Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Gry [ogólnie]
Autor Wiadomość
Red-Guardian69 

Wysłany: 2013-08-28, 21:12   

Jak ktoś by był zainteresowany, to na fejsie jest całkiem ciekawy, manager Footballu. CBSSports.com Franchise Football ;)

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2013-08-29, 23:54   

Przyznam, na razie się wkręciłem. 23-4 w dniu dzisiejszym, 5 lvl. Czekam na jutrzejszy draft bo potrzebuję wzmocnienia na WR, QB i K. Zdziwiłem się jak wciągające to jest...
Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES!

Red-Guardian69 

Wysłany: 2013-08-30, 22:27   

U mnie póki co 60-15 ale 8 daily games przede mną, więc to szybko sie zmieni 8-) . Daje, post z forum FF 2012 gdzie są porady jak budować drużynę.

,,This game is all about the individual one-on-one match ups, and how their stats compare (strengths vs. weaknesses). It is better to have two players rated 35 then one person rated 70. When starting out; focus on quantity over quality. With that said there are things you should look for early game to give you a better chance of winning; This depends on what you want your offence/defense to be good at. As you're starting players only have two stats, and the next level players only have three; it is best early game to focus on one offensive build (pass or run) and one defensive build (pass defense or run defense); this will increase your ability to win games. I will give a basic outline for this to get people the basic idea.

Run Based Offense:

QB: Speed
RB: Speed/power
FB: Block/power
OLine: Run Protection
TE: Blocking/Routes or Hot Route

Pass Based Offense:

QB: Accuracy/Arm Strength or Release
Oline: Pass Defense
TE: Routes/Hot Route
WR: Speed/Routes or Hot Route

Defense:

DT: Run Defense/Pass Rush
DE: Run Defense/Pass Rush
LB: Run Defense/Pass Rush or Coverage
CB: Coverage/Speed or Pass Rush
S: Coverage/Speed or Pass Rush

As you level up, you will unlock the Playbook option; this allows you to select what offensive/defensive plays your team uses. When you have decided what way you wont your team to do, focus on players that best support those plays. For offensive plays they show the "Synergy" your players have for that play; this is how well your team will perform that play; a higher number is a better performance. The plays will also give a description of what they do and what positions are utilized; giving you the information you need to build a team around them.

At higher levels; when you start getting better rated players; feel free to start building a more well rounded team is you wish.''

Pozdrawiam

WaltJones 

Wysłany: 2013-08-31, 12:52   

Na razie czekam aż naprawią awanse zawodników, bo nie widzę sensu gry, bez rozwoju graczy.
Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.

Red-Guardian69 

Wysłany: 2013-09-01, 00:54   

W FF 2012 nie było czegoś takiego jak rozwój graczy bez treningu. Zresztą z tego co widzę, po kliknięciu na grajka pokazuje się jego obecny Lvl.

WaltJones 

Wysłany: 2013-09-01, 10:25   

Owszem, lvl pokazuje się po kliknięciu, niestety rating zostaje taki sam. Poza tym dość częste są podobno problemy z dołączaniem do lig (mi się to akurat nie zdarzyło) a także z rozgrywaniem daily matches (żółta plansza błędu). Edycja 2013 jest na razie praktycznie w fazie beta testów, mam nadzieję, że szybko stanie się grywalna.

ankorcia 

Wysłany: 2014-04-29, 16:27   

W którym miejscu na Fejsie jest ta gra nie mogę jej znależć, lub gdzie znależć gry zablokowane - trochę tego wcześniej blokowałam

Red-Guardian69 

Wysłany: 2014-04-29, 22:03   

Teraz może być nowsza wersja wpisz na fejsie franchise football. Na googlach też jest z tego co widze na stronie cbssports. Pozdrawiam

Cycu 

Drużyna: Ravens
Zawodnik: Ray Lewis, Vonta Leach
Wysłany: 2014-05-31, 10:19   

Ktoś jeszcze pędzi we Franchise Football? Ja od jakichś dwóch tygodni wkręciłem się na ostro. Jak na razie bilans 466-61 (.884), więc całkiem dobrze. Nie czytałem przed rozpoczeciem gry o taktykach i uznałem, że jak zdraftuje prawie całą klasę 2014 to sukces murowany. Kilkanaście poziomów wyżej już widzę, że ci gracze już pewnie niedługo będą musieli ustępować pola. W ogólnej pustce jeśli chodzi o gry footballowe ta jest naprawdę dobra. Nie do końca rozkminiam jednak jaki jest system dostępności zawodników. Zdraftowałem Tony'ego Siragusę, którego uwielbiałem za dawnych lat, jednak dziwnie widzi się go w zespole z obecnymi graczami.

Cycu 

Drużyna: Ravens
Zawodnik: Ray Lewis, Vonta Leach
Wysłany: 2014-09-06, 09:35   

Gdyby ktoś był zainteresowany, to wczoraj wyszła nowa edycja CBS Franchise Football. Do znalezienia na stronie CBS lub łatwiej na fejsie. Sporo zmian w porównaniu do poprzedniej edycji i warto zajrzeć.

Yazz 

Drużyna: Saints, Vikings
Zawodnik: Drew Brees, Adrian Peterson
Wysłany: 2014-09-10, 20:39   

Dla zainteresowanych : Manager NFL na Androida i iOS
Według mnie, świetny, nie mogę się oderwać ;)

https://company.zynga.com/games/nflshowdown

EDIT: Dwie porady, jeśli ktoś zagra...

1: Nie przystępować do zatrudniania free agents w godzinach wieczornych, ludziska pay to win (zapewne z USA) przebidują każdą aukcję (prawie).
Mi do Wikingów w godzinach południowych udało się ściągnąć Breesa, Fitzgeralda i Thompkinsa.

2: Topowi zawodnicy według rankingu są kupowani tylko przez skoksowane teamy. Lepiej kupić kogoś słabszego, ale z porządnym "nazwiskiem". Jest trening, a do tego po każdym meczu realnej ligi NFL gracze dostają skill points.
I to tyle... ;)

Red-Guardian69 

Wysłany: 2014-09-15, 16:43   

Właśnie zacząłem grać w CBS'a Mój team to Gubin Red-Army jak by co :buccaneers: . Zmian rzeczywiście sporo cieszy mnie to.

Odpowiedz do tematu