Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2011-12-31, 18:16
NFL Tydzień 16
Autor Wiadomość
Matthew

Wysłany: 2011-12-28, 14:15   

[quote="MagicKris"]A czy ja mowilem, ze Pro Bowl jest robione na serio ? Samo wybieranie graczy przez fanow, a nie przez samych trenerow lub ludzi zwiazanych z futbolem amerykanskim w USA jest dosyc niepowazne. Gracze sa wybierani ze wzgledu na ilosc fanow oraz swoja popularnosc, a nie z powodu faktycznych umiejetnosci.[/quote]

Nominacje do Pro Bowl są wybierane w 3 częściach, jedna to fani, druga to trenerzy, trzecia to zawodnicy i wszystkie 3 mają taką samą wagę, więc chyba aż tak niepoważnie nie jest.

Sothis 

Drużyna: PATRIOTS, a potem Bucs, Packers, Saints,Seattle & Raiders
Zawodnik: T. Brady,B.Favre, V.Wilfork, R.Gronkowski, A. Rodgers, D. Brees
Wysłany: 2011-12-28, 14:26   

Co do weeku 16 niestety widziałem w całości tylko Bears-Packers, ale:
1)derby NY-cieszy mnie zwycięstwo Giants, a może bardziej porażka Jets. Pomimo tego, iż uważam, że Eli i spółka zasłużyli na PO w ostatnim weeku trzymam kciuki za Dallas.
2) Packres i Saints- po raz kolejny spokojnie, bez problemowo rozprawili się z dość mocnymi przeciwnikami. Szczerze nie wyobrażam sobie nikogo innego w finale NFC niż w/w teamów. Choć ciągle mam przeczucie, że w PO będzie jakaś duża niespodziewanka, choć może prędzej w AFC???
3)Czemu Eagles przebudzili się tak późno??
4)Moi Patriots - kolejne zwycięstwo i szczerze przyznam nie spodziewałem sie takiego bilansu, choć liczyłem na PO. Jedyne czego się obawiam to powtórki z dwóch ostatnich playoffs, może lepiej żeby przegrali ostatni mecz regular season???
5)akcja Simpsona - bohater na pewno oglądał "Męskę gre"
6) Straszna szkoda Petersona, miejmy nadzieje, że szybko wróci do zdrowia.
okazało się, że to plebiscyt pt"most popular player/team" a nie "Most valuable". Choć, nie powiem, cieszy mnie 8 zawodników z PATS :mrgreen:

aha chyba nigdy nie skumam fenomenu Rivers :roll:

merctedess

Wysłany: 2011-12-28, 14:39   

[quote]Co do Philipa Riversa. Moim zdaniem pomimo faktu, ze ten sezon nie mogl zaliczyc do udanych, to i tak zagral lepiej niz Andy Dalton, czy tez Tim Tebow.[/quote]

Co do Tebowa masz rację,Rivers jest zdecydowanie lepszym QB.Ale Dalton miał zdecydowanie lepszy sezon niż Rivers.Co to za argument z tą obroną?
W głosowaniu nie ma przy nazwisku QB czy grał z dobrym Def czy nie.Liczą się indywidualne osiągnięcia a te lepsze miał Andy Dalton.
Ostatnio zmieniony przez merctedess 2011-12-28, 14:41, w całości zmieniany 1 raz  

MagicKris

Wysłany: 2011-12-28, 14:40   

[quote="Matthew"][quote="MagicKris"]A czy ja mowilem, ze Pro Bowl jest robione na serio ? Samo wybieranie graczy przez fanow, a nie przez samych trenerow lub ludzi zwiazanych z futbolem amerykanskim w USA jest dosyc niepowazne. Gracze sa wybierani ze wzgledu na ilosc fanow oraz swoja popularnosc, a nie z powodu faktycznych umiejetnosci.[/quote]

Nominacje do Pro Bowl są wybierane w 3 częściach, jedna to fani, druga to trenerzy, trzecia to zawodnicy i wszystkie 3 mają taką samą wagę, więc chyba aż tak niepoważnie nie jest.[/quote]

Niby tak, ale wiekszosc osob sugeruje sie tym kogo wybrali fani, a dopiero potem umiejnetnosciami. Pro Bowl, to tak jak slusznie Sothis zauwazyl, ranking popularnosci. Moim zdaniem wazniejsze sa nominacie do All-Pro teamow. Pro Bowl nastepuje bo zakonczeniu sezonu i wiekszosc graczy podchodzi do meczu z dystansem, co wraz z zasadami i checia unikniecia kontuzji, doprowadza do tego, ze spotkanie wyglada komicznie. Obejrzalem raz Pro Bowl (2011) i byl to chyba ostatni raz, kiedy ogladalem tego typu spotkanie.

[b]Vince Lombardi[/b]

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2011-12-28, 15:24   

Prawdą jest że na tą chwilę więcej dobrych rozgrywających jest w NFC, ale mimo wszystko uważam że Rivers ten sezon naprawdę grał przeciętnie.
Wiadomo każdy z nas ma swoje typy i tyle.

Jak nastroje przed ostatnią kolejką ?
Obstawiam że Denver jednak nie pojawią się w PO.Liczę że Raiders wygrają dywizję. Oczywiście mam ogromną wiarę w zwycięstwo GIANTS ale tak naprawdę najbardziej ciekaw jestem meczu Cinncinati-Baltimore , niby Ravens ugrali dużo ale wciąż nie są pewni ani odpoczynku w wild card ani przewagi boiska, czyli praktycznie sytuacja identyczna jak przed rokiem,chociaż dwa razy ograli Pittsburgh.

orlando 

Wysłany: 2011-12-28, 19:09   

JA również jak kolega mam ogromną (!) nadzieje że Tebow i Broncos odpadną a na ich miejsce wskoczą Raiders oraz zwycięstwo Giants nad Cowboys i automatyczny ich awans :)
Apropo Riversa, gdyby grał w meczu PB to grałby wg mnie na 100% bo nie będzie juz występował w play-offach. ALe z tego co czytałem to oprócz niego będą grali BigBen oraz Tomek z Patriots. Oni będą raczej zachowawczo, szczególnie Ben z urazem kostki, który powinien sobie odpuścić. Tylko Rivers i Brady pociągną AFC.
Ale martwmy się ostatnią kolejką żeby Oakland awansowali :) :raiders:

Sothis 

Drużyna: PATRIOTS, a potem Bucs, Packers, Saints,Seattle & Raiders
Zawodnik: T. Brady,B.Favre, V.Wilfork, R.Gronkowski, A. Rodgers, D. Brees
Wysłany: 2011-12-28, 20:04   

Faktycznie w ostatnim weeku są takie mecze, że ała :) Raiders, Broncos, no i Ravens-Bengals, Cowboys-Giants. Cholernie liczę na awans Raiders, choć nie obrażę się jak przejdą Broncos(dlatego, że w NHL Avalanche Rulez, a poza tym lubię Tebow). Normalnie kibicowałbym Krukom, ale w tym wypadku niech Bengals mają PO. A ostatni mecz, hmmm, cóż, kiedyś nie lubiłem Dallas, teraz jakoś ich nawet polubiłem, Giants??, w NY nienawidzę Yankees i Jets, a Giants i Mets są mi obojętni. Mimo wszystko Kowboje :) a wogóle będzie SB :patriots: :saints: i wtedy będę miał wojnę domowa z moją kobietą:) [choć może wybierze PATS :roll: )

orlando 

Wysłany: 2011-12-28, 22:08   

Z Nowego Jorku też nielubie Jets xp A z baseballa to lubie Giants bo kibicował im inspektor Bridges z tego serialu xPP a tak poważnie to ten sezon jak dla mnie przyniósł wiele niespodzianek, szczególnie na początku, wieć mam nadzieje że w dalszych fazach też takowe będą. Np po polsku mówiąć w " 1/2 finale" Raiders bądź Lions :) to byłaby sensacja.

Simpson 

Wysłany: 2011-12-28, 22:14   

[quote="orlando"]Z Nowego Jorku też nielubie Jets xp A z baseballa to lubie Giants bo kibicował im inspektor Bridges z tego serialu xPP [/quote]

Z baseballa znam tylko Yankees i Mets z NY 8-) ale może nie znam się na serialach ;-)

orlando 

Wysłany: 2011-12-28, 22:39   

Giants są z San Francisco:) Tam też rozgrywa się serial :) Ale football góruje przynajmniej 3 razy nad MLB

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi