Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:13
NFL 12/13: Tydzień 8
Autor Wiadomość
Michal26
Administrator

Wysłany: 2012-10-25, 11:39   NFL 12/13: Tydzień 8

Już dziś w nocy na boisko wyjdą drużyny Vikings i Bucs, a to oznacza początek week 8. Zapraszamy do dyskusji na ten temat :)

damiansport1 

Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
Wysłany: 2012-10-25, 19:23   

Tak jak już pisałem, jestem nowym kibicem futbolu amerykańskiego i dopiero kilka dni temu spostrzegłem się że nfl24 ma swoje forum. Bardzo fajnie, bo można pogadać z polakami o tej lidze, swoja droga nfl24 to chyba jedyna polska strona o nfl...
To niesamowite, bo wystarczy zobaczyc ile stron jest o nba, ogromna różnica.
Dobra, co do tej kolejki to podam swoje typy:

Buccaneers @ Vikings 2
Dolphins @ Jets 1
Chargers @ Browns 1
Colts @ Titans 2
Patriots @ Rams 1
Jags @ Packers 2
Falcons @ Eagles 2
Redskins @ Steelers 2
Seahawks @ Lions 1
Panthers @ Bears 2
Raiders @ Chiefs 2
Giants @ Cowboys 1
Saints @ Broncos 2
49ers @ Cardinals 1

Bonifacy

Wysłany: 2012-10-26, 10:15   

pierwszy mecz tej kolejki bez szalu w sensie marki tych druzyn. Vikings dobrze zaczeli, ale chyba sa troche przereklamowani bo poza zwyciestwem nad 49ers to ogrywali raczej srednie kapele. Bucs natomiast 4 porazki ale po kolei z Manningiem, Romo, RGIII i Brees'em. W dodatku w kazdym z tych spotkan byla walka do konca wiec raczej nie mozna ich lekcewazyc w zadnym spotkaniu i zwyciestwo w Minnesocie to nie jest niespodzianka.

Michal26
Administrator

Wysłany: 2012-10-26, 13:33   

Nie nazwałbym Vikings przereklamowanymi. Nikt raczej przed sezonem nie typował ich do playoffów, a najbardziej optymistycznie zapowiedzi dawały im 6 wygranych. Zgadzam się, że prawdziwy test dopiero przed nimi (SEA, DET, GB x2, CHI x2, STL i HOU) ale np. bilans 8-8 jest realny i byłby ogromnym sukcesem drużyny z Twin Cities.

Bonifacy

Wysłany: 2012-10-26, 13:49   

chodzilo mi ze przereklamowani w sensie samego swojego bilansu przed tym meczem. mocno zaczeli sezon i Ponder wygladal nawet bardzo dobrze, ale tak jakby zaczelo z nich uchodzic powietrze. Pewnie ma to cos wspolnego z tym ze z biegiem sezonu druzyny wiedza o sobie wiecej i latwiej jest rozpracowac rywala, a jak ktos nie jest jeszcze na wysokim poziomie to moga pojawiac sie problemy.
Takze mimo dobrego startu jakby skonczyli z 8-8 to na pewno bylby dla nich dobry wynik.

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2012-10-26, 14:32   

Pomimo wszystko jestem zaskoczony rozmiarami porażki liczyłem że Vikings podtrzymają dobrą passę. W niedzielę arcyważny mecz dla Giants , wygrana da im jeszcze większy impuls na dalszą , trudną część sezonu. Natomiast pojedynek wieczoru to chyba mecz Eagles- Falcons , liczę bardzo na drużynę z Atlanty.

Bonifacy

Wysłany: 2012-10-26, 15:37   

Giants z Cowboys to dla mnie mecz kolejki. Niestety Cowboys wypadl Sean Lee na reszte sezonu co jest wielka strata dla obrony. Do tego kontuzje lecza i Felix Jones i DeMarco Murray wiec nie ciekawie wyglada to dla Cowboys. Jesli wezmie sie pod uwage ze Giants lepiej graja na wyjazdach niz u siebie to sa tu faworytami. Szansa dla Dallas jest to ze Giants lubia raz na jakis czas zagrac kaszane choc Dallas tez regularnie dobra forma raczej nie grzeszy. Tak czy owak zapowiada sie fajny meczyk.

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2012-10-26, 18:03   

Nie mogę się doczekać starcia Megatron vs. Legion of Boom. Do tego ciekawie powinno być w meczu NYG-DAL i podczas MNF

Piteroo 

Wysłany: 2012-10-28, 14:31   

A tak w ogóle, dla tych co nie wiedzą, dzisiejsze mecze godzinę wcześniej czasu polskiego czyli 18, 21 i tak dalej.

lodzermensch

Wysłany: 2012-10-29, 00:57   

No cóż mecz moich NYG przeciwko Dallas, jednym słowem wow. Genialny start defensywy niebieskich, a może tragedia ze strony Romo? W każdym razie po pierwszej połowie nic nie zapowiadało tak fantastycznej końcówki i walki o zwycięstwo do ostatniej sekundy. Za tydzień pojedynek ze stalowymi którzy dzisiaj zatrzymali RG3, ale presja tak jakby mniejsza, bo i dyspozycja konkurentów z dywizji nie zachwyca. Więc może pomału można zacząć myśleć o PO.

damiansport1 

Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
Wysłany: 2012-10-29, 13:37   

Atlanta znów wygrała i chyba zamkneła twarze co niektórym, bo pokonała na wyjezdzie kandydata expertow do tytułu, chociaz eagles w tym sezonie graja przecietnie.
Jednak gdyby nawet Falcons skonczyli sezon z bilansem 16-0 co jest realne to mimo tego gdyc wpadna w play off na Giants, Packers czy Patriots (wg mnie trzy najsilniejsze druzyny w nfl) albo nawet steelers to dla mnie nie beda w zadnym z tych meczow faworytem.
w playoffs liczy sie doswiadczenie i spryt przede wszystkim.

Bonifacy

Wysłany: 2012-10-29, 17:06   

Wyglada na to ze dni Andy'ego Reid'a w Phili moga byc policzone. Nie zdziwi mnie wcale jesli poleca tez glowy Norv'a Turnera z Chargers, Rona Rivery z Panthers, a byc moze i Jasona Garretta z Dallas i te kapele beda probowac zatrudnic Reid'a bo to w koncu czolowka trenerow w lidze. Garrett ma podobno mocne wsparcie Jerrego Jonesa, ale pokusa zatrudnienia Reida moze byc duza.

Piteroo 

Wysłany: 2012-10-29, 19:32   

No już niedługo może zacząć się ruch na rynku trenerskim. A póki co ciekawie może być dziś i jutro, bo to ostatni okazje na dokonanie wymian co jak wiemy w NFL w trakcie sezonu jest jednak rzadkością. Słychać że pracodawce mogą zmienić tacy gracze jak Dwayn Bowe, Steven Jackson czy Steve Smith czyli niekwestionowane gwiazdy swoich ekip. Ciekawe czy z tych medialnych spekulacji wyjdzie jakiś ciekawy trade.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi