Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2012-02-04, 11:28
Pro Bowl AFC-NFC
Autor Wiadomość
Simpson 

Wysłany: 2012-01-23, 10:59   Pro Bowl AFC-NFC

Pro Bowl wraca na Hawaje i to z Sebą na pokładzie, powinno być zdecydowanie przynajmniej z tego powodu ciekawiej niż ostatnio ;-) Choć nadal Pro Bowl bez zawodników z SB. AFC powinno mieć w tym roku więcej kibiców ;-)

orlando 

Wysłany: 2012-01-23, 13:13   

Hawaje zapraszają. Niepowtarzalny klimat, muzyka, łancuchy z kwiatów, tylko brak czołówki szykującej się do SuperBowl. Ale Seba może da pokaz umiejętności :)

Dariusz Ankiewicz 

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Donovan McNabb
Wysłany: 2012-01-27, 16:37   

Jak dla mnie to obowiązkowa niedziela :) Jak co roku mam zamiar śledzić zmagania w najlepszych w Pro Bowl, chodź prawda jest taka, że z roku na roku wygląda to coraz słabiej. Mimo to mam zamiar obejrzeć to "spotkanie" i jak zwykle kibicować NFC.
No a kolejny dobry powód by obejrzeć Pro Bowl w tym roku to na pewno obecność Seby.

Swoją drogą ściągnąłem kiedyś z neta relację z takich jakby turniejów organizowane dla zawodników w ramach Pro Bowl (FG z różnych miejsc boiska, tor "przeszkód" dla RB i WR, mini mecz itp) bodajże odbywało się to na kilka dni przed samym meczem i transmitowane było przez NFL Network. Wie ktoś czy coś takiego dalej jest tam praktykowane ? Jeśli się nie mylę to mam tą relację jeszcze gdzieś na dysku.

MagicKris

Wysłany: 2012-01-27, 21:46   

Poszukalem troche w internecie i dowiedzialem sie, ze niestety ostatnie tego typu wydarzenie mialo miejsce w 2007 roku. Swoja droga byloby to bardzo ciekawe i mysle ze przyciagneloby to spora liczbe widzow. Moze uda sie to przywrocic oraz zeminic date Pro Bowl na tydzien po Super Bowl, a nie na odwrot tak jak jest teraz.

[b]Vince Lombardi[/b]

Lauri

Wysłany: 2012-01-28, 12:34   

Z tego co pamiętam, Pro Bowl odbywający się tydzień po Super Bowl nie cieszył się zbyt dużym zainteresowaniem i umierał śmiercią naturalną...dlatego powrócono do rozgrywania go tydzień przed finałem..kosztem braku tych najlepszych, ale zwiększeniem wpływów.

Szkoda, że zaprzestano tego typu konkursów. Dziwne jednocześnie jest to, bo chyba w każdej innej "Amerykańskiej" dyscyplinie, tego typu zabawy się odbywają (nie jestem pewien NHL)? Co z pewnością wpływa na większe zainteresowanie samym meczem, tak jak napisał MagicKris.

PatsFanaticos 
M.V.P

Wysłany: 2012-01-28, 12:53   

[quote="Lauri"](nie jestem pewien NHL)[/quote]
W lidze NHL, podczas Meczu Gwiazd również odbywają się konkursy pod nazwą "NHL SuperSkills Competition" ;)

Simpson 

Wysłany: 2012-01-28, 12:53   

[quote="Lauri"]Z tego co pamiętam, Pro Bowl odbywający się tydzień po Super Bowl nie cieszył się zbyt dużym zainteresowaniem i umierał śmiercią naturalną...dlatego powrócono do rozgrywania go tydzień przed finałem..kosztem braku tych najlepszych, ale zwiększeniem wpływów.

Szkoda, że zaprzestano tego typu konkursów. Dziwne jednocześnie jest to, bo chyba w każdej innej "Amerykańskiej" dyscyplinie, tego typu zabawy się odbywają (nie jestem pewien NHL)? Co z pewnością wpływa na większe zainteresowanie samym meczem, tak jak napisał MagicKris.[/quote]

Mimo wszystko uważam że bez graczy SB nijak się to ma do meczu gwiazd ligi, chyba żeby go rozgrywać po sezonie regularnym a przed PO :-> Pomysłów na konkursy na pewno by się znalazło na co najmniej 2 dni w NBA mamy 3 dni w MLB też jest z tego co w tym roku oglądałem fajnie przygotowane zawody Home Run itp. więc nie wiem czemu w NFL trochę omijają ten temat a zawodnicy i tak spędzają urlop na Hawajach. James Harrison na twitterze łowi ryby :lol:

Dariusz Ankiewicz 

Wysłany: 2012-01-29, 02:20   

Szczerze mówiąc nie przeszkadza mi brak zawodników z Super Bowl w Pro Bowl, jednak dziwi mnie fakt, że zrezygnowana z tych "mini turniejów", które moim zdaniem były czym na prawdę świetnych i na pewno przykuwały uwagę fanów. Tym bardziej, że są one obecne w każdym innym meczu gwiazd. Cóż szkoda. Jakby ktoś chciał to mam gdzieś na kompie tą relację z bodajże ostatnich tego typu "turniejów" :mrgreen:

orlando 

Wysłany: 2012-01-29, 10:45   

No zgadzam się, te turnieje i zadania dodają kolorytu całemu meczu gwiazd. Nawet w Polsce w meczu gwiazd kosza był małe zawody. W NHL, MLB, NBA są zawody, tylko chyba w NASCAR nie ma xp Ale i tak mam nadzieje że prędzej czy pózniej cały ten mecz ProBowl będzie czymś więcej niż tylko meczem na Hawajach.

Dariusz Ankiewicz 

Wysłany: 2012-01-30, 03:18   

Oglądam tak teraz ten Pro Bowl i co jakiś czas zerkam na twittera i FB i dziwą mnie wypowiedzi ludzi typu: "Pro Bowl to nie football. No mecz w którym zawodnicy boja się kontaktu." czy coś w tym stylu.

Ja nie wiem czego Ci ludzie oczekują, że wszyscy będą grali tu na 100% ? Przeciesz to tylko zabawa, nikt nie chce złapać jakiej kontuzji w meczu, który tak na prawdę nic nie znaczy. Ja od początku założyłem, że tak nie będzie i się nie rozczarowuje. Fakt, trochę dziwinie to wygląda jak O-line i D-line przytulają się do siebie po snapie, no ale ludzie taki już urok tego meczu. Tu chodzi o coś w stylu onsied kicka Akersa, fake puntu Lee, długich i widowiskowych podań, a przede wszystkim o zabawę.

A tak poza tym to dali by szanse Sebie na FG z 70 jardów i Let's Go NFC !! xD

Tomski

Wysłany: 2012-01-30, 09:48   

AFC-NFC 59-41 !!!

Dokladnie ---> Pro Bowl to tak jak All Star Games w NBA czy NHL - zero obrony, duzo widowiskowych akcji, bramek, punktow, bo to ma byc pokaz umiejetnosci najlepszych zawodnikow w lidze, a dla ludzi wielkie show - oto tu chodzi.
Tak jak w NHL w ten weekend All Star game z wynikiem 12-9 :)

Brakuje jednak tutaj zawodnikow grajacych w SuperBowl, tez zasluzyli aby wystapic w tym meczu, a kibice na to aby zobaczyc ich umiejetnosci. W kazdym innym sporcie zawsze graja najlepsi, wybrani przez kibicow i ekspertow. Dlatego tez bylbym za pomyslem zeby grac ten mecz np. na zakonczenie sezonu a przed PlayOff na przyklad.

No i brakuje wlasnie takiego Skills Competition jak to ma miejsce w innych sportach, dodaje to kolorytu takiemu weekendowi z gwiazdami no i jest fajna zabawa.

Aha i Seba z 11punktami: jeden field goal z 37yardow i 8 extra points :) Szkoda ze nie dali mu kopac z wiekszych odleglosci. Jesli byla juz okazja to jednak druzyna probowala zrobic akcje na 4tym downie.

meLu

Wysłany: 2012-01-30, 14:29   

A która z drużyn grających w PO ryzykowałaby wysłanie swoich zawodników na taki mecz, ryzykując że nabawią się tam kontuzji (mimo, że nie grają na 100%)? Mielibyśmy pewnie do czynienia z nagłą plagą "kontuzji", która uniemożliwiałaby graczom występ. Najlepszy termin wg to tydzień po SB.

Szkoda, że nie ma już wspomnianych konkursów, bo szczerze mówiąc, to one są tym co mnie przyciąga do podobnych spotkań. Kiedyś bawiło mnie jeszcze oglądanie meczów gwiazd (zwłaszcza w NBA), ale teraz szkoda mi czasu na oglądanie meczu bez stawki. Wyjątkiem są rozgrywki MLB. Tam konkursy (zwłaszcza wspomniane Home Run Derby) są zbyt długie i przez to nudne. Za to sam mecz gwiazd rozgrywany jest na 100%, bo jego stawką jest przewaga boiska w World Series.

Dariusz Ankiewicz 

Wysłany: 2012-01-31, 05:00   

W Pro Bowl stawka też jest nie mała. MVP tegorocznego Pro Bowl Brandon Marshall dostał samochód - SUV'a jeśli się nie mylę, którego oddał matce. Do tego zwycięzcy dostają 50 tys., a drużyna przegrana 25 tys. Jak na zakowników NFL i ich kontrakty nie są to może ogromne kwoty (przykład "Pan 85" kupił wszystkim członkom swojej drużyny - Patriots - słuchawki Beats za bagatela 28 tys. dolarów 8-) , można ? można), ale mieć 50 tys. a 25 to na pewno jest różnica xD

Jak już pisałem i brak zawodników z Super Bowl zupełnie nie przeszkadza, tym bardziej, że wybierani w pierwszej "rundzie" zawodnicy nie zawsze są tymi najlepszymi w sezonie, przykład Fletchera z Redskins, który pomimo tego, że był jednym z najlepszych LB w minionym sezonie i jednym z liderów w tackle nie załapał się do pierwszego składu oraz innych wybitnych zawodników, którzy zostali pominięci w głosowaniu, a tak przynajmniej zwolniło się kilka miejsc, również dla nich. A z drugiej strony wolę Pro Bowl na tydzień przed Super Bowl niż w połowie sezonu regularnego, jak to ma chyba miejsce w NBA, gdzie również często zdarza się że pominięci zostają najlepsi PO CAŁYM sezonie zawodnicy, bo początek sezonu mieli kiepski.

merctedess

Wysłany: 2012-01-31, 10:07   

[quote]A z drugiej strony wolę Pro Bowl na tydzień przed Super Bowl niż w połowie sezonu regularnego,[/quote]

Owszem,tyle że zupełnie niemam pojęcia dlaczego NFL zrezygnowało z Pro Bowl tydzień po meczu o SB.
Wydaje mi się że więcej ludzi interesowalo się takim meczem na starych zasadach.

Tomski

Wysłany: 2012-01-31, 10:25   

[quote="meLu"]A która z drużyn grających w PO ryzykowałaby wysłanie swoich zawodników na taki mecz, ryzykując że nabawią się tam kontuzji (mimo, że nie grają na 100%)? Mielibyśmy pewnie do czynienia z nagłą plagą "kontuzji", która uniemożliwiałaby graczom występ. [/quote]

A na przykladzie NHL, ktory takze jest sportem bardzo kontuzjogennym i niebezpiecznym, jakos All Star Game jest rozgrywany w trakcie sezonu (wlasnie sie odbyl w ten sam weekend co Pro Bowl), i tam jakos druzyny nie obawiaja sie kontuzji i problemow (takze nie graja na 100%). Podobna sytuacja.

Jakos nie pamietam jakis powazniejszych kontuzji w ProBowl w ostatnich latach.
No ale jest jak jest.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi