niedzielnych kolejno:
- Texans - Titans (po ostatnim poniedziałkowym meczu coraz bardziej lubię ekipę z Houston)
- Manning vs Manning

W poniedziałek pewnie skrót Rams- Falcons i obowiązkowo 49ers-Seahawks plus pewnie coś jeszcze (planuję Saints - Bucs?)

Bengals - Steelers z Monday Night pewnie też skrót chyba że mi oczy zaczną kwrawić od samego oglądania wyniku we wtorek rano (a spodziewam się, że tak się właśnie stanie bo Bengals są zdecydowanym faworytem).

Bart3k 

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
Wysłany: 2013-09-13, 20:36   

Będę kolejno oglądał:

WAS - GB -> ze wskazaniem na GB
GIANTS - BRONCOS ->jaram się fest! stawiam raczej na Broncos, chociaż bardzo bym chciał żeby wygrali Giants.
SF-SEA -> jeśli dam radę ;)

Wczoraj oglądałem pojedynek Pats i Jets. Tragedia! Ciężki mecz, dużo dropów, obie ofensywy zawiodły. Trochę Edelman mi nastukał punktów do Fantasy, ale i tak liczyłem na więcej (przynajmniej 1 TD). Dzisiaj za to wszyscy szeroko dyskutują irytację Brady'ego na WR's. Nie wiem czy przesadził, ale niektóre piłki naprawdę były do złapania. :) Za to świetnie bawiłem się słuchając poirytowanych komentatorów przy kolejnych dropach :)

m6k3 
Man of Steel

Drużyna: Eagles, Texans, Patriots
Zawodnik: Wielu
Wysłany: 2013-09-13, 21:25   

Tak jak kolega wcześniej Manning vs Manning :D i prawdopodobnie pobiorę 49 z seahawks

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2013-09-13, 23:54   

Vick Ballard kontuzjowany do końca sezonu. Bradshaw musi sobie natychmiast przypomnieć jak się biega, inaczej Colts będą zmuszeni ograniczyć się prawie wyłącznie do gry górą. Swoją drogą dobrze, że wstrzymałem się z wypuszczeniem go ze składu w FF po 1 tygodniu ;p
Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES!

uzi 

Wysłany: 2013-09-14, 12:03   

Vikings vs Bears, będzie ciekawie no i oczywiście Redskins vs Packers. Rzeczywiście Pats grają kichę ale mimo to maja 2-0..sztuką jest wygrywać kiedy nie idzie ale myślę że z lepszym przeciwnikiem szczęście może ich opuścić.

Sothis 

Drużyna: PATRIOTS, a potem Bucs, Packers, Saints,Seattle & Raiders
Zawodnik: T. Brady,B.Favre, V.Wilfork, R.Gronkowski, A. Rodgers, D. Brees
Wysłany: 2013-09-14, 13:02   

witam w nowym sezonie :mrgreen:

Zacznę może od Pats. Mecz z NYJ był tak ciężki do oglądania, że brak mi słów. Tak słabej ofensywy Patriots nie widziałem nigdy. W ogóle tak słabą grę w ofensywie widziałem może 2-3 razy w życiu. Jeden wielki dramat. Od początku 3 kwarty zastanawiałem się tylko czy dowiozą wynik do końca bo na kolejne pkt nie było co liczyć. Jedynie co mnie pocieszało to fakt, iż Geno to żółtodziób i może coś zawalić w końcówce. No i dokładnie tak się stało. Jets w ofensywie byli w tym meczu ciekawsi, ale brak doświadczenia uratował Pats. Ale, ale... jakby nie patrzeć dwa mecze i bilans 2-0. Fakt, że może nie z gigantami nfl (nie mylić z NYG) ale jednak z rywalami z dywizji, czyli o przysłowiowe piłkarskie "6pkt". Poza tym myślę, że zarówno NYJ jak i Bills mogą niejednym krwi napsuć. Na plus na pewno gra w defensywie, która wygląda coraz lepiej, a jak wiadomo mistrzostwa wygrywa się obroną :-D Wracając jeszcze do ataku to widać jeden wielki bałagan i brak zgrania. Kto by pomyślał jeszcze 4-5 miesięcy temu, że celem nr 1 Tomka będzie Edelman :shock: Dobson i Thompkins kompletnie jeszcze nie rozumieją zagrywek, choć przebłyski były (oba TD w tym ten niezaliczony). Wydaje się, że z meczu na mecz winno być lepiej jeśli chodzi o zgranie, jednakże kalendarz też robi się trudniejszy. Martwi mnie Amendola,bo po raz kolejny okazuje się, że jest mega podatny na kontuzje. Wiadomo wróci GRONK ale tu też boję się o jego zdrowie. Wydaje mi się, że powinni jednak ściągnąć jakiegoś wolnego zawodnika. Samym Edelmanem grać się nie da, a do zgrania reszty ataku jeszcze daleka droga. Będę zadowolony jak po 4 meczach będzie bilans 3-1. Na marginesie to śmieszy mnie ta cała dyskusja o zachowaniu Bradyego. Jednak amerykanie mają inne standardy. W piłce nożnej nikt by na to uwagi nie zwrócił, hehe. Moim zdaniem mógł Tomka szlag w tym meczu trafić.

Co do innych meczy w tej kolejce. Mam zamiar obejrzeć Redskins -Packers. NO - Tampa, tu mała wojna domowa bo moim teamem nr 2 po PATS są BUCS, zaś mojej narzeczonej teamem nr 2 po PATS są Saints. No i na deser SF - Seatlle czyli moje typy na Super Bowl, jeśli chodzi o NFC. No a w poniedziałek Bengals-Steelers, tutaj spodziewam się wygranej Bengals.
ps. z racji , że nie przepadam za Manningami, ten rodzinny "bowl" odpuszczam.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2013-09-14, 15:46   

Na żywo, z racji sympatii zobaczę Eagles-Chargers, a potem z odtworzenia Vikings-Bears. Nie pominę tęż konfrontacji na szczycie, czyli 49-ers z Seahawks. Podobała mi się w pierwszym meczu postawa Rams i choć pewnie większych szans z Atlantą nie mają, to będę cciał ich zobaczyć w akcji.Pozdrawiam.

rooted 

Wysłany: 2013-09-14, 17:33   

Sothis napisał/a:
Tak słabej ofensywy Patriots nie widziałem nigdy

Też miałem takie odczucia po obejrzeniu meczu.
Jeśli granie możne określić jako "niechlujne" to ostatni mecz Pats w ofensywie mógłby być właśnie tego przykładem i ilustracją. Niby drugą połowę w deszczu grali i "krótki tydzień" też wpływa na jakość gry, ale oglądanie gry Pats w ataku będzie jeszcze pewnie kilka razy wymagało duuuużej dawki cierpliwości w tym sezonie.

Z drugiej strony - jak zreztą słusznie pisaliście - 2 wygranych nie dostaje się za darmo, Gronk i Amendola prawdopodobnie niedługo wrócą i odciążą rookies i Edelmana (zanim któryś z LB przeciwników zrobi z niego mielonkę, co przy 18 targetach na środek pola w meczu i odbieraniu puntów jest realne), więc jakoś na Waszym miejscu bym się nie martwił o wyniki ulubionej drużyny ;-) AFC East powinno się przez ostatnie lata nazywać AFCBrady...

Słowa uznania za to dla Jets - za dobrą obronę i narzucenie swojego stylu gry. Nie grają pięknie, ale 1-1 po dwóch kolejkach (a mogło być 2-0) się raczej mało kto spodziewał.

Delfin 

Drużyna: Miami Dolphins
Zawodnik: Dan Marino, Aaron Rodgers
Wysłany: 2013-09-15, 22:28   

Piękny mecz Colts-Dolphins, i 2-0 :D Trudno się jednak spodziewać wygranej nad Falcons za tydzień. Jeszcze trwa Titans@Texans, zapowiada się na dogrywkę.

I jeszcze jedno, ale szczerze : Spodziewał się ktoś wygranej Chiefs?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi