Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2014-10-30, 14:13 |
NFL 12/13 Pro Bowl |
Autor |
Wiadomość |
damiansport1
Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
|
Wysłany: 2013-01-26, 14:23 NFL 12/13 Pro Bowl
|
|
|
Czas na mecz gwiazd i od razu mam pytanie bo to będzie pierwsze Pro Bowl które będę oglądał.
W ankiecie na Sportsnation jest pytanie który z meczów All Star Game lubisz najbardziej? Najwięcej głosów dostało MLB (43%), potem minimalnie mniej NBA (42), NHL (9) i NFL tylko 6%.
Faktycznie takie słabe i nudne jest Pro Bowl i niewiele osób to ogląda? |
|
|
|
 |
Piteroo
Wiek: 40 Dołączył: 01 Wrz 2011 Posty: 150 Skąd: Black Hole
|
Wysłany: 2013-01-26, 17:03
|
|
|
Nie da się ukryć że Pro Bowl to jakieś elektryzujące widowisko nie jest. Jeszcze kilka sezonów temu rozgrywany był po zakończeniu sezonu ale problemy właśnie z oglądalnością sprawiły że przeniesiono go tuż przed Super Bowl co z automatu wyłącza z niego zawodników dwóch najlepszych ekip sezonu. Ja osobiście w ogóle się tym spotkaniem nie jaram i jak co roku nie mam zamiaru zarywać dla niego nocy. |
|
|
|
 |
merctedess

|
Wysłany: 2013-01-26, 17:25
|
|
|
Osobiście nie trawię Pro Bowl ze względu na zwiększone bezpieczeństwo i granie na pół gwizdka.Sezon się skończył więc zawodnicy mogliby zagrać twardy mecz,bo i czas na leczenie kontuzji by był.Ale przez ostatnie kilka lat ten mecz to parodia.Fakt że zawodnicy wyjeżdzają żeby przez tydzień "treningu" się pobawić ,ale jednak mogliby zagrać tak aby dało się chociaż to oglądać. |
|
|
|
 |
Green Man

|
Wysłany: 2013-01-26, 17:49 Re: NFL 12/13 Pro Bowl
|
|
|
[quote="damiansport1"]Najwięcej głosów dostało MLB (43%), potem minimalnie mniej NBA (42), NHL (9) i NFL tylko 6%.[/quote]
Zdecydowanie słabo to wygląda w porównaniu do NBA i MLB które ogląda się z przyjemnością. Nie mówiąc o samym spotkaniu gwiazd a i konkursach Slam Dunk czy Home Run Derby itp. atrakcjach związanych z takimi weekendami. Nikt chyba nie ma pomysłu na to w NFL a robione jest trochę na siłę. Tylko dla wytrwałych...a szkoda. |
|
|
|
 |
Dariusz Ankiewicz

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Donovan McNabb
Wiek: 34 Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 338 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2013-01-27, 13:31
|
|
|
Kiedyś, bodajże sezon 2007, coś takiego jak konkursy miało miejsce. Nie wiem czemu z tego zrezygnowali, bo było to na prawdę fajne. Jakieś "tory przeszkód", mini mecze, konkury i jeszcze kilka innych fajnych rzeczy. Odbywało się to chyba na dzień przed samym Pro Bowl. Jeśli się nie mylę to mam to gdzieś na dysku ;)) |
|
|
|
 |
San_Martino
|
Wysłany: 2013-01-27, 14:05
|
|
|
Witam, to mój pierwszy post więc witam się tutaj
Ja osobiście Pro Bowl nie oglądam już od kilku lat bo wydaje się trochę udawane. Mało gwiazd, granie na 50 %. Kiedyś to były wspomniane sztuczki, jakieś konkursy a teraz to wieje nudą troche... |
|
|
|
 |
WaltJones

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
|
Wysłany: 2013-01-27, 14:05
|
|
|
Jak wspomniano wyżej - brak zawodników z drużyn SB, gra "na pół gwizdka" no i także to, że bardzo często mówi się o tym, jak to do ProBowl wybierani są zawodnicy rozpoznawalni i lubiani a nie faktycznie najlepsi - to wszystko decyduje o mniejszej popularności Meczu Gwiazd.
Niemniej jednak wciąż jest to wyróżnienie i frajda dla biorących w nim udział zawodników. |
_________________ Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES! |
|
|
|
 |
damiansport1
Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
|
Wysłany: 2013-01-28, 11:12
|
|
|
Brawo NFC! 62 pkt robi wrażenie, ale poszedłem spać po 1 połowie bo była nuda. Nikt o tym nie pisał na twitterze. kompletnie NIKT. Tak jakby jakiś sparing. Faktycznie ten mecz już mało kogo obchodzi a ASG w NBA wrecz przeciwinie, to wielkie wydarzenie. |
|
|
|
 |
|