Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:13
Super Bowl XLVII
Autor Wiadomość
Michal26
Administrator

Wysłany: 2013-01-26, 19:20   Super Bowl XLVII

Osiem dni do najważniejszego meczu w całym futbolowym kalendarzu. Zapraszamy do dyskusji i typowania w tym temacie! :)

damiansport1 

Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
Wysłany: 2013-01-26, 23:46   

Nie podejmuję się typowania po tym co się stało w finale konferencji w meczu Ravens - Patriots. Kibicuje San Fran i Colinowi, podobają mi się po prostu. Niners są najlepszą drużyną tego sezonu i basta. Ale to niestety nie znaczy, że wygrają.
Mam wrażenie i nie tylko ja, że Super Bowl XLVII jest przeznaczone Ravens. Przeznaczenie. Myślę, że istnieje. Np, w piłkarskiej Lidze Mistrzów Chelsea Londyn wygrała ostatnie rozgrywki bo tak było pisane i nikt mi nie wmówi, że nie. Nie można mieć tyle szczęścia, nie i koniec.
A Ravens? Jak można wytłumaczyć te już słynne 4 & 26, mecz w Denver to że Lewis miał nie grać już w tym sezonie, ale nagle wraca mówi, że kończy karierę po tym sezonie, prowadzi swoją drużynę do SB ze łzami w oczach po każdym spotkaniu, Flacco gra jak natchniony niszczy Brady'ego w jego twierdzy. Można powiedzieć, to jest sport i wszystko może się zdarzyć, ale nie tyle rzeczy wręcz nierealnych
Dlatego zdziwił bym się gdyby Ravens nie wygrali Super Bowl. Bo na co te wszystkie cuda?
http://espn.go.com/blog/n...team-of-destiny
http://www.baltimoreraven...26-7e9bad11433f
Więc zadanie przed Niners - pokonać przeznaczenie!

jasper 
SWATT Team

Wysłany: 2013-01-27, 11:52   

Kibicuje 49ers w Super Bowl, jako że jest to moja jedna z dwóch drużyn, którym kibicuje, ale przewiduje niestety close game... Czemu niestety? Bo mam obawy, że o wyniku zadecydują FG, a wiemy w jakiej 'formie' jest Akers. No ale jeszcze mam nadzieję, że po raz kolejny Colin pokaże klasę i Super Bowl zdobędą 49ers :)

San_Martino

Wysłany: 2013-01-27, 14:08   

Również kibicuję chłopakom z Californii. Chociaż mam wrażenie ze ostatni mecz gwiazdy Kruków - czyli Lewisa sprawi że to własnie oni wygrają. chociaż z całego serca kibicuję 49ers. Rok temu było blisko, teraz jest jeszcze bliżej :)

Ziajus

Wysłany: 2013-01-27, 15:45   SB

Trzymam kciuki 49ers, ale nie będzie łatwo. To co pokazały Kruki w playoffach budzi respekt.
Oczekuję ofensywnego festiwalu - to co lubię w grze 49ers. Oby Colin sobie pobiegał

bubel333

Wysłany: 2013-01-27, 16:01   

Niby to 49ers maja najlepsza obrone w lidze, ale patrzac na to jak Joe Flacco, Ray Rice i Anquan Boldin zagrali z Patriotsami, ktorzy rowniez maja nie byle jaka obrone, to 49ers moga sie bac ;) Osobiscie wolalbym Zeby wygrali gracze z San Francisco.

Green Man 

Wysłany: 2013-01-27, 17:08   

Widzę jak na chwile obecną wszyscy kibicują 49ers 8-) Ja lubię obie drużyny, marzył mi się taki Super Harbo Bowl już rok temu. Jest teraz ale kibicować komuś trzeba a serducho mówi jedno Ravens.
Jest to dopiero 4 SB który będę oglądał na żywo i mam nadzieję że 4 zwycięstwo drużyny której kibicuje w spotkaniu sezonu.
Czekam na spotkanie z mega twardą obroną z obu stron a i bracia Harbo na tym mocno się zawsze skupiają oraz nie tuzinkowe zagrania w ataku bo na takie stać obu QB.
Smaczków jest wiele od Raya L., braci Harbo po możliwość zdobycia dla miasta San Francisco drugiego w przeciągu pół roku tytułu w 2 najbardziej popularnych dyscyplinach w USA. SF Giants w MLB nie tak dawno fetowali mistrza World Series.

Titan

Wysłany: 2013-01-27, 19:05   

Na wstępie witam wszystkich. Udzielałem się na innym forum dotyczącym futbolu amerykańskiego, ale odkąd zostało ono zlikwidowane nie mogłem znaleźć sobie miejsca. Fajnie, że udało się stworzyć to miejsce. Sorry za ten mały offtop.

To był kolejny wspaniały sezon NFL. To co działo się w playoffs było nie do opisania. Tyle emocji, zwrotów akcji, spotkań trzymających w napięciu do końca dawno nie widziałem. Rookie class 2012 mocno zaznaczyła się w regular season i nie tylko. Luck, RGIII, Wilson i ten niesamowity Alfred Morris mieli świetny pierwszy sezon. Kibcuję Tennessee Titans, a jak dla nich się skończył sezon wolę nie pisać. Zresztą to temat o Super Bowl XLVII.

Po raz pierwszy w historii NFL w spotkaniu wieńczącym sezon spotkają się drużyny prowadzone przez braci. Ostatni taki pojedynek mieliśmy w Thanksgiving Day Game i była to solidna wojna defensywna. Teraz też się spodziewam właśnie takiego defensywnego szachowania. Numer ze zmianą QB w trakcie rozgrywek udał się Jimowi Harbaugh wybitnie. Z kolei jego brat w końcu uporał się z Bradym i spółką i przekonująco pokierował drużyną przeciw Broncos.

Osobiście szalenie imponuje mi Kaepernick. W playoffs najpierw zmiótł z powierzchni ziemi Packers by później pokonać Falcons tak naprawdę grą w pocket i celnymi podaniami górą. Pokazał, że nie pęka pod presją i życzyłbym sobie by poprowadził 49ers do zwycięstwa. Liczę na świetne widowisko no i na to, że Beyonce będzie jednak śpiewać na żywo :)

damiansport1 

Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
Wysłany: 2013-01-28, 00:46   

Green_Man

Czy baseball w USA jest bardziej popularny od koszykówki? No nie wiem.

Green Man 

Wysłany: 2013-01-28, 08:52   

[quote="damiansport1"]Green_Man

Czy baseball w USA jest bardziej popularny od koszykówki? No nie wiem.[/quote]
Jeśli masz 162 spotkania w sezonie regularnym i na stadionie (nie hali) masz frekwencje na poziomie hali NBA nie mówiąc o hitowych spotkaniach gdzie frekwencja liczy ok 40 tyś. lub więcej to wydaje mi się że maja jednak tam hopla :-D Sam oglądam MLB ale oglądać dzień w dzień 3/4 roku spotkania swojej drużyny to dla mnie było by wyzwanie.

Była rozmowa kiedyś na tym forum tylko jeszcze (starym) o najpopularniejszych ligach i miastach za Oceanem i z tego co pamiętam NFL z MLB jednak dość przeważają choć nie we wszystkich miastach bo i są takie w których Koszykówka dominuje.

Ale to nie temat na takie rozkminy ;-)

kenji

Wysłany: 2013-01-28, 09:06   

Witam dla mnie ten finał to spełnienie marzeń. Interesuję się NFL pewnie z 10 lat, a tak żeby oglądać co tydzień kilka meczów to od ostatnich 3 sezonów i wreszcie mój ukochany zespół Baltimore Ravens zagra o Super Bowl :!: niestety nie dane mi było zobaczyć ich pierwszego zwycięstwa, ale na tę chwilę czekałem od poczatków mojej przygody z NFL. Co ciekawe ich rywalem jest zespół najbardziej przeze mnie nielubiany czyli SF 49ers :D więc lepiej być nie może i już odliczam dni do wielkiego święta w Nowym Orleanie ! Historii w tym meczu jest wiele, ale mam nadzieję, że Ray Lewis wygra ostatni mecz w karierze : :-D Go RAVENS :!: :!: :!:

Wlodar 

Wysłany: 2013-01-28, 15:43   

Witam,

Osobiście bardzo liczę na Niners :) . Jak wszyscy zauważyli są dwa czynniki które pewnie zaważą na zwycięstwie...
1. Obrona
2. Nieprzewidywalność QB

Kto lepiej się zaprezentuje w tych aspektach będzie bliżej SB... ale jest to jeden mecz, więc wszystko może się zdarzyć, nie ma co prorokować.
Dla mnie 60%-40% dla 49ers. :)

Aha Akers - myślę że po jego wszystkich perypetiach tym razem da rade!

Keep Calm and Go Niners!

niedzwiadek

Wysłany: 2013-01-28, 23:24   

Witam,

Ja po cichu liczę na SF49 - Kaepernick potrafi zaskoczyć i mam nadzieję, że tak będzie tym razem. Ale najbardziej liczę na emocjonujące spotkanie, które nie zakończy się field goal'em. Chyba że w ostatnich sekundach... Pożyjemy zobaczymy. "Moje" Chicago było za słabe w tym roku w ofensywie - może nowy trener coś zmieni.

andy11pl 

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
Wysłany: 2013-01-29, 01:45   

[quote="damiansport1"]Green_Man

Czy baseball w USA jest bardziej popularny od koszykówki? No nie wiem.[/quote]
MLB do ostatniego swojego lokautu było sportem #1 w Stanach. Tamten lokaut spowodował jednak, ze baseball stracil wielu fanow i miano sportu #1.
Kolejnosc sportow w USA wg popularnosci to:
1 NFL, niewiele dalej za nim MLB, na trzecim miejscu z niewielka strata sa wyscigi NASCAR, spory odstep i dopiero NBA, jeszcze wiekszy odstep i NHL. Tak to wyglada w USA a nie w Europie.

OaRaiders 

Wysłany: 2013-01-29, 14:07   

Witam, moim zdaniem Super Bowl wygra Baltimore Ravens. Wierzę w doświadczenie QB i całej drużyny i że w najważniejszym meczu sezonu będą górą. Dlatego siadając przed komputerem w niedzielny wieczór trzymam kciuki za ukochaną drużynę Michaela Phelpsa. Liczę na mega emocje, porównywalne z meczem zeszłorocznym Super Bowl, czy też mojego pierwszego Super Bowl jaki oglądałem na żywo arizona cardinals-pittsburgh steelers, w polskiej telewizji, polskim studiem w trakcie meczu i pomeczowym w nsport, to były czasy.. Szkoda że żadna polska telewizja się tym nie zainteresowała w tym roku, zapewne byłaby okazja pozyskać kolejnych fanów NFL, szkoda. Tak więc w sobotę oglądam Polska Szwecja na TVP Sport, a w niedzielę wygraną Kruków:)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi