Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:13
Super Bowl XLVII
Autor Wiadomość
kaliber

Wysłany: 2013-02-05, 15:10   

Nie chce tutaj bronić sędziów, do których często mam pretensje również ale tym razem podjęli słuszną decyzję, był kontakt ale obu zawodników, Crabtree sam trochę wpadł bokiem w obrońcę, szukał tego a Niners po prostu źle rozegrali ostatnie 4 próby, tak czy owak na wygraną nie zasłużyli, może za rok.

Delfin 

Drużyna: Miami Dolphins
Zawodnik: Dan Marino, Aaron Rodgers
Wysłany: 2013-02-05, 15:24   

Witam!

Mecz świetny, trzymający w napięciu i można by bez końca mnożyć tychżę epitetów pod kierunkiem SB. Co do ostatniej akcji 49ers (tej kontrowersyjnej) pass interference mogło być odgwizdane ale nie musiało. MVP dla Flacco ale trzeba docenić "Kopernika" ( mój brat tak go nazywa :) ) . Widać w nim potencjał a SB dla SF to tylko kwestia czasu.

Swoją drogą dobra heca była z prądem, niby wsio dopięte na ostatni guzik a tu... cyk! I światła zgasły.

Pozdrawiam
Delfin

charlie 

Wysłany: 2013-02-05, 15:58   

Pisząc o tym, że sędziowanie to najsłabszy element futbolu podszedłem do sprawy hmmm... filozoficznie. Nie chodziło mi o ocenianie pracy panów w pasiakach, ale o fakt, że po 64 meczach preseason, 256 meczach sezonu regularnego, 10 meczach playoffów i 58 minutach Super Bowl o zwycięzcy rozgrywek zadecydowała być może sędziowska decyzja...

I po meczu możemy sobie analizować klatka po klatce i zastanawiać się czy flaga powinna, czy nie powinna polecieć. Ale wtedy, 2 minuty przed końcem, jakaś decyzja musiała być podjęta, a sytuacja była na tyle bliska, że sędzia z każdej by się wytłumaczył...

To nie lekkoatletyka, gdzie jeżeli przybiegłeś najszybciej, jesteś zwycięzcą. Co najwyżej później, ta wiktoria, wskutek różnych kruczków regulaminowych, może zostać Ci odebrana...

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2013-02-05, 17:11   

Tak na rozładowanie emocji związanych z trzymaniem, sędziowaniem i teatralnym lub nie, upadkiem Akersa:

http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Flacco jadący walcem, całkowicie mnie zmiażdżył (gra słów użyta celowo xD)

krisow 

Wysłany: 2013-02-05, 18:42   

Kibicowałem 49'ers, ale nie uważam by zostali skrzywdzeni. Obaj się przepychali, a jeśli nawet miał być flaga, to wróćmy do teatru Akersa :) San Francisco przegrali głównie przez fatalną grę obu formacji w I połowie plus dołożył też special team pozwalając na return. Ravens od 5 lat mają świetny team i w końcu dopięli swego.

Robertns 

Wysłany: 2013-02-05, 22:25   

Napisałem, że moim zdaniem decyzja sędziego była błędna ale oczywiście zgadzam się co do meritum. Niners mecz przegrali sami i tylko ze swojej winy. Zarówno I część meczu jak i sama końcówka była zbitkiem złych decyzji i nic nie zmieni wyniku oraz nie umniejszy wygranej Ravens. Jednak zawsze pozostaje w takiej sytuacji pewne ale ...Moim zdaniem sędziowanie w tej lidze jest najsłabszym elementem i to w wykonaniu zawodowców. Z drugiej strony jednak jak człowiek poogląda ligę angielską w piłce nożnej to dopiero bywają cyrki :-D

krisow 

Wysłany: 2013-02-06, 14:42   

Miałem o tym wcześniej napisać, bo był, a raczej jest w sercach i może gdzieś tam z góry oglądał to Super Bowl wielki kibic Ravens, Bartosz Rychtanek. Nie znałem go osobiście, ale graliśmy kilka lat temu w polskiej lidze w Maddena, która nazywała się Power Bowl League (kurczę to już prawie 6 lat temu). Rychtan prowadził swoje Baltimore od zwycięstwa do zwycięstwa, niestety nie dokończył sezonu, ale i tak przyznaliśmy Jemu ten tytuł bez rozgrywania meczów posezonowych.
Wspomnienie o Bartoszu w znajdziecie tutaj: http://www.pzfa.pl/?go=start&news=208

Adis

Wysłany: 2013-02-14, 23:11   

To ja pozwolę sobie wrzucić ciekawy link dotyczący Super Bowl, ale nie od strony sportowej, a komercyjnej. Dobrze znany dziennikarz Mariusz Max Kolonko odniósł się do tego czy komercja jest zła, właśnie na przykładzie finału ligi.
http://www.youtube.com/watch?v=FP2jhixI_Ho

Panowie redaktorzy, moglibyście wrzucić ten materiał na stronę. :)

Swoją drogą, naprawdę warto śledzić jego kanał na yt!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi