Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
NFL Fantasy
Autor Wiadomość
Tomski

Wysłany: 2012-12-27, 12:08   

Niech sie WroWroWro wypowie, jakis maly wywiadzik ? Statuetka ? Nagroda ? :)

andy11pl 

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
Wysłany: 2012-12-31, 09:45   

Podsumowan przyszedl czas. Na poczatek Grand Fantasy. NFL zakonczyla pierwsza edycje GF. Gratulacje dla pierwszego mistrza!!! Mistrzem GF 2012 zostal team [b]kulawebizony cowgirl[/b]
[IMG]http://i45.tinypic.com/24vpv9w.jpg[/IMG]
Przy rownej ilosci pkt decyduje wieksza ilosc zdobytych pierwszych miejsc. Gdy to nie wystarcza, decyduje ilosc drugich miejsc itd.
Lupus jako jedyny zdobyl dwa mistrzostwa! lecz nie wystarczylo to do zwyciestwa.
Obecnie trwa GF 2013 (NBA).

MagicKris

Wysłany: 2012-12-31, 13:19   

Oto wyniki zakonczonej z dniem dzisiejszym ligi C-2

[IMG]http://i46.tinypic.com/2qbdme1.png[/IMG]

Ze swojej strony gratuluje Fabiemu za zajecie pierwszego miejsca, doslownie na sam koniec sezonu :) . Pozostalym dziekuje za rywalizacje, byl to moj pierwszy sezon fantasy, ale napewno nie ostatni :)

[b]Vince Lombardi[/b]

PawloTheBest

Wysłany: 2012-12-31, 14:51   

Dzięki :) do końca było ciekawie

Tomski

Wysłany: 2012-12-31, 18:44   

Pomimo ze New Mexico zdobylo w sumie taka duza ilosc punktow nie wystarczylo to do zwyciestwa

Tomski

Wysłany: 2012-12-31, 19:23   

[size=18]MP LIGA C1 -- WEEK 17 -- KONIEC SEZONU[/size]

[img]http://i45.tinypic.com/2cwloqs.jpg[/img]

Bardzo interesujacy ostatni tydzien. Dwie druzyny, ktore walczyly o mistrzostwo i awans przegraly swoje mecze z nizej notowanymi przeciwnikami !!
Awesome Pretzels nie wykorzystal okazji i przegranej MVP Eli !!
[b]MVP Eli z awansem do ligi B - Gratulacje !!![/b] Trzeba zauwazyc ze MVP Eli wygralo lige pomimo ze mialo negatywny stosunek pomiedzy zdobytymi i straconymi punktami w swoich spotkaniach !!
W lidze C utrzymuja sie: Awesome Pretzels, Foxboro Patriots, Rubinkowo Wolves, Parlino Vultures i New Sacz Giants.
Do ligi D spadaja: Kolobrzeg Eagles, Piotrkow Raiders, Resovia Eagles, Bzyku Killers, Sons of Anarchy i Mercy Flush.

Dzieki za inteersujacy sezon, jak na moj rookie sezon mysle ze wyszlo calkiem niezle.
Teraz New England do boju w playoffach !

Na koniec trzeba podsumowac jak ligi beda wygladaly w przyszlym sezonie.

czapski 

Wysłany: 2012-12-31, 19:26   

Jakby to powiedzieli politolodzy, C-2 była silnie spolaryzowana. A wynik punktowy Behemoths robi wrażenie.

Tomski

Wysłany: 2012-12-31, 19:40   

Pare informacji o innych naszych ligach na Yahoo:

[size=18]Salary Cap[/size]

[img]http://i48.tinypic.com/zo1tl.jpg[/img]

Dosc interesujaca zabawa. Szkoda tylko ze wystapilo tak malo druzyn.

[size=18]Survival[/size]

[img]http://i50.tinypic.com/i3fp94.jpg[/img]
................................................................
................................................................

Dosc interesujaca rywalizacja i zabawa. Wystapilo az 29 druzyn !!
Jedynie szkoda ze wiekszosc druzyn odpadlo juz w drugim i trzeci tygodniu rywalizacji po porazkach New England z Arizona i New Orleans z Kansas City.
Mamy dwoch zwyciezcow ktorzy dotrzymali do 9 tygodnia rywalizacji: [b]Team Debica i Las Vegas Paranoics.[/b]

[size=18]Pro Football Pick'em[/size]

Liga z typowaniami wynikow caly czas trwa az do zakonczenia sezonu, wiec wyniki beda po Super Bowl ! Rywalizacja zacieta. 25 druzyn w zabawie ![/b]

Tomski

Wysłany: 2012-12-31, 20:24   

[size=18]LIGA NFL24.PL na NFL.COM -- KONIEC SEZONU[/size]

[b]PAWULONY NFL24 CHAMPIONS !!![/b]

[u][b]Finalowa klasyfikacja[/b]:[/u]

[img]http://i47.tinypic.com/2hpngo8.jpg[/img]

[u][b]Wyniki ostatniego tygodnia o poszczegolne miejsca:[/b][/u]

[img]http://i49.tinypic.com/vd05dk.jpg[/img]

[u][b]pozostale miejsca:[/b][/u]

9. Andy11pl
10. Seahawks
11. Deviners Bialystok
12. Szczecin Liberators
13. Warmia Green Mane
14. Zaglebie Raiders
15. New Sacz Giants
16. CoalCity VirginGuards

---------------------------------------

Bardzo fajna rywalizacja. Jeszcze raz gratulacje dla Pawulonych, ktory jak sezon temu Giants w NFL dostal sie do playoff w ostatnim tygodniu a potem to juz tylko popis az do mistrzostwa !! Bardzo ciekawy final na wysokim poziomie, obie druzyny ponad 100p tak samo jak w meczu o 3 miejsce.
Do zo za rok !!!!

andy11pl 

Wysłany: 2012-12-31, 21:00   

[size=24][b]week 17[/b][/size]
[IMG]http://i47.tinypic.com/2irx9jq.jpg[/IMG]
Kolejnosc na pozycjach 10 i 11 nie uległo zmianie. Zdecydował ostatni mecz.
Mnie trafil sie na koniec rekordowy wynik ligi. Głownie dzieki DeAngelo, ktorego w drafcie swiadomie bralem na koncowke sezonu. Zobaczcie jego statsy w zeszlych latach. On tak ma.
Rok temu żegnając się z Ligą A tez w week 17 wykręciłem rekord (172.22 - 74.30) i to na nowo kreowanym mistrzu! Jakas regularnosc? ;-)

rooted 

Wysłany: 2013-01-01, 19:10   

Ja również dziękuję wszystkim współgraczom z C2 za ciekawą i emocjonującą rozgrywkę. Pierwsze starcie z Fantasy Football faktycznie okazało się bardzo kształcące i dające dużą wiedzę o poszczególnych zespołach, graczach i futbolowej rywalizacji. Mój rookie season okazał się "prawie" udany, ale Behemoty wyłożyły mi się chwilę przed ostatnią prostą (chociaż w sumie to raczej zawiódł mnie mój menedżerski nos i intuicja). Drużyna Fabiego grała dużo równiej, mniej chimerycznie i zasłużenie wygrała ligę - jeszcze raz gratulacje!!

Ciekawe spostrzeżenie jak podsumowałem cały swój sezon - tzw. behemotowy core team (Brady / Peterson / Harvin dopóki grał / Decker / Cobb / JJ Watt) grał bardzo równo w tym sensie, że jak dobrze punktowali to po kilkanaście oczek każdy jednocześnie w tej samej kolejce, a jak mieli słabszy dzień - to również wszyscy naraz (no, może poza AP)... Skutek był taki, że w jednej z kolejek powyższa paka w piątkę (Harvin już na IR) zebrała prawie 100 pkt, a chwilę później do 40 pkt. nie dotarli i mecz w plecy... Ech.. :-/

Mam nadzieję, że w przyszłym roku uda mi się też wygospodarować trochę czasu na ligę (a czasu potrzeba bo żeby gra miała sens to inwestycja czasowa musi być spora) pomimo tego, że dzieci rosną, pracy coraz więcej a na jakiś urlop też człowiek się powinien urwać...

Tymczasem - Wszystkiego dobrego dla wszystkich Forumowiczów w Nowym Lepszym Roku - footballowo, ale przede wszystkim osobiście!

Michal26
Administrator

Wysłany: 2013-01-01, 22:13   

Ja w tym roku zaszalałem z fantasy football i grałem w czterech ligach. Wszystkie na ESPN.com, widzę, że to mało popularny portal wśród forumowiczów na fantasy.

W pierwszej lidze zająłem ostatecznie 3. miejsce, byłem jej komisarzem, ale mam co do niej kilka zastrzeżeń, szczególnie, że część graczy porzuciła swoje drużyny w połowie sezonu i na 12 drużyn tylko kilka toczyło zaciętą rywalizację, co odbiło się na wynikach. Pechową porażkę w półfinale pofetowałem sobie wysokim zwycięstwem o 3 miejsce.

Druga liga to 6. miejsce. Już nigdy nie wpakuje się do czegoś takiego. 20 drużyn i po 15 zawodników na team. Niektórzy "dla beki" mieli takich zawodników jak Terrell Owens czy Chad Johnson. Ponadto grałem z totalnie obcymi ludźmi. Plus jednak za to, że znakomita większość ligi była aktywna.

Trzecia liga przyniosła mi 2. miejsce. Fajna rywalizacja, grały z nami nawet dwie panie. Jedna zajęła ostatnie miejsce i aż 3 razy zremisowała swój mecz! Gdyby je wygrała, to otarłaby się o playoffy. Półfinał wygrałem różnicą 0,5 punktu, a w regular season 4 mecze wygrałem różnicą 3 pkt lub mniej. Cały rok miałem ogromne szczęście, mimo niezłego składu (Brees, Green-Ellis, Cruz, Gronk, Texans D). Finał to już jednak deklasacja, przegrałem 40 pkt.

Czwarta liga była najlepsza. 12 drużyn, każdy aktywny do końca, wygrałem regular season z bilansem 10-3, ale od miejsca 2. do 7. wszyscy mieli bilanse 8-5 lub 7-6. Tutaj dominowałem dzięki parze Foster - Peterson (złapałem go w 4. rundzie), Brady na QB i czujne transakcje zawodników, którzy akurat byli w gazie. (Amendola, Reece, Danario Alexander) Półfinał wygrałem pewnie, a finał był zacięty i również zakończony wygraną.

Ogólnie rok całkiem udany i przedłużyłem serię sezonów z co najmniej jednym mistrzostwem fantasy do 4. W przyszłym sezonie nie gram jednak w aż tylu ligach. Biorę max 2 i liczę dublet ;-)

andy11pl 

Wysłany: 2013-01-01, 23:37   

Dwa tematy.
1, Poprosze komisarzy OBU lig C o wyslanie maili do WSZYSTKICH uczestnikow, czy na tą chwile wyrazaja chec gry w sezonie 2013. Po otrzymaniu odpowiedzi poprosze KOMISARZY o maila do mnie na adres
andrzejjago@wp.pl
z info + czy byly osoby, ktore olaly gre? Chodzi mi o to czy nie ma osob, ktore juz teraz wiedza, ze zrobily błąd grajac w FF. (Prosba, nie deklarujcie sie tu indywidualnie tylko przez komisarza.)

2. Ja chcialbym poddac pod glosowanie czy nie zlikwidowac $$$ w braniu graczy z waivers. Ten temat nie byl glosowany. Moje argumenty. Po week 1 juz widac kto popelnil bledy w drafcie a kto nie. I team juz bardzo mocny poswieca duza sume $$$ aby jeszcze sie wzmocnic jakims super sleeperem z week 1 i dostaje go. Pytam: dlaczego nie wyrownuje sie szans kolejnoscia z waivers tylko pozwala sie na to jw? Team slaby nie moze pozwolic sobie na takie trwonienie $$$ juz w week 1 bo musi sie wzmacniac w dluzszym okresie czasu niz jeden week. Ja jestem zdecydowanie za rezygnacja z $$$. Wyrownujmy szanse, rozgrywki beda ciekawsze.

andy11pl 

Wysłany: 2013-01-02, 12:20   

Kiedy w koncu zobaczymy Lige A???

bunia 

Wysłany: 2013-01-02, 12:39   

^^ Andy czuje że pijesz tutaj do mnie i Alfreda Morrisa ;) Z mojej strony system $$$ jest ok, dodam że pierwszy raz grałem w tym systemie. Morris klepnął 100y i 2TD w pierwszym tygodniu, zaoferowałem za niego 52$ i bałem się że może to być mało. Okazało się że outbidowałem między innymi Ciebie z zaoferowanymi tylko (!) 21$. Później w ciągu sezonu kilka razy sypnąłem $$$ jak potem się okazało zupełnie bezsensu (Ben Tate, Ronnie Hillman) i skończyłem sezon z 11$. Jak widać większość graczy nie wykorzystała $$$ nawet w połowie, z czego 2 osoby nawet puli 100$ nie ruszyło. W ogólnym rozrachunku patrząc na to co w tym sezonie zawdzięczam Morrisowi, za rok dałbym za podobnego sleepera po 1 weeku nie 52 a 100$ :)
Dziękuje wszystkim z ligi B za bardzo ciekawy sezon. Do zobaczenia w lidze A za rok. (rozumiem że tam nie ma $$$ waivers tak?)
PS
popieram postulat danp'a że punkty za return yardy są straszną pomyłką.

Odpowiedz do tematu