|
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2014-10-30, 14:13 |
NFL 12/13: Tydzień 16 |
Autor |
Wiadomość |
Michal26
Administrator

|
Wysłany: 2012-12-24, 12:40
|
|
|
Cowboys nie wejdą, jeśli mają wejść Redskins w Twoim typowaniu.
Wg mnie będzie tak: Falcons, Packers, 49ers, Redskins, Seahawks i Vikings.
Wikingowie mają najprościej. Wygrana daje im wejście, a Packers znając wynik meczu 49ers, którzy zargają wcześniej, będą wiedzieć, czy tamci mają już nr 2 w NFC. Jeśli tak, to Packers zagrają rezerwami.
Seahawks są już pewni i wszystko zależy od NFC East.
Chicago już prawie bez szans, musi wygrać z Detroit (to jeszcze w miare pewne) i przegrać muszą dla nich Vikings, Giants i najlepiej jakby dywizję zgarnęli Redskins. |
_________________ http://twitter.com/mgutka26 |
|
|
|
 |
damiansport1
Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
|
Wysłany: 2012-12-24, 15:26
|
|
|
Cóż, zacząłem się interesować futbolem amerykańskim i NFL dopiero od września, nawet nie oglądałem pre seasonu (wcześniej co prawda widziałem dwa ostatnie superbowl nie znajac zasad, ale tylko dlatego, że był szum w mediach, że to wielkie wydarzenie to obejrzałem) szybko poczytałem zasady i tak mnie wciągnęło, że oglądam co niedziele. kolejka w kolejkę, sport niemal tak samo efektowny jak moja kochana koszykówka i NBA.
Tyle historii co było w tym sezonie regularnym to nawet w NBA się nie zdarza. No i podoba mi się to, że grają tylko 16 meczów w sezonie, dzięki temu każde spotkanie jest niezwykle ważne, a nie tak jak w NBA czy NHL.
No i szkoda mi tych wielkich firm jak Steelers i Giants jednak, kontuzje miały kluczowe znaczenie niestety. Przecież gdyby ktoś przed sezonem typował, że te drużyny spotkają sie w Lutym w superbowl nikt by go nie wyśmiał, a tu proszę, grudzień i do widzenia. |
|
|
|
 |
WaltJones

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
|
Wysłany: 2012-12-24, 16:11
|
|
|
[quote="damiansport1"]Niesamowici są Ci kibice Seattle. Już teraz wiem dlaczego nikt nie może ich pokonać na ich stadionie, oglądam pierwszy raz w tym sezonie Seahawks i ledwo co wytrzymuja mi sluchawki. Niebywała wrzawa. Szkoda tylko, że w playoffs nie zagraja ani razu u siebie, no chyba, że wygraja dywizje, ale w to watpie.[/quote]
Też żałuję, że CenturyLink Field nie będzie gościć PO. Na szczęście Wilson wszedł w taką formę, że na wyjazdach radzi sobie także bardzo dobrze. Szkoda, że najprawdopodobniej mecz z 49ers był ostatnim spotkaniem Shermana w tym sezonie. Co ten chłopak potrafi, jest nie do opisania.
BTW skoro mowa o Wilsonie - 1 TD, żeby zrównać się z Peyt'em, w ilości rzuconych TD w pierwszym sezonie w NFL! |
|
|
|
 |
Michal26
Administrator

|
Wysłany: 2012-12-24, 17:27
|
|
|
Brawo dla Russella Wilsona. Rookie Of The Year to będzie zagwozdka.
Wszyscy trzej QB doprowadzili swoje ekipy do PO.
RG3 raczej pobije rekord Cama w ilości jardów wybieganych na tej pozycji.
Luck już ma rekord debiutancki w jardach górą.
Wilson ma być może najlepszą drużynę z nich, a jak dołoży 2 TD to pobije rekord Peytona Manninga z 1998 roku i może mieć najwięcej wygranych. |
_________________ http://twitter.com/mgutka26 |
|
|
|
 |
jasper
SWATT Team

|
Wysłany: 2012-12-24, 18:02
|
|
|
[quote="WaltJones"][quote="damiansport1"]Niesamowici są Ci kibice Seattle. Już teraz wiem dlaczego nikt nie może ich pokonać na ich stadionie, oglądam pierwszy raz w tym sezonie Seahawks i ledwo co wytrzymuja mi sluchawki. Niebywała wrzawa. Szkoda tylko, że w playoffs nie zagraja ani razu u siebie, no chyba, że wygraja dywizje, ale w to watpie.[/quote]
Też żałuję, że CenturyLink Field nie będzie gościć PO. Na szczęście Wilson wszedł w taką formę, że na wyjazdach radzi sobie także bardzo dobrze. Szkoda, że najprawdopodobniej mecz z 49ers był ostatnim spotkaniem Shermana w tym sezonie. Co ten chłopak potrafi, jest nie do opisania.
BTW skoro mowa o Wilsonie - 1 TD, żeby zrównać się z Peyt'em, w ilości rzuconych TD w pierwszym sezonie w NFL![/quote]
Zawsze 49ers mogą przegrać z Cardinals na wyjeździe!
Seahawks mi na prawdę zaimponowali i tak się zastanowiłem, to może to być czarny koń w wyścigu po Super Bowl.
Co mnie martwi to porażka moich Texans Ten regres w obronie może być kluczowy, a porażka na wyjeździe może oznaczać nawet grę w Wild Card Round. Do spotkania z Jags byłem spokojny ich występu w finale AFC, teraz widzę na tym miejscu Broncos.
Na tą chwilę szykuje się Super Bowl patrząc na formę zespołów Broncos - Packers/Seahawks |
|
|
|
 |
kaliber
|
Wysłany: 2012-12-25, 11:00
|
|
|
Wesołych Świąt! I faktycznie w niedziele było wesoło w moim domu po wielkim sukcesie Cincinnati na Heinz Field. Brawo! Kto wie czy to nie zapowiedź zmiany warty w tej dywizji na dłużej. Steelersi coraz starsi, a tu młodzi przyjechali i już postawili na swoim. Znakomita postawa formacji defensywnej. Poza tym Seahawks wielkie słowa uznania. Cieszę się, że awansowali. Przed nami ostatnia kolejka. W NFC ciągle wrze a mecz tygodnia w stolicy. |
_________________ welcome to the jungle |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|