Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:13
NFL 12/13: Divisional Round
Autor Wiadomość
Michal26
Administrator

Wysłany: 2013-01-10, 14:13   NFL 12/13: Divisional Round

"The best weekend in football" już w sobotę i niedzielę. Cztery świetne mecze. Zapraszam do typowania i do dyskusji.

kaliber

Wysłany: 2013-01-10, 15:16   

To prawda, najlepszy weekend i same smakołyki przed nami. Typuję Broncos, Packers, Seahawks, Patriots i takie też są moje życzenia. Z tym, że nie odbierałbym szans Ravens i w sumie też im będę kibicował. Mecz we Frisco zapowiada się na wojnę, stawiam 50-50. Równie ciekawie będzie w Atlancie. Natomiast New England powinni spokojnie załatwić sprawę. Ale będzie sporo punktów co też cieszy. Pozdrawiam

Piteroo 

Wysłany: 2013-01-10, 17:58   

Ja w całych PO trzymam kciuki przede wszystkim za Ravens, jako wielki fan Ray Raya liczę że Lewis odejdzie na sportową emeryturę w glorii zdobywcy Super Bowl. Co do pozostałych zespołów to ściskam kciuki za Niners, Hawks i Texans.

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2013-01-10, 18:16   

Trochę zdrowia kosztował Hawksów mecz w Waszyngtonie. Hauschka i Clemons na IR. To oznacza więcej gry Irvina na boku linii defensywnej.
Za Hauschkę zagra w tym meczu Ryan Longwell - chłopak ze Seattle, który po 16 (pełnych!) sezonach gry w NFL i trwającej cały obecny sezon sportowej emeryturze, będzie miał szansę zagrać po raz pierwszy dla drużyny z rodzinnego miasta :)

krisow 

Wysłany: 2013-01-10, 18:20   

Baltimore at Denver, mój typ 40/60 i awans gospodarzy, cenię Manninga i myślę, że będzie grał spokojny i dobry mecz, a to powinno dać wygraną;

Houston at New England, mój typ 10/90, tylko cud może uratować Texans, Brady raczej nie do zatrzymania, a Schaub nie wydaje mi się aby wytrzymał rywalizację;

Seattle at Atlanta, mój typ 30/70, sezon zasadniczy, własne boisko, chyba jeszcze to nie czas Seahawks;

Green Bay at San Francisco, mój typ 60/40, stawiam na doświadczenie Rodgersa i awans Packers, chyba, że narodzi się gwiazda Kaepernicka, mecz zapowiada się rewelacyjnie!!

Green Man 

Wysłany: 2013-01-10, 19:35   

Ravens - Broncos kibicuję Krukom ale czuję ciężką przeprawę stawiam 50/50 może jakaś dogrywka? 8-) Hit konkurencyjny do spotkania nad zatoką.

Texans - Patriots tu sprawa jasna nie widzę innej możliwości oprócz awansu Patriotów choć liczę może na małą niespodziankę.

Seahawks - Falcons tu stawiam na Atlante u siebie jak zwykle mocni pod dachem.

Packers - SF 49ers dla mnie główny hit tej rundy 50/50 obie ekipy lubię wiec trochę jestem rozdarty. Liczę na magiczne spotkanie :mrgreen:

jasper 
SWATT Team

Wysłany: 2013-01-11, 07:19   

Ravens@Broncos- Tutaj faworyt jest jeden, ja mimo wszystko będę kibicował Ravens. A nuż uda im się wygrać? Może znów Boldin złapie kilka niesamowitych podań i uda im się wygrać?

Packers@49ers- Jedna z moich dwóch ulubionych drużyn gra, więc do boju Niners. Smith niech sackuje Aarona, Colin niech zagra niesamowity mecz i będzie zwycięstwo :) Chociaż sam dziwię się, czemu akurat Niners są faworytami.

Seahawks@Falcons- Tutaj niestety bez poprawy gry przez Hawks nie ma szans na ich zwycięstwo. Ptasie derby :)

Texans@Patriots- Oj tutaj dla mnie mecz drugiej rundy! U Texans widać było poprawę w defensywie w sobotę, niech tylko wyciągną wnioski po meczu w Regular Season i zwycięstwo może być nasze :)

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2013-01-11, 10:28   

Denver - Baltimore
Zobaczymy, czy Denver jest az tak mocne, na jakich ich wykreowano, czy tez tylko latwy grafik pomógł im w uzyskaniu takiej etykietki. Mimo wszystko wolę zwyciestwo Baltimore na koniec kariery Lewisa.

Packers - 49ers
Bardzo chciałbym zobaczyć finał Pats - 49ers, tak więc zycze chłopakom z San Francisco zwycięstwa.

Atlanta-Seattle
MOże w koncu ktos sprowadzi na ziemię Seattle, bo ich buńczuczne zachowanie jest dla mnie nie do zaakceptowania. Mam nadzieję, ze w Atlancie pan Sherman i spółka skończy swoją przygode z playoffs.

Pats - Texans
Oczywiście licze na Pats, bez dwóch zdań. jednak nie byłbym takim hurra optymista, jak większość fachowców amerykańskich. Houston, to bardzo dobra ekipa i na pewno wyciągneła wnioski z poprzedniej porażki. Niemniej jednak myslę że Bill i Tomek sobie poradzą!

QQ

Wysłany: 2013-01-11, 12:03   

Baltimore@Denver - DENVER - kalendarz pomógł, ale punkty zdobywa się grą.

Houston@New England - NEW ENGLAND - Tom Brady zaprowadzi w tym roku drużynę do SB.

Seattle@Atlanta - ATLANTA - przewaga boiska, ale i tak są w tym sezonie mocniejsi.

Green Bay@San Francisco - SAN FRANCISCO - Colin Kaepernick zostanie przeciwnikiem Pats w SB. Mecz nie będzie wygrany znaczącą przewagą, ale zwycięzców nie rozlicza się z wygranych :lol: .

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2013-01-11, 17:13   

Jak dla mnie najiekawsze spotkanie w Denver.
Jako że moi ulubieńcy już odpadli , kibicuję Ravens w szczególności Lewisowi,
Obstawiam minimalną wygraną kruków. Drugi mecz w AFC też zapowiada się ciekawo, napewno Texans są bardzo mocni w tym sezonie ale myślę że jednak Patriots odprawią ich z kwitkiem. W meczu Atlanta-Seattle obstawiam wygraną gośći. Wydaje mi się że na tą chwilę grają naprawdę strasznie efektywnie , gra secondary plus gra biegowa poraża no i jak dla mnie przewaga na ławce trenerskiej po stronie Seahawks, cóż zobaczymy. W ostatnim meczu obstawiam wygraną Packers , myślę że Rodgers narzuca bardzo dużo jardów i będzie pozamiatane.
Ale weekend się zapowiada!

damiansport1 

Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
Wysłany: 2013-01-12, 04:04   

Moje typy to mimo wszystko Denver, chociaż powinien być wyrównany mecz, Patriots spokojnie powinni sobie poradzić z Texans, ale nie można niczego przesądzać.
Seahawks - Falcons. Wszystko zależy jak zagra Ryan, jednak myślę, że Atlanta dosyć spokojnie wygra.
Packers - Niners to powinien być mecz sezonu, ciężko wyznaczyć zwycięzce. Liczę na showdown ze strony Kaepernicka i Rodgersa, uwielbiam ich.

uzi 

Wysłany: 2013-01-12, 15:27   

Ravens@Broncos - według mnie wygra Denver, chyba że defensywa Ravens zagra świetne zawody wtedy może być różnie.

Packers@49ers - Kibicuję Packers i liczę na wygraną! Wynik na styku i walka o każdy jard. Świetna defensywa 49ers kontra Aaron i spółka ;) w Green Bay praktycznie wszyscy zdrowi..myślę że pokażą całą siłę w ataku. Wydaję mi się że Kaepernick nie wytrzyma presji...to będzie extra mecz!!! go Pack!

Seahawks@Falcons- Przewaga boiska dla Atlanty mecz raczej dla Falcons.

Texans@Patriots - Pats wygrają, Tomek ich poprowadzi.

fenriros

Wysłany: 2013-01-12, 18:22   

Denver - Baltimore
Normalnie nie moge sie zdecydowac! Czy to bedzie mecz do jednej bramki i Denver rozjada Kruki 37-13, czy tez mecz bedzie zaciety do konca i jakims cudem uda sie Baltimore ułatwic droge Pats do SB. Dwie ciekawostki przemawiajace za Denver.
Obrona Baltimore grała az 87 zagran w ostatnim meczu, co ze wzgledu na wiek i krótki tydzien, moze byc problemem
W Denver praktycznie nie ma KR, a Baltimore ma w tym elemecie duza przewage, rzadko zaczynaja ze swojej 20, bo JJ do doskonały kick returner.
Zobaczymy czy 18 poprawi swoja reputacje, zawodnika, który gdy jest po za hala w PO już nie błyszczy.

Mój typ 27:23 Denver

49ers - Packers

Wszyscy maja świeżo w pamięci mecz z Seahawks i wydaje mi się, że przez to dużo osób wybiera Packers. Z drugiej strony zapominając o meczu z Pats, w którym Kaepernick grał doskonale. Mecz zapowiada sie rewelacyjnie.
Wierze jednak, że Aaron nie zawiedzie i jego OL wytrzyma ataki DL 49, jak tak sie stanie to mecz powinni wygrac Packers

Mój typ 34:21 Packers

krisow 

Wysłany: 2013-01-13, 00:42   

[b]fenriros [/b]napisał: "(...) W Denver praktycznie nie ma KR, a Baltimore ma w tym elemecie duza przewage, rzadko zaczynaja ze swojej 20, bo JJ do doskonały kick returner." Przewrotny ten futbol i trzeba uważać z opiniami ;) Początek III kwarty i połowa punktów Broncos to Trindon Holliday i punt return oraz kick-off return (oba to pierwsze takie zagrania Denver w rozgrywkach posezonowych w całej historii zespołu). Mecz trzyma w napięciu, efektowne zagrania z obu stron, wynik ciągle otwarty...

Bart3k 

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
Wysłany: 2013-01-13, 02:02   

Brawo Flacco! Piekny rzut i Jacobi Jones - touchdown! Świetny mecz!

Wow, zaskakująca decyzja. 30 sekund do końca, dwie przerwy na żądanie i Broncos robią QB Kneel. Konsternacja na trybunach, komentatorzy zaskoczeni... I mamy dogrywkę.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi