Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2012-01-23, 15:30
Divisional Round
Autor Wiadomość
Simpson 

Wysłany: 2012-01-09, 22:09   Divisional Round

Już powstają typy na najbliższy week więc i temat ;-) niech ktoś przeżuci post [b]Sothisa[/b] z typami.

kepic 

Wysłany: 2012-01-09, 23:48   

W takim razie ja dam swoją odpowiedź już tu

[quote="Corn"]Zapominasz o jednym, potężnym elemencie. Giants może i są na topie ale to wciąż Lambeau. Najbardziej wierni, krzykliwi, oddani swojej drużynie fani. Ludzie, którzy tam byli mówią o niesamowitej atmosferze jaka tam panuje, z którą ciężko się gra przyjezdnym. Wyniki mówią same za siebie :][/quote]

Giants już grali raz na Lambeau w playoffach 2007 i wyszli z nich zwycięsko, mają raczej dobre skojarzenia z tym stadionem i nie uznałbym to za czynnik przesądzający, oczywiście hałas robi swoje ale równie ważne w tym wypadku jest ogólne samopoczucie na danym obiekcie a podejrzewam że Eli będzie miał je raczej dobre. :giants:

Corn

Wysłany: 2012-01-10, 01:34   

Pamiętam tę grę i przypomnę Ci, że mecz skończył się w dogrywce po field golu zdobytym przez intereception. Zwykłe szczęście. W sezonie to Packersi roztrzaskali Giants i to na wyjeździe. :]

Dobra to teraz moje typy.

1. Packers/Giants - oczywiście obstawiam na Packersów. Boję się o wynik - wiadomo, zawsze jest szansa, bo jak mawiał Yogi Berra [i]It's not over, till it's over[/i] - tak więc dopóki Rodgers nie usiądzie na kolanko nie będę się zbytnio emocjonował :]

2. Saints/49ers - 49ers oczywiście. Wolę ich, bo są prostszym przeciwnikiem dla Packersów, a chcę by serowi mieli proste dojście do SB. :]

3. Texans/Ravens - Wszystko mi jedno. Niech będzie Texans, bo to ich pierwsze playoffy

4. Broncos/Patriots - Uwielbiam Tebowa, sam nie wiem za co. Chciałbym zobaczyć miny fanów Patriots kiedy Denver ich rozłoży, tak samo jak pragnąłem zobaczyć miny wszystkich tych fanatyków Lionsów po przegranej ze składem B Packsów. :]

Sothis 

Drużyna: PATRIOTS, a potem Bucs, Packers, Saints,Seattle & Raiders
Zawodnik: T. Brady,B.Favre, V.Wilfork, R.Gronkowski, A. Rodgers, D. Brees
Wysłany: 2012-01-10, 02:47   

przekleje swoje słowa z innego tematu 8-)

Patriots-Broncos
Serce:Pats, rozum: Pats

Nie chcę popełniać błędu fanów Steelers(pewności), więc powiem tak. Liczę na Pats, Kocham Pats i Pats mają grać w SB. Wydają się być dużym pewniakiem, ale Tebow Time ciągle trwa...Patriots ostatnio w PO grają fatalnie więc....Jeżeli Tomek się w PO przełamie i wygrają z Broncos będą w finale, jak nie to powtórka z osatnich PO. Choć jak już mają z kimś odpaść to niech to będzie Tebow Czekam, wierze i już mam "mokro" myśląc o tym meczu.

Ravens-Texans
Serce:Ravens, Rozum:Ravens/Texans
Normalnie kibicowałbym Krukom, ale w przypadku awansu Pats wolałbym, żeby w finale AFC spotkali się z Texans. Więc wszystko zależy od meczu Pats. 4 dni temu powiedziałbym, że Ravens są faworytem ale Texans PO Dream t.rwa i teraz nie zaskoczy mnie zwycięstwo Houston

Saints-49ers
Serce:NO, rozum:NO
bez najmniejszcze wątpliwości wygrają Saints, choć tak samo przejechałem się na Bengals więc.... ale, ale Brees ma się w finale NFC spotkać z Rodgersem a potem któryś z nich z Tomkiem więc SAINTS!!!nie wyobrażam sobie innego wyniku

Packers-NYG

serce:Packers, rozum:packers
To może być najtrudniejszy mecz dla GB, ale wydają się karty być rozdane w NFC, no kurcze musi być NO-GB w finale :-) choć Ci niedoceniani ciągle przeze mnie Giants, hmm może rezawnż za "perfect season" Pats i znów SB Patriots-Giants

Matthew

Wysłany: 2012-01-10, 09:12   

[quote="Corn"]Pamiętam tę grę i przypomnę Ci, że mecz skończył się w dogrywce po field golu zdobytym przez intereception. Zwykłe szczęście. [/quote]

Niekoniecznie, gdyż ja także tą grę pamiętam, kicker Giants spudłował 2 field goale w czwartej kwarcie, w tym jeden w ostatnich sekundach, więc to prawda, że Giants mieli szczęście, że Packersom nie udało się tego wykorzystać, ale cały mecz pokazał, że Eli i spółka byli lepsi od GB.

Co do przyszłych meczów to obstawiam:

NE-Denver - Patriots ich rozgromią.
NO- SF - Nie lubię ani tych ani tych, ale uważam, że NO wygra.
Bal - Houston - Yates prezentuje się bardzo dobrze, ale to może być za mało na Raya Lewisa, tak samo nie wiadomo czy Ray Rice da radę coś wybiegać mając naprzeciwko Cushinga i spółkę. Obstawiam walkę defensyw, wynik nie przekroczy 20 pkt moim zdaniem i obstawiam Ravens.
GB-NYG - to będzie strzelanina, ale obstawiam waleczność Giants.

Simpson 

Wysłany: 2012-01-10, 11:31   

To moje typy na najbliższy week :mrgreen:

:patriots: vs :broncos:

Tu obie drużyny są mi obojętne, ale stawiam na Patriots doświadczenie, mecz na własnym podwórku chyba to będą za wysokie progi dla Broncos, no ale zobaczymy...

:ravens: vs :texans:

Tu kibicuję drużynie z Baltimore :-> to samo co u Pats grają u siebie, obrona, atutów Kruków nie trzeba przypominać, Texans i tak już osiągnęli spory sukces. A co do Ravens liczę że dojdą do SB ;-) a tam spotkanie oby z Serowymi lub Świętymi :-> ale to na razie marzenie 8-)

:49ers: vs :saints:

To dla mnie najciekawsze spotkanie obie drużyny lubię. Dla 49ers to spotkanie na tym etapie u siebie to spory sukces jak na ostatnie lata, trener Harbaugh odmienił całkowicie drużynę z SF teraz spotkanie z wyjadaczem S. Paytonem obrona kontra świetny atak. Stawiam jednak na Świętych że to oni zawitają do Conference Championships

:gb: vs :giants:

Kolejne spotkanie nie mniej ciekawe niż poprzednie, stawiam na zwycięstwo Packers dlaczego większość widziała ich grę w sezonie zasadniczym. Choć niespodzianki nie wykluczam a Giants stać na wygraną i w jaskini Serowych.

meLu

Wysłany: 2012-01-10, 15:19   

Przede wszystkim witam Forumowiczów

I ja pobawię się w typowanie.

Pats - Broncos

Patriots to najbardziej nielubiana przeze mnie drużyna z całej ligi, podobnie jak i inne z Bostonu w pozostałych sportach. Chętnie więc zobaczyłbym kolejną sensację sprawioną przez Tima Tebow i spółkę. Broncos już mnie bardzo miło zaskoczyli, eliminując Steelers (chociaż jeszcze milej byłoby, gdyby zrobili to osobiście Ravens :mrgreen: ) i jakieś szanse w sobotę mają. W meczu w sezonie do pewnego momentu nawet nieźle sobie radzili, ale później kilka razy tracili piłkę i było po balu. Faworytem są Pats i to oni, moim zdaniem awansują dalej

Ravens - Texans

Mecz w Baltimore. Rywalem całkowici debiutanci w PO. Wygrali swój pierwszy mecz i wystarczy. Nacieszyli się, ale w sobotę jadą na wakacje. Mecz w sezonie zasadniczym zakończył się wyraźnym zwycięstwem Kruków i teraz będzie tak samo.

49ers - Saints

"Święci" są w niesamowitym gazie. Niektórzy typują w nich nawet tegorocznych zwycięzców Super Bowl. Wszyscy ostrzą już sobie zęby na finałowy mecz NFC przeciwko aktualnym mistrzom. Niesamowitej ofensywie gości, Kalifornijczycy przeciwstawią swoją obronę i atut własnego boiska. Czy to wystarczy? "Dziewiątki" już są niespodzianką tego sezonu, ale [b]raczej[/b] nie staną się sensacją, eliminując Saints.

Packers - Giants

Mam jakieś niepokojące przeczucie odnośnie tego meczu. Sercem jestem za Packers, ale forma Gigantów ostatnio niebezpiecznie zwyżkuje. Ich spotkanie w sezonie zasadniczym rozstrzygnęło się dopiero w samej końcówce, a Packers ostatnio nie imponowali już aż tak, jak na początku rozgrywek. Mimo tych wszystkich obaw, stawiam jednak na aktualnych mistrzów.

orlando 

Wysłany: 2012-01-10, 18:34   

Pats

Mam nadzieje że znienawidzeni Broncos odpadną w tej rundzie z Patriots, którzy w moim przekonaniu powinni bez kłopotów wygrać Konferencje AFC

Texans

CHciałbym aby Texans wygrali, bo bardziej ich lubie niż Ravens, ale doświadczenie w play-off i cały sezon wskazuje jednak na Kruki

49-ers

Tu podobna sytuacja. Wole 49 ale wygrają raczej Saints. chociaż niczego nie można być pewnym ;d

GIANTS

W tym sezonie jak w żadnym kibicuję GIANTSom. Oby wygrali NFC i spotkali się z Patriots w finale. Rewanż za bodajże 40-któreś SB

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2012-01-10, 18:47   

Choć w sporcie bywa różnie, to nie widzę innej opcji, niż ogranie Denver przez Pats ( jakby nie patrzeć, to wyautowanie Steelers jest małym prezentem od losu ).

W starciu Ravens - Texans myślę, że Lewis i spółka wezmą górę nad debiutantami z Houston. Myślę, że sama gra biegowa Fostera może nie wystarczyć na żelazną obroną Kruków, a Yates i niepewny po kontuzji Andre Johnson to chyba za mało.

Nie lubię obu ekip z Nowego Jorku, ale doceniam to, co Gmen robią w tym sezonie. Jakoś tak czuje niestety, że Packers mogą w tej walce polec, czego im oczywiście nie życzę.

W San Francisco chyba Brees jednak wystrzela 49ers.

Michal26
Administrator

Wysłany: 2012-01-10, 23:01   

Lepszy dzień defensywy Broncos, a gorszy ofensywy Patriots (choć to mało prawdopodobne) dałby szansę Denver na zwycięstwo. I tak pokonanie Steelers to niespodzianka i na tym się chyba skończy.

W meczu Ravens vs Texans jestem za Ravens. Flacco w tym roku gra dość przeciętnie, ale obrona powinna zatrzymać Teksańczyków. Sam Foster nie da rady, Yates raczej nie jest w stanie pociągnąć gry. Jeśli Houston "dobierze się do skóry" Flacco to mają szansę na zwycięstwo, ale nie stawiałbym na nich.

49ers vs Saints. Jestem za San Francisco, choć będzie baaaardzo ciężko. Drew Brees gra dobrze górą, ale kluczem do zwycięstw Saints jest ground game. Pierre Thomas, Darren Sproles, Chris Ivory to solidne trio. Defensywa 49ers najlepiej broniła przeciwko biegowi w tym roku, ale Saints mogą używać krótkich podań i screenów jako pseudo-biegów i wtedy 49ers mogą mieć problemy. Dużo zależy od Alexa Smitha, jeśli pokaże, że umie prowadzić punktowe drive'y i nie tracić piłki to już będzie to 2/3 sukcesu.

