Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:13
NFL Draft 2013 !
Autor Wiadomość
ikon 

Drużyna: Chicago Bears
Wysłany: 2013-03-20, 15:06   NFL Draft 2013 !

Dawno nie wchodziłem na forum ale jak widać temat jeszcze nie powstał a zgodnie z nfl.com jeszcze 36 dni do draftu..

Ja jak zwykle wyjdę od tego czego oczekuje po Bears. Spoglądając na ich skład po FA rzucają się w oczy trzy największe potrzeby.
1 LB i to najlepiej ILB bo Urlacher ma chyba przed sobą ostatni sezon (jeśli w ogóle zostanie)
2 CB gdyż odszedł DJ Moore a Tillman, choć ma za sobą rewelacyjny sezon to nie młodnieje (niedawno skończył 32 a na tej pozycji to już sporo)
3 OL a zwłaszcza G bo OL od dawna jest największym problemem w Bears i choć przyszedł Bushrod to formacja nadal wymaga wzmocnień.

Jeśli chodzi o LB to może być fajna okazja do wyboru Te'o, którego notowania spadły po tej aferze z dziewczyną i może być do wzięcia z 20 numerem. To ILB z prawdziwego zdarzenia a staty miał mega - 111 tacles, 7 INT, 4 zbite podania i 1,5 sacka. Sezon wcześniej 120 tcl i 5 sacków to wyiki rewelacyjne.

W drugiej zważywszy na brak wielu klasowych CB w tym drafcie widziałbym jakiegoś OL a najlepszym do wzięcia może być wówczas Barret Jones. Etatowy starter Alabamy (4 sezony), dwa razy zdobył z nimi tytuł BCS NC a to przecież drużyna słynna ze znakomitych biegaczy jak Ingram, Richardson, Lacy. Na dodatek może grać zarówno jako C jak i G, na obu pozycjach Bears mają potrzeby bo Garza choć jest dobry to ma już 34 lata. W ogóle dziwie się że on tak słabo stoi w mockach, w niektórych wypada nawet poza 2 runde.

W trzeciej chciałbym Tyranna Mathieu. To typowy Nickel corner a takiego właśnie w Bears potrzeba. Sprawy pozaboiskowe to nie taki znowu duży problem, jak pokazują Jenkins, Burfict czy Dennard z ubiegłego draftu. Jedyne co może wzbudzać wątpliwości to jego forma, bo sezon nie grał ale w Combine znowu nie wypadł tak fatalnie.

Nie uważam natomiast żeby Bears potrzebowali WR. Marshall, Jeffery, Hester i Earl Bennett spokojnie wystarczą, ewentualnie w dalszych rundach. Wiele mocków sugeruje też TE Eiferta ale po podpisaniu Martellusa Bennetta chyba nie planują wysokiego wyboru TE.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2013-03-20, 18:11   

W moich klubach: New England, Eagles oraz Vikings potrzeb sporo.

Jeżeli idzie o ekipę z Bostonu, to dzieje się wiele. Podstawową potrzebą przed free agency było przede wszystkim wzmocnienie secondary.
CB - Podpisanie umowy z Talibem, Arringtonem, szanse na powrót Dennarda i tak nie rozwiązują problemu na tej pozycji. Moim zdaniem 1 rudna draftu, to wybór kogoś na tej pozycji - Desmond Truffant, Jonathan Banks, Xavier Rhodes, to moi faworyci.
SS,FS - McCourty i Adrian Wilson ( zawsze przeze mnie podziwiany, a teraz w mojej ulubionej ekipie:)) pozwalają pozytywnie myśleć o fundamentach na tej pozycji. W kolejnych rundach marzy mi się wzmocnienie w postaci DJ Swearingera. Tavon Wilson, Steven Gregory jako wsparcie i nie powinno być źle.
WR - tu się strasznie namieszało. Odszedł Welker, LLoyd, a pozyskano Amendolę, Jonesa.
W II rundzie obowiązkowo ktoś z młodych, gniewnych powinien zasilić szeregi NE. Realne opcje, to: Marcus Wheaton, JUstin Hunter lub Robert Woods.
Jeżeli we free agency nie pozyska się wzmocnienia w pass rushing, to również i na tej pozycji będzie ktoś potrzebny.

yogi1946 

Wysłany: 2013-04-17, 19:45   

Mam takie pytanie. Czy na stronie NFL.com będzie normalnie transmisja z Draftu? A jeśli nie to gdzie będzie można go oglądać?; )

oceansizer 

Wysłany: 2013-04-18, 09:31   

Tak, na stronie NFL.com zawsze były wydarzenia typu: scouting combine, czy draft na żywo, więc myślę, że i tym razem będzie podobnie. Poza tym ESPN America co roku pokazuje to wydarzenie na żywo. Pozdrawiam.

andy11pl 

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
Wysłany: 2013-04-18, 15:18   

ESPN pokazuje ale tylko rundy 1-3.

Cycu 

Drużyna: Ravens
Zawodnik: Ray Lewis, Vonta Leach
Wysłany: 2013-04-25, 07:53   

Na stronie NFL dostępna jest darmowa wersja trial Game Passa. Trial trwa do 28 kwietnia jeśli dobrze pamiętam. Do darmowego obejrzenia będzie więc draft, a także cala baza meczów i analiz. Bardzo ciekawa sprawa i ja po 3 dniowym testowaniu wiem, że Game Pass na nowy sezon kupię koniecznie.

Ktoś wie o której godzinie czasu polskiego zaczyna sie draft?

pawelunio92 

Wysłany: 2013-04-25, 08:36   

ESPN pokazuje na żywo pierwszą rundę oraz małą część drugiej. Natomiast 4-7 runda zostanie pokazana z odtworzenia w niedzielę od 9:30.

Draft zaczyna się o 02:00 polskiego czasu i trwa do 5:30.

Piteroo 

Wysłany: 2013-04-25, 20:33   

No panowie do draftu parę godzinek, jakie przewidywanie macie będzie spokojnie czy może jednak sporo wymian ? Ja już się nie mogę doczekać i wciąż zastanawiam się co zrobią Raiders z 3 pickiem a możliwości jest kilka. Ja osobiście od początku jestem zwolennikiem "trade down" w celu pozyskania 2 rundowego wyboru. Jeśli to się nie uda to opcje są praktycznie tylko dwie DT bądź OT czyli za pewne ktoś z czwórki: Floyd, Lotulelei - Fisher, Joeckel.

Michal26
Administrator

Wysłany: 2013-04-25, 22:09   

Ja czekam co zrobią "moi" Vikings. Mając dwa picki można poszaleć. Osobiście optuję oddać #25 i dostać coś pod koniec 1. rundy + coś z 4 rundy na dodatek. Im więcej tym lepiej, tak jak lubi to GM Rick Spielman ;)

Zeszłoroczny Draft trafiony w 10, bo LT Matt Kalil, S Harrison Smith, CB Josh Robinson który pewnie będzie starterem w tym roku, WR Jarius Wright, który teraz ma zastąpić Harvina w jego roli slot receivera, Pro Bowler kicker Blair Walsh i WR Greg Childs, czyli gracz na potencjał do 1st round, ale kontuzjogenny i opuścił cały sezon 2012.

Oby w tym roku było nie gorzej :-D

Piteroo 

Wysłany: 2013-04-26, 05:40   

No i moim skromnym zdaniem Wikingowie pozamiatali, na prawdę kolejna świetna runda, wprawdzie by pozyskać Pattersona wywalili się z picków w dalszych rundach ale mimo to na prawdę świetny draft w ich wykonaniu. Co do Raiders jestem średnio zadowolony, cieszy na pewno pozyskanie 10 picku w 2 rd ale myślę że można było wziąć z 12 Floyda bądź Lotulelei ale o Haydenie też wiele dobrego słyszałem. Chłopak pewnie jak by nie kontuzja był by spokojnie wymieniany w czołówce draftu, teraz zobaczymy co Reggie zrobi w 2 i 3 rundzie, na pewno pass rusher jest nam niezbędny.

oceansizer 

Wysłany: 2013-04-26, 07:31   

Owszem Vikings - piękna runda, ale ruch Patriots, jak dla mnie rewelacyjny. Na chwilę obecną daje - 2nd-x2, 3rd-x2, 4th-x2, 7th-x2. Myślę, że zostało jeszcze wielu ciekawych zawodników, którzy pozwolą załatać dziury. W drugiej rundzie brać DE i WR i będzie pięknie. Czekam jutra.

Michal26
Administrator

Wysłany: 2013-04-26, 09:40   

Jestem wniebowzięty. Floyd, Rhodes i Patterson. Najmniej cieszę się z tego ostatniego, gdyż osobiście wolałem kogoś bardziej gotowego na NFL, a Patterson jest wciąż "surowym produktem". Nie ma jednak co narzekać. Vikings mogą rozdawać karty w NFC North jeśli Christian Ponder wykona kolejny krok w rozwoju jako QB

rooted 

Wysłany: 2013-04-26, 10:14   

Ciekawie, ale liczyłem na trochę więcej niespodzianek. Wiele wyborów było w miarę zgodnych z przeddraftowymi założeniami. Drużyny które kojarzę odrobinkę lepiej niż pozostałe wybierały praktycznie tak, jak się to zapowiadało (Cardinals - Cooper, Titans - Warmack, Steelers - Jones, Atlanta - Trufant, Texans – Hopkins, Ravens - Elam).

Z niespodzianek na pewno Manuel (zobaczymy gdzie wylądują pozostali rozgrywający), spodziewałem się też większej ilości WRs w pierwszej rundzie.

[quote="oceansizer"]Owszem Vikings - piękna runda, ale ruch Patriots, jak dla mnie rewelacyjny. Na chwilę obecną daje - 2nd-x2, 3rd-x2, 4th-x2, 7th-x2. Myślę, że zostało jeszcze wielu ciekawych zawodników, którzy pozwolą załatać dziury. W drugiej rundzie brać DE i WR i będzie pięknie. Czekam jutra.[/quote]

Vikings faktycznie zaszaleli i "spadł" im i Floyd oraz Patterson (chociaż trochę dużo za niego dali) - jak cała trójka z tegorocznego draftu "wypali" to będzie ciekawie...
A Patriots faktycznie bardzo się wzbogacili o picki w rundach gdzie będą w stanie znaleźć kogoś, kto ich zainteresuje. Na początek drugiej rundy pewnie pójdzie kilku QBs, więc talent na "głębszych" pozycjach może jeszcze pospadać i ... liczę, że Steelers też podłapią jeszcze kogoś ciekawego + RB w 3 / 4 rundzie.
Ostatnio zmieniony przez rooted 2013-04-26, 11:11, w całości zmieniany 1 raz  

ikon 

Drużyna: Chicago Bears
Wysłany: 2013-04-26, 10:49   

[quote="Piteroo"]No i moim skromnym zdaniem Wikingowie pozamiatali, na prawdę kolejna świetna runda, wprawdzie by pozyskać Pattersona wywalili się z picków w dalszych rundach ale mimo to na prawdę świetny draft w ich wykonaniu. Co do Raiders jestem średnio zadowolony, cieszy na pewno pozyskanie 10 picku w 2 rd ale myślę że można było wziąć z 12 Floyda bądź Lotulelei ale o Haydenie też wiele dobrego słyszałem. Chłopak pewnie jak by nie kontuzja był by spokojnie wymieniany w czołówce draftu, teraz zobaczymy co Reggie zrobi w 2 i 3 rundzie, na pewno pass rusher jest nam niezbędny.[/quote]

No Vikings fajnie, oni już bardzo dawno nie strzelili busta w 1 rundzie, wybierają rozsądnie, zawodników jakich potrzebują. Rhodes powinien stworzyć fajny duet z Robinsonem

Ja jestem troche zdziwiony wyborem Niedźwiedzi zważywszy że ostatnie dwa wybory OL strzałem w 10 nie były. Ale coż, jeśli Long wypali to linia ofensywna wreszcie będzie wyglądała jak należy. W drugiej obstawiam CB albo TE - Ertz'a

No i szok wielki, EJ Manuel! Szczerze wątpie czy to był najlepszy dostępny QB ale przy słabej OL Bills może się przydać taki mobilny zawodnik. Widać też że coraz bardziej rośnie znaczenie TE. Patriots, Colts już mają po dwóch bardzo dobrych graczy na tych pozycjach a teraz Bengals sięgneli po Eiferta, mając już przecież w składzie Greshama i Charlesa

andy11pl 

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
Wysłany: 2013-04-26, 14:21   

Draft obejżę dopiero o 19,00 z powtórki. Teraz nie kumam naszej zamiany z Dolphins. Na nfl.com w drugiej rundzie mamy #10, TYLKO #10, więc zamieniliśmy numer w drafcie na obie pierwsze rundy. Nie bardzo widzę co zyskaliśmy w zamian?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi