Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Finał Topligi.
Autor Wiadomość
Eidem 

Wysłany: 2013-07-03, 22:11   Finał Topligi.

Giganci zmietli z boiska Jastrzębie. Kto Waszym zdaniem wygra? Jestem za Gigantami, super drużyna! :-)

Figrin

Wysłany: 2013-07-03, 22:45   

Udział Warszawy w finale uważam, że jest dobry dla całej futbolowej Polski ;d mam na mysli, ze latwiej bedzie zachecic stołecznych do przyjścia na mecz, choćby ludzi nie zeznajomionych z dyscyplina, jezeli to beda mieli swoją drużynę. Osobiscie jednak myślę, zę Giants są lekko faworytem, bo Eagles nie zachwycali. Ich QB jest na dosyć słabym poziomie, aczkolwiem Anderson moze zalatwic sprawe sam. Z drugiej strony na rozegraniu młody polski rozgrywający, więc z tego powodu będe wspierać drużynę z Wrocławia. Z myślią o reprezentacji Polski, myślę, że Bartosz Dziedzic może na długo zająć miejsce numer 1 na rozegraniu, jeżeli jeszcze nie teraz o za kilka lat. Fakt, że jest młody i jednak nie tak dobry jak zagraniczni rozgrywajki może wpłynąć na sąłby występ, bo napewno dojdzie jeszcze wielki stres i presja, to bedzie dla niegp pierwszy raz tak wielka impreza. Ale nie ma sie co martwic, bo ma za plecami rewelacyjnego Schultersa, ktory mozna powiedziec wybiegal wejscie do finalu, to tez daje pewna pewnosc Dziedzicowi, bo jednak to nie na jego barkach bedzie wynik i w przypadku przegranej nikt go nie obwini, a w druga strone z kolei, moze zyskac pochlebne opinie. A wiec podsumowujac - Giants wygraja, a Schulters bedzie MVP.

tomek1267

Wysłany: 2013-07-04, 08:23   

Kibicuje Giants, bo jako jedyni z wielkiej czwórki grają polskim QB (na dodatek bardzo młodym). Schulters rzeczywiście miażdżył w półfinale, ale jego OL i reszta drużyny stawiała mu piękne bloki. Sam by tego nie wybiegał. Eagles pokonali rywala, ale Devils mieli wybitych kilka zębów. Żaden zespół tej ligi nie awansowałby do finału bez pierwszego RB i dwóch najlepszych WR np. Eagles bez Osuchowskiego, Andersona i Jodłowskiego, Giants bez Schultersa, Philmora i Dziedzica, Seahawks bez Pilachowskiego, Dixona i Blumy. Ale też trzeba przyznać, że gra biegowa Eagles i ich głębia na pozycji RB jest świetna. Obrona Devils (a ona był zdrowa) po prostu nie dała im rady. Generalnie stawiam na bardziej wyrównany mecz niż w zeszłym roku, bez takiej ilości punktów i tytuł dla Wrocławia. Giants - Eagles 17-16. GO GIANTS!!!

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2013-07-04, 20:15   

Mimo iż kibice (a właściwie kibic) Giants nie wywarli na mnie zbyt pozytywnego wrażenia po meczu półfinałowym, to na stronę ich drużyny lekko przeważa się moja szala sympatii w SuperFinale.

MVP oczywiście Schulters :) Kto wie, czy po zakończeniu sezonu to nie jego nazwisko będziemy podawać obok hasła - "Najlepszy gracz, który kiedykolwiek grał w polskiej lidze". Oczywiście wierzę, że już niedługo nasza liga będzie obfitować w taką ilość (polskich miejmy nadzieję) świetnych zawodników, że prowadzenie takiej "klasyfikacji" nie będzie miało sensu :D
Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES!

Eidem 

Wysłany: 2013-07-04, 21:05   

Giants świetnie grali w Gdyni. Mam nadzieję, że wygrają bo lepiej przegrać z mistrzem :P
Do tego kibice ubrani w barwy i w stroje klubowe. Super sprawa. Widać, że tym żyją. A że WWA z reguły nie lubię wiec wybór prosty :P

Tigro 

Wysłany: 2013-07-12, 14:03   

Czy ktoś z kolegów był może w ubiegłym roku na finale i wie, jak ma się sprawa ze sprzętem foto/wideo? Wolno było wnosić dowolne aparaty/kamery czy jakieś ograniczenia były? Od organizatorów nie mogę się doprosić tej informacji co do niedzielnego finału :)

matmly4 
matmly4

Wysłany: 2013-07-12, 14:31   

Byłem i zadnych ograniczeń nie było tylko jedzenia i picia nie wolno było wnosić super atmosfera

Tigro 

Wysłany: 2013-07-12, 15:12   

To świetnie, wielkie dzięki za informacje :)

kaliber

Wysłany: 2015-07-11, 23:32   

Gratuluje organizatorom, gratuluję świetnej realizacji transmisji w tvp sport niemal rodem z NFL, natomiast największe gratulacje dla chłopaków z Seahawks, brawo za walke, za to że okazali się lepszym zespołem i zasłużenie obronili tytuł Mistrza Polski!

Bart3k 

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
Wysłany: 2015-07-12, 10:38   

Transmisja spoko. Bardzo fajnie przygotowane. Pierwsza polowa nuda, w drugiej zrobilo sie juz ciekawiej. Szkoda ze tak malo kibicow na stadionie we Wroclawiu. Jednak final powinien sie cieszyc wiekszym zainteresowaniem. Mam wrazenie ze w dwoch ostatnich latach zdecydowanie lepsza byla promocja tego wydarzenia. Pozdrawiam. I gratuluje zwyciestwa Seahawks :)

Odpowiedz do tematu