Giants vs Packers. Na pewno kibicuję Giants, ale rozum podpowiada Packersów. Giants przypominają drużynę z sezonu 2007, kiedy wygrali SB, a w tym roku mają lepszych receiverów, Eli jest lepszy i obrona dalej jest bardzo dobra. Siłą Packers jest gra górą i stwarzanie strat. Może być to trudny mecz dla Green Bay. Wolałbym oglądać zwycięstwo Giants, ale chyba się to nie zdarzy.

Fleja90

Wysłany: 2012-01-10, 23:09   

Po pierwsze nie cierpię Patriots więc nie szybko odpadają :-P
Po drugie uwielbiam Tebow Time :mrgreen:
Po trzecie liczę ,że moja ukochana drużyna czyli Saints wygrają mecz i wygrają SB :mrgreen: I jeśli ktoś myśli ,że 49ers mają jakąś szansę z Saints to się grubo myli, bo jeszcze 49ers wielkim zespołem nie są , a tylko dobrym :-P

Reszta jest mi obojętna :-P

Szczur 
Buccaneers

Wysłany: 2012-01-11, 13:15   

Podpisuję się, ale tylko pod pierwszym zdaniem :mrgreen: Pats nie lubię, także w tym sezonie niech się dzieje co chce, byle oni nie wygrali.

Na pewno fajnie by było obejrzeć znowu braterski pojedynek, ale to chyba jednak niemożliwe, 49ers mają meega ciężką drogę i tak myślę, że finał Konferencji to szczyt ich możliwości.
Z ósemki, która została w grze, najbardziej mi pasuje ekipa Ravens, także za nich trzymam kciuki.

Kerov 

Wysłany: 2012-01-11, 14:03   

No zapowiada się ciekawy weekend :D

Na pewno obejrzę dwa całe mecze :)

Broncos @ Patriots
Giants @ Packers

:D

Po tym co Denver zrobiło Steelers chciałbym by to oni wygrali z Pats :) Oglądne ten mecz z ciekawością, jednak wydaje mi się że mogą sobie nie dać rady w Nowej Angli :P

A Packers z Rodgersem na czele myśle dadzą rade Nowojorczykom wkońcu grają u siebie..

Nie lubie ani Świętych ani Ravensów więc będe trzymał kciuki za Fostera i drużynę która wygrała moją ukochaną dywizję ;)

kaliber

Wysłany: 2012-01-11, 14:07   

Witam, kolejne emocje przed nami.
Typy procentowo:
Patriots-Broncos 90-10
Ravens-Texans 65-35
49ers-Saints 49-51
Pacers-Giants 60-40
Zdecydowanie ostatni mecz zapowiada się najciekawiej. Nowojorczycy są w gazie ale nie wiadomo jak zagrają na Lambeau, jak prognozy pogodowe. Zupełna niewiadoma to mecz we Frisco, minimalnie Saints. Ravens raczej bez trudu powinni rozjechać Houston, którzy już zrobili więcej niż oczekiwano. Spotkanie New England-Denver zapowiada się jednostronnie. Zwyciestwo Broncos to będzie sensacja.

Sothis 

Drużyna: PATRIOTS, a potem Bucs, Packers, Saints,Seattle & Raiders
Zawodnik: T. Brady,B.Favre, V.Wilfork, R.Gronkowski, A. Rodgers, D. Brees
Wysłany: 2012-01-11, 19:38   

kurde za dużo piszecie,że zwycięstwo Broncos będzie wielką sensacją... Prosze tak nie pisać bo boje się powtórki z meczu ze Stalowymi :roll:

do Szczur:
Chłopie taki fajny awatar masz i takie fajniej drużynie kibicujesz(dla mnie BUCS to tylko o 1% mniej kibicowania niż Pats, bo obie to moje 2 ulubione drużyny) a takie głupoty o New England piszesz, hehhe. Pzdr dla fanów BUCS 8-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi