NFL Fantasy |
Autor |
Wiadomość |
andy11pl

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
|
Wysłany: 2013-01-02, 13:00
|
|
|
Powiem tak, w realnym sporcie tego czego najbardziej nie lubie to proby omijania salary cup. A wprowadzenie $$$ to omijanie kolejnosci waivers czyli b. podobny temat. Zaraz wprowadza $$$ za które mozna kupowac dodatkowe lub lepsze miejsca w drafcie. Tez na to pojdziemy bo to nowosc bedzie? Od razu mowie, jakby sie cos takiego pojawilo to na 100% nie bede w to gral.
PS Do nikogo nie pilem. To jest szerszy problem. |
|
|
|
 |
Luka

Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2012 Posty: 191 Skąd: Chicago, IL
|
Wysłany: 2013-01-02, 14:58
|
|
|
Mistrzostwa Polski - Liga A
WroWroWro Mistrzem.
Do ligi B spadaja Greg Inquisitors i Bysiors Jelonki.
Wszystkim dziekuje za gre.
[IMG]http://img850.images...nalcd.jpg[/IMG]
Free Agents Aquisition Budget sprawdza sie doskonale i w opinii znakomitej wiekszosci graczy i WSZYSTKICH fachowcow zajmujacych sie Fantasy Football jest to najbrdziej sprawiedliwy sposob pozyskiwania Free Agents. Nie faworyzuje absolutnie nikogo i daje kazdemu mozliwosc pozyskania nowych zawodnikow.
jest to tez kolejny element, ktorym trzeba umiejetnie zarzadzac. Zdaje sobie sprawe, ze nie wszyscy sobie z tym poradza od pierwszego sezonu.
Andy, twoje argumenty kompletnie do mnie nie trafiaja. W tym sezonie byles chyba dostc aktywny, bo zostalo ci tylko $12 - widocznie stawiales na niewlasciwych zawodnikow.
Sprobuj poszukac tekstu napisanego przez jakiegos fachowca od Fantasy Football, ktory krytykowalby FAAB. Chetnie poczytam.
Zasady gry w prszyszlym sezonie w lidze A zostaly juz ustalone. komisarze w ligach B, C i D moga ustalac w ligach inne reguly, chociaz (jak wielokrotnie rozmawialismy) zaleca sie granie wedlug takich samych ustalen.
Co do punktow za Return Yards - zgadzam sie, ze to nieudany eksperyment i postulowalem jego usuniecie. Niestety wiekszosc zaglosowala za pozostawieniem tej punktacji. Punkty za returny mialy sens, kiedy mielismy w skoadach dodatkowych WR i D - latwiej bylo zapchac swoj sklad jakims punktujacym returnerem, niz WR z kiepska produkcja.
Nie zmienilismy punktacji za Ret Yards - to bedzie 1 punkt za 20 yards. Przypominam, ze Rushing i Receiving Yards beda punktowane za rok 1 za 10 jardow. |
_________________ www.fb.com/fantasyfootballpolska
 |
|
|
|
 |
Michal26
Administrator

|
|
|
|
 |
andy11pl

|
Wysłany: 2013-01-03, 11:40
|
|
|
Luka jak będę odosobniony mówi się trudno i gramy dalej
Kolejna organizacyjna sprawa. Obaj komisarze z lig C nie awansowali ale obaj zapewnili sobie udział w C 2013. Do tego mieliśmy kolegę Tomskiego, który bardzo aktywnie się tu udzielał wklejając wyniki z C1. I to właśnie jego widziałbym jako przyszłego komisarza ligi C 2013. Honorując właśnie tą aktywność na Forum. Czy jest na to zgoda? (pytam Tomskiego).
Kto chciałby się podjąć komisarzowania ligi D 2013? Dotyczy tych, którzy zajęli miejsca w ligach C od 7 do 12.
Organizacyjnie będzie to tak, że Luka założy ligi A i B. Następnie Luka przekaże mi ligę B a ja założę C i D oddając je w inne ręce. Pozostanie Wam tylko dogadywanie terminu draftu. Ostatecznie mogę na początek w D zrobić porządek organizacyjny jeśli by były rezygnacje a dołączali nowi koledzy. Jest ktoś chętny do D? |
|
|
|
 |
Tomski

|
Wysłany: 2013-01-03, 13:55
|
|
|
Witam,
Oczywiscie moge przejac komisarzowanie lidze C w przyszlym sezonie.
Co do zasad punktowania jestem za tym co juz wczesniej pisalem aby zasady byly te same we wszystkich ligach. Co do budzetu $$$ za waivers jestem za tym aby jednak budzet byl. |
_________________ NFL Champions: 2002, 2004, 2005
 |
|
|
|
 |
Luka

Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2012 Posty: 191 Skąd: Chicago, IL
|
|
|
|
 |
andy11pl

|
Wysłany: 2013-01-03, 20:22
|
|
|
[quote="Tomski"]Witam,
Oczywiscie moge przejac komisarzowanie lidze C w przyszlym sezonie.
Co do zasad punktowania jestem za tym co juz wczesniej pisalem aby zasady byly te same we wszystkich ligach. Co do budzetu $$$ za waivers jestem za tym aby jednak budzet byl.[/quote]
Scenariusz zakładania lig jaki opisalem spowoduje, ze ligi beda klonami ligi A bez zadnych zmian.
[quote="Luka"]Andy,
bardzo dobry plan.
Zaczynamy dzialac 1 czerwca.[/quote]
gotowosc poczatek czerwca |
|
|
|
 |
kaliber
|
Wysłany: 2013-01-04, 09:38
|
|
|
Witam, czy jest stworzona liga fantasy playoffs dla uzytkowników nfl.pl jak w zeszłym roku? z góry dzięki za info. pozdrawiam |
_________________ welcome to the jungle |
|
|
|
 |
kaliber
|
Wysłany: 2013-01-04, 10:32
|
|
|
Jakie jest hasło do wejścia do ligi? Znalazłem, widzę że jest 13 graczy ale nie znam hasła. O ile to nie tajemnica :-)
Pzdr |
|
|
|
 |
WaltJones

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
|
Wysłany: 2013-01-04, 10:51
|
|
|
[quote="kaliber"]Jakie jest hasło do wejścia do ligi? Znalazłem, widzę że jest 13 graczy ale nie znam hasła. O ile to nie tajemnica :-)
Pzdr[/quote]
Michal26 napisał kilka postów wyżej:
hasło: nfl24pl |
|
|
|
 |
kaliber
|
Wysłany: 2013-01-04, 11:47
|
|
|
Dzięki
powodzenia w Waszyngtonie. |
|
|
|
 |
Tomski

|
Wysłany: 2013-01-04, 20:20
|
|
|
[quote="Luka"]Andy,
bardzo dobry plan.
Zaczynamy dzialac 1 czerwca.[/quote]
Tez bede gotowy, dajcie znac.
-------------------------------------------
Kto broni tytulu zeszlorocznej zabawy FantasyPlayoffs ? Kepic ?[/quote] |
 |
|
|
|
 |
fenriros
|
|
|
|
 |
Tomski

|
Wysłany: 2013-02-17, 20:58
|
|
|
Wyniki Playoff Challenge.
Zwyciestwo Kukuryku !!!
[img]http://i46.tinypic.com/efrpk.jpg[/img] |
 |
|
|
|
 |
Tomski

|
Wysłany: 2013-02-17, 21:11
|
|
|
Aby dopelnic formalnosci za ten sezon jeszcze ostateczna klasyfikacja zabawy Pick'em (typowania zwyciezcow przez caly sezon NFL wraz z punktacja handicapowa).
W klasyfikacji punktowej wygrywa Bunia.
W zwyklym typowaniu zwyciezcow za kazdy week i playoffy najlepszym wynikiem moze pochwalic sie Rzeszow Giants: 182 poprawnych typowan vs 84 zlych (68% poprawnych)
Rywalizacja do konca trzymala w napieciu i byla bardzo interesujaca.
W zabawie wzielo udzial az 25 zawodnikow, moze w przyszlym sezonie bedzie jeszcze wiecej.
[img]http://i45.tinypic.com/25qx8rb.jpg[/img] |
 |
|
|
|
 |
|