Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2013-10-01, 22:52
NFL 13/14: Tydzień 1
Autor Wiadomość
Bonifacy

Wysłany: 2013-09-11, 21:08   

czemu NFL ma nie chciec takiego stylu gry? To cos nowego, innego, a szybsza gra jest lepsza dla oka dla widza wiec ratingi ogladalnosci w gore.

czapski 

Wysłany: 2013-09-12, 08:24   

Mi sie tam zle ogladalo, z 4 spotkan ktorej obejrzalem najmniej mi sie podobalo, uwazam ze troche to psuje rownowage miedzy ofensywa i defensywa, ale moze rzeczywiscie to tylko moje wrazenie. Inna sprawa, ze oni grali tak tylko dopoty nie mieli porzadnego prowadzenia, pozniej wpadli w druga skrajnosci.

morris 

Wysłany: 2013-09-12, 12:26   

Otóż to. Właśnie skończyłem oglądać ten mecz i druga połowa nie wyglądała już tak up-up-tempo, a 4Q to już w ogóle.

Bonifacy

Wysłany: 2013-09-12, 14:00   

to raczej logiczne. czemu mieli grac caly mecz w tym tempie jak prowadzili na poczatku 3 kwarty 33:7? Potem zalezalo im juz bardziej na dluzszej grze aby jak najwiecej czasu znikalo z zegara i oszczedzaniu tez swoich zawodnikow.

czapski 

Wysłany: 2013-09-12, 14:38   

[quote="Bonifacy"]to raczej logiczne. czemu mieli grac caly mecz w tym tempie jak prowadzili na poczatku 3 kwarty 33:7? Potem zalezalo im juz bardziej na dluzszej grze aby jak najwiecej czasu znikalo z zegara i oszczedzaniu tez swoich zawodnikow.[/quote]

No to jest poza sporem. Pytanie czy wam się podoba taka gra jak w 1 kwarcie, gdzie obroncy nie maja praktycznie czasu zeby skomunikowac sie jak graja, a telewizja dac powtorki poprzedniej akcji ;))

Maurycy1988PL 
Plantator Bawełny

Drużyna: PHI Eagles , SD Chargers
Wysłany: 2013-09-12, 20:48   

Może być takie coś.
Poza tym w College masz mniej reklam i mecze trwją nieco krócej.

Z drugiej strony wiadomo , że TV trzęsie nieco NFL-em i powtórki/reklamy będą im na rękę.
Z jedną/dwoma ekipami w NFL tak grającymi jeszcze przerzyją , ale na pewno nie pozwolą na rozrost tego czegoś.
Troche inna mentalnośc tam jest i rczej firmy sa nastawione na zysk niż na to jaki jest ten sprzedawany produkt..

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2013-09-14, 11:36   

Myślę że trzeba poczekać z oceną takiej taktyki.
Na razie jeden mecz za nami , jeśli będzie skuteczna to pewnie inni też będą próbować.

m6k3 
Man of Steel

Drużyna: Eagles, Texans, Patriots
Zawodnik: Wielu
Wysłany: 2013-09-14, 18:56   

Właśnie skończyłem oglądać Washington - Phili i powiem że na razie jeden z najlepszych spotkań jakie widziałem, podobało mi się własnie to tempo grania w pierwszej kwarcie. Oby więcej takich spotkań. RGIII hmmm przed sezonem dużo o nim czytałem i zbierałem informacje gdyż jestem laikiem a to mój pierwszy sezon zainteresowałem się nieco jego osobą. Niestety nie jest w formie a braki po kontuzji widać gołym okiem, brakuje mu ogrania.

pawelunio92 

Wysłany: 2013-09-14, 21:20   

Czytam dyskusję dotyczącą stylu gry Philadelphi i jestem lekko zaskoczony Waszymy opniami i z większością muszę się nie zgodzić, gdyż kompletnie nie są właściwe.

Maurycy1988PL napisał/a:
Poza tym w College masz mniej reklam i mecze trwją nieco krócej.

Średnia długosc meczu NCAA jest dłuższa o około 30 minut i reklamy są tu i tu takie same. W NCAA cześciej jest zatrzymywany zegar, a więc spotkania są dłuższe.

Maurycy1988PL napisał/a:
Z drugiej strony wiadomo , że TV trzęsie nieco NFL-em i powtórki/reklamy będą im na rękę.

Jaka jest zależność między stylem gry drużyny, a ilością reklam? W NCAA około 80 drużyn gra up-tempo i w ogole to nie przeszkadza w transmisji. W jaki sposób NFL miałoby zabronić takiej gry?

Fakt, że defensywa nie jest w stanie sie skomunikować to już jest jej problem, a nie NFL czy Eagles. Własnie o to chodzi w tej taktyce. Zresztą tempo Eagles jest znacznie przereklamowane. W 1 tygodniu Eagles zagrali 77 zagrywek ofensywnych, a Patriots...89.
Problemem Eagles jest natomiast zdrowie Michaela Vicka. Nie widze szans, aby przetrwał cały sezon., a Nick Foles jest zupełnie innym rozgrywającym. Kelly proawdzi taka ofensywę w której QB zawsze ma kilka opcji w tym opcje biegu z Folesem ta opcja automatycznie odpada. Innym problemem jest kondycja zawodników przez cały sezon w Oregon miał do dyspozycji 90 zawodników, a tu 45. Jednak jesli Vick, McCoy i Jackson pozostaną zdrowi Eagles mogą wygrac 9-10 meczów w tym roku.

czapski 

Wysłany: 2013-09-14, 21:48   

To sa pewne praktyki, np jak to ze trzeba dac czas defensywie na zmiane, jezeli zmiane zrobi ofensywa, wystarczy ze sedzia bedzie kilka sekund dluzej przytrzymywał pilke przed wznowieniem i cala wielka filozofia padnie.

pawelunio92 

Wysłany: 2013-09-14, 23:17   

Ale takie przepisy już obowiązują i są dobrze egzekwowane, więc naprawdę nie widzę sensu, aby NFL działało na rzecz zwolnienia gry skoro i tak wszystkie przepisy są ukierunkowane na ofensywę.

W USA wszyscy praktycznie skupiają się i to oni sa jedną z drużyn, która przyciąga uwagę fanów także myślę, że moda na up-tempo będzie rosła wystarczy wziąć pod uwagę NCAA i fakt, że coraz więcej trenerów odnosi sukces przechodząc z NCAA do NFL.

czapski 

Wysłany: 2013-09-14, 23:51   

NFL to jest piekny produkt, wiec mysle, ze glowna Rogera to jest nie zepsuc, a nie robic wielkie zmiany ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi