Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:15
NFL 12/13: Tydzień 5
Autor Wiadomość
Michal26
Administrator

Wysłany: 2012-10-04, 11:34   NFL 12/13: Tydzień 5

Za nami już 1/4 sezonu regularnego i powoli zaczyna się uwydatniać rozkład sił w poszczególnych dywizjach. Kto waszym zdaniem gra jak dotąd najlepiej i najbardziej zaskakuje? Które mecze w week 5 przykuwają Waszą uwagę? :)

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2012-10-04, 13:27   

Witam.

Dzisiaj wstanę w nocy żęby zobaczyć na żywo największą niespodziankę czyli Arizone.
A tak poza tym chyba najciekawiej zapowiada się mecz Stellers - Eagles.
Najsolidniej na tą chwilę wygląda dla mnie Atlanta. Najwięksi przegrani to bez wątpienia
Saints ale zobaczymy co bedzie dalej.

Szczur 
Buccaneers

Wysłany: 2012-10-04, 14:25   

3 mecze, którym bliżej się przyjrzę:

[b]Texans @ Jets[/b]
Tu mnie ciekawi jak Ryan zareaguje na ostatnie wydarzenia. Beznadziejny Sanchez, strata 2 liderów i przede wszystkim bolesna porażka do zera z SF, podnieść się pewnie nie będzie łatwo, ale liczę na talent motywatorski Rexa i zacięte spotkanie (chociaż bardziej spodziewam się kolejnej interesującej konferencji prasowej po wysokiej porażce).

[b]Eagles @ Steelers[/b]
Kulejąca linia ofensywna Eagles w starciu z defensywą, wzmocnioną prawdpodobnie powracającymi Harrisonem i Polamalu. Z uwagi na moją sympatię do Eagles i Ravens liczę na zwycięstwo gości ;-)

[b]Broncos @ Patriots[/b]
Manning vs Brady to były zawsze fajne mecze. Mam nadzieję, że Peyton w nowym wydaniu da radę coś ugrać na wyjeździe.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2012-10-04, 19:23   

Broncos @ Patriots

Z całym szacunkiem dla Peytona, mam nadzieję, że nie będzie to porywający mecz w jego wydaniu. Patriots myśląc poważnie o sukcesie w tym sezonie musi ten mecz wygrać i pokazać, że przegrana u siebie z Cards była tylko wypadkiem przy pracy.

Eagles @ Steelers

Ofensywa orłów rzeczywiście nie imponuje, ale przy mądrzej grze Vicka oraz solidnej defensywie ogranie Steelers jest jak najbardziej możliwe.

Liczę również mocno na koleją wygraną Vikings :)

kaliber

Wysłany: 2012-10-05, 12:01   

Witam, początek sezonu pokazał wstępne przypuszczenia co do siły 49ers ale też nieoczekiwanie słabości Patriots i Packers w niektórych elementach. Tę trójkę obstawiałem jako faworytów do SB. Zamieszanie w składzie, oddanie 2 WR, potem powrót Brancha, to wszystko wpłynęło na formę i stabilizację w New England. Mam nadzieję, że jednak wrócą na właściwe tory co pokazała 2 połowa meczu w Buffalo. Zaskoczenie to na pewno Cardinals, Vikings, cieszy mnie że również Bengals od początku grają solidnie. In minus Saints, Jets (tego się można było spodziewać). W tym tygodniu zapewne dostaną smary od Falcons. Ponadto tradycyjnie już będę żywo zainteresowany meczem w Cincinnati. Liczę na wygraną bez zbędnego ciśnienia przeciwko Dolphins. W meczach najciekawszych stawiam na Patriots i Eagles. Bedzie się działo:-) pozdrawiam

ed_reed

Wysłany: 2012-10-05, 12:09   

Witam
patrzac na dzisiejszy mecz thursday night football mozna bylo odniesc wrazenie ze graja druzyny ktore do tej pory maja po 4 porazki a nie jedna przystapila do meczu jako niepokonan a druga z dwoma zwyciestwami.nieudolnosc w ataku,brak jakiegolwiek pomyslu,sprawilo ze oprocz piewrszego driv rams zakonczonego touchdown nie bylo tak naprawde co ogladac az do koncowki 4 kwarty gdzie rams po raz kolejny zdobyli przylozenie.Biorac pod uwage ich gre w tym meczu bog wie tylko jakim cudem.Ta nieudolnosc w ataku obydwu druzyn nie mozna tlumaczyc tylko dobra defensywa.Wymowne pozostaje ze 0d 12 minuty 2 kwarty az do polowy 3 kwarty nie bylo ani jednego first down.O tym meczu lepiej zapomniec.

kaliber

Wysłany: 2012-10-05, 14:21   

Przepraszam, pomyłka z mojej strony, to Texans mają rozjechać Jets a nie Falcons :-) Właściwie to i tak nie zmienia faktu słabości Odrzutowców.

Bart3k 

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
Wysłany: 2012-10-06, 08:30   

[quote="ed_reed"]Witam
patrzac na dzisiejszy mecz thursday night football mozna bylo odniesc wrazenie ze graja druzyny ktore do tej pory maja po 4 porazki a nie jedna przystapila do meczu jako niepokonan a druga z dwoma zwyciestwami.nieudolnosc w ataku,brak jakiegolwiek pomyslu,sprawilo ze oprocz piewrszego driv rams zakonczonego touchdown nie bylo tak naprawde co ogladac az do koncowki 4 kwarty gdzie rams po raz kolejny zdobyli przylozenie.Biorac pod uwage ich gre w tym meczu bog wie tylko jakim cudem.Ta nieudolnosc w ataku obydwu druzyn nie mozna tlumaczyc tylko dobra defensywa.Wymowne pozostaje ze 0d 12 minuty 2 kwarty az do polowy 3 kwarty nie bylo ani jednego first down.O tym meczu lepiej zapomniec.[/quote]

Bardzo chciałem ten mecz zobaczyć, ale w końcu postanowiłem że pośpię, bo na drugi dzień do pracy ;) Widać nie straciłem zbyt wiele :) W tym meczu stawiałem na RAMS. Myślę, że tak dobry start w wykonaniu Cardinals to też trochę szczęścia. Wydaje mi się , że po kolejnych 5 kolejkach ich bilans nie będzie już taki zaskakująco pozytywny.

ed_reed

Wysłany: 2012-10-06, 10:02   

[quote="Bart3k"]Bardzo chciałem ten mecz zobaczyć, ale w końcu postanowiłem że pośpię, bo na drugi dzień do pracy ;) Widać nie straciłem zbyt wiele W tym meczu stawiałem na RAMS. Myślę, że tak dobry start w wykonaniu Cardinals to też trochę szczęścia. Wydaje mi się , że po kolejnych 5 kolejkach ich bilans nie będzie już taki zaskakująco pozytywny[/quote]

Dobrze wybrałes,ja na szczescie moge nagrywac:).co do Cardinals to nie rozumiem ich bilansu,moze z rams mieli slabszy dzien albo ich 4;0 bylo wynikiem slabszej formy ich rywali zwiazku z poczatkiem sezonu.Podobnie jak Ty tej druzyny mimo wszystko nie widze w play off

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2012-10-09, 17:22   

Cos cicho na forum.

Podtrzymuję opinię że Atlanta wygląda naprawde dobrze w tym sezonie. Chyba ta kolejka udowodniła że Green Bay czeka ciężki sezon , chociaż akurat pogrążył ich niesamowity Wayne , gracz kolejki. Ofensywa Giants na niesamowitym poziomie ale to co wyprawiają secondary to szkoda gadać. No i w poniedziałek chyba prysły szanse Jets na cokolwiek w tym sezonie , jak będą na plusie , będe pozytywnie zaskoczony.
Fajnie patrzyło się na OL , Orłów , to co wyprawia Vick , czyste szaleństwo a jednak w każdym meczu wynik do końca pozostaje sprawą otwartą.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2012-10-09, 18:31   

Ja natomiast jestem pod wrażeniem JJ Watta. Chłopak miał dobry sezon, jako rookie, a teraz dopiero rozwinął skrzydła. Niewątpliwy bohater konfrontacji z Jets, którzy chyba kolejny sezon mogą spisać na straty.

Kolejny dobry mecz Patriots w ofensywie, ale nadal boleję, że secondary niestety kuleje. No i wielkie zaskoczenie, to gra dołem. Ridley, Bolden, Woodhead, Vareen - czy ktoś jeszcze żałuje odejścia BJGE:)?

Kolejna wygrana Vikings sprawiła mi frajdę, ale niestety postawa Eagles nie napawa optymizmem. Coraz częściej się słyszy, że Vick powinien usiąść na ławie, ale czy Andy będzie na tyle odważny?

kaliber

Wysłany: 2012-10-10, 09:02   

Witam, zdecydowanie zgadzam się co do JJ Watta. Chłopak robi znakomitą robotę. W ostatnich play offs w meczu przeciwko Bengals popisał się niesamowitym przechwytem podania Daltona będąc chyba 3-4 metry od niego, już wtedy zwróciłem na niego uwagę. Ma świetne warunki, błyskawiczny refleks. Co do wspomnianych Bengals, to bardzo mnie zawiedli. Nie powinni sobie pozwolic na wpadkę z Miami. A teraz coraz trudniejsze mecze przed nimi. Do tego do kónca sezonu wyleciał RB Scott. Łatwo nie będzie. Pozdrawiam

bary110 

Wysłany: 2012-10-10, 17:46   

Baltimore Ravens kibicuje Baltimore Orioles (baseball) w Play Off z NYY

Go Orioles !!! Go Ravens !!

Ravens; Orioles Baltimore.jpg
Plik ściągnięto 101 raz(y) 86,32 KB

bary110 

Wysłany: 2012-10-12, 07:02   

Wszyscy kibicujemy Ravens !!!! :mrgreen:

Go ravens Go !!!.jpg
Plik ściągnięto 103 raz(y) 72,17 KB

kaliber

Wysłany: 2012-10-12, 09:18   

Wszyscy to chyba nie :-)...osobiście będę za Cowboys aczkolwiek do czasu aż nie wymienią QB Romo nie mają co marzyć o większych sukcesach. Tymczasem Titans niespodziewanie pokonali Steelers, co mnie bardzo ucieszyło. Coraz ciekawiej w AFC North. Bengals koniecznie muszą zwyciężyć w Cleveland.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi