Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2011-11-15, 14:16
NFL Offseason 2011
Autor Wiadomość
Lauri

Wysłany: 2011-09-01, 20:41   NFL Offseason 2011

Wszystko o kończącym się Offeasonie

ikon 

Drużyna: Chicago Bears
Wysłany: 2011-09-03, 14:30   

Preseason już za nami i warto pogadać o występach rookie QBs. Nie mieli oni dużo czasu na treningi i przystosowanie do gry w nowych systemach ale po 4 meczach można powiedzieć że tylko Locker potwierdził predyspozycje na startera już w tym roku - 65% skutecznych podań, 2TD (i to jedno nie byle jakie) rushing TD i INT. Za co najbardziej można go pochwalić to zachowanie w kieszeni, doskonale radził sobie z presją.
Cam Newton nie zachwycał. Oile jego gra biegowa wyglądała dobrze to już gorzej było z celnością. W sumie można było się tego spodziewać. Najgorzej pokazał się Kaepernick, niska skuteczność podań i aż 5 INT, nie chce chłopaka skreślać za wcześnie ale żadna to alternatywa za Smitha.
Przyzwoicie zaprezentował się McElroy. Już w momencie wyboru wiadomo było że powalczy co najwyżej o 2nd string ale pokazał że w przypadku kontuzji Sancheza, nie będzie dramatu.

Figrin

Wysłany: 2011-09-03, 15:43   

Cam Newton to ciekawa postać i tak naprawde te mecze nie pokazały jakim on będzie zawodnikem w sensie czy nie wypał czy też gwiazda, na co myślę, że ma predyspozycje. W 4 meczu wg mnie nawet podaniowo źle nie zagrał, a jeżeli chodzi o bieganie to wiadomo, że robi to świetnie. Ma charakter lidera, bo w końcu swoją szkołe poporowadził do mistrzostwa w NCAA, ale NFL to juz inny poziom, a przede wszytkim presja, bo myślę, że jako nr 1 draftu i zdobywca Heismana, na Newtonie jest ona niesamowita. Także głowbym czynnikem musi się wykazać silną psychą, bo i tak właściwie piersze sezony w Panthers wiadomo, że do P-O ich nie zaprowadzi raczej ;)

ikon 

Drużyna: Chicago Bears
Wysłany: 2011-09-04, 23:04   

Pooglądałem troche Giants i oczywiście największą uwage zwracałem na rookies a przede wszystkim Hynoski i Herzlich. Niezły paradoks bo obaj byli najlepszymi prospektami na swoich pozycjach i obaj pominięci w drafcie ze względów zdrowotnych. Musze przyznać że gdybym był fanem Giants, byłbym zachwycony z ich obecności, tymbardziej że obaj zostali wyłapani we FA. Hynoski to matreiał na Pro bowl a Herzlich grywał głównie w special teams ale odrazu stał się ważnym ogniwem tej formacji. Zresztą statsy mówią same za siebie (5 tacles, 1 sack, 1 int, zbite podanie i forced fumble) Będzie z niego sporo pożytku

kepic 

Wysłany: 2011-09-05, 09:31   

Ja też pooglądałem sobie troszkę meczy NYG :-D

I jak kolega zauważył podoba mi się postawa nowojorczyków względem tej dwójki, co nie zmienia faktu iż było to relatywnie łatwiejsze ze względu na ich potencjał. Jeśli Herzlich nadal tak będzie grał w ST to jestem zdania że może nie w tym roku ale ma szansę załapań się do pierwszego składu.

Martwi mnie troszeczkę postawa ofensywy, szczególnie decyzje podejmowane przez Eliego. Wiem że zespół opuściły jego dwa ulubione cele i grać bez slot recivera i TE do którego ma się zaufanie i pewność to problem ale na Boga w paru przypadkach aż prosiło się o odrzucenie piłki na aut a nie ładowanie jej prosto w łapy obrońców. Mam nadzieję że miejsce trzeciego skrzydłowego wywalczy Cruz i po dotarciu wszystkich elementów zobaczymy o wiele mniej INT w jego wykonaniu niż miało to miejsce w zeszłym sezonie. Tak czy siak będzie na pewno więcej gry biegowej czyli tego dzięki czemu osiągali sukcesy. :giants:

orlando 

Wysłany: 2011-09-05, 15:05   

Ja natomiast jako fan Steelers jestem pełen optymizmu :) Steelers pake mają dobrą, Polamalu oby grał bez kontuzji. Przez regular season 3-1-0 napawa optymizmem xD

Boom_Pau 

Wysłany: 2011-09-05, 20:36   

Jako fan Jets mogę powiedzieć ze preseason był nawet dobry w wykonaniu gdy obrona grała dobrze (w meczach przeciwko Bengals i Giants :-D ) to mecze wygrywaliśmy a gdy obrona miała ,,wolne" (przeciwko Texas i Eagles) było nieco gorzej, ale to tylko preseason wiec wszystko zweryfikuje rozpoczynający się w czwartek sezon

matkinson

Wysłany: 2011-09-05, 21:06   

Moj zespol Bears bilans 2:2 wiec zobaczymy coz to z tego bedzie :>

PatsFanaticos 
M.V.P

Wysłany: 2011-09-05, 21:36   

U mnie też bez rewelacji 2:2 ale liczę na dobrą postawę w sezonie ;)

Piteroo 

Wysłany: 2011-09-05, 22:25   

Panowie bilans preseasonu to żaden wyznacznik, moim Raiders mają 0:4 ale i tak zdobędą Super Bowl ;-) A tak już całkiem poważnie to po niezbyt imponującym offseason liczę że uda się powtórzyć sukces z zeszłego roku czyli 8:8 ale to na pewno będzie ciężkie do osiągnięcia podobnie jak 6:0 w dywizji.

Krach-U

Wysłany: 2011-09-06, 01:46   

Pomimo 0-4 Raidersi wyglądają całkiem nieźle. Podczas gdy pierwsze formacje były na boisku to gra wyglądała na prawdę dobrze. Przykładem niech będzie pierwsza połowa z Saints, w której pierwsze formacje Raiders pokonały Saints 20-17. Martwi brak ławki. Jeśli tylko ominą nas kontuzje to można liczyć na 8-8. Przyznam szczerze, że gdyby nie strata Nnamdiego, Millera i Gallery'ego można by było po cichu liczyć na więcej.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2011-09-06, 07:49   

Gry Przedsezonowe, to nie jest wykładnik optymalnej siły zespołu. Jak kolega powyżej napisał bilans Pats, to 2:2, ale to o niczym nie świadczy. Oglądałem wszystkie te mecze i o postawę mej ekipy z Bostonu jestem spokojny.Hurra optymistów i fanów Detroit chciałbym z lekka uspokoić i proszę nie łudzić się, że Detroit, to już ekipa, która może rywalizować o SuperBowl. Myślę, że dywizja jest nasza, pomimo obecności Jets. POzdrawiam.

PatsFanaticos 
M.V.P

Wysłany: 2011-09-06, 08:42   

Dokładnie, zawodnicy są testowani//sprawdzani a rezultaty ich ciężkiej pracy zaowocują w sezonie mam nadzieje ;)
i szczerze to liczę na conajmniej powtórkę bilansu z ubiegłego regular season + powtórkę bilansu z postseason z lat 2001, 2003 lub 2004 :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi