Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Co myślicie o naszej rodzimej PLFA??
Autor Wiadomość
bodzio61

Wysłany: 2012-02-08, 23:06   

Czyli Futbol Amerykański może być na World Games we Wrocławiu nie będąc jednocześnie dyscypliną sportu w Polsce ? :lol:

Simon 

Wysłany: 2012-02-09, 11:40   

Futbol może być na World Games bo WG jest turniejem sportów nieolimpijskich.

DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-02-09, 14:41   

Art. 11. 1. Wniosek o wyrażenie zgody na utworzenie polskiego związku sportowego składa się do ministra właściwego do spraw kultury fizycznej.

2. Do wniosku, o którym mowa w ust. 1, wnioskodawca dołącza:

1) projekt statutu polskiego związku sportowego;

2) aktualny na dzień składania wniosku odpis z Krajowego Rejestru Sądowego wnioskodawcy;

3) szczegółowy opis sportu, w którym zamierza organizować i prowadzić współzawodnictwo, wraz z dokładną informacją o warunkach jego uprawiania oraz regułach i systemie współzawodnictwa w tym sporcie;

4) zaświadczenie o przynależności do międzynarodowej federacji sportowej działającej w sporcie olimpijskim lub paraolimpijskim lub innej uznanej przez Międzynarodowy Komitet Olimpijski.

3. Minister właściwy do spraw kultury fizycznej odmawia wyrażenia zgody na utworzenie polskiego związku sportowego, jeżeli wnioskodawca nie przedłoży dokumentów, o których mowa w ust. 2, albo jeżeli postanowienia projektu statutu są niezgodne z przepisami prawa, w szczególności naruszają wymagania określone w ustawie.

4. Polski związek sportowy działa w jednym sporcie, chyba że minister właściwy do spraw kultury fizycznej wyrazi zgodę na działanie polskiego związku sportowego w więcej niż jednym sporcie.

5. Minister właściwy do spraw kultury fizycznej prowadzi wykaz polskich związków sportowych. Wykaz jest ogłaszany na stronie internetowej urzędu obsługującego ministra właściwego do spraw kultury fizycznej.

6. Minister właściwy do spraw kultury fizycznej może wyrazić zgodę na utworzenie polskiego związku sportowego w przypadku, gdy wniosek nie zawiera zaświadczenia, o którym mowa w ust. 2 pkt 4, jeżeli dotyczy on sportu osób niepełnosprawnych.

7. Wyrażenie zgody oraz odmowa wyrażenia zgody na utworzenie polskiego związku sportowego następuje w drodze decyzji.

Macie racje FA musi być sportem olimpijskim albo uznaym za sport przez MKOl, bo innaczej cieżko to obejść aby się stać związkiem, ale Stowarzyszenie PZFA powinno się strać cały czas i nagłaśniać to że inne liche sporty są w rejestrze a nie ma FA

Macie racje że wszyscy wolą oglądać mecze za darmo, ale myśle że można by było to połaczyć jeden dobry mecz by każdy mógł obejrzeć, a reszte by była blokowana by można obejrzeć po wysłaniu smsa< koszt 1,22 lub 2,44> to nie wielka kasa ale zawsze coś, myśle że tak zainteresowane środkowisko jak trenerzy, futboliści i zapaleni kibice< liczba około 1 tys> wyda tą kase aby obejrzeć mecz z świadomością że ta kasa idzie dla dobra FA w Polsce. Jedno można połączyć z drugim

a z Gigantami to przesada drużyna która ma nas reprezentować w Europie gra w czeskiej lidze :( to już lepiej ich wycować i tak jak mówiłem zrobić reprezentacje Ekstraklasy zgłosić do Pucharów Europejskich i rozgrywać mecze w różnych miastach Polski by promować futbol.

[size=7][color=red]łączenie postów // Lauri[/color][/size]

merctedess

Wysłany: 2012-02-09, 15:40   

[quote]to już lepiej ich wycować[/quote]

W jaki sposób chcesz to zrobić?

Giants to drużyna która samodzielnie decyduje o takich sprawach... Może dołączyć nawet do ligi mongolskiej o ile taka istnieje i my na to nie mamy wpływu...

DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-02-09, 16:19   

a podoba Ci się to że reprezentują nas, a nie grają w naszej lidze??

pazer

Wysłany: 2012-02-09, 16:31   

Weź najpierw sobie poczytaj, czemu giants grają w lidze czeskiej a dopiero potem się wypowiadaj na temat kogo wycofywać. Poza tym nie można drużynie zabronić grać gdzie chce. Skoro Efaf i Ifaf nie mają nic przeciwko to PLFA nie ma nic do gadania.

merctedess

Wysłany: 2012-02-09, 17:14   

[quote="pazer"]Weź najpierw sobie poczytaj, czemu giants grają w lidze czeskiej a dopiero potem się wypowiadaj na temat kogo wycofywać.[/quote]

DOKŁADNIE -Pazer ma 100% racji

Człowieku odnoszę wrażenie że przychodzisz z "ulicy",nie jesteś obeznany co gdzie i jak i od razu chcesz wszystko zmieniać.Najpierw poczytaj co na jakiej zasadzie działa a później się wypowiadaj.

DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-02-09, 19:31   

No akurat z tym nie jestem w temacie, bo na PZFA nie ma dokładnych objaśnień a całego tego forum nie przestudiowałem, sory mój błąd. Dzięki za poprawkę

konradzmc

Wysłany: 2012-02-09, 19:38   

[quote="DajaxCH1910"]No akurat z tym nie jestem w temacie, bo na PZFA nie ma dokładnych objaśnień a całego tego forum nie przestudiowałem, sory mój błąd. Dzięki za poprawkę[/quote]

Najgorsze, że na PZFA nie ma ŻADNYCH objaśnień. Wszystko co wiemy to dzięki temu forum i chwała mu za to.

DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-02-09, 19:53   

Więc dobrze że to forum istnieje chwała mu za to :P :D.
Mam kolejne pytanie nie wiecie może czy FA jest przez MKOl uznane za sport? Bo nie każdy uznany sport przez MKOl musi być na Olimpiadzie?
Jak jest uznany za sport to w takim razie PZFA może się starać o wpisanie do rejstru do Ministerstwa Sportu i Turystyki

Znamir

Wysłany: 2012-02-09, 23:07   

[quote="DajaxCH1910"]Mam kolejne pytanie nie wiecie może czy FA jest przez MKOl uznane za sport?[/quote]
Nie jest.
Tak na marginesie, nie pisz kilku postów pod rząd (zwłaszcza w odstępie kilku minut) bo możesz zarobić ostrzeżenie od administracji forum. Jeżeli chcesz coś dodać to po prostu edytuj poprzedni post.

DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-02-10, 09:28   

A skąd wiesz że nie jest?
Np. warcaby, szachy czy poker nie ma ich na olimpiadzie a sa uznane za sport przez MKOl i moze w przyszłości będą na Olimpiadzie ale narazie nie są brane pod uwagę i te o to sporty mogą być też wpisane do krajowego rejestru MSiT.
Wiem że na oficjalnej stronie MKOl sa jakies wzmianki o NFL np. wyniki Super Bowl albo z całego sezonu ale wiecej nic nie wiem. Może ktoś wie wiecej i to wytłumaczy dokładniej.
A wracając do tematu Gigants wyobrażacie sobie żeby coś takiego działo się w innych sportach żeby druzyna grała w jednej lidze zakwalifikowała się do pucharow europejskich, i nagle zmieniła ligę ale dalej reprezentuje stara ligę w pucharach, podoba wam sie to bo mi nie dokońca.

orlando 

Wysłany: 2012-02-10, 09:53   

Grają w pucharach, bo grają na licencji klubu który wywalczył Mistrzostwo Polski. Więc chyba lepiej , że Polske reprezentują Giants niż jakby nikt nie miał grać. A to że grają w niższej klasie rozgrywkowej jest spowodowane tym że klub jest stworzony joko nowy. Nie ma Crew tylko Giants. Ale w pucharach grają na licencji starego klubu.

DajaxCH1910

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-02-10, 10:19   

Okej ja tą sytuacje rozumiem, ale być może jest jakieś lepsze wyjście z tej sytuacji o to pytam i pytam czy wam ta sytuacja< niecodzienna w sporcie>, to zawirowanie wam się podoba. Może najlepiej już nie będę pytał o tą sprawę bo nie jestem tak oczytany jak wy może bd mowił na inne tematy. Sory

Znamir

Wysłany: 2012-02-10, 11:51   

[quote="DajaxCH1910"]A skąd wiesz że nie jest?
Np. warcaby, szachy czy poker nie ma ich na olimpiadzie a sa uznane za sport przez MKOl i moze w przyszłości będą na Olimpiadzie ale narazie nie są brane pod uwagę i te o to sporty mogą być też wpisane do krajowego rejestru MSiT.
Wiem że na oficjalnej stronie MKOl sa jakies wzmianki o NFL np. wyniki Super Bowl albo z całego sezonu ale wiecej nic nie wiem. Może ktoś wie wiecej i to wytłumaczy dokładniej.[/quote]
Nie jest.
Dokładniejsze tłumaczenie: GOOGLE it.
http://en.wikipedia.org/w...nal_federations
http://en.wikipedia.org/w..._Football#Goals

[quote]A wracając do tematu Gigants wyobrażacie sobie żeby coś takiego działo się w innych sportach żeby druzyna grała w jednej lidze zakwalifikowała się do pucharow europejskich, i nagle zmieniła ligę ale dalej reprezentuje stara ligę w pucharach, podoba wam sie to bo mi nie dokońca.[/quote]
Mylisz pojęcia nieco. Giants nie reprezentują w pucharach konkretnej ligi, tylko kraj. Są klubem polskim więc niezależnie od tego czy grają w lidze czeskiej, słowackiej, niemieckiej, włoskiej, serbskiej czy innej reprezentują Polskę.
Mnie też nie do końca podoba się sytuacja, że Giants będą rozgrywać sezon w lidze czeskiej, ale nieco z innych względów niż Tobie, natomiast doskonale rozumiem ich decyzję i w pełni popieram. Zablokowano im możliwość rozegrania sezonu ligowego przeciwko krajowej czołówce, więc zdecydowali się na grę przeciwko czołówce czeskiej, która jak na moje oko stoi jakiś poziom wyżej od tej naszej. Sam bym tak zrobił.

Odpowiedz do tematu