Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:13
NFL International Series
Autor Wiadomość
merctedess

Wysłany: 2012-01-22, 22:33   NFL International Series

Z racji tego że moi Rams grają w tym roku IS w Londynie chciałbym się wybrać na Wembley.

I tu moje pytanie do użytkowników którzy wybrali się rok temu i w poprzednich latach na IS

Ile mniej,więcej wyniosła was taka impreza ? :)
Ostatnio zmieniony przez Masel 2012-01-23, 11:07, w całości zmieniany 1 raz  

Osqar 

Wysłany: 2012-01-22, 23:39   

Tak poza marginesem...

Wielkie mi 'international' skoro zawsze jest w Anglii ;>
Wyszli by w końcu o krok dalej :P

Na przykład któryś z niemieckim stadionów piłkarskich...

Ale sam jestem ciekaw odpowiedzi :) Może się wybiorę :)

merctedess

Wysłany: 2012-01-23, 12:29   

Wklejam może przyda się komuś jeszcze :)

[quote=Masel]U mnie wyglądało to tak:
Bilet lotniczy z Polski w 2 strony: trzeba na bieżąco obserwować oferty WizzAira i RyanAir. Oferta z WizzAira, którą znalazłem przed chwilą: 252 w dwie strony: przylot we czwartek (69zł), powrót we wtorek (129zł). W zeszłym roku za bilety zapłaciłem łącznie około 150 złotych (RyanAir), więc trzeba polować na dobre oferty.
Hotel: 200 funtów / 2 osoby / 5 nocy (link do hotelu we wcześniejszym komentarzu). Hoteli najlepiej szukać na booking.com
Bilety lotnisko-centrum: maksimum 15 funtów w 2 strony / osoba (bilety możesz kupować przez internet z wyprzedzeniem. Dwa lata temu nie miałem problemów z ich przebukowaniem - samolot się spóźnił. Rok temu, samolot również miał opóźnienie i tym razem musieliśmy kupić nowe do innego przewoźnika).
Bilety do metra: około 20 funtów - poruszałem się w obrębach 2 strefy biletowej + raz na Wembley (4 albo 5 strefa). Trzeba tylko uważać: w każdy weekend w Londynie jakaś część metra jest nieczynna z powodu napraw/konserwacji, a na Wembley jest kawałek z pozostałych części Londynu. Najlepiej w piątek przed meczem zaplanować podróż na niedziele - informacje o zamkniętych liniach znajdziecie na wszystkich stacjach metra.
Bilet na mecz: 72 funty - najlepsze moim zdaniem bilety jakie można dostać w dobrej cenie. Na pewno lepsze od tych za 90 i 50.
Jedzenie: w supermarketach ceny są w porządku jeśli chodzi np. o pieczywo i podstawowe artykuły. Obiady opłaca się jeść w McDonaldzie - szybko, wiesz co dostaniesz, w miarę tanio. Wydasz trochę więcej pieniędzy niż w Polsce, ale nie są to ogromne sumy. W niedziele trochę drożej: obiad trzeba zjeść na tailgate party - na teren imprezy na pewno nie można wnosić swojego picia, nie pamiętam jak jest z jedzeniem. Podczas tailgate party są ustawione budki z amerykańskim żarciem - polecam Wink.
Wejście do najważniejszych muzeów są w większości za darmo. Niektóre atrakcje w samym Londynie są płatne i to sporo np. zoo za około 15 funtów (pomimo ceny, polecam - coś genialnego), akwarium londyńskie chyba też 15, london eye za 8 itd. Warto mieć przy sobie kartę Euro26 - są zniżki. Na polską legitymację studencką nie wszędzie otrzymasz zniżkę (a raczej w ogóle).

Podsumowując (w złotych, kurs 1 funt - 4,5 zł): 150 + 450 + 67,5 + 326,25 + 90 = 1083,75 za 6 dni (5 noclegów) + jedzenie (śniadania mieliśmy w hotelu) + inne wydatki.

Można oczywiście zaoszczędzić na hotelu, biletach na metro (krótszy wyjazd), inny kosztach (podczas zwiedzania korzystać tylko z bezpłatnych muzeów - i tak jest ich masa i są naprawdę świetne).[/quote]

[color=red]Korekta. (skoro to nie Twoja relacja, to wypadałoby podać autora słów które cytujesz, prawda? ;) )// Lauri[/color]

Dariusz Ankiewicz 

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Donovan McNabb
Wysłany: 2012-01-27, 16:29   

Jestem zupełnie zawiedziony doborem drużyn, które będą w Londynie w tym roku. Mimo, że jestem w Anglii chyba się nie wybiorę na mecz, bo zupełnie nie kręcą mnie te dwa teamy. Szkoda bo na prawdę miałem wielką ochotę wybrać się na Wembley ale jechać tam dla Rams za którymi nie szczególnie przepadam i Patriots, których nie lubię jakoś mi się nie widzi :P
Mam nadzieję, że w przyszłym roku, albo w 2014 zagra z Rams ktoś komu będę mógł kibicować. A już w ogóle dla mnie byłoby super gdyby w Londynie pojawili się np. Texans z Eagles., jednak to raczej nie realne xD

Sothis 

Drużyna: PATRIOTS, a potem Bucs, Packers, Saints,Seattle & Raiders
Zawodnik: T. Brady,B.Favre, V.Wilfork, R.Gronkowski, A. Rodgers, D. Brees
Wysłany: 2012-01-28, 11:38   

Patriots w Londynie, why not??
Łatwiej na mecz moich PATS nie będą mógł trafić, więc na 99% będę się wybierał do Londynu. Czy wiadomo już kiedy dokładnie będzie mecz??Jeżeli jeszcze jacyś forumowicze kombinowali by wyjazd można by to razem ogarnąć.

Dariusz Ankiewicz 

Wysłany: 2012-01-28, 18:48   

28 października 2012

merctedess

Wysłany: 2012-01-28, 19:27   

[quote]Jeżeli jeszcze jacyś forumowicze kombinowali by wyjazd można by to razem ogarnąć.[/quote]

Na chwilę obecną rozważam wyjazd.Jak myślicie, jak szybko zejdą bilety?

Dariusz Ankiewicz 

Wysłany: 2012-01-29, 02:00   

W sprzedaży już są Premium Club Ticket i Club Ticket, coś na typ Vipowskich wejściówek. Data "wypuszczenia" reszty biletów wciąż jest nie znana (ma zostać podana jakoś na dniach).

W porównaniu do lat ubiegłych wszyscy będą mogli kupić bilety od pierwszego dnia ich sprzedaży, a nie jak to było wcześniej gdzie przez bodajże 1 tydzień bilety było dostępne tylko do osób, które zarejestrowany swoje zainteresowanie nimi (w tym roku z tego zrezygnowano).

Co do tego jak długo będą dostępne, to szczerze mówiąc ciężko to przewidzieć, w tamtym roku bilety dostępne w sprzedaży było praktycznie do samego dnia meczu (po części wina to lokautu), jednak im wcześniej je kupisz ty masz większą szansę na zdobycie lepszych miejscówek, chodź i od tego są wyjątki. Jak w tamtym roku obserwowałem bilety to kilka razy zdarzały się tak że im bliżej meczu tym tickemaster oferował mi lepsze miejscówki.

Sothis 

Wysłany: 2012-05-03, 21:33   

podbijam temat, kto wstępnie chętny??jo z moją narzeczoną bankowo jedziemy(lecimy) z Katowic.proszę o privy jakby ktoś też reflektował, łatwiej będzie pochytać noclegi itd, itp.

Sothis 

Wysłany: 2012-07-21, 11:48   

Po raz kolejny podbijam :mrgreen: Wczoraj drapnąłem fajne połączenie wizz airem z Katowic. W sumie za 2 osoby wyszło nas 288 zł w dwie strony (wylot 27.10 powrót 1.11). Jakby ktoś jeszcze się wybierał dajcie znać. Teraz trza tylko ogarnąć jakieś noclegi w Londynie plus bilety na mecz.
Aha przy okazji sprawdziłem mecze Premier League w ten sam weekend i w Londynie mamy Arsenal-QPR, Chelsea - Man U. i Reading - Fulham. Przy dobrych wiatrach i to idzie pochytać.
pzdr

Heken 

Wysłany: 2012-07-23, 01:19   

To bilety jeszcze są? :O Patrzyłem jakiś tydzień temu to jakieś marne resztki były

Sothis 

Wysłany: 2012-10-17, 21:26   

tuż tuż do .... więc zapytuje drodzy forumowicze:) czy ktoś będzie w Londynie ?? bo ja dziś odebrałem taką oto przesyłke 8-)

http://www.fotosik.pl/pok...af5513604e.html

Go Pats! i do zobaczenia na Wembley :mrgreen:

Sothis 

Wysłany: 2012-10-26, 22:39   

jak zobaczycie Ślonska fana (Śląską flagę) za end zone na espn to wypijcie moje zdrowie :mrgreen: jak dorwę się do neta w UK postaram się coś napisać na gorąco. Kurde za 2 dni zobacze PATS na żywo :shock: :shock: :shock:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi