Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Co myślicie o naszej rodzimej PLFA??
Autor Wiadomość
DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-02-10, 14:45   

http://pl.wikipedia.org/w...limpijskie_1932
http://www.olympic.org/news?articleid=149022

konradzmc

Wysłany: 2012-02-10, 16:00   

Gdyby PZFA mógłby działać jako Polski Związek Sportowy, a nie jako stowarzyszenie to na pewno by nim było bo to jest przecież też i w ich interesie. Polskie Związki Sportowe dostają pieniądze z budżetu państwa.

DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-02-10, 21:40   

[quote="konradzmc"]Gdyby PZFA mógłby działać jako Polski Związek Sportowy, a nie jako stowarzyszenie to na pewno by nim było bo to jest przecież też i w ich interesie. Polskie Związki Sportowe dostają pieniądze z budżetu państwa.[/quote]

No mam nadzieje że by chcieli być związkiem, ale kto tam to wie. Bezwzględu na to powinni się strać co roku żeby ich wpisali do rejestru na rozne sposoby oraz powinni być bardziej medialni. Środowisko FA w Polsce dobrze pracuje, ale poczatki są najtrudniejsze trzeba każdy sezon ze zdwojoną siłą przemierzyć i rozgłośnić FA

Znamir

Wysłany: 2012-02-10, 23:28   

[quote="DajaxCH1910"]No mam nadzieje że by chcieli być związkiem, ale kto tam to wie. Bezwzględu na to powinni się strać co roku żeby ich wpisali do rejestru na rozne sposoby oraz powinni być bardziej medialni. [/quote]
Nie ogarniam Cię człowieku. Ile Ty masz lat, 10?
Napisało Ci już kilka osób jasno, że nie mogą być wpisani do rejestru póki futbol nie będzie wpisany na listę sportów uznanych przez MKOl (aby tak było MKOl musi uznać IFAF jako międzynarodową federację).
Ba zapodałem Ci nawet dwa linki, które udowadniają, że futbol nie jest uznawany przez MKOl bo miałeś wątpliwości. Pierwszy, w którym wymienione są federacje uznawane przez MKOl (nie ma wśród nich IFAF) oraz drugi w którym wśród celów IFAF jest wymienione uznanie przez ICO (MKOl).
W odpowiedzi wrzuciłeś bez jakiegokolwiek komentarza linki, które nic nie znaczą. Owszem, futbol był jako dyscyplina pokazowa na jednych igrzyskach 80 lat temu (Powinno Ci to coś dać do myślenia, że było to tylko raz i dawno temu oraz, że od tej pory futbolu amerykańskiego na igrzyskach nie było.). Drugi link mnie zupełnie rozwalił, bo na stronie MKOl można znaleźć przeróżne informacje czy logotypy ale to nie znaczy, że muzealnictwo, płatność kartami kredytowymi czy jedzenie w Macu są dyscyplinami uznanymi przez MKOl.

KazikQB

Wysłany: 2012-02-11, 01:52   

:D się dajecie trollować:D

DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-02-11, 15:40   

[quote="Znamir"][quote="DajaxCH1910"]No mam nadzieje że by chcieli być związkiem, ale kto tam to wie. Bezwzględu na to powinni się strać co roku żeby ich wpisali do rejestru na rozne sposoby oraz powinni być bardziej medialni. [/quote]
Nie ogarniam Cię człowieku. Ile Ty masz lat, 10?
Napisało Ci już kilka osób jasno, że nie mogą być wpisani do rejestru póki futbol nie będzie wpisany na listę sportów uznanych przez MKOl (aby tak było MKOl musi uznać IFAF jako międzynarodową federację).
Ba zapodałem Ci nawet dwa linki, które udowadniają, że futbol nie jest uznawany przez MKOl bo miałeś wątpliwości. Pierwszy, w którym wymienione są federacje uznawane przez MKOl (nie ma wśród nich IFAF) oraz drugi w którym wśród celów IFAF jest wymienione uznanie przez ICO (MKOl).
W odpowiedzi wrzuciłeś bez jakiegokolwiek komentarza linki, które nic nie znaczą. Owszem, futbol był jako dyscyplina pokazowa na jednych igrzyskach 80 lat temu (Powinno Ci to coś dać do myślenia, że było to tylko raz i dawno temu oraz, że od tej pory futbolu amerykańskiego na igrzyskach nie było.). Drugi link mnie zupełnie rozwalił, bo na stronie MKOl można znaleźć przeróżne informacje czy logotypy ale to nie znaczy, że muzealnictwo, płatność kartami kredytowymi czy jedzenie w Macu są dyscyplinami uznanymi przez MKOl.[/quote]

Okej przyjełem już dawno tą infromacje do wiadomości, a te linki dałem tak dla ciekawości, weź się gościu nie uność to tylko rozmowa. Skoro ja mam 10 lat to ty chyba mniej bo rzucasz ryjem bez powodu wielki uczony.

http://pzfa.pl/?go=start&news=2317 Ta liga juniorska dobry pomysł myśle że 4 drużyny się znajdą, mam nadzieje że te zmagania jak i mecze FA bd mozna obejrzeć przez neta

pazer

Wysłany: 2012-02-14, 09:41   

[quote="DajaxCH1910"]
A wracając do tematu Gigants wyobrażacie sobie żeby coś takiego działo się w innych sportach żeby druzyna grała w jednej lidze zakwalifikowała się do pucharow europejskich, i nagle zmieniła ligę ale dalej reprezentuje stara ligę w pucharach, podoba wam sie to bo mi nie dokońca.[/quote]

do tych Pucharów, nie kwalifikujesz się z ligi, tylko po prostu się zgłaszasz, z tego co się orientuję, więc nie ma różnicy, w której lidze grali a w której grają teraz. Najważniejsze jest to, że ktokolwiek będzie nas reprezentował. To że ci się nie podoba, że Giants grają w czeskiej lidze to tak jakbyś miał się spinać żę w NBA grają drużyny z Kanady, zresztą co mieli robić grać w PLFA I? I na wiele lat zdominować całą ligę? Bo wcale nie jest powiedziane, że w przyszłym roku zostaliby dopuszczeni do Ekstraklasy. To jest najlepsza dezycja jaką mogli podjąć.

DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-02-14, 22:05   

Czyli z FA europejskimi pucharami jest innaczej niź z innymi sportami, zwyciesca ligi reprezentuje kraj i lige na arenie miedzynarodowej? Okej pochwalam ich decyzje jako kulubu ale nie pochwalam jak do tego doszło

Maxwell

Wysłany: 2012-02-15, 08:37   

Do EFL (liga mistrzow) zglaszany jest mistrz i ewentualnie wicemistrz, w Pucharze EFAF biora udzial druzyny ktore "czuja sie na sile"...zarowno sportowo jak i finansowo. Druzyny ktore doszly do polfinalu EFL, automatycznie sa zakwalifikowane do cwiercfinalow w nastepnym roku.

DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-07-11, 04:40   

czyli w futbolu amerykańskim, a dokładniej rozgrywkach europejskich jest inaczej niż innych dyscyplinach sportu. A co myślicie żeby na youtube powstało plfa.tv lub nfl24.tv

DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-08-31, 00:47   

Chciałbym bardzo przeprosić zarząd PZFA bo nie każdy jest idealny a chłopaki robą duzo dobrego i poświęcają dużo swojego czasu, brawa dla nich. Wierze że to co wczesniej na pisałem znajduje się na ich liscie i to wdrożą z czasem. Jeszcze raz sory i życzę dalszych sukcesów.
a teraz z innej beczki jak oceniacie ten sezon i czego oczekujcie od następnego? I co myślicie o powstaniu internetowego kanału PLFA.TVgdzie pokazywane by były retransmisje meczów PLFA oraz był by pokazwyany magazyn PLFA, jest to możliwe na tą chwilę?

Gaspacho

Wysłany: 2013-02-16, 12:07   

Witam, to mój pierwszy post na forum i bardzo możliwe, że już w nietrafionym temacie. A więc z góry za to przepraszam bo nie wiedziałem gdzie indziej można by go umieścić, a z racji iż dotyczy większości drużyn grających w PLFA, postanowiłem zadać to pytanie tutaj. Przechodząc wreszcie do sedna - dlaczego zawodnicy drużyn nie mają na 'jerseyach' swoich nazwisk. Przeglądałem zdjęcia kilkunastu losowych klubów i chyba tylko devils było wyjątkiem. Ciekawi mnie czy jest to jedynie wybór właścicieli/managerów poszczególnych klubów czy może jest to jakoś unormowane z góry?

Adis

Wysłany: 2013-02-16, 13:54   

Sytuacja dokładnie taka sama jak w niższych ligach piłkarskich. Sądzę, że to kwestia oszczędności. Wiadomo, zawodnicy odchodzą, przychodzą. Nie wszystkich stać na fundowanie nowych koszulek w takich sytuacjach, więc są one uniwersalne, tak by w przyszłości kolejni gracze mogli je przejmować.

DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2013-06-09, 14:53   

A jakaś Polska drużyna gra,grała czy będzie grać w Pucharach Europejskich?

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2013-06-10, 08:14   

Grały na pewno, a czy grać będą to nie wiem dokładnie jak to wygląda. System europejskich pucharów nie jest tak rozwinięty jak w przypadku piłki nożnej.

Skoro już przy PLFA - mam nadzieję, że wczorajszy skandal na NSR nie zostanie bez konsekwencji dla sędziów, ale wiem że są to zapewne nadzieje płonne.
Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES!

Odpowiedz do tematu