Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Simon
2013-09-13, 12:30
NFL Offseason 2013
Autor Wiadomość
Piteroo 

Wysłany: 2013-04-05, 15:27   

[quote]ESPN’s John Clayton has a strong grasp on the salary cap and figures that Oakland will have about $69 million in cap space for 2014. That number will likely change based on several things, but it is clear that Oakland will have an abundance of cap room next year as it continues to rebuild its roster. For the first time since Reggie McKenzie took over as general manager in 2012, Oakland will not have to cut players to get under the cap.[/quote]

Również na forum Raiders spotkałem się z tą kwotą, a wzięła się ona przede wszystkim z wielkich czystek do jakich doszło w ostatnim czasie i jeszcze dojdzie(Rolando McCalin). Obecnie nie ma w zespole zawodnika zarabiającego ponad 10 mln, choć chyba coś koło tej sumy bierze DMC który będzie za rok FA.

rooted 

Wysłany: 2013-04-06, 11:27   

OK. Dziękuję.

Z mojej strony zrewanżuję się dwoma linkami:
1) https://nflplayers.com/reports/RunPublicReport.aspx?report=top51
Powyższy to raport pokazujący jak każda z drużyn wygląda pod kątem salary caps, ilości zawodników z kontraktami na chwilę obecną itp. Zakładam, że powyższe jest aktualne, wiarygodne, kompletne...

2) http://www.spotrac.com/nfl/
A powyższe to stronka która pokazuje kompleksowo aktualny status kontraktów, składów itp. tematów od strony finansowej.
Poszukałem danych dla Raiders i faktycznie tak to wygląda że w tym roku mają kosmiczną wręcz ilość tzw. dead money (możliwe, że ponad 40 m ??? Nie wiedziałem, że aż tyle...) --> http://www.spotrac.com/nfl/oakland-raiders/yearly/

Pozdrawiam i spokojnego weekendu.

OaRaiders 

Wysłany: 2013-04-06, 12:00   

No rzeczywiście fajnie to wygląda na sezon 2014/2015. Sporo wolnej gotówki + bardzo prawdopodobny wysoki numer w drawcie po przyszłym sezonie.. Chociaż jedna rzecz mnie niepokoi, bo zobaczyłem, że kontrakt po sezonie wygasa Marcelowi Reece i Sebastianowi Janikowskiemu. Oby to nie był ich ostatni kontrakt w Oakland, szczególnie że ten pierwszy zarabia jakieś śmieszne pieniądze..

Piteroo 

Wysłany: 2013-04-06, 12:33   

Rooted ta suma wczoraj doszła do 50 mln, gdyż rozwiązanie kontraktu z McClainem to kolejne 10 mln do "dead money", ciekawe czy nie jest to najwyższy wynik w historii. A co do Seby i Marcela to raczej jestem spokojny o ich pozostanie, a co do zarobków to ogólnie FB dużo nie zarabiają więc i Reece nie jest wyjątkiem.

Cycu 

Drużyna: Ravens
Zawodnik: Ray Lewis, Vonta Leach
Wysłany: 2013-04-11, 23:49   

Czytam Wasze komentarze i nijak nie mogę się zgodzić z oceną ruchów Ravens.

Po pierwsze, kontrakt Flacco w najbliższym roku nie jest wielkim problemem dla Ravens, więc to nie jest wcale tak oczywisty powód odpływu graczy.

Po drugie, czy serio ktoś z Was uważa, że taki Kruger jest wart 40 baniek a Ellerbe 35 baniek? Tyle dostali od Browns i Dolphins i to jest śmiech na sali. Ravens pozbyło się graczy, na których utrzymanie w obecnych warunkach nie było ich stać, a przede wszystkim im się nie opłacało sportowo.

Po trzecie, Dum, Huff, Canty, Spears i McClain kosztowali mniej niż wspomniany Kruger. Sami oceńcie czy to dobry deal. McClain podpisany podobno za 700k to świetny ruch, na którym można tylko zyskać. Koleś ma wielkie pokłady talentu, ale w Raiders odwalało mu kompletnie. Gdyby sprawiał problemy poleci pod kosiarę i wątpię by dostał kolejną szansę w innym zespole.

Dodatkowo Kruki mają bodajże 12 picków w draftcie i Ozzie naprawdę ma sporo miejsca do manewrowania w gorę i w dół, a poprzednie lata pokazały, że jest w tym naprawdę skuteczny. Moim zdaniem Ozzie przehandluje 1-rundowy pick i poszuka talentów w niższych rundach, a w tym jest mistrzem. Mi osobiście marzy się by poszedł jednak w górę i zapolował na Tavona Austina, a dopełnianiem defensywy zajął się później. Koleś to prawdziwa petarda i przyda się, bo dziura po Boldin'ie może być wielka

rooted 

Wysłany: 2013-04-15, 17:37   

[quote="Cycu"]Czytam Wasze komentarze i nijak nie mogę się zgodzić z oceną ruchów Ravens. [/quote]

Bo Ravens to chyba jeden z bardziej gorących tematów tego offseasonu :)

Na stronie głównej (w jej poprzednim wcieleniu) był bodajże taki sondaż "Czy Ravens wejdą do playoffów w kolejnym sezonie?". Wyniki były praktycznie pół na pół więc rozbieżności w ocenie faktycznie spore...
Nie wiem do których postów konkretnie się odnosisz, ale zakładam, ze większość z nich powstawała w okresie gorącej dyskusji nt. nowego kontaktu Flacco, odejścia Reeda, Krugera itp. Wtedy nie było dnia, żeby z Ravens ktoś nie uciekł albo nie wyleciał. Od tamtego czasu nowe kontrakty Ravens to dość konkretne wzmocnienia, w części z nich trochę dopisało szczęście (tudzież niedziałające faksy), w innych po prostu objawił się geniusz Ozziego. I sytuacja na dziś wygląda dużo bardziej obiecująco - przynajmniej z punktu widzenia fanów ekipy z Baltimore.

A co do kontraktu Flacco - pełna zgoda. Ellerbe, Kruger - również. Nowi gracze - zobaczymy, ale zgadzam się że w tej chwili skład wygląda na wciąż mocny.

Nie będę oczywiście rozdawał tytułów przed draftem i sezonem, ale jak dla mnie Ravens są wciąż drużyną która w AFC będzie się mocno liczyć w walce.

Pozdrawiam,

Omega 

Wysłany: 2013-04-27, 10:04   

http://www1.skysports.com...ith-the-Packers

[quote]The Packers did not disclose terms of the deal, but the star quarterback is believed to have agreed terms on a [b]new five-year contract worth $110m, which would make him the highest-paid player in NFL history[/b].[/quote]

Packers naprawdę cenią sobie Aarona skoro dają mu taki kontrakt.

mbdwrobel 

Wysłany: 2013-05-01, 04:13   

[quote="Omega"]http://www1.skysports.com/american-football/news/12118/8674391/NFL-Green-Bay-quarterback-Aaron-Rodgers-signs-new-contract-with-the-Packers

[quote]The Packers did not disclose terms of the deal, but the star quarterback is believed to have agreed terms on a [b]new five-year contract worth $110m, which would make him the highest-paid player in NFL history[/b].[/quote]

Packers naprawdę cenią sobie Aarona skoro dają mu taki kontrakt.[/quote]

To raczej żadna niespodzianka. Według mnie na tę chwilę Rodgers to najlepszy rozgrywający w lidze. Mała ciekawostka, jego młodszy brat Jordan z Vanderbilt podpisał wstępny kontrakt z Jaguars.

Omega 

Wysłany: 2013-05-02, 13:02   

Przedłużenie kontraktu Packers z Aaronem to oczywiście żadna niespodzianka, ale wysokość kontraktu jak najbardziej. W końcu na rok Rodgers zarobi 22 mln.

Fleja90

Wysłany: 2013-05-06, 23:05   

Przedłużenie kontraktu nie jest niespodzianką, ani jego wartość. Jeśli Flacco otrzymuję tak wysoki kontrakt i rozgrywający są tak ostatnio sowicie opłacani to trzeci najlepszy QB w lidze musiał dostać taką podwyżkę. Dlaczego dopiero trzeci? Bo Brady i Brees są lepsi :)

Omega 

Wysłany: 2013-05-07, 03:31   

Zapomniałeś o Peytonie. Według mnie nadal trzyma wysoki poziom mając na karku już 37 lat. Dla mnie to jest jeden z tych wyjątkowych zawodników.

http://www.nfl.com/qs/top20games/2012/index.jsp

Fleja90

Wysłany: 2013-05-07, 11:10   

No tak, ale dla mnie jednak już najlepsze dni ma za sobą i jest trochę gorszy od wyżej wymienionej trójki.

ikon 

Drużyna: Chicago Bears
Wysłany: 2013-05-07, 22:04   

[quote="Fleja90"]No tak, ale dla mnie jednak już najlepsze dni ma za sobą i jest trochę gorszy od wyżej wymienionej trójki.[/quote]

No nie wiem czy za sobą. Lepsze staty niz w ubiegłym sezonie, Peyton miał tylko raz w karierze, w 2004 roku. Z tej trójki ostatnio tylko Rodgers wypadł lepiej przy czym wszyscy trzej grali w lepszych drużynach niż Manning.

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2013-05-08, 08:18   

Marcus Trufant w Jaguars.
Ten ruch nie ma może wielkiego znaczenia dla ligi ale dla mnie gigantyczne. Mój ulubiony CB i ostatni z drużyny, która doszła do SB XL opuszcza Seattle :(
Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES!

kaliber

Wysłany: 2013-05-08, 13:00   

Solidny gracz, wyróżniał się przez lata. Jaguars ruszą trochę do góry w tabelach w tym sezonie ale na play offy ciągle za słabi. Seahawks pewniak do gry w postseason.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi